Král

Král https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495015/bmid_kral-DzV-495015.jpg 4 439 99

Clifton Forge série

1. díl >

Novinářka Bryce Ryanová tuší, že v autoservisu, který vlastní a v němž pracují členové bývalého motorkářského klubu, se toho děje víc než jen opravy aut a motorek. A když dojde k brutální vraždě ženy a vše ukazuje na členy klubu, je odhodlána viníky odhalit. Jenže jejich drsný a pohledný šéf Kingston Dash Slater se stává nečekaným protivníkem. Jeden polibek a Bryce bojuje nejen o příběh do novin, ale především o záchranu svého srdce před „železným králem“.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Steel King , 2019


více info...

Přidat komentář

0197
15.03.2024 5 z 5

No, že mi to teda trvalo se do této série pustit. Ale zase letos vycházejí poslední dva díly, tak že bude série kompletní a žádné dlouhé čekání na pokračování.

Zbožňuju, když je romantika šmrncnutá nějakou krimi zápletkou. Tady to bylo zhruba půl na půl. Nějaké ty žhavější chvíle taky nechybí, ale bylo jich tu jen pár a celkem decentní :-).

Bryce byla odhodlaná rozluštit tajemství o bývalém motorkářském klubu. Bylo vidět, jak byla nažhavená něco zjistit a nic ji nemohlo zastavit. Vůbec se Dashe a jeho výhružek nezalekla.

Toho vytáčelo, že byla o několik kroků napřed, ale zároveň ho přitahovala. V minulosti se neštítil nelegálních věcí, ale nemůžu si pomoc, vůbec na mě děsivě nepůsobil. Skoro bych ani nevěřila, že by byl schopný se podílet na nějakých vraždách.

Pořád se tu něco dělo. Bavila mě ta atmosféra menšího městečka i místních novin. Bryce s Dashem celkem rychle podlehli vzájemným sympatiím. Klidně se to mohlo ještě trochu natáhnout. Ale ty části, kdy mu vařila a on ji skládal prádlo a myl nádobí, byly rozkošný.

Druhý díl je nutnost, protože tady se odpovědí nedočkáme a krimi zápletka pokračuje.

- rodinná tajemství
- vyšetřování na vlastní pěst
- z nepřátel kamarádi s výhodami
- oba pohledy
- vražda

Ctenar1202
19.01.2024 4 z 5

Bryce je novinářka a Dash automechanik a člen zaniklého motorkářského gangu. Dva lidé, kteří jsou rozdílní jako den a noc. Přesto, když se potkají v záležitosti úmrtí jedné ženy, zjistí, že si spolu rozumí. Začátky jejich vztahu nevztahu jsou protknuté sarkasmem a přesdvědčováním se, že jeden druhého nemusí. Jak to tak v romantických příbězích bývá, tak se vše otočí a Bryce s Dashem si k sobě najdou cestu. Bryce je odhodlaná odhalit, kdo stojí za úmrtím ženy, protože celá záležitost negativně ovlivňuje Dashovu rodinu.

Příběh má svižné tempo a moc mě bavil. Čtenáři, kteří mají načteno hodně romantických knih mohou být lehce zklamaní dost zrychleným koncem, který za sebou zanechává spousty otázek. Očekávám však, že se vše vysvětlí v následujících dílech. Bryce a Dash mi jsou sympatičtí a získali si mě, takže se těším, kam se jejich příběh posune.


Majka1979
02.01.2024 5 z 5

Túto sériu som mala na poličke už dlhšie a vždy som si hovorila, že veď jej čas príde. A dnes hovorím, že konečne jej čas prišiel a keby som bola čo i len tušila, aká skvelá je, tak ju čítam už dávno.

Prvá časť série je hlavne o Bryce a Dashovi.
Dvaja mladí ľudia, ktorí sú úplne odlišní. Ale jedno majú spoločné. Obaja chcú odhaliť pravdu. A to ich spojí... Alebo ich to ešte viac postaví jedného proti druhému? Ako sa môže tvrdohlavá a svojská Bryce podriadiť statnému a svojskému Dashovi?
Dashov otec a vrah? Jeho bývalá kamarátka obeť? Čo v tom nesedí? Kde je chyba? Na čo všetko sa musí prísť, aby bol zbavený obvinenia?
A ako tomu pomôže Bryce, ktorá je mimochodom reportérkou v miestnych novinách? Pomôže alebo naopak to ešte viac zamotá?

