Ten, co kráčí se Smrtí

Ten, co kráčí se Smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496696/bmid_ten-co-kraci-se-smrti-d7P-496696.png 4 125 45

Fantasy o postarším detektivovi, kterému se otevře svět prapodivné Smrti a dalších nadpřirozených bytostí. Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jako had se mezi nimi proplétá svět Smrti a dimenze mnoha dalších nadpřirozených bytostí, které jsou tu od toho, aby nám sloužily. Detektiv Sam by k tomu dodal, že je to pěkná kravina. Jemu totiž nepřijde, že služba Smrti je něco, co bychom nutně potřebovali. Smrt sama by asi podotkla, že lidé umírat musí, jenže Sam si stejně myslí své. Jejich hašteřivý vztah–nevztah rozehrává děj tohoto paradoxního příběhu, kde se setkává uzavřená, introvertní, nabručená lidská bytost s upovídanou, zvídavou a téměř až rozkazovačnou Smrtí, která má slabost pro cabernet sauvignon. Jak na sebe tihle dva vlastně narazili a proč musejí sdílet společné chvíle?... celý text

Přidat komentář

Teea
29.03.2024 3 z 5

Achjo, na tuhle knihu jsem se těšila a nakonec z ní vyplynulo tohle...

Začnu pozitivním - líbí se mi autorčina kreativita ve formě ilustrace, určitě to bylo milé dokreslení situace. Autorka má také zajímavě vymyšlený svět. Taky se mi hodně líbily oddělené odstavce, kniha se tak velmi rychle četla a stránky mi pod rukama jen lítaly.

Kniha slibovala detektivní práci se Smrtí a Samem, no to se tam prostě neděje.
Autorka - respektive Smrt nám v příběhu podsouvá, že vše co se událo je otázka jednoho týdne a to prostě se vším tím dějem nějak nesedí, ale to je spíš osobní pocit.
Do půlky knihy nadbytečné využívání "ok" v přímé řeči, toho se prostě nedalo nevšimnout. Od půlky knihy to bez "ok" autorce již fungovalo, nechápu, že to nešlo od začátku.
Místy byly velmi strohé až chudé věty.
O Mezi světě a celkově pravidel tohoto světa se dozvídáme skrze přímou řeč... Na můj vkus v jedné přímé řeči někdy bylo až moc informací najednou místo toho, aby se rozložily po celé knize. Anebo odpovědí bylo pouze "to je moc složité"...

Kniha měla z mého pohledu velký potenciál, který byl v prvním díle za mě z části pohřben. Možná se tento potenciál zlepší nebo vrátí průběhu dalších dílů, což já nezjistím, jelikož nemám v plánu se k autorce či knihám vracet. Pro mě byla kniha velkým zklamáním, jelikož jsem do ni vkládala velké očekávání.

Závěr: nejde o složitou knihu - je jednoduchá a rychlá. Spíš na odpočinek, vůbec u ní nemusíte používat hlavu, místy se zasmějete, místy se budete nudit.

Hobitka
27.03.2024 3 z 5

Čekala jsme víc detektivku s mytologickými postavami, než vlastní výklad mytologie.

Ač se to nečetlo špatně, na pár místech jsem se zasmála, a grafická úprava knihy je vážně vymazlená, jsem trochu zklamaná. Detektivní linka byla hodně na pozadí. Tak moc, že se ji až zdráhám označovat za detektivní. A celkové napětí knihy vlastně nulové, druhou třetinu knihy jsem se i trochu nudila. Tolik ke zklamaným očekáváním.

Kdybych do knížky šla pro pohodové čtení s nevšedním výkladem mytologie, byla bych spokojená.
Jestli se objeví i pokračování, ráda si ho přečtu. Třeba se i trefím v očekáváních :)


marketa9239
24.03.2024 5 z 5

Co musím vyzdvihnout nejvíce je grafická úprava knihy. Takhle pestrou knihu jsem ještě v ruce nedržela, kniha lahodila mému oku a barevné ilustrace nádherně doplňovaly příběh.

