Flotila zatracených

Flotila zatracených https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508038/bmid_flotila-zatracenych-65acc979071f1.jpg 4 78 23

Rozhraní série

< 2. díl

J. S. Dewes pokračuje ve své svižné akční dobrodružné sci-fi sérii Rozhraní s dalším dílem, Flotilou zatracených. A ti, kteří přežili Hlídku na konci vesmíru, nadále odmítají zemřít. Adequin Rakeová a její lidé jen těsně unikli hroutícímu se okraji vesmíru. Shromáždili pár dalších přeživších, avšak jejich prastará loď, nevybavená žádnými použitelnými motory, se vznáší v prázdnotě a hlídkařům hrozí brzká smrt hladem. Je na Cavalonovi, následníkovi trůnu ve vyhnanství, sarkastickém kreténovi trpícím existenciální krizí a geniálním inženýrovi, aby všechny zachránil. A Rakeová musí dát dohromady tým, který má za úkol najít exotický materiál potřebný k odletu zpět do civilizované části vesmíru. Budou však muset uniknout nemilosrdnému nepříteli a k tomu budou potřebovat nové spojence. A někteří z nich to nepřežijí.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Exiled Fleet , 2021


více info...

Přidat komentář

Ospalý_Táta
25.02.2024 4 z 5

Jako dobré, ale... je tam hodně akce, ale přesto se to táhne. Kdyby to bylo o třetinu kratší, nic by se nestalo.

skrob
13.02.2024 1 z 5

(SPOILER) Druhý díl velký propad, dočteno jen do 2/3. Dobře se to čte, protože autorka používá stejný styl psaní jako u prvního dílu. Ale děj prvních 400 (!) stran je vlastně tak chabý, že se dá shrnout dvěma větami. Následuje dost klišovité "překvapení" a několik oslích můstků, aby se hrdinům podařilo, co potřebují.


Nelly
06.02.2024 5 z 5

Laťka byla v prvním díle nastavena velmi vysoko a druhý díl ji mnohonásobně překonává. Rozhodně špička mezi sci-fi posledních let, v něčem možná i překonává Marťana, Spasitele a určitě i Problém tří těles. Jsem zvědavá, kam nás vystřelí další díl.

tomas0851
05.02.2024 5 z 5

Do prázdna. To teda byl fičák.
Pokud byl pro mne první díl série příjemné překvapení, tak druhá kniha jde ještě dál.
Opět nasedáme na vesmírnou loď s naší dobře známou posádkou. Opět se ocitáme na Rozhraní, které nám začalo kolabovat a pohlcuje vše vč. lodí ostatních hlídkařů.
Ale to by nebyla Adequin, aby to nechala jen tak. Celých 5 týdnů (6 měsíců na Typhosu) sjíždí Rozhraní a restartuje jeden generátor temné hmoty za druhým a u toho se snaží zachránit co nejvíce Hlídek.
Opět má kniha velmi svižný děj. Opět nevíte, co Vás čeká na další stránce. A když si myslíte, že víte, v tu ránu dostanete lopatou a čeká Vás šok.
Autorka druhou knihou posouvá své vypravěčské umění zas o kousek dál. O řádný kousek.
Spolu s hrdiny prožíváme ztracenou naději, že je Legie nechala napospas osudu na lodi bez motorů, bez výrobníků jídla. Prostě na staré rozpadající se lodi. Ale to by nebyla Adequin, Cavalon, Mesa, Jackin a další, aby se jen tak vzdali.
Čeká nás několik šokujících setkání, šokujích zvratů, šokujících odhalení tajemství.
Doufejme, že v další knize/knihách autorka tempo udrží a sérii dovede do zdárného konce.

parvitas
05.01.2024 4 z 5

Svižný dej, na každej druhej stránke nejaká akcia, prekvapenie, alebo úplná bomba. Dokonca aj tá z hviezdy bola mega. Najviac sa mi páčila interakcia s mimozemšťanmi, plus nejaké novinky z minulosti hlavných postáv. Dostala som presne to, čo som od knihy očakávala a som spokojná.

Alixon
31.12.2023 3 z 5

Druhý díl je spíš takový vaťák, jak rád říkám většinou druhým dílům nacpaným až po okraj stránek vatou.. Hodně roztahany, často jsem ztrácel chuť číst.
Občas to celé poskočí o kus dál, aby to následně stejně bylo vysvětleno. Ubylo sakrasmu a přibylo mrčení.. Za mě lepší 3. Další díl ale ještě zvládnu.


Kdo hledá o parník lepší scifi, doporučuji od Sandersona Vzhůru k obloze

Szigeti
31.12.2023 5 z 5

Fajn super, niektoré pasáže trochu rozvláčne. Možno o 200 strán menej a bolo by to dokonalé. Teším sa na 3. diel.

petr_
16.12.2023 4 z 5

Pěkné napínavé čtení s dobře popsanými charakteristikami postav. Ani se mi nechtělo přerušovat četbu, takže jsem knihu rychle přečetl.
Možná by se mi líbilo dobré filmové zpracování.

jjanca
06.11.2023 4 z 5

Kniha pokračuje presne tam, kde skončil prvý diel. Ak máte možnosť knihy čítať hneď po sebe, urobte to. Ja som mala medzi nimi dlhšiu pauzu a bolo to poznať na tom, že som si dobre nevedela spomenúť na dej z prvej knihy a na postavy.
Napriek všetkému, druhý diel sa mi páčil oveľa viac ako ten prvý. Ani jedna strana nebola nudná, po celý čas sa niečo dialo a bolo to napínavé. Príbeh bol vtipný a hrdinovia sympatickí, takže sa im nedá nefandiť. Teším sa na ďalší diel a dúfam, že naň nebudeme musieť dlho čakať.

