Padawán Padawán komentáře u knih

☰ menu

Selekce Selekce Kiera Cass

Knížka mi ze začátku přišla celkem zajímavá - jiný svět, jiná pravidla a hlavní hrdinkou dívka, která nechce být stejná jako ostatní. Asi od půlky jsem se docela začala nudit, příběh se táhnul a nic zajímavého se v něm nedělo. Na konci se to opět malinko rozjelo a na to autorka ukončuje první díl.
Asi nejsem úplně věková skupina autorky, ale pro puberťačky a dospívající dívky je to asi přesně to, co očekávají ;)

03.10.2016 3 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Jak jsem měla tu možnost, hned jsem si musela koupit další díl Harryho. Těšila jsem se jako malá, všechny díly jsem četla několikrát a byla jsem zvědavá, co přinese "prokleté dítě". Nečekala jsem, že nový Harry bude stejný jako všech 7 dílů, a proto jsem nebyla zklamaná. V některých částech se hlavní postavy chovaly trochu jinak, než bych podle předešlých dílů očekávala, ale tento scénář k divadelní hře splnil má očekávání - krátký a napínavý příběh z kouzelnického světa :)

02.10.2016 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Pro mě jedna z nejlepších knih tohoto roku! Poslední dobou se nemluvilo o ničem jiném, a tak jsem si řekla, že musím vědět, čím jsou Bábovky tak výjimečné. Na knize je nejlepší to, jak jsou jednotlivé postavy a příběhy propojeny. Vážně doporučuju všem, co si chtějí odpočinout nad dobrou knihou.

UPOZORNĚNÍ: Knihu možná přečtete jedním dechem, stejně jako já. :D

22.08.2016 5 z 5


Nenasytná Nenasytná Sylvia Day

Tahle knížka byla z celé série asi nejméně nabytá dějem. Ale celkově kniha splnila to, co jsem očekávala - bavila mě a na relax je to prostě můj šálek kávy :) Myslela jsem si, že už to bude poslední díl, ale jak jsem si všimla, čeká mě ještě další díl a určitě si ho nenechám ujít!

03.08.2016 4 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Pro mě osobně nejslabší "greenovka". Nedokázala jsem se do této knihy tak začíst a celkový příběh o 19 Kateřinách a poblázněném matematickém fanouškovi mě tolik nenadchnul,

28.09.2015 3 z 5


Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Kniha se mi moc líbila a určitě jí zařadím do maturitního seznamu knížek :) Příběh je sice smutný, někdy trochu psycho.. ale určitě stojí za přečtení!

27.07.2015 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Skvělá knížka! Rozhodně všem doporučuju, líbila se mi vůbec myšlenka díla a styl psaní :) Až na 11. kapitolu (plná popisu) se mi knížka moc líbila ;)

18.07.2015 5 z 5


Nebe pod Berlínem Nebe pod Berlínem Jaroslav Rudiš

Od autora jsem přečetla druhou knihu. Musím říct, že mi knihy trochu připomínají styl psaní Bohumila Hrabala. V této knížce bylo hodně vidět, že se autor vyzná v Berlíně a ví přesně, kde co je. Každopádně mě knížka dějově tolik nenadchla :(

18.07.2015 3 z 5


Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

Druhý díl se mi líbil víc jak první, ale pořád mi někdy přišlo, že se děj motá pořád dokola a dokola. Líbila se mi "detektivní" zápletka, která nebyla vyřešena, a tak se těším, až si přečtu další díl :)

17.07.2015 4 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Knížka je originální už jenom tím, jakým způsobem je napsaná a to pomocí e-mailů, chatu a dopisů. Je to zkrátka příběh o dívce, která má v životě smůlu, ale štěstí se na ní nakonec přece jen usměje. Doporučuju! :)

31.05.2015 5 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Divergentní povídky mi přišly jako skvělé doplnění celé triologie. Líbilo se mi, že jsem příběh přečetla i z Tobiasova pohledu a příběh tak vypadal zase trošku jinak ;)

01.04.2015 4 z 5


Svedená Svedená Kathryn Taylor

Co se týče celé série, tak se mi fakt moc líbila! Nejvíce se mi asi líbil první díl a na druhé místo bych zařadila právě 4. Skvělá knížka na relax, která určitě nikoho neurazí :) Otázka je, jestli byla Svedná posledním dílem celé série :)

16.02.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Knížka Papírová města mě lehce překvapila. Od jeho jiných knížek mi přišlo, že John Green dopředu vymýšlel, co přijde a příběh se díky tomu stal napínavý. Začátek knížky byl pro mě takový spíše "rozjížděcí", hledání Margo pak mnohem zajímavější! :)

04.01.2015 5 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Gayle Forman

Nejdříve jsem viděla film, až poté jsem četla knížku. Kniha se mi líbila o něco více než film. Kniha je napsaná jednoduše a líbila se mi hlavně kompozice (skutečnost v nemocnici a vzpomínky). Trochu mě zklamal otevřený konec, ale neberu to jako tragédii ;)

04.01.2015 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Po přečtení Divergence jsem byla nadšená, naopak Rezistence mě trochu zklamala, a tak se mi trochu "nechtělo" do čtení Aliance. Nakonec jsem toho vůbec nelitovala. Přestože knížka skončila trochu "zvláštně", jak by asi čtenář na začátku série nečekal, určitě stojí za přečtení. Knížka je plná zvratů s neočekávaným koncem.

05.08.2014 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Pořád skvělá knížka, kterou jsem přečetla za 2 dny, ale oproti 1. dílu "slabota". Čekala jsem od toho něco víc. Už je to víc romantická knížka i s vedlejším dějem a i napínavými zápletkami.

24.07.2014 4 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Knížku jsem přečetla během jednoho dne. To asi proto, že se mi líbil příběh, postavy i styl psaní autorky ;) Nejsou tu žádné zbytečné a zdlouhavé části..možná jsem trochu tušila, co se na konci knížky stane, ale to mi nevadilo. Takový typický román! :)

07.07.2014 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Jakmile jsem začala knihu číst, byla jsem zvědavá, co znamená vlastně "předtím" a "potom". To mě potom hodně překvapilo, ale u Johna Greena už asi není čemu se divit a smrt lze očekávat. Jde o jednoduchý příběh, který se opravdu dobře čte ;)

07.07.2014 4 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Jakmile jsem knihu začala číst, bylo těžké se od ní jen tak odtrhnout. Kniha je napínavá, chvílemi dojemná a smutná. Sice tu nechybí "románek" Katniss a Peety, ale autorka neudělala z knihy "love story" jak se často stává. Naopak, nebojí se v knize někdy trochu i přitvrdit. Doporučuju! :)

03.07.2014 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Kniha Hvězdy nám nepřály se stala mojí nejoblíbenější knihou jakmile jsem jí dočetla. John Green dokázal do celkově smutného příběhu připojit humor. Hlavní postavy Hazel a Gus mě dokázaly vtáhnout do děje a trochu jsem si uvědomila, že život nemusí být vždy pohádka a nikdo neví, co se nám stane.. Podle mého názoru se jedná o zdařilou knížku Johna Greena nejen pro dospívající ale i pro dospělé. Kniha se celou dobu točí kolem jedné knihy a to knize Císařský neduh. Kdyby John Green tuto knihu napsal (nikoli jako volné pokračování), myslím si, že by kniha měla úspěch..

03.07.2014 5 z 5