Sarkyss Sarkyss komentáře u knih

☰ menu

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Moje vůbec první kniha od Deavera. Musím přiznat, že mi zpočátku trvalo, začíst se do ní. Třeba je to tím, že jsem nebyla na takový typ detektivek zvyklá, hodně odborných popisků, hodně okecávaček. Kniha mě však nakonec tak uchvátila, že jsem se i v práci přistihla, jak přemýšlím, co se bude dít dál. Původně jsem si myslela, že mě v ní nic nepřekvapí, že hlavní hrdinka bude jen pátrat po hlavním padouchovi, ale opak byl pravdou. Nakonec bylo úplně všechno jinak, a já se těším na další díla od tohoto autora.

19.01.2018 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Zase jedna výborná detektivka. Slupla jsem ji jak malinu a nestačilo mi. O napětí nebylo nouze. Konečně jsem se trochu víc dozvěděla o mé oblíbenkyni Saze. Byla jsem nadšená z toho, jak autoři zasadily děj do psychiatrického prostředí....těším se na pokračování.

11.07.2017 5 z 5


Rose Madder Rose Madder Stephen King

Čekala jsem víc. Námět dobrý, ale nemohla jsem se do knihy pořádně začíst. Děj se mi zdál nezáživný, dlouho se nic nedělo, spíš jen takové ukolébavé vyprávění, kde nic tu nic. Ještě se mi nestalo, že jsem jednu knihu četla skoro 4 týdny a snad než závěr knihy mě potěšilo to, že už ji mám za sebou a nikdy víc ji nemusím otevřít.

11.07.2017 2 z 5


Věž - vzestup předchází pádu Věž - vzestup předchází pádu Simon Toyne

Fantastické zakončení trilogie.

16.06.2017 5 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Tak to jsem opravdu nečekala! Ještě teď můj mozek zpracovává závěr knihy. A to jsem se, musím se přiznat, prvních několik desítek stran nudila a nedokázala se vžít, začíst do děje. Až v půlce došlo ke zlomu a příběh dostal strmý spád, a já se konečně nedokázala od knihy odtrhnout. Opravdu je to velmi dobře zpracovaný, napínavý příběh s využitím geocachingu, s velmi chytře zamotanou zápletkou. Svým způsobem mi rozuzlení trochu připomíná Tajemství loňského léta :D. A to jsem si zpočátku myslela, že mám děj knihy předem jasný.

28.11.2016 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Knihu jsem zhltla jedním dechem, do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vůbec vrah. Autor nechává čtenáře v napětí až do konce. Moc se mi líbilo, jak je každá kapitola psána z pohledu jiné postavy, stejně tak životní příběh každé z nich byl zajímavě popsaný. Vytknout můžu jen dějovou linii s náboženskou sektou, ale předpokládám, že tak chtěl spisovatel přivést čtenáře na špatnou stopu, i konec děje byl docela uspíšený, jakoby chtěl mít autor už knihu konečně dopsanou, ale přesto nechávám 5 hvězdiček, protože tak dlouho jsem do žádné knihy zažraná nebyla.

25.10.2016 5 z 5


Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Jak už bylo řečeno ve většině komentářích, kniha je opravdu velmi čtivá, svižná a spíše oddechová. Žádná složitá zápletka, která by dala zabrat mozkovým závitům, žádné překvapivé rozuzlení příběhu. Do více jak poloviny příběhu je to spíš okecávačka, co bylo, proč bylo, kdo byl a jaký byl. Ten, kdo má už přečtený nějaký ten stoh knih podobného žánru za sebou, bude mít jakousi takousi představu, jak to s největší pravděpodobností asi dopadne. Závěr příběhu byl akční, poutavý, ale pro mě měl až příliš uspěchaný konec. Tím ale nechci toto dílo nějak odsuzovat, kniha se mi četla velmi dobře. Na prvotinu dobrý výkon.

30.09.2016 3 z 5


V lesích V lesích Tana French

Kniha je spíš popisná, než akční, autorka zabíhá do těch nejmenších detailů, což nemusí každému vyhovovat. Já osobně jsem byla spokojená, vyžívala jsem se v řadě nezvyklých slov, či slovních spojení, které jsem si ihned zapsala do deníku, abych si obohatila svou slovní zásobu. Sice se děj místy vlekl, některé pasáže byly podle mě zbytečné,na druhou stranu jsem se častokrát přistihla, že knihu nemůžu odložit, dokud nezjistím, kdo za vším stál (i když jsem nebyla zas tak moc překvapená, bilo to do očí hned na začátku vyšetřování). Určitě se s chutí pustím do dalších příběhů.

