Legendární zabiják

Legendární zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514302/bmid_legendarni-zabijak-64u-514302.jpg 4 40 10

Sakamoto Days série

1. díl >

Obtloustlý pan Sakamoto je na pohled pouhopouhým vedoucím skromné samoobsluhy na předměstí Tokia, ale ve skutečnosti býval legendárním zabijákem, před kterým se třáslo celé podsvětí! Co si však počne, když se jeho minulost začne ozývat – ochrání Sakamoto svou rodinu a bezstarostný každodenní život před přicházejícím nebezpečím? Začíná nová manga plna humoru a akce!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Sakamoto Days 1 , 2021


více info...

Přidat komentář

Rowana
24.10.2023 5 z 5

Nic moc jsem od toho nečekala. Pak jsem se začetla a opravdu dobře jsem se bavila.

fvalek
24.09.2023 4 z 5

Tohle je takový ten absurdisticky komediální žánr, který funguje jaksi sám pro sebe. Ona už jen samotná premisa, kdy bývalý špičkový vrahoun ztloustne a jde pracovat do obchodu je sama o sobě vtipná a netradiční. Zamíchejte do toho další vrahy, přísnou manželku a telepata a je z toho docela sympatický mišmaš. Telepatie by mi asi přišla zbytečná, ale ten prvek toho, že pan Sakamoto skoro nemluví, je hodně důležitý. No a pak tu jsou ty myšlenkové zabijačky, které taky mají svou úlohu.

Celkový děj byl takový o ničem, nevím, jak by se pan Sakamoto uživil, kdyby najal každou zbloudilou duši na práci. A proč by nějaká vražedná mafie chtěla dělat v krámě, ale jak píšu, tohle je takový ten "nehledejte logiku a užívejte si" styl. Snaha Sakamota zabít nebo zlanařit je docela vtipná, ale hlavně jeho schopnosti jsou uchvacující. První díl byl rozjezd, ale teď jsem zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet a zda to vybočí ze zatím omezených kolejí.


Atlantis
27.07.2023 4 z 5

4,5* Velmi příjemná a neskutečně vtipná manga. Líbí se mi zvláštně jemná kresba, která může působit lehce archaicky, hlavní postavy jsou skvělé. Úplně mi nesedí svět, nadpřirozené schopnosti mi v něm přijdou zbytečné, ale jinak se těším na pokračování.

instageek_cz
01.07.2023 5 z 5

V poslední době jsem přečetl víc mangy, než kdykoliv předtím. Ale i kdybych jí byl dosud nedotčený, 1. díl Sakamoto Days by mě zaujal natolik, že bych do něj musel jít:)) Už samotná obálka mi připadá neskutečně vtipná. Na pana Sakamota se nemůžu vynadívat, autor Júto Suzuki nám na první pohled předvádí svůj komediální talent.

Čili tuhle mangu bych chtěl zkusit, i kdyby měl pan Sakamoto být třeba jen obyčejný zahradník. Jenže on je ve skutečnosti bývalým legendárním zabijákem kalibru Johna Wicka! Je tudíž jasné, že o akční scény nebude nouze. A taky, že jo Suzuki je kreslí s úžasnou dynamikou, je to nadupaná smršť, z níž pan Sakamoto vždy vychází jako naprosto nedotknutelný badass! A jelikož u toho díky svému stoickému výrazu a obézní postavě vypadá i super vtipně, budete se, věřím, skvěle bavit.

Hodně oceňuji celkovou přehlednost. U některých mang se mi pletly postavy, byly si mnohdy strašně podobné. Tady máte všechny jasně odlišené a snadno zapamatovatelné. Trochu jsem se obával, jestli mě nebude štvát druhý hrdina z obálky, ten mladý blonďák, ale kdepak telepat Šin, rovněž zabiják, je taky výborný a s jeho idolem panem Sakamotem zažívá různé komické situace.

Většinu času je Sakamoto Days akční komedií, ale ke konci tón vyprávění zvážní. Poznáváme několik nových postav, přičemž některých nám bude líto, a jiné budou působit dost děsivě. Zároveň dochází po celou dobu k odhalování dalších netušených skutečností, schopností a pravidel tohoto světa, takže jsem velmi zvědavý, co bude dál a proč se děje to, co se děje:))

Zas jednou nemám, co vytknout. Baví mě příběh, postavy, kresba a chválím i překlad, u něhož se mi zdá, že z vtipnosti originálu nic neubírá.

dam.si.knihu
15.06.2023 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Jakožto milovník filmu John Wick (jednička je stejně nejlepší), jsem tuhle nabídku nemohla odmítnout. Opravdu čtivý, skvěle zpracovaný komiks, který jsem nedala z ruky a slupla ho jak malinu. Nechyběl humor, krvavé scény a super příběh! A já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

Vjeerus
02.06.2023 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem se této mangy z počátku bála, jelikož pan Sakamoto z obálky má prostě hodně zvláštně nakreslený obličej. Ale ve chvíli, kdy jsem se do knihy začetla, jsem pochopila, že jeho výraz dostává úplně jiný význam a tím skvěle podtrhuje humor v příběhu.
Hlavní postava, pan Sakamoto, býval legendárním zabijákem, ale jak se to tak stává, lidé se zamilují a usadí. A přiberou. Avšak minulosti se ne vždy dá utéct a velmi rychle dochází ke střetu s jedním známým. Rozjíždí se akční příběh, který se prolíná s obřími porcemi nudlí a mi záhy zjišťujeme, že hlavní hrdina nebyl legendární pro nic za nic, protože si stále uchoval dost svých schopností a nepřátele ještě dokáže oklamat svým tělem.
Po dočtení jsem opravdu dostala chuť se podívat do jeho samoobsluhy a pozorovat kooperaci nových zaměstnanců, kteří by byli asi úplně na konci seznamu lidí hodících se na tuto profesi.
Za knihu děkuji @crew_komiks

