Roux Roux komentáře u knih

☰ menu

Vzestup statečných Vzestup statečných Morgan Rice

(SPOILER) U první knihy jsem zavírala obě oči, tady tomu nepomohlo ani to zavírání očí. Kyra, její bratr Aiden, její otec všichni jsou to nezničitelní superhrdinové. Ve Vzestupu statečných se mě snažili nelogické situace, podivnosti a kraviny umlátit - podotýkám, že velmi vydatně, co stránka to perla. Sice mě zajímá, co je Kyra vlastně zač, co zamýšlí drak, jaká bude válka se skřítky (WTF? To jde o tak špatný překlad nebo je opravdu pojmenovala skřítky?) a jak do celého příběhu zapadají Alec, Marco a ten zabiják, ale odmítám dát i těch pár korun za něco, co mě ve finále bude štvát.

04.03.2024 odpad!


Vzestup draků Vzestup draků Morgan Rice

Vlastně nevím co si o téhle knize myslet. Na jednu stranu těch chyb, nelogických věcí a blbostí... na druhou stranu se mi to četlo dobře (pokud nedáváte důraz na ty koniny, co v knize jsou). Samotná Kyra mě občas štvala, jasně.. musím pořád brát v potaz, že jí je 15 :) Superhrdinky jsou proti ní bačkory, musí mít vlka, draka a jinou havěť, aby se ukázalo jak moc je jiná a zbije každého, kdo si dovolí ji vzdorovat či postavit... Divím se, že nezačala křičet, že je jejich nejlepší voják, jak jiná hrdinka v jiné sérii knih :)

PS: Alecovi bylo 16 :)

25.02.2024 2 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

(SPOILER) Rychle jsem knihu četla, abych si mohla pustit film. Teď vlastně nevím jestli ho chci vůbec vidět. Zřejmě jsem jediná, kdo si u smrti Sejana řekl: "Konečně. Cos jako čekal?". Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. U Corionaluse mi nepřišel ten zrod Prezidenta Snowa jako opodstatněný. Vlastně se tak moc nestalo, v knize se několikrát ukázalo, že ho pouze doháněla jeho bujná fantasie a vykonstruované teorie, které nebyli pravdivé (ano milý Snowe, nevytvářejte si žádné domněnky). Od Lucy jsem čekala trošku víc. A opravdu jsem čekala, že ta tyranie, kterou Snow předváděl bude mít hlubší kořeny a logiku. Konec? O tom pomlčím. Je pravda, že na: "Trvalo to deset, patnáct let, ale nakonec mě přemluvil." to nemá....

Nechápejte mě špatně, Hunger Games má v mém srdci stálé místo (samozřejmě až na ten epilog), ale tohle byl takový čajíček. Z lásky k trilogii a vodítkům k ní dávám takhle vysoké hodnocení.

31.12.2023 4 z 5


Železná vdova Železná vdova Xiran Jay Zhao

OK, po pravdě se to rychle dalo přečíst. Pacifik Rim s lotosovýma nožkama. V jednu chvíli jásáte, že snad dostanete jinou hrdinku, než tu která padá mužům k nohám, ale zhruba v polovině knihy se to zvrtne. A pak do toho marastu hodíte všechno, co vám přijde na mysl - těch spojitostí vám totiž naskočí víc, než jen z Pacifik Rim.

22.12.2023 3 z 5


Flotila zatracených Flotila zatracených J.S. Dewes

Asi budu trošku vybočovat z řady, ale mě v tomto díle přijde Rakeová šíleně ukňouraná. Zkazila mi tím pádem celý dojem z knihy. Kdybych knihu nečetla na čtečce, tak bych asi počítala stránky do konce.

16.10.2023 3 z 5


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

(SPOILER) Zazvonil zvonec a pohádky je konec....
Ne, teď vážně. Všimli jste si, že všech šest dílů jede podle stejného scénáře?
Amelie vidí duchy, Amelii začne stalkovat duch nebo něco jiného, Amelie se točí dokola jak pes za vlastním ocasem, Amelie si přehrává neustále vše dokola (jako chápu, když není nápad, musí se to opakovat, jen pro Vás to znamená, že hlavní hrdinku hodíte do kategorie tupá nána), Amelie hází rodidla po nějakým týpkovi (naštěstí ve většině případů pouze po jednom, ale občas Vás v tomto směru překvapí) a najednou BUM, Amelie na to kápla, někdo/něco na ni zaútočí a ona to přežije, nepřítele samozřejmě zneškodní, vlastně pořádně neví ani jak. A nakonec je vše zalité sluncem....
Tahle série ve mě vzbuzuje více otázek než odpovědí... No nic, další u které si můžeme zaškrtnout políčko - Snaha byla.

14.10.2022 2 z 5


Hříšník Hříšník Amanda Stevens

Dobrým znamením je, že čtvrtý a pátý díl se drží zhruba na stejné úrovni. A to je tak asi všechno. Zatím co vy už dávno víte jak se věci mají, Amelie se stále točí v kole a nedochází ji, co se kolem ní vlastně děje.

