Rowana Rowana komentáře u knih

☰ menu

Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Rob Grant

Poslouchala jsem jako audio. Seriál si mě nikdy nezískal a knížku bych patrně po prvních stránkách odložila, pokud bych ji neměla v audio verzi. Ale jak příběh plynul dál a dál, získal si mě. Na konci knihy jsem musela připustit, že je vlastně docela dobrá. A otevřená. Takže rovnou pouštím druhý díl.

22.04.2024 4 z 5


Beladona Beladona Adalyn Grace

Ta kniha mě překvapila. Je skvělá. Jemná romantická linka podkreslená tajemstvím věčnosti a (ne)smrtelnosti, zlovůle lidí i naděje. Zase jinak je tu podchycený svět jednoho z věčných. Co jsem pochopila, v druhém díle bychom se mohli seznámit s dalším, což mě rozhodně láká a nesmírně se těším na pokračování.
Vzhled knihy stojí rozhodně za pozornost. Je skvostný.

12.04.2024 5 z 5


Ve službách Nuly 1 Ve službách Nuly 1 Nana Močizuki

Celá série je zábavná. Někdy trošičku uječená, jak už tak japonské mangy dokáží být. Ale bavila jsem se, napínavé to taky bylo a nějaká ta romantika (až skoro erotika) taky. Komentuji sérii jako celek.

02.04.2024 3 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Kdyby šly dávat půlhvězdičky, zvolím hodnocení o polovinu hvězdičky vyšší, takto jen 3*. Kniha je čtivá, oba hlavní hrdinové Bee i Levi nesmírně sympatičtí. Bee ve svých úvahách vtipná a osvěžující. Prostředí NASA a výzkumu atraktivní. Ale něco mi tam prostě nesedlo tolik. Knížku jsem přečetla rychle, bavila jsem se u ní, ale v něčem to nebylo ono. I když jsem si oba dva i řadu lidí z jejich okolí opravdu oblíbila.

28.03.2024 3 z 5


S láskou z Paříže S láskou z Paříže Jules Wake (p)

Příjemná oddechovka. Mám chuť se vrátit do Paříže a znovu si ji projít ve stopách Sieny.
Vadu na kráse jsem zaznamenala na posledních asi pěti stránkách, kde pravděpodobně z důvodu krácení textu došlo k dějové nelogičnosti. Musela jsem si ten konec přečíst třikrát, abych se ujistila, že mě oči neklamou. Ale až na tento nedostatek nemám námitek.

13.01.2024 3 z 5


Smrt za úplňku Smrt za úplňku Matthew J. Costello

Příjemně sepsaný detektivní příběh z předvánočního období. Zápletka mě zaujala, ale ten závěr mě trošičku zmátl. Byl napsaný tak, že jsem si nebyla jistá, co tedy opravdu platí a co ne.

04.01.2024 3 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Opravdu krásná vánoční dětský příběh, který nemusí být nutně pouze pro děti. Čtení jsem schválně odkládala právě na období Vánoc a pak jsem jej přečetla doslova jedním dechem za jediný večer. A ráda se k němu vrátím některé další Vánoce.

02.01.2024 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Viděla jsem film, ten se mi líbil, tak jsem byla zvědavá na knížku, ačkoliv už dávno nejsem cílová skupina. Posloucháno jako audio. Příběh i načtení jsou celkem fajn.

29.12.2023 3 z 5


Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Ta knížka měla smůlu, že jsem ji četla zrovna v ne úplně čtenářském rozpoložení. Přesto mě dokázala utáhnout na zajímavý, vtipný, nikterak přeslazený romantický příběh s dobře prokreslenými postavami. A že při tom některá knižní klišé musela dělat stoj na hlavě? Dobře jim tak. Navzdory své roztěkanosti jsem se u ní dobře bavila. Knížku doporučuji spíše na léto nebo aspoň do teplého slunečného počasí.

29.12.2023 4 z 5


Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Jennette o svém dětství a dospívání vypráví s nadhledem a (mnohdy velice černým) humorem, ale bez zlehčování závažných témat. Několikrát mi při čtení doslova klesla brada. Uvědomuji si, že jiné děti zažívají mnohdy ještě daleko horší situace – ale přesto. Být to fikce zbavená toho humoru, dal by se příběh označit za dost děsivý domestic thriller. Což není, je to realita. Dokážu pochopit, proč se jí ve výsledku vlastně ulevilo, když o mámu přišla. Ačkoliv i sama dokázala ještě nějakou dobu kráčet po vlastní cestě do pekel. Držím palce, ať je její další život trochu větší nuda.

