petra3597 petra3597 komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Autorku mám velmi ráda a nenechám si ujít žádný titul. Tento však byl pro mne trochu zklamáním. Nejen samotné téma, postavy, prostředí, ale vůbec příběh jako takový. Počkám si tedy na další a budu věřit v lepší linii.
P.Mornštajnova píše samé tragické příběhy a osobně jsem zvědavá,zda dojde aspoň v jednom titulu k happyendu ...

12.09.2023 4 z 5


Malenčí Malenčí Hana Kavurová

Tak na to,aby mne narazilo v zádech bych zase musela mít krásných 15. Tehdy jsem "ujizdela" na titulech Stopy hrůzy a často jsem měla potom problém jít v noci po tmě na záchod.
Bohužel náct už mi není a proto mne knížka nijak neoslovila.

12.09.2023 2 z 5


Krev za krev Krev za krev Victoria Selman

V tomto měsíci moje třetí přečtené krimi a musím říct,že nejslabší. Utahane, místy jsem měla nutkání přeskakovat odstavce, protože jen letmým pohledem bylo jasné,že se tam nedozvím žádné zásadní informace.
Knížky si dost často vybírám co do počtu stránek,čím víc, tím lépe,ale tentokrát jsem ráda, že kniha nebyla příliš obsáhlá...

28.02.2023 2 z 5


Tanči jen pro mě Tanči jen pro mě Kylie Brant

Za mne velmi zdařila detektivka. Napínavé, místy drsné a konec překvapivý. Narozdíl od jiných čtenářů se mi líbilo střídání kapitol,kde každá byla slovy jiné osoby, kde každá ona osoba popisovala své pocity (výčitky, sklíčenost, zkrátka emoce) jinak, příběh každou kapitolou popisovala svýma očima a zároveň to čtenáře stále nahlodávalo, zda v tom nesehrálo svoji roli ještě něco dalšího, co je ukryto mezi řádky...

23.02.2023 5 z 5


Kluk z kostek Kluk z kostek Keith Stuart

Vše tu již bylo zmíněno,takže za sebe jen dodám,že patřím k těm,kterým se kniha líbila a četla se skoro jedním dechem. Také v mých očích by se dala rozdělit na části: ufňukaný a neschopný otec, mega problémy,které se však vyřeší až neskutečně jednoduše a americký happyend. Ale jsem také rodič, díky bohu zdravých dětí a neumím si vůbec představit mít jakkoli postižené dítě a všem,kteří toto zvládají patří můj velký obdiv a respekt. I kdyby jen zlomek všech strasti a radosti dokázal takový rodič dát na papír a ještě v čitelné a zajímavé podobě, zapomenu na všechny ostatní nedostatky knihy... Věřím, že nejen pro samotného autora je (a bude) oněch více jak 300 stránek důležitých po celý život.

19.07.2022 5 z 5


Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Když tady čtu ty komentáře,tak si musím říct,že jsem asi trochu jednodušší čtenář. Nebo spíš většinou nemám od knihy žádné konkrétní očekávání. Takže i tentokrát jsem byla mile překvapena. Přítelkyně se mi četla dobře, má spád a nenudí. Tak,jak tady byly vypichnute "hloupé" myšlenkové pochody obou hlavních představitelek, mne naopak ony jejich úvahy přišly na místě a utvářely postavy jako takové ... Dokreslily jak životní postoj divky,která chudobu zažila a byla odhodlaná mít lepší život, tak postoj matky,která měla výjimečný vztah se synem, kterému přála šťastný a úspěšný život...

31.05.2022 5 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Četla jsem už lepší autorčiny knihy. Co je však stejné - autentický styl psaní, natolik "nevyumelkovany", bez zbytečných "klišé", místy pubertální vulgarismus,který podtrhuje "realicnost" příběhu.Prestoze se k autorce ráda vracím, její příběhy mám ráda, někdy bych stejně uvítala i nějaký ten "happyend"

15.05.2022 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

4* a to jen z důvodu, že forma fejetonů není asi tak úplně můj šálek kávy. Mám ráda příběhy,a to tak,jak jsme se to učili ve škole... Seznámení s postavami, vtahnuti do děje, zápletka, rozuzlení... :-))
Ale zpět k samotné knize- krásné ilustrace, vtipné postřehy z běžného života, ať už jsou to kapitoly o mužích, ženách, dětech, vzpomínání na rodiče, babičky... Jaké byly představy v dětství , v pubertě a jak ty představy během let odvál vítr někam do Tramtárie... Často se autorka snaží vtáhnout čtenáře různými úvahami, otázkami a přimět trošku k zamyšlení. Není to "buhvico" hlubokého, ale v mém případě nastalo pár úsměvných chvilek, kdy jsem se vrátila časem a říkala si, jak jsem zmíněné životní milníky a třeba také dospělost jako takovou přestavovala já...
Milé, vtipné čtení :)

" Štěstí je stejně jen takovej trik potravinarskyho a farmaceutickyho průmyslu. Spousta lidí by vám detailně popsala svoje štěstí,aniž by si uvědomila ,že popisuje reklamu na jogurt. Je to trik."

