Krev za krev

Krev za krev https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415385/bmid_krev-za-krev-PMU-415385.jpg 4 53 18

Akční kriminální příběh Krev za krev, prvotina britské autorky Victorie Selmanové, byl nominován na Debut Dagger Award a dobyl první místo žebříčku bestsellerů Kindle. Ziba MacKenzieová sestavuje profily vrahů. Teď jeden z nich sestavil ten její... Výbuch nálože rozerve londýnský vlak uprostřed dopravní špičky. Jednou z cestujících je Ziba, jíž neznámá žena těsně před smrtí prozradí: „On to udělal. Musíte to někomu říct.“ Nedlouho poté vyděsí Londýn nález mrtvoly vykazující známky útoku sériového vraha, který se odmlčel na pětadvacet let. Ziba pomáhá policii coby expertka na profily těchto pachatelů. Obětí začíná přibývat a je jasné, že takzvaný Londýnský řezník své řádění hned tak neskončí. Ziba se pokouší odhadnout, jak a kde vrah znovu udeří. Čas však pracuje proti ní. A čím blíž se Ziba dostává k Řezníkově identitě, tím víc se on přibližuje k tomu, aby tu její zničil.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Blood for Blood , 2019


více info...

Přidat komentář

Zawyral
25.03.2024 2 z 5

Nebyl to zase takový velký zázrak, ale kniha byla napínavá a četla se dobře.

genduna
06.11.2023 5 z 5

Kniha velmi povedená, napínavá od samého začátku, autorka mě baví svými posledními dvěma větami na konci každé kapitoly. Vždy si dám chviličku, abych o tom popřemýšlela ;)


Káťa484
21.09.2023 4 z 5

Člověk z těch všech detektivek, kriminálek, thrilleru.... jen pěkně otupělý a pořád čeká, kdy se ten zloduch vyklube jako vždy z nejbližšího okolí hlavního hrdiny. A ona změna. Příběh zajímavý, ale přidala bych ještě trochu na dramatičnosti.

RMarkéta
02.06.2023 3 z 5

Nebylo to špatné čtení. Ziba Mac byla celkem symptatická postava. Škoda, že námět jede podle klasické šablony a nepřináší nic nového. Poctivě jsem čekala na to, jak ho dastanou. Tomu to příběhu by slušel otevřený konec. To téma k tomu totiž moc hezky vybízelo.

Janík511
17.04.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, není tak špatná, jen člověka za srdce nechyti. Byla jsem zvědavá, kdo je vrahem a jak to celé dopadne.

kercah
06.03.2023 4 z 5

Občas jsem se nemohla začít občas jsem se nemohla odtrhnout. Mám pocit, že by se příběh dal vyprávět trochu poutavěji a tím by tak získal větší pozornost, ten potenciál tam má. :)

petra3597
28.02.2023 2 z 5

V tomto měsíci moje třetí přečtené krimi a musím říct,že nejslabší. Utahane, místy jsem měla nutkání přeskakovat odstavce, protože jen letmým pohledem bylo jasné,že se tam nedozvím žádné zásadní informace.
Knížky si dost často vybírám co do počtu stránek,čím víc, tím lépe,ale tentokrát jsem ráda, že kniha nebyla příliš obsáhlá...

patricia8137
18.07.2022 5 z 5

Tento napínavý thriler je mojou prvou prečítanou knihou od autorky, a aj napriek nízkemu a negatívnymu hodnoteniu ostatných čitateľov sa mi príbeh páčil. Kniha sa mi veľmi dobre čítala, nevedela som sa od nej odtrhnúť, doslova som ju zhltla za jedno popoludnie. V knihe sa prelínajú 2 dejové línie - z pohľadu páchateľa a z pohľadu hlavnej hrdinky, ktorá sa špecializuje na ľudské správanie. Dej je doplnený aj o príbeh malého chlapca a jeho starkého. Páčilo sa mi, ako sa tieto príbehy spojili do jedného a postupne objasnili všetky skryté okolnosti. Určite tomu dopomohlo aj postupné odokrývanie minulosti hlavnej hrdinky i páchateľa. Hlavná hrdinka Ziba mi bola hneď sympatická (obľubujem ženské vyšetrovateľky), vďaka opisom jej myšlienkových pochodov som sa vedela do nej vcítiť a prežívať s ňou celý príbeh. Keďže Ziba je profilovačka, v príbehu nechýbali ani opisy neverbálnych prejavov postáv a ich význam. Autorka postupne odkryla aj totožnosť páchateľa, ale vôbec to neovplyvnilo napätie z knihy a zvedavosť, čo sa bude diať ďalej. Vraždy boli naozaj originálne, zvrátené a do detailu popísané. Preto túto knihu odporúčam hlavne čitateľom, ktorých neodradia brutálne vražedné scény.

MonikaAbs
02.06.2022 2 z 5

Kniha nezáživná, ale neumím knihu jen tak odložit, přelouskala jsem ji. Cca od půlky se to trochu rozjelo a vtáhlo mě to do děje, ale četla jsem spoustu lepších knih. Navíc si myslím, že lze konec knihy předvídat dopředu. Jednou stačilo.

