P-puma- P-puma- komentáře u knih

☰ menu

Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Pro mě milé překvapeni. Já mám docela špatnou zkušenost, když je nějaká kniha “hitem. Už jsem se několikrát spálila. Takže jsem neměla žádná očekávání a byla mile překvapená. Kniha je pohodová, milá. Zamilovala jsem se do maloměsta a bručouna Knoxe.

26.04.2024 4 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Zápletka je skvělá. Problém nastává v tom, že po úvodních 100 stránkách, kdy se seznamujete, následuje dalších přibližně 500 stran, kdy se absolutně nic neděje. Jako fakt nic. Od strany 700 se děj začíná hýbat a pak přichází posledních 200 stran, kdy jsem myslela, že mi regulérně praskne cévka. Na poslední straně knížka málem letěla do krbu. Ale mám nějaké sebeovládání, takže se vrátila do knihovny. Nemohu tu dávat spoilery, takže se nemohu plně rozpovídat nad tím, co mě tam tak rozčiluje.

Nicméně, autorka vždycky dokázala perfektně doplnit děj i o život Cormorana a Robin, což zde dost chybí. Chybí tu jiskření, napětí a také chuť zapojit šedé buňky mozkové a pátrat s detektivy.

Je to strašné zklamání a vůbec si nejsem jistá, jestli v sérii budu pokračovat, protože mě to tak pekelně ***.

26.04.2024 1 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Ja jsem tak naštvaná, jako fakt. Prvních 500 stran se nic nedělo. Jako vážně nic. Pak se dej rozhýbat a podle mě se měl logicky podle stop ubírat úplně jiným směrem. V knize naprosto chybí dinamika vztahu mezi Robin a Strikem, která dějí dodávala jiskru. A ten konec? Jako u poslední stánky jsem duet listovala jestli je fakt poslední, protože to si snad ze mě někdo děla srandu???? Měla jsem sto chuti knihu vzít a hodit do krbu

20.04.2024 1 z 5


Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

Já miluju detektivky od Agáty Christie, takže po přečtení anotace pro mě byla knížka jasná volba. Jenže její autorka není Agatha Christie. Hlavní hrdinka mi byla silně nesympatická. Technicky to bylo v pořádku, ale knížce chybí šťáva. Strašná škoda.

18.02.2024 2 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Na podzim ideální pohodové čtení. Staré sídlo plné tajných chodeb. Tajemná záhada závěti. Já si to užila, sedlo mi to a na podzimní chmurné dny ideální. Nic náročného.

18.10.2023 4 z 5


Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Tenhle styl detektivek mě vážně baví. Je to skvělý. Člověk, když chce, zapojí svoje mozkový závity a postupem při odkrývání veškerých stop dojde k finále, kde je ten vrah. Tohle mě strašně bavilo, má to smysl a logiku ve vyšetřování. Žádný velký akce na vlastní pěst, žádný nesrozumitelný pasáže o motivu, žádný těžký osudy vyšetřovatelů, které to zatáhne do vyšetřování, žádný zbytečně sadistický mordy. Nic.
Prostě klasická, chytrá, místy vtipná detektivka.

12.10.2023 4 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Přiznám se, že ke knize nemám co říct. Byla to prostě nuda, nic jiného. Žádná chemie, žádné drama, žádné napětí, žádné sympatie s postavami.

20.08.2023 2 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Jako vážně? Prosím Vás, kdybych chtěla tolik nesmyslných myšlenek zůstanu ve svojí hlavě na to nemusím číst knížku! Autorka dokázala popsat dvě stránky o Lininych pocitech v několika vteřinách před polibkem co je moc je prostě občas moc. Kniha je neúnosně pomalá, neúnosně dlouhá a z toho děsnýho paperbacku budu mít zánět šlach.......

