Volající

Volající https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490579/bmid_volajici-r5m-490579.png 4 370 127

Každá volba může mít smrtící následky. Od autora bestsellerové série Čtvrtá opice. Kontroverzní rozhlasová moderátorka Jordan Briggsová se vyškrábala na kariérní vrchol. Nekompromisní honba za úspěchem si však vybrala svou daň. Její manželství se rozpadlo, už roky nemluvila se svou matkou a kdyby neměla dceru Charlotte, byl by její osobní život v naprostých troskách. Ve svém pořadu si Jordan nebere servítky a city ostatních jsou jí ukradené. Na negativní reakce je zvyklá a nijak ji nepřekvapí, když se jeden z posluchačů rozhodne ohradit. Zakřiknutý Bernie si chce zahrát hru a Jordan pobaveně souhlasí. Zdánlivě neškodná zábava se v živém vysílaní, které má miliony posluchačů, rychle změní ve vražedné běsnění a oživí stíny dávno pohřbené minulosti. Byla Jordan skutečně schopná jít za slávou přes mrtvoly? Je toho schopná teď?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

A Caller's Game , 2021


více info...

Přidat komentář

Ivuska.09
22.03.2024 4 z 5

Musela jsem rozečtený příběh odložit, pak mi trvalo, se k němu vrátit. Vlastně ani nevím proč, protože byl velmi napínavý. Přestože jsem se vracela do rozečteného vyprávění, nic jsem nezapomněla. Děj mi utkvěl v hlavě. Místy to sice autor přeháněl a zvraty byly překombinované, ale jinak jde o napínavé čtení!

essene
16.03.2024 4 z 5

Ač objemná,přečtená rychle,jelikož byla napínavá-připomínalo mi to Smrtonosnou past)


Petronela16
14.03.2024 2 z 5

(SPOILER) U mňa je to tak menej ako pol .Kniha ma bavila len do polovice, potom som si už priala len sa dostať ku koncu . Bernieho kumpana som odhalila už dávno, veď to bolo také okaté že až, Jordan mi bola nesympatická , no a vrcholom bolo jej premudrele rado by vtipné decko.Miestami mi to prišlo už ako z béčkového filmu, silou mocou len ešte čosi dosiahnuť,aj keď ledva dýcha a žije, krv vypľúva, ešte vládze decko aj so stoličkou vláčiť niekoľko poschodí....somarina.
Ale ok, prečítala som, nikdy viac, kto chce, nech číta, kto nechce, nemusí , v každom pripade mi toto dielo skoro nič nedalo . Možno je Barker dobrý autor, ale mne nesadol vôbec.

janik6969
15.02.2024 3 z 5

když jsem začala číst, byl příběh hodně napínavý, čtivý, vtipný (díky Charlotte). Postupem času jsem si začala říkat ... pořád ještě čtu Volajícího? nebo to je Smrtonosná past s Brucem Willisem ? Proč, pane Barkere?? Jste výborný spisovatel, proč jste musel obšlehnout něco, co už bylo několikrát použito. Většinou nejsem šťoura co se týče detailů, ale v tomto případě jich tam bylo tolik nevěrohodných, že nemůžu dát plný počet hvězdiček i když pointa byla dobrá.

Atanone
05.02.2024 5 z 5

Dlouho se mi nestalo, abych přečetla relativně objemnou knihu za tak krátkou dobu. Tahle prostě nešla odložit. Přesto, že mě neskutečně popuzovala bezcitná a manipulativní Jordan (znásobeno její frackovitou nedětskou dcerou). Přesto, že policistům trvalo hrozně dlouho, než si začali klást ty správné otázky. Přesto, že Jordaniny monology mi lezly na nervy ještě víc, než ona. Přesto, že Bernie se jevil jako odnož CML a policista Cole jako MacGywer. Přesto, že mě přivádělo k zuřivosti, jak ti, které jsem podezřívala, se nakonec ukázali být do věci zapletení. Jenže kdykoli se zdálo, že se děj vyčerpá a zpomalí, autor vytáhl další zápletku, další překvapení. Kousek před koncem jsem si položila otázku, co se tam ještě nestalo, a odpověděla jsem si, že chybí už asi jen průlet Baby Jagy v otlučeném hmoždíři.
Takže je to taková oddechovka, při které si vlastně vůbec neoddechnete.

Čmeláček
01.02.2024 5 z 5

Nechtěl jsem si nechat ujít další pecku od tohoto chlápka, který napsal naprosto dokonalou trilogii o opičím vrahovi. A i když to bylo dost jiný kafe, kniha se mi líbila taky. Byla napínavá a fakt se skvěle četla. A Cole byl sympaťák, hned bych si s ním zašel na jedno :))).

rumova_kulicka
10.01.2024 2 z 5

Po famózní trilogii Čtvrtá-Pátá-Šestá jsem se těšila na další dílo z pera tohoto autora. Ale teda... kdybych knihu nepotřebovala do letošní výzvy, tak ji nedočtu. Joona Lina s Jurkem Walterem od Keplera jsou proti ústřední dvojici této knihy párek čučkařů. Pravdou je, že kniha byla akční od začátku až do konce, ale čeho je moc, toho je příliš. Byla jsem ráda, že jsem došla na konec a další knihu od autora už vezmu obloukem.

