Drsná škola

Drsná škola https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519505/bmid_drsna-skola-64b55d6200233.jpg 4 22 5

Sakamoto Days série

< 2. díl >

Sakamotovi jde po krku bizarní zabiják, ale do cesty se mu postaví Šin. Jenže co si počne, když je nepřítel nečitelný? Sakamoto a jeho přátele se budou muset hodně snažit, aby zachránili poklidný rodinný výlet do lunaparku. A to ještě netuší, že jim brzy zkříží cestu noví protivníci...

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Sakamoto Days 2 , 2021


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
28.12.2023 4 z 5

Kniha je pro mě takový částečný žánrový výstup z komfortní zóny, ať už se to týká kresby a nebo obsahu. Ale už první díl mě chytl příběhem a u druhého tomu nebylo jinak.
Líbí se mi, jak je zde ukázáno, že pojem rodina nemusí být jen ta pokrevní a mohou se do ní počítat lidé nám velmi blízcí. A tato nesourodá skupinka se vydá do zábavního parku a užije si adrenalinu víc než dost a popravdě dost netradičního.
Manga je opět napěchovaná vtipem a zbraněmi a i když se pohybujeme na poli nájemných zabijáků, smysl pro čest je opravdu silný.
Dozvěděli jsme se spoustu věcí o panu Sakamotovi, a abych řekla pravdu, dost mě zaskočilo, kolik toho v tomto díle namluvil. To bylo neobvyklé a trošku mi chyběli ty náhledy do jeho myšlenek. Avšak docela to vynahradila závěrečná scéna, kdy jsme se dostali zpět do normálního života a bylo potřeba vyřešit závažný otcovský problém.
Jo, já jsem zatím nadmíru spokojená, protože pokud hledáte něco na odlehčení, myslím, že s tímto příběhem nesáhnete vedle.

fvalek
18.11.2023 4 z 5

Pokračování Sakamota je zatím první díl přes kopírák - náhodní vrazi se chodí konfrontovat se Sakamotem a jeho novými pomocníky, ale vždy to dopadne tak nějak specificky. Musím ocenit, že ale mají takovou zvláštní úctu, a když prohrají, tak víceméně dobrovolně odejdou a ještě Sakamota obdivují. První vrah na pouti mě zase tolik nezaujal, ale pár Drsoně a Obiguro, kteří jsou tak nějak zvláštně zábavně zvrhlí.

Sakamoto jako postava je takový mix naprosto nudného nezajímavého týpka a skrytě zajímavé postavy. Rozhodně mě zajímá jeho minulost, ale aktuální doba nic extra, přestože scénka v obchoďáku byla vtipná. Konečně začíná trošku mluvit, což ději jedině prospívá. Shin a Lu jsou docela nosné duo, raději mám ale Lu. Shin v tomto díle tolik nevyužíval empatii a taky to ději nijak neuškodilo. Objevuje se postava Naguma, který bude asi velké eso, ale je opravdu milý, tak čekám, co z něj vypadne. Zbytek postav zatím konstantní.

Začínáme se pomalu dostávat na kloub odměny za pana Sakamota, ale ještě je to stále příliš čerstvá zápletka na to, aby se něco vědělo. Takže to ve mně vzbuzuje zvědavost. Jak říkají samy postavy - zabiják, co vraždí zabijáky není nic nového, ale tuším, že v tomhle příběhu to bude velmi zajímavě zpracováno! :3


Atlantis
07.11.2023 4 z 5

Sakamoto Days je unikát. Má velmi specifickou kresbu, která připomíná spíše výtvory staré 20+ let, ale zároveň je nabitá detaily. Postavy působí ploše, ale pak vypálí hlášku nebo se vyskytnou v originální situaci. Humor si vlastně z celého žánru dělá legraci (alá Gintama), ale přitom je střelený a takový milý. Hvězdu dávám dolů vlastně jen za tempo vyprávění, tam vidím prostor pro zlepšení.

Áňa 998
15.10.2023 5 z 5

Co se týká rozečítání nových mang, tak to pomalinku ubírám. Není místo, čas a je jich tolik! Letos jsem ale stejně pár sérií nakousla a Sakamoto Days jsou jednou z nich. Tady se mi moc líbí téma, které mi připomíná Spy x Family!
.
Hlavní postavou okolo které se všechno točí je pan Sakamoto. Na první pohled nudný obchodník. V momentech, kdy si to situace žádá, se ale mění v mrštného hrdinu. Moc toho nenamluví, ale jeho chování říká úplně všechno. Stačí pozorně sledovat kresbu!
.
V tomto díle se rodina pana Sakamota a jeho přátelé vydají na výlet do lunaparku. Zatímco si dcery pana Sakamota hrají a manželka nic netuší, jde jim po krku zabiják. Žádný amatér, ale profík. A to znamená, že se Sakamoto a jeho přátelé pouští do akce, přesně jak slibuje obal mangy.
.
Těšit se můžete samozřejmě na akci, nějakou tu rvačku, dojemné momenty, ale hlavně na humor. A to se mi tady moc líbí, postavy se mezi sebou parádně špičkují!
.
Za ty dva díly mi Sakamoto a jeho banda fakt přirostli k srdci. Už teď netrpělivě vyhlížím další díl, a pokud se nepletu, měl by být k dostání od konce listopadu. A já si ho rozhodně nenechám ujít!

knizninadsenec
13.08.2023 5 z 5

Pana Sakamota chce někdo zabít, ale on se nedá, ani jeho společníci. Chrání jeho i rodinu. V příběhu je trochu zábavy, akce, rvaček, ale žádné zabíjení. To je hlavní heslo rodiny.

Bylo to poutavé, zajímavé a příběh se dobře četl. Doprovázen skvělými ilustracemi.

Anime bude až v roce 2024, takže alespoň knižně proniknete do světa bývalého jakuzáka, který miluje a chrání svou rodinu, provozuje obchod. Já jsem si příběh oblíbila.

Skvělá manga, za sebe doporučuji.

Autorovy další knížky

Júto Suzuki
japonská
2023  89%Legendární zabiják
2023  86%Drsná škola
2023  85%Heisuke Mašimo
2024  96%Nehlučte za jízdy!
2024  0%Odsouzenci

Kniha Drsná škola je v

Přečtených26x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x