05.08.2023 2 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Ve svém žánru je za mě tahle kniha opravdu nadprůměrná. Inteligentní humor, zajímavé myšlenky, zajímavé postavy. Strašně se mi líbili vztahy mezi Margot a jejími sestrami. Žádné patetické scény s "nedorozumění a neříkani si aby si neublížili" za mě výborná kniha ne léto

22.07.2023 5 z 5


Kráska a hráč Kráska a hráč Ilsa Madden-Mills

Ve svém žánru nadprůměrná kniha. Hodně romantiky, erotiky a hunoru. Žádné patetické chvíle. Jak Roman tak Nová mi sedli.

10.07.2023 5 z 5


Vládce džinů Vládce džinů P. Djèlí Clark (p)

Alternativní reality ze začátku 20. Století. Egypt je světovou velmocí, díky otevření alternativních světu a vpuštěni magie do našeho světa. Vpuštěni magie způsobilo, že různé po zeměkouli se objevují nadpřirozené bytosti. V Egyptě jsou to džínové, kteří sebou přinesli obrovský rozvoj techniky a vědy.

Ale co když se najde někdo kdo jich chce využít pro svoje vlastní účeli. Agentka Fatima, agentka Hatia a jejich přítelkyně, musí urychleně odhalit podvodníka a vraha a zastavit tak jeho plán.
Krásná oddechová kniha. Kombinace fantazi, detektivky a dobrodružství. Díky bohu jednodílná
Knihu jsem pak nakonec napůl poslouchala napůl četla. Ke knize nemám výtku, dobře se to četlo ale hůř se mi to poslouchalo. To bylo asi po druhé co mi hlas ke knize neseděl.

17.06.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Přiznám se, že hodnotit tuhle knihu hvězdičkami a psát, že byla výborná je mi proti srsti.
A nemá to vůbec nic společného s kvalitou knihy, ale s tím, že použít kladná přirovnání v kontextu knihy je nemožné.
Kniha svým tématem a atmosférou, je dusná, tíživá, máte z ni husí kůži a já celou dobu zatínal zuby. Celý život Cácorky na Vás dýchne a pohltí Vás a je Vám úzko. Alena Mornštajnova je skvělá vypravěčka a umí až neuvěřitelně vykreslit lidi a u spousty z jejich postav se Vám stane, že si řekne "jo tak přesně takovou ženskou znám" . Píše čtivě, má krásný sloh a přitom ji stačí necelých 300 stran aby čtenáře rozložila a složila.

Přiznám se, že mi v téhle knize chyběly, ironie života, které v prvních knihách využívala a mě to bylo velice blízké.

20.04.2023 4 z 5


Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Tohle bylo za trest. Jako fakt za trest. Kniha je označována jako detektivní thriller, prosím vás není to ani jedno. Thriller potřebuje napětí, zvraty, mrazení v zádech a strach o postavy. V první třetině je jasné co se bude dít, jako uhodila jsem fakt většinu zvratů co se stalo a v půlce i vraha. Paní autorka si vzala všechna klišé a sestavila z nich knihu Detektivka to taky není, tam by se mělo aspoň něco vyšetřovat. To se tu bohužel nekoná. Máme tu sice několik orgánů, ale ty se raději nesmyslně dohadují o pravomoce než aby něco řešili. O vraha v podstatě zakopneme a hurá máme tu konec. Postavy jsou ploché, hned od začátku rozdělené na dobré a špatné takže z toho v podstatě víte co se bude dít. Hrozné zklamání a to jsem neměla ani žádná očekávání.

29.03.2023 odpad!


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Kniha pro mě byla příjemným překvapením. Čte se to velmi lehce, je v tom vtip, skromnost i sebekritika. Pro mě je to velmi upřímná kniha.

