sabca.0207 sabca.0207 komentáře u knih

☰ menu

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Díky hodně rozdílným názorům a obrovské marketingové propagaci jsem se nechtěla do knihy pouštět. Ale nakonec, když mi kamarádka nabídla, že mi ji půjčí, protože to musí s někým prodiskutovat, tak jsem souhlasila.
Začnu u naprosto nejhorší postavy, co jsem za poslední dobu v knížkách viděla. Absolutně ploché vykreslení charakteru, kdy jsem chvilkami i zapomínala, že vůbec nějaká hlavní postava je a není to jenom duch.
Těšila jsem se na pořádně zvrácený příběh z budoucnosti, u kterého mi bude běhat mráz po zádech. Ale nedostala jsem ani zlomek. Popis jatek byl asi to nejzajímavější v celé knize a vlastně to byla nuda. Prostě obyčejná jatka, akorát kromě dobytka se jednalo o lidi. Přitom v celé knize je spousta náznaků, kde jsem už doufala v nějaký zvrat, ale autorka se dál držela naprosto plochého děje.
Konec byl fajn, ale předvídatelný. Upřímně jsem trochu doufala, že sestra hlavní postavy ho zavře do chlaďáku a naporcuje. Nejvíc mě ale mrzelo, že se vyprávění nezaměřilo více na děti jeho sestry. Přitom u nich by se nádherně daly popsat naprosto zvrácené charaktery a myšlení.
A nevím, jestli je to českým vydáním, ale hodně mě rozčilovaly občasné nesmyslné věty, přeskakování z jedné věci na druhou několikrát i v jediném odstavci, opakování naprosto zbytečných slov a to že na jedné stránce svlékne ženě dvakrát kalhoty se opravdu přehlédnout nedá.

15.03.2023 1 z 5


Vítr z hor Vítr z hor Andy Wildwood

Začátek knihy byl poutavý a čtivý, i když místy věty působily trochu kostrbatě, ale časem se autor vypsal a začalo to být plynulé. Moc se mi líbila trocha poetičnosti, co ze stránek dýchala a rozvleklé popisování okolí a pocitů, to mám na fantasy ráda. Co mi ke konci začalo vadit byly repetitivní myšlenky postav a stále se opakující věty.
Už od začátku jsem cítila jistou podobnost s Barbarem Conanem a čím jsem se posouvala v knize dál, o to víc jsem ten pocit měla. Neříkám, že je to špatně, příběhy o Conanovi jsou naprosto skvělé a jsem ráda, že jsem si něco na ten styl mohla přečíst.
Postavy byly charakterní a u Ya-ny byl i trochu nastíněn charakterní posun. Občas jsem vůbec nechápala chování a rozhodnutí hlavních hrdinů, ale přisuzují to spíše tomu, že jsem se nedokázala do jejich situace moc vžít. Láska mezi Jiném a Ya-nou se mi ze začátku líbila, i když to teda bylo rychlé zažehnutí. Ale postupem času to začalo být trochu rušivé a přišlo mi, že se z Jona stal trochu podpantoflák, ale dobře v anotaci je přímo napsané Romanticko-hrdinsky, takže to do příběhu tak nějak patřilo.
Co teda bylo skvělé, tak to byl příběh. V momentě když už to začalo být dlouhé, tak autor napsal nějaký zvrat a celý děj se zase rozeběhl nanovo. Prostě správná dávka napětí ve správný čas.
Nakonec to hodnotím jako skvělou prvotinu a neskutečně moc se těším na další autorovy knihy, protože věřím, že to bude lepší a lepší a já se do nich s chutí pustím, protože tuším velký potenciál. Moc děkuji autorovi za zaslání eknihy.
Jo a musím vyzdvihnout obálku, ta je prostě dokonalá!

12.12.2020 3 z 5


Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Pořád nevím, co si o ní myslet. Na jednu stranu byla hodně napínavá, tajemná a dobrodružná, ale na druhou stranu by to chtělo hodně zkrátit, protože tam bylo hodně hluchých míst a rozhodně se mi nelíbil konec. Autor chtěl napsat nějaký wow efekt, ale bylo to nelogické a přehnané a trochu mě to odradilo od dalších dílů.