Áňa 998
22.05.2023 5 z 5

Já už nebudu říkat, že se do další manga série nepustím. Protože pak @crew_komiks přijde s něčím novým a já opět neodolám Takže tentokrát jsem svoji mangaličku rozšířila o první díl Sakamoto days, který jsem slyšela přirovnávat k Spy x Family... A to si nemůžu nechat ujít
.
Příběh se odehrává v samoobsluze, kterou vede pan Sakamoto. Na první pohled zavalitý pán, který ale se vším pomůže. Pod tím vším je ale tajemství, které ví jen on a pár vyvolených. Býval obávaným zabijákem...
.
I když už je to ale nějaká doba, pan Sakamoto si některé své schopnosti ponechal a ty někdy proklouznou ven. Pak se k tomu přichomítne další postava, a vše začíná... Nečekejte nudu!
.
Manga byla akční, rychlá a nechyběl jí vtip. Moc se mi líbilo, jak je tu zapojená i kultura, třeba jídlo, protože pan Sakamoto je pořádný jedlík Připravte se na kila knedlíčků
.
Musím pochválit i kresbu, která se k příběhu hodí úplně perfektně. Po prvním díle je mi ale jasné, že hlavním tahákem pro mě budou postavy, které jsou neskutečně sympatické a je těžké si je nezamilovat už po několika stranách
.
Myslím si, že první díl nabídl hodně a jsem zvědavá, co nás čeká dál. Já už se teď hrozně těším

EvikU.
17.05.2023 5 z 5

Dnes jsem si udělala "komiksový den". SAKAMOTO DAYS - Legendární zabiják je skvělý příběh. Hlavní hrdina mi trochu připomínal Buda Spencera. Tlouštík, rváč, zabiják, ale vše na pohodu a v klídku vyřídí spoustu zloduchů. Jen co je zlikviduje, může se najíst a prodávat v obchodě.

Na pana Sakamoto je vypsaná odměna za zabití. Rozjíždí se různé akce, které ale Sakamoto zvládá levou zadní. Byl a je prostě nejlepší. Postupně zaměstnává mladé lidi z podsvětí. Nejdříve mladíka Šina a později dívku Lu.

Šin je telepat. Umí číst myšlenky. Brzy patří do rodiny. Prodává v obchodě a je pozvaný do rodiny na oběd.

V téhle knize jsou opět krásné ilustrace. Čím mě ale kniha dostala, je jak je vtipná. Místy jsem se musela smát nahlas. O vtipné momenty nebyla nouze.

Zamilovala jsem si manželku a dcerku pana Sakamoto. Jejich rodinná pravidla nemají chybu.

Tato manga je ideálním čtením pro kluky..jestli do téhle chvíle nečetli, tak o přečtení této mangy začnou. Humor, napětí, akce, dobrodružství i láska. Akční scény převládají.

Citace z knihy: "Před pěti letyZase jsi od krve. Jdu rovnou z práceZ práce! Takže jsi zase zabíjel?!"

spencer
16.05.2023 5 z 5

Taro Sakamoto byl jedním z nejobávanějších zabijáků do doby, než se zamiloval. Teď je ženatým majitelem samoobsluhy s malou dcerou a drobnou nadváhu. Byl by to šťastný konec příběhu, kdyby ho nedohnala jeho minulost. Na svůj výcvik sice nezapomněl, ale musí dodržet ten nejdůležitější slib, který dal své ženě - že už nikdy nikoho nezabije.

Pokud máte rádi příběhy se sympatickými postavami, jenž si zamilujete, jste na správném místě. Sakamoto je takový medvídek se závislostí na ramenu, který se umí dobře prát. Kromě výtečných postav na vás čeká humorem nabitá akce a nezapomenutelné bojové scény.

Děj je čtivý, ilustrace perfektní a celé je to velmi nápadité. Ohlasy nelhaly, kdyby byl John Wick akční komedií, vypadalo by to asi nějak takto. Doporučuju všemi deseti.

knizninadsenec
09.05.2023 5 z 5

První díl je rozdělen do 7 kapitol. Pan Sakamoto je skvělá postava, je dobrý a rychlý.

Velmi zajímavý a akční děj. Je o bývalém zabijákovi, jeho společníkovi... Provozuje obchod. Stále je dost dobrý a nikdo ho nepřechytračí. Postupně se k panu Sakamotovi přidají dvě osoby.

Příběh se mi velmi líbil, byl čtivý, svižný. Ilustrace jsou dokonalé pro představu, co se právě děje.

Další manga, kterou jsem si zamilovala a těším se na další díl.

Autorovy další knížky

Júto Suzuki
japonská
2023  89%Legendární zabiják
2023  86%Drsná škola
2023  85%Heisuke Mašimo
2024  96%Nehlučte za jízdy!
2024  0%Odsouzenci

Kniha Legendární zabiják je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce24x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x