85098211
13.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Během živého vysílání moderátorky talk show Jordan Briggsové zavolá muž a nabídne jí, aby si s ním zahrála. To, co původně zní jako neškodná zábava, se ovšem rychle zvrtne, protože tento zdánlivě zakřiknutý Bernie se hodně brzy postará o to, aby umírali lidé. Kromě toho se brzy ukáže, že volající sleduje jakýsi konkrétní cíl, ale o co přesně půjde, zůstává dlouho zahaleno tajemstvím. Do celé věci je zatažen policista Cole Hudley, který přijde do budovy rozhlasové stanice předat Jordan lístek. A tato velmi svéhlavá žena mu to ale vůbec neulehčuje, zvlášť když má momentálně jiné problémy...
Musím přiznat, že se mi kniha líbila hned od začátku až do úplného konce, aniž bych se nudila byť jen na vteřinu ;-). Vyprávění se (samozřejmě) střídá ze dvou úhlů pohledu - a sice Jordan, která po určité době pochopí, že Bernie se chystá pomstít jí tím, že unese její dceru Charlotte - a potom z pohledu sympatického Cola. Autor napětí hezky dávkuje a ke konci dokonce ještě stupňuje, až už je téměř nesnesitelné. A úplný závěr je skvěle vygradovaný. Kniha si pět hvězdiček plným právem zaslouží a já pevně doufám, že se mi časem do rukou dostane nějaká další autorova kniha...

PetikH2O
05.12.2023 4 z 5

Cole je můj hrdina. Ale bylo toho až moc. A zas tolik mě to netáhlo.

Hotovson
29.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Čekal jsem takovej ten klasickej thriller, nechci říct vyloženě podle šablony, ale de facto ano. Tady se dozvídáme totožnost pachatele v polovině knížky, a já si řikal - co teď? To jsem ovšem netušil, že se z detektiva Colea stane druhej John McClane a okamžitě se mi vybavila Smrtonosná past. V podstatě se ve druhej půlce jedná o likvidaci teroristů v mrakodrapu jednim chlapem, kterej toho moc nemá a improvizuje a do toho všeho musí ještě najít a zachránit dítě. Za mě paráda a to překvapení, kdy se mi z toho stal akčňák...nemam slov! Byl jsem nadšen, což asi nemusí bejt každej, je to takový dost americký, abych tak řek :D

lalela
06.10.2023 4 z 5

Takový trošku neuvěřitelný příběh ze země neuvěřitelných možností se spoustou zápletek. Trochu mě kniha bavila a trochu nebavila. Líbilo se mi, jak měl autor promyšlený příběh Bernieho, zato Jordan byla ukázková mrcha.

Ráďa505
08.09.2023 3 z 5

Kniha je čtivá - ale příběh uvěřitelný není. Což mi trochu kazilo dojem z toho, co jsem četla. Také bych se klonila k menšímu množství bomb :)

m2056
06.09.2023 4 z 5

Kniha se čte dobře vypráví se jak to spatřuje moderátorka rádia a policista zápletka dobrá.

Biba_with_Book
21.08.2023 1 z 5

Prislo mi to prilis pritazene za vlasy a od pulky me to absolutne nebavilo. Kdyby autor ubral trochu z tech akcnich vybuchu a pridal vic konverzaci mezi Jordan a Berniem, vubec bych se nezlobila. Neprislo mi to jako psychothriller, ale jako americky beckovy horor :(.

Merlin_CZ
10.08.2023 4 z 5

dobře napsané, děj rychle ubíhá, čtenář se nenudí :)
jen bych chtěl vidět budovu co vydrží tolik výbuchů v jednotlivých patrech ... to mi přišlo malinko přestřelené.

kahuda01
09.08.2023 4 z 5

No byla to jízda, JD má tah na branku, psát umí, o tom není pochyb, ale těch výbuchů bylo trochu moc a přišlo mi to hodně "americké". Celkově spokojenost.

Dolik13
30.07.2023 4 z 5

Čtvrtou opici od toho autora považuju za jeden z nejlepších psychologických thillerů, které jsem četl (Nebudu kecat, pro mě doposud je ten nejlepší). Další díly byly slabší, nicméně Barker v sobě má zabudovanou auru skvělého spisovatele.

To předvedl i v této knize. V mnoha ohledech je to poměrně roztahané a překombinované. Jenže to, jak se neustále něco děje, jak akční pasáže střídají pasáže psychologické, jakým způsobem se děj vyvíjí a konce kapitol Vás nutí číst dál a dál, a to je pro mě prostě dobrá kniha! Ano, není to žádné dílo ze kterého by si svět sedl na prdel. Ale sám autor v závěrečném dovětku, který psal během covidu, shrnul svoje myšlenky a poselství naprosto skvěle.

Díky Barkere! Zůstanu tvým věrným čtenářem!

goergina
29.07.2023 1 z 5

Bavilo mě to do stránky 200. Pak to klidně mohlo skončit. Bernieho postava neuvěřitelná, Cole nesmrtelný asi (tolik výbuchů by nepřežil asi ani akční hrdina z amerického filmu) Byla to pro mě ztráta času. 1*

Kami33
15.07.2023 5 z 5

Za mě super od první do poslední stránky. Akce za akcí, samá bomba, spousta napětí. Při čtení vám to celé běží v hlavě jako film. Užila jsem si to.

alva1
24.06.2023 4 z 5

Kniha mi připomněla film Skleněné peklo.

Štítky knihy

rozhlas kriminální thrillery moderátoři

Autorovy další knížky

Jonathan Dylan Barker
americká, 1971
2018  90%Čtvrtá opice
2019  91%Pátá oběť
2020  88%Šesté dítě
2020  86%Dracul
2022  83%Volající

Kniha Volající je v

Právě čtených5x
Přečtených442x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených17x
Knihotéce187x
Chystám se číst221x
Chci si koupit77x
dalších seznamech4x