Čo sa stane, keď vyplávajú na povrch veci z minulosti? Ako sa k tomu postaví Dash, ktorého sa to hlavne týka? A ako sa vysporiadajú s tou najprekvapivejšou informáciou, o ktorej ani jeden z nich nemal tušenie?

Úžasný príbeh a už teraz sa neviem dočkať, kedy sa začítam do ďalšej časti

Damonka12
24.12.2023 3 z 5

3,5 kniha se moc dobře čte, ale bohužel není ničím speciální. Takové lepší průměr.

LenkaVes
10.12.2023 4 z 5

Temná romantická série? Nejsem si jistá zda byla až tak temná. Začátek se trochu táhl, ale pak se to rozjelo. Nějak jsem si na ně na všechny zvykla a oblíbila si je. Přečetla jsem tři díly. Líbily se mi. Přemýšlím nad tím proč vlastně. Asi to bylo tím, že autorka mě prostě dokázala vtáhnout do děje příběhů a já si to užila.

miloslava3256
15.11.2023 5 z 5

Skvělý příběh, na začátku absolutně neslučitelné povahy hlavních postav. Nastíněné prostředí motorkářských gangů a pravda ze strany novinařiny. Takže až tak dark bych to nehodnotila. 4,5 * jediné velké mínus bylo, že hlavní detektivní zápletka je vyřešená až ve druhém díle, kdy vám vše zapadne tam kde má. A pravý vrah matky Genevie vás dostane! Ale až v druhém díle.

Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Tak tohle se mi moc líbilo! Příběh byl nenáročný, nechyběla v něm přitažlivost mezi hlavními hrdiny, která v Bryce zapříčinila potřebu zjistit, jestli tu ženu opravdu zavraždil Dashův táta. Detektivní zápletka byla zajímavá, ale vlastně neukončená, což mě mrzelo. Jinak to byl hezký příběh, který byste si určitě měli přečíst, pokud máte slabost pro "zlobivé" motorkáře stejně jako já

Ráďa505
13.09.2023 2 z 5

Tak nějak jsem to nakonec dokázala i dočíst. Těšila jsem se na temný příběh, ale... Detektivní linka nějak vyšuměla do ztracena, aniž bychom se vlastně něco pořádného dozvěděli. Některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé.... Další díl v nejbližší době určitě nedám.... Obálka knihy je ovšem skvělá :)

Evaho73
28.08.2023 4 z 5

Král od Devney Perry vás zavedie do exotického a pútavého sveta motorkárskeho klubu plného klamstiev, podvodov a tajomstiev, kde samozrejme nemôže chýbať vášnivý románik dvoch ľudí s úplne rozdielnym pohľadom na svet. Komplexný dej v kombinácii so zaujímavým štýlom písania a detektívnou zápletkou si dokázali získať moju pozornosť.
Skvelý začiatok vzrušujúcej série, ktorú by som odporučila fanúšikom romantiky a tajomna.

Andrea7272
16.08.2023 4 z 5

Není to zrovna můj šálek , ale dočetla jsem. Takové pohodové čtení na léto.

