Rose Madder přehled
Příběh mladé ženy Rose, provdané za sadistického policistu-detektiva, který s ní nesmírně brutálně zachází. Jednoho dne se Rose rozhodne od svého muže utéct a začít nový život. V malém antikvariátu spatří podivný obraz starověké kněžky v růžovém rouchu na pozadí pohanského chrámu. Při pohledu na obraz pocítí zvláštní, silné pohnutí a rozhodne se ho koupit. Když jej doma pověsí na zeď, obraz se stane branou do tajemného světa...... celý text
Originální název: Rose Madder, 1995
Co říkají o knize uživatelé?
Stephen King opět přináší napínavý příběh, který se zaměřuje na domácí násilí. Hlavní postava, Rose, se snaží uniknout ze vztahu s psychopatickým manželem Normanem. Autor mistrovsky vykresluje psychologii postav a jejich vnitřní boje. Kniha kombinuje realitu s prvky fantasy, což některým čtenářům může připadat zbytečné, ale jiní to ocení jako zajímavý prvek. Více v komentářích.
Komu by se kniha Rose Madder mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi psychologické thrillery
- Milovníci příběhů o překonávání osobních traumat
- Fanoušci Stephen Kinga a jeho stylu psaní
- Čtenáři hledající kombinaci reality a fantasy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rose Madder. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 128 komentářůSouvisející novinky - Rose Madder (1)
Knižní novinky (10. týden)
01.03.2020
Kniha Rose Madder v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 10x |
| v Přečtených | 1 541x |
| ve Čtenářské výzvě | 48x |
| v Doporučených | 45x |
| v Mé knihovně | 632x |
| v Chystám se číst | 170x |
| v Chci si koupit | 64x |
| v dalších seznamech | 11x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
domácí násilíStephen King také napsal(a)
| 1994 | Řbitov zviřátek |
| 1993 | Osvícení |
| 2001 | Zelená míle |
| 2010 | Pod kupolí |
| 2016 | To |

80 %
77 %

Knihu jsem si vybrala pro četbu mezi vánočními svátky a na počátek roku nového. Spisovatel nepatří zrovna mezi moje nejoblíbenější, ale tento román z prvotního období tvorby není špatný. Téma domácího násilí je stále aktuální a hezká zápletka s obrazem je nečekaná. Nevím, zda jsem dobře pochopila úplně poslední stránky, ale to nic neubralo na napínavosti děje.