Tak jak je pestře barevná kniha, tak přesně taková je i Smrt. Nečekejte žádného kostlivce s kosou, Smrt z této knihy je neuvěřitelně upovídaná a extravagantní dáma a věřím, ze si ji zamilujete stejně jako já.

Příběh má detektivní zapletku, podkreslenou hned několika příhodami z různých světů. Jedna ze zápletek nás i hezky naladí na druhý díl, který doufám přijde co nejdříve.

Pokud je opravdu smrt taková jako v této knize, tak se na tu svoji smrt těším. Každý zvelebuje život a na smrt tak nějak zapomínáme. Miluju tohle téma a celkově příběhy související se Smrtí. Zde je opravdu úžasná ale ne dokonalá bytost, je to bytost která má ráda humor a je i omylná, což se mi líbí. Dokonalost je prostě nepřirozená a nemám ji u postav ráda.

Knihu doporučuji všem, co si libují v crazy účesech, všem co si dovolí sklenku vína před spaním a všem těm, co na smrt zapomínají.

adela.hol
16.03.2024 5 z 5

Samovi se blíží padesátka. Typický detektiv, co se věnuje jen své práci a ignoruje svou rodinu. Mezi tu nejbližší patří bratr Will a babička Anna. Té už nezbývá mnoho času a při posledním setkání předá Samovi dřevěnou truhličku, která se dědí z generace na generaci. Klade mu na srdce, že ji musí opatrovat, ale zároveň ji nikdy nesmí otevřít. A co se stane, když někomu řeknete, že nemá něco dělat? Samozřejmě to udělá. Babička ho varuje, ale Sam všechno nadpřirozeno považuje za kravinu. Nevěří bláznivým povídačkám. Jenže vše se pro něj brzy stane až příliš skutečným. Stane se tím, co kráčí se Smrtí.

Kniha je vyprávěna v er formě z pohledu Sama. Kniha má větší formát a čtení vám možná chvíli zabere, ale to nevadí. Kniha má nejen originální příběh, co si užijete, ale její grafické zpracování je pastva pro oči. V knize nenajdete jedinou stránku, kde by byla jen klasická černá na bílé. Jsou zde desítky ilustrací nebo jen barevná ohraničení. Vše z rukou autorky. Neodtrhnete se od barev v knize, ani od myšlenek ukrytých v příběhu.

Smrt tu není jako postava v černém a s kosou. Je to zhruba třicetiletá žena, která neustále mění svůj vzhled a oblečení. Obojí vždy hýří křiklavými barvami. Ve spojení s uzavřeným a introvertním Samem, vytváří upovídáná, zvědavá a často vzteklá Smrt, dokonale vtipnou dvojici. Veškeré nadpřirozeno je zde vysvětleno srozumitelně, logicky a uvěřitelně. Celý svět si hned oblíbíte.

Vedle Smrti nechybí zmínka o postavách Života, Času a Osudu, i když ne všechny dostaly svůj prostor. Čekají nás ale ještě dva díly. Konec knihy mě dostal, protože i já napjatě čekala, co se stane. A stejně jako Sam s Lucianem, jsem byla převezena. O to víc se těším na pokračování.

GošaGoša
06.03.2024 4 z 5

Ilustrace mě bavily. Autorce to muselo dát spoustu práce. Příběhem jsem zpočátku byla naprosto unešená, protože to bylo tak své, jiné a barevné. To udržovalo pozornost. Ačkoli jsem byla naladěná, že půjde o detektivní pátrání, úplně se to tam ztratilo. Občas to vyplulo na povrch jako mastné oko, aby čtenář nezapomněl. Více převážilo seznamování se světem nadpřirozena skrz dialogy. Co je na začátku supr boží, ke konci už ztrácelo šmrnc a já si říkala: "Hej! A kde je ta detektivní práce?" Ke konci knížky jsem se až nudila a očekávanou katastrofu jsem prostě nikomu nevěřila. Zvraty, drama, emoce, napětí se nekonalo. Postrádala jsem pocit, že bych rozlišila Londýn, Austrálii a Paříž, kdybych zavřela oči. Sam vším tak nějak proplul. Příběhu to sice nechybělo, ale přišlo mi zvláštní, že nejde poznat, kde Sam bydlí.