A popravdě se asi na filmy nebudu dívat stejně a obzvlášť postava Draca se pro mě zase posunula o něco dál. A u spousty scén se mi budou vybavovat zákulisní historky. Od pokurujiciho Brumbála až po mou nejoblíbenější " Nepovažujte se mi stoupnout na ten posranej plášť"

27.03.2023 3 z 5


Maková válka Maková válka R. F. Kuang (p)

Maková válka je drsná, krutá a syrová. Líbí se mi inspirace asijskou kulturou a děsí mě inspirace, některými historickými událostmi.
Rin pro mě byla žádoucí změnou mezi hodinkami. Rin je temná hlavní postava, která ví co chce a je si plně vědoma ceny, kterou za to musí zaplatit. Rin stejně tak i Altan jsou temné postavy, pokřivené hrůzami, bolesti a strachem, které prožili.
Genocida popsána na 50 stránkách, mě připravila o chuť k jídlu zvlášť, když vychází ze skutečných událostí.
Jediný problém jsem měla s používáním plynů a výzkumných laboratořích v době, která má k boji pouze meče.

19.03.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Nikdy jsem si nemyslela, že to řeknu, ale skutečně je to jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Postavy, především Evelyn jsou velmi věrohodné. Evelyn není černobílá má v sobě všechny barevné odstíny, které vás napadnou. Příběh je psaný tak věrohodné a krásně, jako skutečné vyprávění, že jsem měla mockrát chuť otevřít Google a hledat další informace. Přiznám se, že mi vadila postava C. a nechápala jsem proč k ní má Emily tak blízko, většina vyprávění kde byla C. byla, když došlo na lámání chleba, ale pak mi došlo, že tak to je. Popisujeme konfrontace ne dny zalité sluncem. Miluju konec knihy, několikrát jsem u ní plakala a musím říct, že mi v hodně věcech posunula obzory.

12.03.2023 5 z 5


Vlaštovčí kopec Vlaštovčí kopec Donna Everhart

Nebylo to špatné, svou kvalitou se to ovšem ani vzdáleně nepřibližuje knize Tam kde zpívají raci. A to hlavně třetí části. Kniha byla velice čtivá a dobře se četla, ve druhá části mě i mrazilo v zádech a čekala jsem s napětím co přijde. No bohužel přišla třetí část a to už byla hrůza. Na posledních 150 ti stranách se nic nedělo. A to jako že fakt nic. Veliká škoda

23.02.2023 3 z 5


Železný vlk Železný vlk Siri Pettersen

Je to už docela dlouho co jsem četla Havraní kruhy a popravdě si děj pamatuji okrajově. Co my ovšem v hlavě ulpělo nejvíc je autorčin čtivý styl psaní. Zhltla jsem tenkrát všechny tři knihy v podstatě na posezení. Po Železném vlků jsem sáhla právě z toho důvodu a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Je to sakra dobrý čtení. Juva je zajímavá postava plně si vědoma svých nedostatků. Děj je zajímavý a pro ně nepředvídatelný. Ano přišla slabá chvíle, kdy v jedné části mění názor jak počasí a popravdě neví co vlastně dělá, ale vymírali jsme se z toho v zajímavém finále. Pak přišel šok, když jsem po dočtení zjistila že kniha má dvě pokračování, která ani nevyšla to je fakt děs, myslela jsem že mě trefí. Takže prosím vás nečtěte to a počkejte až budou všechny díly

31.01.2023 5 z 5


Kodaňská Píseň písní Kodaňská Píseň písní Annette Bjergfeldt

Skvělá kniha, která se nedá popsat ale musí se zažít. Poslouchala jsem ji jako audioknihu, pro mě tedy ještě o to intenzivnější zážitek. Každou postavu jsem si s jejich podivnostmi okamžitě zamilovala.

29.01.2023 5 z 5


Pandora Pandora Susan Stokes-Chapman

Za mě bohužel velké zklamání. Je to nuda a hlavně děj se dá odhadnout po prvních 50ti stranách a nedá to ani moc práce. Děj se táhne a chybí tam akce, nějaké napětí.

07.01.2023 1 z 5