18.11.2023 5 z 5


Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Kniha má velice zajímavý nápad a úžasné zpracování. Pojetí Smrti je neotřelé, barvité, živelné. Možnost nahlédnout do světa za naším lidským vnímáním, do světa nesmrtelných, osudových bytostí, které na nás smrtelníky mají vliv, je fascinující. Do jisté míry. Občas už toho vysvětlování bylo až přespříliš, občas mi vyprávěcí styl prostě nesedl. Samotný děj je dost jednoduchý, ale není špatný. Celkově je ta knížka krásná, má své kouzlo a skrývá i jistou dávku překvapení.

06.11.2023 3 z 5


Legendární zabiják Legendární zabiják Júto Suzuki

Nic moc jsem od toho nečekala. Pak jsem se začetla a opravdu dobře jsem se bavila.

24.10.2023 5 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Knížka splnila, co jsem od ní čekala a potřebovala - odpočinek, relax, romantiku.
Ačkoliv Útěk na venkov, do série Romantické útěky nepatří. Tentokrát se příběh drží na anglickém venkově nedaleko od Londýna. Seznamujeme se s poměrně živelnou místní komunitou, nahlédneme do procesu tvorby ilustrátorky dětských knížek i do tajemství jak se rodí umělecké nápady a inspirace. A seznámíme se s jedním velice typickým labradorem. Labradorkou.
No, prostě to bylo příjemné a fajn čtení.

09.10.2023 4 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Poslouchala jsem jako audioknihu. Tak nějak hned od začátku jsem tušila jeden ze základních zvratů, či háčků v příběhu. A bylo velice zajímavé sledovat, jak se jedna z hlavních postav nezadržitelně řítí do vlastní zkázy. A jak bych podobný osud nikomu nepřála, nedokázala jsem v sobě v tomto případě vůbec vykřesat lítost. Závěrečné rozuzlení by pro mě bylo překvapením (nebýt místních spoilerů), nevím zda bylo nutné. Ale nevadilo mi. Knihu (i v audio verzi) mohu doporučit. Plyne rychle a při poslechu jsem měla stále pocit, že potřebuji víc a víc.

24.09.2023 4 z 5


Černé světlo Černé světlo Peter May

Po ne úplně velkém nadšení z druhého dílu, se mi tento případ zase docela líbil, asi jako ten první, možná i o něco víc. Poslouchala jsem jako audioknihu, kterou mohu určitě doporučit. Enzo začíná být trošičku nesmrtelný, ale nijak zvlášť mi to tu nevadilo a příběhu na spádu to také neubralo.

20.09.2023 4 z 5


Úsvit temna Úsvit temna C. S. Pacat

První díl nové fantasy série, která mě lapila a doufám v brzké pokračování. Příběh je čtivý, zpočátku matoucí, protože se bez vysvětlení na čtenáře navalí hromada informací, jako kdyby bylo samozřejmé, že už dávno ví. Ačkoliv si postupně teprve musí skládat jednotlivé střípky celého světa dohromady. A je to svět opravdu fascinující. Zvraty dokáží dostat do kolen. Postavy mi byli sympatické, i ty které se mohou jevit malinkou otravně. Všechny mají svou hloubku a určitý charakter.

27.08.2023 5 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Je to laskavé, je to humorné. Takový ten příběh, kde se toho dvakrát moc neděje, ale přesto se mi moc líbí a ráda se k němu vracím a pak ve mně přetrvává pocit nasycené spokojenosti.

15.08.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Už dlouho se mi u knížky po dočtení poslední stránky nestalo, abych jen stěží odolávala nutkání, že si ji ihned potřebuji přečíst znova. Tahle romantika mi prostě sedla - prostředím, postavami, zápletlou, způsobem vyprávění i stylem humoru.

16.07.2023 5 z 5


Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

Fantasy příběh s hororovým nádechem. Na konci ve mně probouzel takové ty neuspokojené pocity jako třeba po shlédnutí filmu Silent Hill, ale bez těch krutých scén, které ve filmu byly. Vyprávění v sobě nese jemný hororový podtón a doporučila bych ho dětem nebo mladším čtenářům, kteří by měli chuť zkusit si přečíst nějaký svůj první horor, ale vnitřně se trochu obávají, jestli by to na ně ještě nebylo moc. Řekla bych, že v této kníže se nabízí příběh, který svého čtenáře provede lehkým krokem po ne příliš náročném hororovém parketu. Příběh je rozhodně čtivý, napínavý, konec odpovídá žánru.

10.07.2023 4 z 5


Nezdárný syn Nezdárný syn Rainbow Rowell

Road trip Amerikou maskovaný nejprve za návštěvy dlouho neviděných přátel ze školy, pak za záchranou misi. Bez nějaké té záchranné mise by totiž Simon Snow snad ani nebyl Simonem Snowem. Četlo se mi to pěkně, do proudu příběhu jsem se vpravila mnohem rychleji a plynuleji než u prvního dílu. Některými aspekty v ději i jeho podání mi kniha připomínala Bena Aaronovitche.
(Reálně 3,5* z 5)

30.06.2023 4 z 5