Mon.CouCou
21.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tuto knihu jsem četla dlouho. Ne však proto, že by mě nebavila. Ale přesně naopak-koupila jsem si ji už kvůli vzhledu. Jo-přesně takové knihy totiž my knihomolové musíme vlastnit v knihovně. Jenže mít doma pětileté dítě, co po té knize jde taky jako vosa po bonbóně... no co mám říkat-začátek knihy jsem četla mooooooockrát :-)
Naštěstí existují i eknihy a tam konkurence v tabletu je velká, takže Monička se konečně začetla do knihy-Ten, co kráčí se Smrtí od Barb Rýdl.

Chvalozpěvy na kresby jsou jasné, ale co samotný příběh? Přiznám se, že miluju v knihách hluboké myšlenky, co nás nutí se zamyslet. Těch je v knize opravdu dost (jo, dík, napadl mě kvůli tomu další příběh do knihy-snad si ho v příštím životě budu pamatovat :-)).


Ve chvíli, kdy se začteme do fantasy světa pohledem autorky, a sžijeme se Smrtí, která je prostě jiná-zábavná, barevná a paradoxně sympatická bytost, začneme hltat plnými doušky příběh detektiva Sama-vhodný protiklad. Je silná osobnost a ideální parťák Smrtky. Přimícháme-li k příběhu detektivní zápletku a špetku - já to nazvu překvapením a vtipnou kombinací - a jo, nerada lítám v letadle , ráda bych zkusila jiné přemísťování, vyjde z toho kniha, kterou nikdy nepošlu do kolovrátku <3


Není zde zmíněno, kolik Smrtek v tomto světě je-třeba máme každý tu svou. To si myslím, bude dovysvětleno v pokračování, které si rozhodně nenechám ujít


„Asi tušíš, že zlatá barva je spojená se sluncem a dnem, tedy s Životem; a stříbrná symbolizuje měsíc, noc, Smrt. Jenže ty barvy se taky spojují s mužem a ženou. Slunce muž, měsíc žena. My jsme ale všechny ženy. Jde to ovšem hlouběji. Mužská energie – sluneční, denní,
zlatá – je spojená s levou hemisférou, tou analytickou a logickou. Ženská – mě-s íční – pak s pravou hemisférou, intuitivní, kreativní a emoční.“

Doporučuju!

okeey
17.01.2024 4 z 5

Pokud se nepletu, tak to byla má první fantasy kniha s tématem smrti, její pojetí v této knize je více než originální. Obecně je známo, že smrt rozhodně není nic pozitivního, leckteří si myslí, že je to konečná, zkrátka, když se řekne slovo "smrt" asi nikdo se neusměje, ale u smrti v této knize ano. Je tu vykreslena jako žena mnoha tváří, převleků a hlavně vůbec ne takovou krutostí, jakou je známa. Námět velmi zajímavý, jediné co bych knize vytkla je, že kdyby měla o 100 stran méně, tak by možná byla více úderná, čtivá, ale i přesto se mi kniha celkem líbila. Co ale musím vyzdvihnout je grafické zpracování knihy, krásnější ilustrace jsem v žádné jiné knize neviděla.

HankaL.
12.01.2024 5 z 5

I když jsem nevěděla co od knihy čekat, jsem byla mile překvapena. Oddělené odstavce se hezky četli. Kniha byla doplněna pro mě nádhernými ilustracemi. Jak je tu popisována smrt je úplný opak je všude zmiňována a vykreslena. Příběh hezky plynul a někdy jsem se usmívala a někdy skoro slza ukápla.

nela3812
08.01.2024 3 z 5

V poslední době mám poměrně štěstí na knihy s tématem smrti a smrtkou v hlavní roli. A v žádném příběhu není smrtka tak hezky vyjádřena jako právě tady.