Kudík
04.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Předně si temnou romanci představuji trošku jinak, asi drsněji, ale ve výsledku si nestěžuji a jsem za to raději. Tento spíše pouze nádech temnoty v podobě dvou vražd, jedné před cca třiadvaceti lety a další v současnosti, dále zmínky o pár (možná i desítkách) mrtvých v podání klubové činnosti, to vše je celkem šetrně popsáno. Hlavní postavy, a to Kingston Dash Slater jako bývalý president klubu Tin Gypsy z Clifton Forge v současnosti mechanik a dále novinářka Bryce Ryanová z Tribune, jsou dle popisu nádherná (vizuálně) dvojice, kde to jiskří od samého začátku. V rámci děje oba dva uberou trochu dech, hlavně Dash. Líbí se mi i další postavy, o kterých budou následují díly a upřímně jsem zvědavá na to co se dělo okolo Geneviev po jejím osvobození (o jejímž "původu" jsem si byla po zákazu kontaktu Dravenem více než jistá, aniž bych četla anotaci 2. dílu). Ohledně pravé totožnosti vraha mám slabé podezření, ale indicií moc není a zajímalo by mě to ohořelé (podstrčené) tělo. Bonusový epilog (až na nepřítomného Dravena nejstaršího) neměl, stejně jako obálka, chybu.

alzbeta2843
31.07.2023 3 z 5

Tiež s amusím priznať, že som čakala drsnú dark romance, keďže ma nalákala krásna obálka a ešte lepšia anotácia. Kniha sa však ubierala miernym tempom. Nebola taká drsná ako som myslela, ale dobre sa čítala. Najviac ma však naštval záver knihy, pretože som nechápala to ukončenie/neukončenie ako sa to vyrišilo. Zrejme má táto kniha mať presah i do ďalších kníh, ale mňa to sklamalo. Uvidím, či budem pokračovať v nasledujúcich knihách zo série.

Tesset
05.07.2023 3 z 5

Zas až tak temné a erotické to teda nebylo. Nebudu lhát, nalákala mě hlavně obálka - ty jsou u celé série top. Příběh není špatný, ale stačí tak na jedno přečtení. Není tam nic, o čem bych chtěla číst znovu a znovu, ani postavy mě tolik neuchvátily. Škoda, ráda bych, aby se mi vyjímaly v knihovničce, ale jelikož vím, že už to znovu číst nebudu, nebude knížka ani její pokračování zabírat místo v knihovničce.

Vknihách
01.07.2023 4 z 5

Človek(ja), by si pomyslel, že pokiaľ ide o romancu z prostredia motorkárskeho gangu, aj keď bývalého, že celý ten dej bude nejak temnejší, hlavný hrdina drsnejší, zápletky akčnejšie
Ale trt!
V detektívnej linke, ktorá sa objaví v začiatkoch, bolo hneď pri prvých indíciách jasné, aké má spojitosti s postavami ako obeť, tak jej dcéra. Autorka veľmi zahmlievať nevie. Našťastie, nenapísala krimi ani triler, ale ero-romantiku so štipkou mixu týchto žánrov. Ale uprieť sa jej nedá, že písať vie. A ešte ako dobre! Príbeh som prečítala za deň, či dva, číta sa naozaj skvele. Vášeň medzi postavami funguje, či už pri prekáračkách alebo v posteli. Drzá a tvrdohlavá novinárka Bryce sa dostane drsnému Dashovi pod kožu až tak, že prehodnotí celý svoj doterajší život. Svojhlavý chlapík dokáže odpúšťať aj prehrešky, za ktoré vlastnému otcovi vrazil do zubov Bryce, Bryce :) páči sa mi, keď ženy zdomestikujú veľké zvieratá XD z Kinga sa stal ratlík v tele leva.
Čo ma mrzí je, že krimi linka bola predvídateľná a HLAVNE, že stále neviem kto je vrah a aký mal motív takže Rytíř, drž mi palce, aby som sa k tebe dostala ešte v tomto živote

Jenny46
29.06.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem potřebovala udělala mi velkou radost a možná, jak jsem neměla žádné očekávání, nečetla anotaci ...
Po včerejších dvou nočních pro mě odměna krásný příběh nic přehnaného, sympatická dvojice kterou si zamilujete, motorky, romantika a detektivní zápletka děj mě vtáhl hned od začátku až do konce...
Další díly budou moje letní čtení na dovolené, doporučuji!!!

