Ráďa505 Ráďa505 komentáře u knih

☰ menu

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Tak dočteno. Na mě byl tedy poslední díl až moc "přeplácaný" a když mohu zhodnotit již všechny, tak se mi vlastně úplně nejvíc líbil první díl. Jinak je ale Kiva a lidé okolo ní prostě pohádkovým příběhem, který je dobře vymyšlen i napsán. Opravdu mi tenhle příběh sedl a líbil se mi.

18.12.2023 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Tak druhý díl jsem přečetla jedním dechem. Ano, Kiva je velice naivní a bohužel dělá spoustu chyb - ale zase o čem by celý příběh byl, kdyby byla v 17 letech absolutně bezchybnou osůbkou :) Nejsem cílovka této ságy a přesto musím říct, že tenhle příběh mě opravdu nadchl. Těším se na závěr.

21.11.2023 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Moc pěkná kniha! Těším se na pokračování.

10.11.2023 5 z 5


Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Tak knihu se mi nakonec podařilo přečíst, ale musím přiznat, že mi dala zabrat. Bylo to všechno zbytečně zdlouhavě popsané. Na hlavní hrdinku jsem měla první půlku knihy vysloveně averzi. Byla tak neskutečně uťápnutá, z ničeho se vlastně nedokázala radovat, nic si užít. Jakákoliv návštěva pro ni byla peklem, a dokonce neváhala se před návštěvou ukrýt nebo utéct... no, já nevím... Druhá půlka knihy byla lepší, tak proto 3 hvězdy.

11.10.2023 3 z 5


Čtenářka Čtenářka Traci Chee

Nádherná obálka, hezký příběh, sympatické postavy.

21.09.2023 4 z 5


Král Král Devney Perry

Tak nějak jsem to nakonec dokázala i dočíst. Těšila jsem se na temný příběh, ale... Detektivní linka nějak vyšuměla do ztracena, aniž bychom se vlastně něco pořádného dozvěděli. Některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé.... Další díl v nejbližší době určitě nedám.... Obálka knihy je ovšem skvělá :)

13.09.2023 2 z 5


Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Kniha je čtivá - ale příběh uvěřitelný není. Což mi trochu kazilo dojem z toho, co jsem četla. Také bych se klonila k menšímu množství bomb :)

08.09.2023 3 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Kniha je rozhodně zajímavá a velice čtivá. Lowen mi sympatická nepřišla ani trochu a celkově jsem nad jejím chováním často nechápala. Prostě se mi nelíbila. Postelových scén bylo na můj vkus také zbytečně mnoho a zbytečně detailních. Závěr - pravda nebo lež? - zůstane i po přečtení, můžete si vybrat :)

28.08.2023 4 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Skvělá kniha, i když trochu drsnější.

17.08.2023 5 z 5


Náš dům Náš dům Louise Candlish

Kniha se čte překvapivě dobře a příběh je opravdu psycho. Je spousta lidí, kteří prostě nedokáží být upřímní, i kdyby se jednalo o naprosto nedůležitou věc. Asi to mají spíš jako hobby, nevím... Řekla bych, že i když mi Fi nějak výrazně sympatická nebyla, tak se snažila, co to dalo.... a o to víc jsem nepochopila její roli na konci... Přišlo mi to mimo.

14.08.2023 3 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Tak i já se přidávám s chválou. Kniha je úžasně čtivá a obrázky tomu dodávají skvělé dokreslení. Celkově se mi líbil příběh, postavy i styl psaní. Hororem bych to také nenazvala a šťastný konec byl na mě zbytečně obsáhlý, ale jinak super.

31.07.2023 5 z 5


Našeptávač Našeptávač Alex North

Skvělé!

27.07.2023 5 z 5


Bez příčiny Bez příčiny Ed James

Tak mě tahle kniha také nenadchla. Postavy nebyly sympatické a navíc působily neprofesionálně. Šéfka Thomsonová byla potom kapitola sama o sobě. Dialogy mi přišly často urýpané a celkově o ničem. Také nevěřím, že by se diabetička po spolknutí pilulky začala "velmi rychle vzpamatovávat" ještě před podáním inzulinu. Ale tak... třeba je nějaká zázračná pilulka o které nevím, těžko říct...

24.07.2023 2 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Tak tahle knížka mi opravdu sedla. Přesně ta pravá oddychovka na dlouhý letní večer. Příběh byl psán moc hezky a velice dobře se četl. Romantická linka se mi líbila, "strašidelný děj také a z toho, že je příběh zasazen do historie, jsem byla nadšená :)

15.07.2023 5 z 5


Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

První půlka knihy se četla skvěle. Sympatická Sloan, zajímavé prostředí a příběh, který od první stránky jel. Ta druhá půlka najednou přeskočila do něčeho, co už mě nadchlo trochu méně. Ano - halda nepřátel, téměř neřešitelná situace, která je rázem vyřešena a bez úhony kohokoliv.

30.05.2023 4 z 5


Komunita zmizelých Komunita zmizelých Shea Ernshaw

Byl to rozhodně zajímavý a čtivý příběh. Ale já jsem pořád čekala na nějaké pořádné rozlousknutí, což neproběhlo, a vysvětlení mi přišlo lehce neuvěřitelné, proto jedna hvězdička dolů.

17.05.2023 4 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

(SPOILER) Kniha se nečetla špatně. Příběh byl takový předvídatelný. Nějak mě úplně neuchvátil. A absolutně jsem nepochopila obavu z toho, že Lisa by byla označena za vražedkyni. To jako proč ? Nikoho neotrávila, nikoho neuškrtila atd. - dala manželovi prášek na spaní do vína a on se potom rozhodl opilý sednout do auta, poté co ji málem přizabil. Vražedkyně??? - no nevím, nevím... Závěr až neuvěřitelně dokonalý.

10.05.2023 3 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Tak já musím přiznat, že Jámu jsem četla hned po knize Upálené a líbila se mi o něco víc. Přestože mi to silně připomínalo Kinga a jeho Řbitov zvířátek, tak příběh byl poutavý a postavy zajímavé. Četlo se to velice dobře a knihu se mi nechtělo odkládat. Taková lehká oddechovka s linkou nadpřirozena.

21.04.2023 4 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

(SPOILER) Od Kinga jsem přečetla několik hororů - vždycky se četly jeho knihy dobře, ale horory moc nemusím, dlouho se strašidelných příběhů potom nemůžu zbavit.
Tato kniha byla úplně z jiného soudku. Čtyři příběhy - jeden silnější než druhý. Nevybrala bych favorita, každý příběh měl to své. Hodně se mi líbila povídka "Tělo" (film jsem zatím neviděla) a neskutečně mi bylo líto, jak to dopadlo s Chrisem, který se dokázal vymanit z toho, kam se ho společnost i rodina snažila nastrčit a stejně: špatné místo a špatný čas a hotovo .... :(

11.04.2023 5 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Moje první kniha od autorky a musím říct, že jsem spokojená. Velice čtivý a napínavý příběh. Souhlasím s ostatními, že linka nadpřirozena byla taková nedotažená, nevysvětlená a tím pádem zbytečná. Rozhodně bych se bez ní obešla, každopádně se moc těším na další knihu.

15.03.2023 5 z 5