Co vás zaručeně chytne je naprostý opak klasické smrti a toho, jak je zobrazována. Smrtka je veselá, vtipná, hravá, praštěná a především šíleně barevná. Což lze ve výsledku říci o celé knize. Zároveň umí být také spravedlivá, moudrá a děsivá. S čím však úplně nesympatizuji je její (ne)schopnost komunikace a její tajuplnost: "ještě je brzy"; "dozvíš se to později"; "teď to není podstatné". A pak bum, uběhne pár hodin a ono to náhle podstatné je?! Tě tajuplnosti je tam prostě moc.

Naproti ní tu máme Sama. Trochu zádumčivý chlapík, který se však nebojí stát za svým názorem a otázek má více než dost. Škoda jen, že na ně málokdy dostane upřímnou odpověď. Sam je detektiv a má tak velmi blízké propojení s hlavní zápletkou, ale je tam o tom řeč tak málo, co by se na prstech jedné ruky dalo spočítat. Se smrtí se k sobě poměrně hodí a tvoří zajímavý pár, ačkoliv jsem měla často pocit, že ho za sebou táhne spíš jako ocásek, než jako parťáka.

Autorka vytvořila zajímavý fantasy svět, který je často až příliš komplikovaný a vyvolává neskutečné množství otázek.. Jak je možné, že je Smrt celý den se Samem? Kdo se potom stará o mrtvé, kterých jsou desetitisíce denně? Má na to pomocníky? Proč smrtka stále dokola porušuje pravidla, která svým porušením mohou zničit svět? Proč ona může a ostatní nemohou? V příběhu je samozřejmě také spoustu odpovědí, ale jsou podány velmi zdlouhavě, zamotaně a já se v tom občas ztrácela natolik, že jsem musela číst opakovaně tutéž pasáž.

Kvůli velkému množství otázek a sympatickým hhrdinům, bych si ráda přečetla chystané pokračování, ale musím se přiznat, že mě trochu odrazuje komplikovanost a nevysvětlitelnost tohoto fantasy světa :( Hodnotím 3/5 a pokračování si ještě promyslím :)

PS: kniha je krásně ilustrovaná a je radost se na ní dívat. Mezi CZ/SK tituly se jedná o skutečný originál a zaslouží se pozornost! Pokud vás svou anotací zaujme, jděte do ní!

Vlasta71
29.12.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Skloubení fantasy a našeho světa mělo hodně zajímavých témat k zamyšlení.
Hodně mně,, okouzlila "smrt svými převleky, účesy, barevností a užvaněností. Moc se těším na pokračování.
Zajímavé bylo knižní zpracování doplněné krásnými ilustracemi.

Peťula96
11.12.2023 4 z 5

Tato kniha je plná magie, nadpřirozena, biblických prvků a životních mouder, která by neměla žádnému čtenáři fantasy žánru uniknout. Ačkoliv se jedná o autorčinu prvotinu, tak to není vůbec znát. Začíst se do příběhu mi nedělalo vůbec žádné potíže a hlavní zápletka je naprosto skvěle vymyšlená.

Postava Smrti, v tomto podání, mě opravdu bavila, neboť dokázala být moudrá, děsivá, spravedlivá, ale také upovídaná, plná barev a ztřeštěnosti. Vůbec nebyla taková, jaká bych si myslela, že bude, a velmi mě její osobnost překvapila. Také mě bavil její kontrast se Samem, který byl samotářský, tichý a často mrzutý. Sam byl ale na druhou stranu také velmi zvídavý a nebál se říct svůj názor nahlas.

Svět, ve kterém se jejich příběh odehrává, byl vystaven opravdu dokonale. Najdeme tu mnoho prvků, a to jak těch magických, ale také biblických. Ačkoliv nejsem věřící, tak mě biblické motivy v příbězích vždy velmi baví a tady tomu nebylo jinak. Také je tu ale detektivní zápletka, která z počátku nebyla nijak zajímavá, ale jak nám postupoval příběh, tak se stávala stále více a více zajímavější.