13.10.2022 2 z 5


Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Doposud asi nejlepší díl. Ale v celkovém měřítku je to pořád dost slabota. Dobrým znamením je, že Amelie je míň otravná :D

13.10.2022 2 z 5


Prorok Prorok Amanda Stevens

Doposud nejslabší díl. Dojímá mě jak kolem ní chodí smrt, zmar a hrůza a ona myslí jen na chlapy.

11.10.2022 1 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Když se mě někdo zeptá, která kniha je dle mého názoru nejlepší, vždy bez zaváhání řeknu Já, poutník. A z tohoto trůnu ji jen tak nějaká jiná kniha nesesadí.

08.10.2022 5 z 5


Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Mám trošku problém, díl většinou přečtu za den.
Každopádně musím souhlasit s komentáři pode mnou, že někdy je to už moc a nejde tak o to napsat knihu dobře, jako vymyslet větší kravinu.

05.10.2022 4 z 5


Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Hmmm, hmmm... Dobře.. Ale vlastně: Why not? Byla to celkem sranda

04.10.2022 4 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Marně přemýšlím proč vznikla tahle kniha. Vlastně se to neliší od typu knih jako je Stmívání, Zavržený, Čas čarodějnic atd. Až na to, že hlavní hrdince je o deset let víc a její týpek je policajt, ovšem s chováním na chlup stejným jako mají borci ze zmiňovaných "děl".
Kniha je celkově zvláštně psaná - to jak se vás autorka snaží udržet na zlé předzvěsti u knihy, bylo dost otravné. Stejně jako hlavní hrdinka.

Příště by bylo fajn si rozmyslet co chci vlastně psát, jestli duchařinu nebo červenou knihovnu.

04.10.2022 2 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Jedním slovem Kotletovina - a Kotletu prostě máte rádi nebo ne. Já patřím k té první skupině. Baví mě, že u knih na kterých dělá nebo spolupracuje nemusím přemýšlet. Baví mě, že je to prostě taková s prominutím chujovina. A hlavně mě baví to, co dokáže vymyslet. Musíte mít určitý talent, aby jste to dokázali podat tak jako on. Můžete mít stejně bizarní nápad, ale určitě to nezvládnete napsat, tak dobře.

26.08.2022 4 z 5


Hlídka na konci vesmíru Hlídka na konci vesmíru J.S. Dewes

Musím říct, že knížka se opravdu tváří velmi nenápadně, ale vlastně je celkem dobrá. Mě se alespoň líbila... Trošku mi vadí některé pasáže, které se táhnou jak týden před výplatou, ale jinak to bylo pěkný počtení.
Nejvíce mě samozřejmě navnadil konec, protože teď samozřejmě vyžaduji další díl a tajně doufám, že nějaký bude. Možná se mi to zdá, ale něco mi říká, že teprve teď příjde pořádná zábava.

20.08.2022 4 z 5


Konec hry Konec hry Daniel Cole

Poslední díl trošku zmírnil pachuť, která ve mě zůstala po přečtení druhého dílu. Uznávám, že je z celé trilogie nejlepší. Všechno je hezky v pohybu, spousta věcí se vysvětlí. Miluju v knihách dvě dějové linky, takže si u mě Konec hry získal velké plus. Postavy mají všechny zhruba stejný prostor, což je dobře .

spoiler: Jen ta Baxterová zase - "Je mi 35 let a vlastně nepoznám, když jsem těhotná. Musí mi to říct můj mladší koleGA!" WTF? O epilogu raději nemluvím, to je taková malá katastrofa sama o sobě.

08.05.2022 3 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

(SPOILER) Buď jsem trošku zaujatá nebo mi druhý díl přijde dost mizerný.
Baxterová je tak neuvěřitelně nesympatická postava, až se mi z toho chce pomalu brečet. Popsala bych ji jako živoucí trosku, která vysává energii lidem kolem sebe a vlastně ničí jakékoliv lidské vztahy, které ji přijdou pod ruky (tím nemyslím jen manželství svých přátel). Je jak parazit, který je nonstop naložený v lihu.
Wolf je tu zmíněn jen párkrát, aby jste snad neměli pocit, že čtěte úplně jinou sérii a nezapomnělo se na něj.
Jedinej sympaťák byl agent Rouche a díky němu tahle kniha ode mě neodchází s nálepkou "odpad".

07.05.2022 2 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Především musím říct, že se kniha velmi dobře a i celkem rychle čte. To je její velký plus a nebýt toho, asi bych ji ani nečetla. Už mě unavují ti geniální vrahové a ve své podstatě i geniální vyšetřovatelé. Jasně, tady to bylo trošku jiný, když vezmu v úvahu jakou roli v tomto všem měl detektiv, ale i tak. Zbytek série samozřejmě dočtu, když už ji mám doma celou. Za zmínku stojí i to, že je pro mě Cole snesitelnější než nahypovený Carter.

03.05.2022 3 z 5


Mimo zákon – skutečné kriminální příběhy o lásce, penězích a nenávisti Mimo zákon – skutečné kriminální příběhy o lásce, penězích a nenávisti Martin Zajíček

Tohle byla taková jednohubka na noční směně. Nečekejte nic velkého a převratného.

19.04.2022 3 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Tohle zřejmě nebyl můj šálek kávy. Řadila bych tento počin do kategorie: Honem čti, ať už to máš za sebou...

19.04.2022 2 z 5