Petr13103 Petr13103 komentáře u knih

☰ menu

Rozpuštění Rozpuštění Sara Blædel

Tak 51%.
Kniha se mi moc nelíbila. Bylo to takové moc plytké, žádné větší napětí a vrah?! Vraha jsem upřímně neuhodl, ale dle mého názoru to bylo dost nelogické, nebyl tam znát ten motiv (ani to rozlousknutí nebylo nějak šokující). A celé se to tak nějak vleklo, Každopádně, dávám plus za originalitu, za to, že místa v knize (Tommerup a Grónsko), souvisela s autory a poslední plus, za ten konec. Ten byl víceméně napínavý.
No, tahle kniha nic moc, ale, je to začátek dua Nordbo-Blædel a vím že už v Dánsku vyšla jejich další kniha Sår, takže jim šanci ještě dám

24.08.2023 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Tohle je ten slavný sněhulák? Jako proč? Možná Vám mohu nastínit situaci. Vy jste dala 2 hvězdy a já pět. V čem je tedy rozdíl? Dle mého je to asi tak, že Vy máte v tomto žánru načteno více, pro mě to totiž byla první kriminálka takže jsem z toho byl nadšen. Kdybyste se o tom chtěla pobavit dále, tak mi můžete napsat soukromě, anebo se o tom můžeme pobavit v diskuzi:-)

17.08.2023 5 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Wow! Paní aztorka je geniální! Tolik knih za tak krátkou dobu? Jsem přesvědčen že kniha se stane bestsellermem

02.08.2023


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Jo Nesbø to opět dokázal! Prvotřídní thriller vypadající jako hra na kočku a myš, ale co když to není tak jak se zdá?

Nejlepší thriller/detektivka v poměru počet stran:kvalita, který jsem kdy vůbec četl. Velice kvalitní kniha, sice náročnější na čtení a jiný styl než mohou být čtenáři u Nesbøa zvyklí, ale i tak. Doporučuji.
SPOILER:
U části s latrínou jsem se smál a bylo mi špatně zároveň:-)

21.05.2023 5 z 5


Pohádky na dobrou noc Pohádky na dobrou noc kolektiv autorů

Povedený série pohádek

20.05.2023 5 z 5


Destrukční deník: Tentokrát barevně Destrukční deník: Tentokrát barevně Keri Smith

ničilo se to dobře:-), i když pro milovníka knih co ho špatný stav knihy přivádí k šílenství to bylo těžké...

18.05.2023 4 z 5


Wolverine Wolverine Len Wein

další kvalitní díl

17.05.2023 5 z 5


Spider-Man Spider-Man Joseph Michael Straczynski

výborné

17.05.2023 5 z 5


Avengers Avengers Stan Lee

můj první komiks, a začal jsem dobře

17.05.2023 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Tak to bylo něco. Zajímavé, přečíst knihu mi trvalo 2 měsíce! Tedy ne že by byla nudná ale mezitím jsem četl ještě par dalších bichlí. No rovnou ke knize: velice zajímavý příběh z Pyrenejí s hlavním vyšetřovatelem Martinem Servazem, jedna záhadná vražda koně a spoustu dalších vražd lidí. Pomsta, nebo vraždění ze zábavy? Proč ze zábavy nedaleko místa činu se totiž nachází Wargnierův ústav pro psychopaty! Všichni se shodneme, že takový počin svědčí o jisté genialitě autora. Výborná kniha, která je bestsellerem právem! Bravo! (A teď si pravděpodobně přečtu hypnotizéra od Keplera, nebo nemesis od Nesbøa:-)).

08.05.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Nedočteno, jak to mám říct, řeknu to asi tak: nepochybuji o tom že má kniha hlubší psychologický pojem, to tedy nepopírám, ale připadá mi to takové bez děje, takové plytké a jalové. A abych se přiznal tak knihy čtu s tím očekáváním že do mě děj napumpuje to nadšení a to je to co mě baví. Tato kniha by byla tudíž lepší kdyby byla napínavější zápletka a případně do toho zakomponovat i psychologické pojetí. Malému princi ještě šanci dám, ale zatím 2*.

27.04.2023 2 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Já bych řekl že není co dodat. Anebo vlastně je. Tak jdeme na to. U minulého komentáře na knihu dvojitý kříž od Chrise Cartera jsem řekl ze je lepší než Jo Nesbø a taky jsem řekl že to porovnám s červenkou a musím říct že Nesbø taky zvolil velmi vysokou úroveň kvality takže bych řekl že teď do duelu ještě přihodíme mráz od Bernarda Miniera a uvidíme (s Nesbøm samozřejmě ještě nekončím). SPOILER: musím se přiznat že jsem 2/3 knihy žil s tím že vrahem je Daniel Gudeson, a až pak jsem se dozvěděl že opravdu padl v bitvě:-)))).

08.04.2023 5 z 5


Zachrání doktor Proktor Vánoce? Zachrání doktor Proktor Vánoce? Jo Nesbø

Velmi průměrná kniha, až spíše podprůměrná. Předchozí díly byly výborné, viděl jsem tam jisté rysy s krimi romány, ale tohle? Opravdu nudné a nezáživné

22.03.2023 3 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tak a je to tady. Velkolepý závěr knihy. Jak si mnozí všimli tak jsem před 8 dny sliboval druhou recenzi a tady je: velmi děsivé, velmi překvapivý konec a velmi napínavé! Dříve pro mě byl krimi bůh Nesbø ale tohle Nevím co dodat jedním slovem EXCELENTNÍ . No tak teď se vrhnu na Červenku od Nesba ať to můžeme porovnat

21.03.2023 5 z 5


Doktor Proktor a vana času Doktor Proktor a vana času Jo Nesbø

Za mě nejlepší díl

20.01.2023 5 z 5


Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Jakože celkem ok, ale další díly lepší

20.01.2023 4 z 5


Doktor Proktor a konec světa. Možná... Doktor Proktor a konec světa. Možná... Jo Nesbø

Moc hezká kniha, připomíná mi trochu jeho krimi romány

20.01.2023 5 z 5


Dobrodružné příběhy pro kluky a holky Dobrodružné příběhy pro kluky a holky Dita Křišťanová

Velmi dobrá kniha. V podstatě výběr známých románů

15.01.2023 5 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Ze začátku mi to připadalo fakt špatný. Po 250 stranách Harry zjistil že na nic nepřišel ale pak, se mi to fakt líbilo. Vrah se moc dobře skryl a Harry ho moc dobře odhalil. Konec velmi napínavý.

10.01.2023 5 z 5


Poklad z Agry Poklad z Agry Arthur Conan Doyle

Bylo by hezké přečíst něco s Holmesem. Asi téhle bude 1.

06.01.2023