01.06.2017 3 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Docela mě zklamala. Doufala jsem v něco víc. Moc zdlouhavé popisy, než se začalo něco dít a konečně začali tak nějak více pátrat, tak jsem ztratila chuť. Detektivky miluji a tohle na mě bylo hodně slabý. Rowlingovou mám ráda a moc jí obdivuji za to, že dokázala napsat něco tak úžasného jako je Harry Potter, ale bohužel nemůžu říct, že pro mě byla její detektivka povedená.

05.03.2017 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Nejsem moc na počítačové hry a na začátku jsem si říkala, doufám že to nebude nějaká slátanina, ale opravdu mě to překvapilo. Bylo to napínavé a hrozně mě to bavilo.

01.08.2016 5 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Alenku mám ráda, ale tohle mě nezaujalo. Čekala jsem od toho hodně a to právě byla asi ta chyba. Ale jsem ráda, že jsem si to přečetla :)

01.08.2016 3 z 5


Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Miluji tuhle knihu. Prostě srdcovka mého dětství.

26.07.2016 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Nemám ráda romantické knihy, ale tohle bylo kouzelné, bylo tam toho akorát. Velmi rychle se čte a vůbec mě nenudila.

26.07.2016 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Úžasná kniha. Na to, že to je tak silná kniha, tak jsem se nenudila. Nebylo tam ani jedno nudné místo. A určitě to je má nejoblíbenější kniha. :3 :D

26.07.2016 5 z 5


Zimní příběh Zimní příběh Mark Helprin

No nevím co říct, kniha je kouzelná, ale opravdu těžce se čte. Nikdy mě moc nelákal New York, ale po přečtení téhle knihy mě zasáhl. Moc nečtu romantické knihy, ale tahle byla úžasná.

31.12.2015 4 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Měla jsem velké očekávání a série mě nezklamala. Moc se mi líbila, ale jak většina lidí píše Thomas mě dost štval. Ale jinak všem doporučuji, úžasně se čte a rozhodně zaujme.

31.12.2015 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Velice mě tato kniha překvapila. Úžasný a napínavý děj. Velice jsem si jí oblíbila :-)

01.06.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Velice nádherná kniha, která nenechá ani jedno oko suché :)

16.05.2015 5 z 5


Gabrielův Očistec Gabrielův Očistec Sylvain Reynard

příjemné oddechové čtení :) kniha se mi moc líbila, ale trochu mi vadilo, že Julianne hodně brečela :( ale i tak nádherná knížka :)

10.05.2015 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Začátek byl pro mě slabší, ale nakonec jsem velice spokojená :)

31.03.2015 4 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

K této knize jsem se dostala jenom náhodou. Ze začátku jsem jí moc nevěřila, ale nakonec jsem si jí oblíbila. Napínavý a nádherný děj. :) Ale nejvíce mě dostal konec, byl velice nepředvídatelný. :) Opravdu nádherná kniha :)

31.03.2015 5 z 5


Twilight sága (box) Twilight sága (box) Stephenie Meyer

Nádherná knížka. Děj se mi velice líbil, ale bohužel mi postavy nepřirostli k srdci. :( Ale celkový dojem je úžasný. Tuhle sérii mám velice ráda :)

31.03.2015 4 z 5


Hedvábí a meč Hedvábí a meč Kai Meyer

Ze začátku jsem si říkala, jestli tu knížku mám vůbec číst. Ale jsem ráda, že jsem ji dočetla. Velice se mi líbila a moc příjemně mě překvapila.

31.03.2015 5 z 5


Plavba Jitřního poutníka Plavba Jitřního poutníka C. S. Lewis (p)

Úžasná série. Všechny díly jsou nádherné, ale tento díl patří k mým nejoblíbenějším :)

31.03.2015 5 z 5