Vrátka z bambusu

Vrátka z bambusu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115730/bmid_vratka-z-bambusu-N4n-115730.jpg 4 17 4

Podtitul: Sbírka próz japonských spisovatelů 20. století Tato antologie představuje čtenářům vůbec poprvé devět japonských spisovatelů, kteří ještě nikdy nebyli přeloženi do češtiny. Tito přední zástupci japonské literatury první poloviny 20. století ve svých povídkách a prózách citlivě a z různých úhlů pohledu reflektují život společnosti své doby. Skladbu sbírky charakterizuje tematická i formální pestrost, odpovídající různorodosti stylu a zaměření autorských osobností do ní pojatých. Prózy jsou doplněny životopisnými medailony jednotlivých spisovatelů, včetně jejich portrétů. Uspořádala, z japonských originálů přeložila a předmluvu napsala Vlasta Winkelhöferová.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Sdružení Kontinenty
Originální název:

Take no kido / 竹 の 木戸


více info...

Přidat komentář

robotto
23.08.2020 3 z 5

Velice kvalitní překlad, ale nezáživný, málo čtivý výběr... až poslední dvě povídky (Vyznamenání a Slaměný klobouk) přidaly mému hodnocení třetí hvězdičku.

f.enjoy69
04.06.2018 3 z 5

Průřezová sbírka japonských naturalistů, modernistů, symbolistů - něco bylo čtivé, něco poněkud méně, ale na obeznámení se s různými směry/autory/styly proč ne. Za mě jednoznačně nejpůsobivější Slaměný klobouk (jedna z mých nejoblíbenějších povídek vůbec), už jenom kvůli této povídce to stálo za to!


Shampoo
23.04.2015 3 z 5

No...úplně mi to nesedlo, přiznávám, je to sbírka jak je už zde řečeno, ale tak nějak prostě já nevím, utkvěla mi jen jedna povídka co se mě nějak dotkla, jinak nic. Výběr mohl být možná maličko zajímavější a stačila by mi jako ekniha, nic k čemu se v knihovničce vrátím bohužel

Yunnan
21.08.2012 5 z 5

Zajímavá sbírka devíti japonských próz od japonských spisovatelů, velmi dobře přeložených naší přední japanoložkou Vlastou Winkelhöferovou, ze kterých se, čtivou formou, dozvídáme něco málo (zas tak málo toho není) o způsobu života v předválečném Japonsku.
Povídky se čtou velice dobře, ovšem zůstala mi po nich nostalgie a smutek v srdci.