Dizzy3
16.06.2023 5 z 5

Waau! Vůbec jsem neměla očekávání spíš jsem se bála, že mne to nechytí, ale chyba lávky byla jsme u knihy přilepená dokud jsem ji nedočetla. Dash a Bryant byli úžasní, opravdoví, problémy řešily jako normální lidi - super osvěžení :) ale jako kdo to teda udělal?! :D nebo jsem přeskočila nějakou kapitolu? :D

Mamka_cte
05.06.2023 5 z 5

Štafeta, která ke mě přicestovala od @adule.books moc děkuji

Tento příběh byl přímo napsaný pro mě, navíc ta nádherná obálka (které si všiml i můj chlap a řekl, že hezčí snad neviděl) je důvod, proč si tuto knihu (ale i sérii) budu muset pořídit domů!

Kniha mě od začátku neskutečně vtáhla do děje. Myslela jsem si, že to bude spíše temný příběh, než romantika od začátku do konce.

Bryce byla úžasná, drzá a hlavně paličatá novinářka. Dash se na první pohled zdál být nebezpečný motorkář, ale nakonec to bylo největší zlatíčko a můj nový (další) crush.

Chemie mezi Dashem a Bryce jiskřila od začátku a byla úžasná. To se mi líbilo! Ale největší body u mě měl Dash, když krok po kroku začínal něco cítit.

Trochu mi vadil ten konec, ale snad v dalším díle, bude ta detektivní část nějak pokračovat. Tam mi zůstal velký otazník.
A další otazník? Genevieve a Issac.

Kniha se dobře čte a obsahuje romantiku, nějaký ten sex, auta a motorky, zvrat a akci.
TOP.

Doporučuji a jdu shánět další díly.

SusieMusie
30.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Původně jsem chtěla dát 4*, ale zaslouží si pouze 3,5* a to díky obálce, která je velmi působivá.. kniha mě bavila ze začátku. Vtáhne vás to do děje a vy chcete otáčet další a další strany, ale potom?! Všechno jde z kopce a stane se z toho typické klišé: POJĎME TAM DÁT VŠE CO JDE AŤ TO MÁ GRÁDY.
Absolutně nesmyslné.. Kniha naláká na vraždu ženy, která je ze začátku velmi zajímavá, ale v důsledku ji ani nevyřeší a my tak zůstáváme bez odpovědí kdo byl vrah.. zároveň zbytečně na sílu udělaný únos, aby si hlavní hrdina uvědomil extrémní lásku k hlavní hrdince.. a aby toho nebylo málo, tak samozřejmě k happyendu patří otěhotnění.. to už jsem skutečně vzdávala. A když po porodu hlavní hrdinka zjistí, že čeká další, tak to už je až příliš. Nelogické ukončení a nevyřešení hlavní zápletky. Škoda. Uvidím zda dám dalším dílům šanci. Teď nejspíš ne.

Knihomol_ka
19.05.2023 4 z 5

Obálka na mě působila docela temně, ale nenechte se zmást, rozhodně tomu tak nebylo.
Tenhle příběh není vůbec temný, ale romantický. Hlavní postava Bryce byla naprosto úžasná. Její osobnost byla něco co opravdu mám ráda. Byla sice trochu paličatá, ale také svérázná a rozhodně se ničím nenechala odradit. Dash je bývalý člen motorkářského gangu, který na první pohled působí jako zlý drsný chlap, se kterým si není radno začínat, ale naopak je to strašný zlatíčko. Strašně mě jeho chování překvapilo. Chemie mezi hlavními postavami byla úžasná už do začátku. Pěkně a žhavě to mezi nimi jiskřilo. Jinak styl autorky mi neuvěřitelně sedl ! Vůbec jsem nevěděla do čeho jdu a byla jsem přímo nadšená jak se kniha četla sama. Je to trochu i detektivka, kde se snažíme najít vraha. Já teda to rozuzlení moc nepochopila. Určitě mám v plánu si přečíst ještě další díly.

Lofda
10.05.2023 5 z 5

Tohle vyprávění mi sedlo.. Není to žádná temná romance, jak by obálka asi napovídala, ale bavilo mě to. Přidrzlá novinářka a motorkář s ne úplně bezchybnou čistou minulostí. Pár zajímavých vedlejších postav a detektivní linka, která zůstává nedořešená, takže jdu rovnou na další díl ;-)