ArwenAragorn
27.06.2020 2 z 5

Je to tak 2,5*.
Zápletka se mi nezdála špatná, ale často neměl thriller spád a závěr byl téměř bez napětí. Navíc mě Ziba neskutečně štvala svými záchvaty v profilování, když zkoumala osoby kolem sebe v restauraci, vlaku apod. Ostatně, já bych taky přišla na to, když sedí chlap ve vinárně, dívá se na hodinky a pořád na dveře, na někoho ASI čeká! :) :)

iveta3689
24.01.2020 3 z 5

Hlavní hrdina neustále vzpomínala na zemřelého manžela a mísila to s myšlenkami na minulé a současné případy. Celkové to bylo takové neuspořádané a nepřehledné. Pro děj neměly vzpomínky žádný význam. Hlavní námět je dost fádní a zpracování nijak originální. Celkově kniha snadno zapadne.

MartinaTufová
13.11.2019 3 z 5

Dlouho mi trvalo než jsem se do knížky za četla, od půlky to začalo být zajímavé a vydrželo to nějakých padesát stránek,pak zas nic moc. Pro nenáročného čtenáře asi dobrý.

blonďatá.luc
06.11.2019 4 z 5

Už z počátku mi při čtení pořád vyskakovalo srovnání s Loutkovým divadlem, protože byť byly knihy hodně odlišné, pár podobností jsem našla. Začátek mi přišel takový zmatený, opět jsem měla problém začíst se. Navíc mě trochu mátlo střídání vypravěčů, které nebylo například v záhlaví označeno. Za úplně nejlepší považuji střed knihy, kdy se rozjela hra na kočku a na myš, a já se nemohla odtrhnout ani na okamžik. Celý příběh je doplněný krátkým vyprávěním z minulosti, které čtenáře do příběhu ještě hlouběji ponoří. Ziba, hlavní hrdinka knihy, byla rozhodně zajímavá - a doufám, že se s ní v nějaké další knize setkám. Oproti tomu Řezník mi byl těžce nesympatický - byl to pořádný záporák! Trochu mi připomínal Jokera. Bohužel, hlavně ke konci, mi přišla kniha trochu zbytečně natahovaná - hlavně když jsme Řezníkovu identitu odhalili někdy ve 2/3 knihy. Taky mě trochu trápilo to náboženské smýšlení, které se v knize často objevovalo - ovšem je dost jasně vysvětleno, proč v knize je. Knihu jako celek považuji za takový lehčí nadprůměr ve svém žánru, který ale stojí za pozornost - zejména kvůli vidině dalších dílů, které by mohly být ještě zajímavější.

Dela111
30.10.2019 3 z 5

Tady je bohužel poznat, že jde o prvotinu a to jak na příběhu, tak na literárním stylu, který na mě působil místy amatérsky.
Děj sledujeme jak z pohledu pachatele, tak z pohledu hlavní postavy Ziby, expertky na profily sériových vrahů a pátrání tady závisí jen na ní, ostatní policisté jsou mimo. Jsme svědky velkého množství jejich úvah a odvolávání se na jiné případy sériových vrahů.
Celkově děj nebyl ničím zvláštní a pro mě postrádal poutavost.
50 %

Lethania
20.10.2019 2 z 5

Ničím výjimečná detektivka. Zápletka nebyla moc originální, hlavní záporák byl takový neslaný nemastný, podobně jako hlavní hrdinka Ziba, která na mě neudělala moc velký dojem. Knihu jsem četla s velkým sebezapřením, trochu mě to chytlo někdy za polovinou, ale pak mě to zase přestalo bavit. Nudné, bez napětí a akce. Ztráta drahocenného času. Nedoporučuji.

Kočička911
07.10.2019 5 z 5

Knížka se mi moc líbila.
Styl psaní je takový vzdušný, žádné dlouhé odstavce bez přímé řeči.

Do děje jsem byla vtáhnuta okamžitě. A nemohla jsem přestat číst.
Hlavní hrdinka Ziba byla velice příjemná a sympatická žena.
(Trochu mi svým osudem připomínala Eriku Fosterovou z románů Roberta Bryndzy. Obě ženy přišly o manžela, a oba manželé byli též u policie.
Jen teda Ziba se se smrtí manžela vyrovnala líp než Erika, která se v tom plácala na můj vkus hodně dlouho. Ale kdo může posoudit, jak dlouho je dobré truchlit.)
A hlavní padouch Londýnský řezník, tak to je případ sám pro sebe...

Za mě opravdu kvalitní detektivka

blanche11
04.10.2019 5 z 5

mě se moc líbila, sympatická hlavní hrdinka, děj se rychle posouvá, žádná "vata", těším se na další díly, super kniha

Medovnice
03.10.2019 5 z 5

Výborně odsýpá, krátké kapitoly, přečteno za dva dny. Skvělá oddechovka.

Autorovy další knížky

2019  71%Krev za krev
2023  77%Všechny, které pohřbil

Kniha Krev za krev je v

Právě čtených2x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce102x
Chystám se číst52x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x