Kniha ve mně probouzela mnoho emocí. Dokázala jsem se u ní jak zasmát, tak si i pobrečet. Také mě často nutila k zamyšlení, hlavně díky myšlenkám, které pronášela Smrt. Dovolím si říct, že díky téhle knize se na otázky smrti a života začnete dívat úplně jinýma očima.

Jako třešnička na dortu jsou nádherné ilustrace, které nás provázejí celou knihou a má je na svědomí samotná autorka, která je dle mého názoru neskutečně talentovaná a už se těším, co dalšího si pro nás připraví.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy k recenzi.

PosPol
30.11.2023 3 z 5

To se takhle mrzoutský detektiv Sam jednoho dne díky svým nenechavým prackám setká se Smrtí a jeho zděšení je o to větší, když zjistí, že se jí jen tak nezbaví! Už po prvních okamžicích má pocit, že mu z ní praskne hlava! Kdepak, nějaký nudná, tichá postava v kápi s kosou! Smrtka je ztřeštěná, impulzivní, chaotická, lehce vlezlá a nadpozemsky krásná bytost. Neustále mění svůj vzhled i šatník, což leze Samovi na nervy stejně často, jako její pošťuchování a rýpání.

A tak se ocitneme v neskonale nádherně ilustrované knize, kdy snad každá stránka obsahuje nějakou tu malůvku, kterou budete mít chuť přejet prstem a obdivovat. Sledujeme cestu životem unaveného Sama a energií překypující Smrti. Je to stejné, jako sledovat souboj požáru se sněžnou vánicí. Bavily mě jejich slovní přestřelky, bavila mě nestálost Smrti, její neodbytnost hraničící s otravností, stejně jako laskavé srdce a trpělivost s lehce asociálním vyžilým mužem.

Po dočtení mám ale bambilion otázek! Jak může Smrtka trávit celé dny se Samem? Kdo odvádí ty desítky tisíc mrtvých denně? Jak je možné, že je svět pevně spoután pravidly, jejichž porušení by ho mohlo zničit, ale přesto všichni nějaká porušují? V textu byl často nesoulad, kdy jednou je do katastrofy moře času a o pár stránek dále již katastrofa ťuká na dveře. Taky mě nudil vláčný a zdlouhavý popis fungování světa, který zůstává skryt před zraky smrtelníků. Bohužel mě ani nebavila detektivní zápletka/nezápletka, kdy se prostě chvíli něco řeší a pak je na to X stránek zapomenuto.

Ačkoliv mě kniha literárně extra neoslovila a hodnotím 3/5*, i tak ji doporučuji k přečtení. Když ne kvůli naprosto dokonalým ilustracím, tak kvůli barvitému vylíčení Smrti a odhalení, že Smrt není ta zlá, co jen bere. Je součástí života, stejně jako sám Život, Čas, či Osud a netřeba ji nenávidět. Další díl si určitě přečtu a mimo jiné, nutně chci ochutnat smrtící lomcovák s krví harpyje!

JanaŠamšová
14.11.2023 5 z 5

(SPOILER) "Život je nádherná lež, zatímco smrt je krutá pravda."
Fantasy o postarším detektivovi, kterému se otevře dveře prapodivné Smrti a dalších nadpřirozených bytostí.
Jakou podobu má vlastně smrt? Je mladá, krásná, milá, upovídaná a nebo stará, ošklivá a zlá a neztratí s vámi ani slovo, prostě jen bere?
Lepší je ta první varianta, ale smířila bych se i s Bradem Pittem
Dva světy, které se prolínají, smrtelníci a ti nesmrtelní.
Kniha plná neskutečně krásných obrázků, které smrti dávají barvy a zjistíte, že nic na světě není černobílé.
Navíc detektivní zápletka dodala příběhu o to větší napínavost.
Pointa, která mi z příběhu plyne je, že člověk si opravdu zvykne na vše, v podstatě i na Smrt. Ať už chceme nebo ne, je neodmyslitelnou součástí našeho života

maja8148
10.11.2023 5 z 5

Knihu jsem objednávala online a to až na základě pár pozitivních reakcí různých bookstagramů. Ani jeden z nich mě nepřipravil na to, co mě čeká jakmile knihu otevřu. A že to stálo za to! Vizuálně je to asi nejhezčí kniha, jakou jsem kdy viděla, Naprosto dokonalá s animací na každé stránce. Rozhodně jsem věděla, že i kdyby mě obsahově zklamala, tak vizuálně je to asi to nejlepší, co jsem mohla dostat.