05.11.2021 4 z 5


Kniha, co tě naučí milovat knihy (I když čtení nesnášíš) Kniha, co tě naučí milovat knihy (I když čtení nesnášíš) Françoize Boucher

Knížka zakoupena synovi (13) na Vánoce, ve snaze ho aspoň trošku nakopnout ke čtení. Dnes přišla a ze zvědavosti jsem ji listovala a musím se přidat k těm,kteří jsou nadšení- jak nápadem, humorem, ilustracemi. Pobaví nejen dospělého, ale věřím, že i takové "prudily",jako máme doma my

05.11.2021 5 z 5


Mít pro co žít Mít pro co žít Richard Roper

Toto bylo pro mne velkým překvapením. Moje první e-kniha, stažena zdarma u jednoho nejmenovaného knihkupectví. Nečekala jsem vůbec nic, leda tak to,že brzy odložím stranou a nebudu schopna číst něco,co nemá papírovou podobu. Jsem ráda,že jsem se nenechala odradit.
Příběh zajímavý, nevšední, naplněný nejen vtipnými přirovnáními,černým humorem, ale také myšlenkami, které mi budou ještě nějaký čas ležet v hlavě.
Málokdy předčítám partnerovi pasáže knih,které zrovna čtu, ale tentokrát byl pobavený i on.

16.08.2021 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Opravdu az mrazivé čtení. Jsem takřka "nezasaženy" ročník a komunismus jsem naštěstí neměla možnost nějak pocítit na sobě, prakticky ani na rodině. Až po letech jsem se dozvěděla z vyprávění babičky, co vše jim režim vzal... Stejně jako předtím nacisti...
Jen pouhá představa toho,že by se svět ubíral jinam a demokracie by byla pouhou tajnou ideí, je až děsivá.

14.07.2021 5 z 5


Chrám divů Chrám divů Leslie Parry

Nemám slov. Dnes jsem dočetla a ještě dlouho toho budu plná. Začátek sice pamalejsi, aspoň tedy u mne. Trvalo mi,než jsem si zapamatovala jména, kdo ke komu patří, kdo jaký je... Ale až se to začalo proplétat a dávat smysl,bylo to opravdu poctenicko. Sice syrové, napsané tak poutavě,až si člověk představoval všechny ty ohavná místa, činy, některé postavy.
Od knížky jsem nečekala prakticky nic. Koupila jsem ve výprodeji za pár korun. O to větší překvapení byl její obsah.

23.06.2021 5 z 5


Plovárna Plovárna Libby Page

Příjemný,čtivý příběh o mladé novinářce, ztracené nejen ve velkém městě,ale take v sama sobě, žijící v neustálém vnitřním strachu a pochybách. Píše do malých místních novin jednoduché články, což se změní při setkání s důchodkyni Rosemary, která se na život a vše kolem sebe dívá úplně z jiné perspektivy. Spřátelení těchto zcela odlišných žen má za výsledek zachráněni místní plovarny před jejim zbouráním,ale také to zcela změní mladou ženu a její dosavadní život.

24.05.2021 5 z 5


Smrt krále orchidejí Smrt krále orchidejí Martin O'Brien

Jak již bylo zmíněno- autor detailně popisuje francouzský venkov- Provence, ale na mne to ve finále bylo až přehnané. Od detektivky očekávám podrobný popis, ale spíš postav, charakteru, spáchaných činu atd. Dilo na mne působilo až nudně, pasáže a popisy okolí jsem div nepreskakovala očima.
Ovšem zápletka a vůbec ústřední motiv byl zajímavý, přestože by s ním šlo pracovat určitě jinak, lépe...

18.03.2021 3 z 5


Všichni jsme utkáni z hvězd Všichni jsme utkáni z hvězd Rowan Coleman

Proč by měly téct slzy u knihy, u ktere se to očekává díky jejímu námětu? A pokud netečou potoky slz, vypovídá to snad o špatně odvedenem díle?
Za sebe hodnotím tento knižní počin plným počtem hvězdiček ( hvězd ), ikdyz jich třeba není tolik, aby mohli ztvárnit medvěda na kolečkových bruslích...
Najdete zde trochu romantiky, lásky, smrti, bolesti, ale také svítání a očekávání lepších zítřků, nových začátků... A kocoura jako bonus ❤️
Přestože ne všechny příběhy mohou být skutečne, neznamená to, že se při jejich čtení nemůžeme na chvíli ztratit a treba i malý okamžik věřit v jejich "skutečnost".

29.12.2020 5 z 5


Milovala jsem život Milovala jsem život Abby Fabiaschi

Kniha mne nadchla. Ani ne tak příběhem jako takovým, nýbrž myšlenkami, kterými je přímo "narvana". Čtivé, chytlavé... Pravdy a životní moudra, tak jednoduchá, známá, přesto často opomíjená.
Pro mne jedna z mála knih,ke kterým se vrátím ❤️

19.12.2020 5 z 5


Malý Mikuláš Malý Mikuláš René Goscinny

Nejmilejší knihy mého dětství ❤️

18.08.2020 5 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Jedna z mála knih, které mne neoslovily vůbec. Četla jsem x let zpět v rámci čtenářského deníku na škole a už tehdy jsem nepochopila, jak se na onen seznam povinné četby tato kniha dostala...????

18.08.2020


Zpívá, zpívá, každý pták Zpívá, zpívá, každý pták Evie Wyld

Na to, jaké měla údajně knížka ohlasy, tak mne si zrovna nezískala. Absolutně jsem nepochopila některé pasáže, byla nudná až k smrti a co měla vlastně říct, to netuším...

16.08.2020 1 z 5


Za řekou Styx Za řekou Styx Patricia Cornwell

Chytlavá detektivka, která je dobře napsaná a čte se na "jeden zátah" .

16.08.2020 5 z 5