Roux
16.10.2023 3 z 5

Asi budu trošku vybočovat z řady, ale mě v tomto díle přijde Rakeová šíleně ukňouraná. Zkazila mi tím pádem celý dojem z knihy. Kdybych knihu nečetla na čtečce, tak bych asi počítala stránky do konce.

st18321
06.10.2023 4 z 5

Kniha přímo navazuje na události prvního dílu takže je dobré knihu číst bezprostředně po prvním dílu. Začátek knihy mě velmi bavil. Sledování osudů známých sympatických hrdinů člověku nedá spát. Prostřední část knihy trochu pokulhávala občas jsem se musel do čtení nutit. Závěrečná třetina byla ale vynikající. Takové rozuzlení jsem absolutně nečel. A právě díky závěru dávám 4 hvězdičky a budu se těšit na třetí díl, který se určitě přečtu.

Belisima
04.09.2023 4 z 5

Přečetla jsem zajímavý a docela dobrý příběh. Ale já ho pouze přečetla. Neprožila jsem to. Nevím čím to je, že některé knihy prožiju, a některé pouze přečtu, Rozhraní je dobrý příběh, v podstatě mu nic nechybí, nic nepřebývá, ale stejně mě to nepohltilo tak, jak bych si přála.

zelenoockaa
24.08.2023 5 z 5

Skvělé knížky, jak první tak druhý díl. Absolutně jsem od toho neměla žádné očekávání, o to víc mě to zaujalo.

Local_Bunny
22.08.2023 5 z 5

První díl nasadil laťku velmi vysoko a druhý díl nepolevil, naopak ještě přidal. Série je od začátku nabitá akcí, skoro každá kapitola obsahuje střípek, který postupně složí obrovský obraz, kterým je promyšlená zápletka a věřte mi, že ta je fakt mistrovská. To, co na úvodu byly jen nepodstatné informace, dostaly v pokračování větší formu a já se nestačila divit, jak to má autorka promyšlené. Postav je zde trošku více, ale neskutečně mě baví interakce se všemi a nemůžu říct, že bych si k někomu nenašla cestu. Postupně se dozvídáme i jejich backstory, což je můj oblíbený detail, jelikož odbalujeme skryté minulosti a můžeme postavám ještě více porozumět.
Nechybí zde ani originální zpracování světa, ke kterému se pojí třeba mimozemské rasy a samotná politika. S tím souvisí také intriky a pasti, se kterými se naši hrdinové setkají. Tyto části byly upřímně asi moje nejoblíbenější, jelikož jsem si pořád říkala, s čím ještě autorka přijde a jak jim může víc podkopávat nohy proboha? Nebojí se pořádně zavařit a hnát postavy až na samotný okraj jejich sil. Druhý díl jsem si každopádně užila snad ještě víc, než první, jelikož napětí stoupá a já se nemůžu dočkat, k čemu celé vyústění povede. Pokud vás odrazuje délka, tak věřte, že budete milovat každou stránku a zaručuji vám, že stejně tak se nebudete nudit. Myslíte si, že už se chytáte a nic vás nepřekvapí? Jo, tak ve výsledku to ale bude úplně jinak. Tato série si mě instantně získala a já nevím, jak sakra vydržím čekat na finále, které ještě ani není dopsané v aj, takže jak se řeší podobná krize, prosím?
-
kniha v rámci spolupráce s Knihy Dobrovský

Boby17
17.08.2023 5 z 5

Flotila zatracených je zatraceně dobré pokračování Hlídkařů z Rozhraní. Pro únik z nebezpečného pásma poslala paní Dewesová hrdiny až do samého centra moci a zpět. Do toho mimozemské technologie a několik zvláštních setkání. Prostě děj je pestrý a patřičně napínavý. Šest set stran na ukončení příběhu nestačilo, tak si budu muset počkat na minimálně ještě jedno pokračování. Za velkou spokojenost dávám všechny hvězdy.

kiwizak
17.08.2023 5 z 5

Doporučuju všema dvaceti a těším se na pokračování. Je to čtivé, napínavé, postavy jsou skvělé a přirostly mi k srdci. Většina z nich už v minulém díle, ale tenhle je ještě lepší. Hrdinské sci-fi jak má být. (Teď mě omluvte, jdu si znovu zahrát Mass Effect) :D

alzbeta4340
27.07.2023 4 z 5

Pokud to jde, doporučuji číst oba díly rychle za sebou. Děj pěkně navazuje a je dobré mít všechno v čerstvé paměti. Čtivé a zábavné scifi.

BarkaS
20.06.2023 4 z 5

Uvědomila jsem si, že u knížky často čekám, jak která situace skončí, abych si potvrdila, že můj odhad je správný. :D Tady se to moc často nedělo, prostě jsem si užila prostou radost z toho, že se pořád něco děje. Hrdinové jsou zábavní, pořád se něco děje. Prostě pecka.

Steew
11.06.2023 5 z 5

Jako musím říct, že druhý díl předčil ten první. Za mě super. :)

Lostindream
03.06.2023 5 z 5

Do prázdna, Dewesová! Tohle bylo snad ještě lepší, než první díl.

Štítky knihy

válečné sci-fi sci-fi americké romány sci-fi romány

Autorovy další knížky

J.S. Dewes
americká
2022  83%Hlídka na konci vesmíru
2023  88%Flotila zatracených

Kniha Flotila zatracených je v

Právě čtených4x
Přečtených97x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených3x
Knihotéce83x
Chystám se číst33x
Chci si koupit24x
dalších seznamech1x