No a teď k obsahu... podle popisku a právě vizuálu jsem čekala něco trochu jiného. Něco víc ve stylu Gaimana? Víc pohádkového (jakože víc pohádka a míň fantasy, jestli víte, co tím myslím). Víc poetického? Nevim, jak přesně to vystihnout. Naštěstí s tím, že moje očekávání nebude splněno jsem se vyrovnala rychle a mohla se naplno věnovat této zběsilé a divoké jízdě, kde teda na můj vkus bylo občas moc mluvení a zbytečného vysvětlování (ale jen občas).

Prostě toto je kniha s dokonale vymyšleným světem a vymazlená do posledního puntíku. Prosím více takových knih. Děkuji.

Rowana
06.11.2023 3 z 5

Kniha má velice zajímavý nápad a úžasné zpracování. Pojetí Smrti je neotřelé, barvité, živelné. Možnost nahlédnout do světa za naším lidským vnímáním, do světa nesmrtelných, osudových bytostí, které na nás smrtelníky mají vliv, je fascinující. Do jisté míry. Občas už toho vysvětlování bylo až přespříliš, občas mi vyprávěcí styl prostě nesedl. Samotný děj je dost jednoduchý, ale není špatný. Celkově je ta knížka krásná, má své kouzlo a skrývá i jistou dávku překvapení.

lucyvase4
28.10.2023 5 z 5

Sam je skoro 50ti lety detektiv. Zrovna řeší případ pohřešovaného 16leteho Petera. Žije sám, s rodinou nemá dobré vztahy. Jeho matka zemřela, když byl ještě malý. Jednoho dne si ho k sobě zavolá jeho babička Anna. A jelikož v rodině není žádné děvče svěří Samovi rodinné tajemství. Odkaze mu dřevěnou truhlicku, kterou má střežit jako oko v hlavě, ale nikdy ji neotevřit. Jinak by se stal tím, co kráčí se Smrtí. Viděl by Smrt a ta by s ním byla po zbytek jeho života. Sam to ale bere jako povídačku a truhlicku jak nam napovídá titulek hned otevře. Co když je ale všechno, co mu babička řekla pravda? A jaká je vlastně Smrt? Uvidíte sami, jen řeknu, že je naprosto jiná, než jak si ji většina z nás představuje. Pomůže Samovi vyřešit případ Petera? A jak se spolu naučí žít?
Musím říct, že mne kniha dostala. Originální fantasy s prvky detektivky. Fantasy svět se prolíná s tím naším reálným, vše je krásně vysvětleno, propracovano a promyšleno. Navíc co když to není úplně fantasy a věci tak opravdu fungují? Smrt mne naprosto dostala... Úplně mne okouzlila. Kdyby takova byla ve skutečnosti neměli bychom žádný důvod se jí bát. Ač detektivky nemusím tady mne zápletka vůbec nevadila. Často jsem se u knihy zasmála ale i poplakala. Autorka umí dobře hrát na city. A ty ilustrace wow. Krásné a nádherně dokreslují dej. Autorka je velice šikovná nejen spisovatelka ale i malířka. Text s odstavci mne osobně vyhovoval.

Těším se na další díly a musím říct, že jsem nezůstala pouze u čtení ale knihu jsem musela mít i ve své knihovně. Takže už je na cestě a moc se těším jak se bude vyjímat v mé knihovně.