18.09.2016 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Druhá kniha od těchto výtečných autorů, kterou jsem dostala do rukou. Výborný krimi thriller, který mi nedal spát, dokud nebyla zápletka vyřešena. Časté dialogy mi v knize vyhovovaly a stejně tak i příběhy jednotlivých postav, které jsou opět pestrobarevné a velmi poutavé.

13.09.2016 5 z 5


Sanctus Sanctus Simon Toyne

Zpočátku mě děj moc nezaujal. Bylo to pro mě zdlouhavé a trochu i nudné, ale když jsem překonala pár desítek stránek, uvědomila jsem si, že jsem do knížky ponořená a hltám jednu stránku za druhou. Body navíc dávám také za kratší kapitolky, které jsou vždy z pohledu jiné postavy. Jsem zvědavá na pokračování.

05.09.2016 4 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Moje první kniha od této autorské dvojice a musím říct, že od první až do poslední stránky jsem četla ze zatajeným dechem. Příběh se dobře čte díky krátkým kapitolám, nechybí napětí, akce, trocha tajemna i vzrušení. Byla jsem nadšená, ale poté trochu skleslá, že už mám knihu dočtenou. Těším se na další příběhy s Joonem Linnou.

01.09.2016 5 z 5


Hodná holka Hodná holka Mary Kubica

Po pár stránkách už jsem měla docela jasnou představu, jak to všechno dopadne. Souhlasím s komentářem od happy-smile. Fádní a tuctový příběh, který spíše než thriller je romantického zaměření. Děj se táhne, pořádně se začne něco dít na konci knihy, a když už je tam konečně nějaká akce, tak je konec.

10.07.2016 3 z 5


Historky z Noční strany Historky z Noční strany Simon R. Green

Moje první setkání s tímto autorem. Jednotlivé historky zasazené do mystického podsvětí Londýna mě nadchly, stejně jako hlavní postavy příběhů. Jsem zvědavá na další díla tohoto spisovatele.

10.07.2016 4 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Výborný příběh, který nemusí být jen fikce. Autor bez příkras popisuje to, co se může stát, pokud v dnešní rozmazlené společnosti, kdy jsme zvyklí opravdu jenom zmáčknout knoflík a máme světlo, teplo, nebo vodu, přestane fungovat elektřina. Poukazuje na to, jak jsou naše kulturní potřeby v takovém momentě bezvýznamné a dlouho pěstěné humanistické hodnoty se rozpadají spolu s celou integritou společnosti. Americký patriotismus mi sice trochu hýbal žlučí, ale to jsem byla ochotná překousnout.

10.07.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Dobré téma, i když zhruba v půlce už jsem tušila, kdo bude tím vrahem. Trochu mi to zprvu připomínalo Zmizelou. Začátek byl podle mě moc zdlouhavý, kdy jsem spíš měla pocit, že čtu o bezcílném životě alkoholičky a trapasech, kterých se v rauši dopouští. Rachel ani Megan mi vůbec nesedly. Příběh byl velmi čtivý a ráda si od autorky přečtu i další budoucí díla :)

27.01.2016 4 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Další z řady výborných příběhů této autorky. Autorčin styl psaní je velmi čtivý. Samotný děj mě opět uchvátil a knihu jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji!

27.01.2016 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Kniha mě nadchla od první stránky, a toto nadšení se mě drželo až do konce. Měla jsem ji přečtenou během pár dní. Deníková forma se mi velmi líbila. Velmi chytlavý a strhující příběh, nečekané rozuzlení a překvapivý konec. Děj podle mě neupadá, měla jsem co děla, abych knihu na chvilku odložila. Měla jsem pocit, že každá stránka přijde s něčím novým, nečekaným. Postavy příběhu nejsou černobílé, ploché. Na rozdíl od zfilmované verze, která mě docela zklamala, si knihu můžu číst stále dokola a neomrzí.

27.01.2016 5 z 5