TheB
16.10.2023 4 z 5

Dlouho jsem váhala, jestli knize dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem dala čtyři, ale uznávám, že hlavní podíl na tom má to zpracování. Protože to, jak je kniha celá ilustrovaná, je prostě nádhera. Jedna z nejkrásnějších knih, které v knihovně mám. Vlastně jsem si říkala, že těmi božími ilustracemi si to autorka hezky pojistila - tuhle knihu si v knihovně prostě chcete nechat, i když vás děj tolik nenadchne. No.. a to je vlastně i můj případ.

Ve zkratce kniha pojednává o postarším detektivovi, který se setká se Smrtí (která je v knize opravdová osoba) a kvůli kletbě se z nich stane nerozlučná dvojice.

Zní to dobře, ne? Na knihu jsem taky slyšela jen samou chválu a díky tomu se na ní taaak moc těšila. No a jak už to při přílišném očekávání bývá.. po přečtení jsem byla zklamaná. 

Smrt v knize je veselá a barevná, což je zajímavá představa. ALE.. stále jsem při čtení tak nějak čekala na ty úžasné myšlenky, kterých je kniha údajně plná. Já je tam ale bohužel nějak nenašla.
Zároveň mi dějová linka připadala celkem moc jednoduchá. A můj největší problém - vůbec jsem nevěřila detektivovi jeho věk. Jeho chování ani vyjadřování mi k jeho věku zkrátka vůbec nesedělo.

Zkrátka a jednoduše.. čekala jsem knihu nabitou zajímavými myšlenkami, ale při čtení jsem měla spíše pocit, že čtu nenáročnou Young adult knížku.
Přiznávám, že si za to můžu asi sama - holt vysoké očekávání je většinou na škodu.

Každopádně jestli vyjde další díl, což předpokládám že ano, tak si ho stejně koupím. Jo, hlavně kvůli těm ilustracím.. ale zároveň jsem i celkem zvědavá, jak se bude děj dál vyvíjet a jak si s tím vším autorka poradí. 
Teď už aspoň budu vědět co čeho jdu, no ne?

kikikrat
10.10.2023 4 z 5

Dlouho jsem váhala nad hodnocením. Začátek knihy mě pohltil, líbilo se mi se seznamovaní a ta přidrzlá žena se jménem Smrt. Pak přišla další část knihy a mě trochu přestávalo bavit číst tolik popisných věcí. Konec knihy se zase rozjel a já byla spokojená. Přála bych si asi více akce ale je to čistě jen můj názor. Kniha je jinak čtivá, zajímavá a co je na ni nejkrásnější - ilustrace. Překrásné ilustrace.

manteca8619
04.10.2023 5 z 5

Já jsem čtenář co velmi často vybírá knihy podle vzhledu a tak není pochyb že tuhle knihu jsem prostě musela mít.
Hlavní hrdina Sam je tak trošku morous, který pracuje pro policii. Jako takové podivné dědictví dostane krabičku, kterou ale za žádných okolnost nesmí otevřít...NIKDY...ale pravidla jsou zpravidla od toho aby se porušovala a tak do Samova života vtrhne jako velká voda Smrtka. Příběh je to zajímavý, napínavý a hlavně neskutečně září barvami. Kniha mě bavila, ale co mi krapet vadilo je zvláštně dělané odstavce a delší kapitoly.
Když bych to cele shrnula je to příběh o velmi neobvyklém přátelství a rozhodně nečekejte, že smrtka bude nosit černý hábit a kosu. Doporučuji

rajcatko
02.10.2023 4 z 5

Grafická stránka knihy je dokonalá a není pochyb o tom, že se stane klenotem mnoha knihovniček. Obsah měl své mouchy, ale celkově jsem spíše spojená. Nápad skvělý a až autorka získá více zkušeností, její knihy se budou hromadně prodávat. A já jí to upřímně přeji.

Štítky knihy

česká fantasy české romány fantasy romány

Autorovy knížky

Barb Rýdl
česká, 1989
2022  83%Ten, co kráčí se Smrtí

Kniha Ten, co kráčí se Smrtí je v

Právě čtených7x
Přečtených145x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených9x
Knihotéce81x
Chystám se číst161x
Chci si koupit76x
dalších seznamech7x