P-puma- P-puma- diskuze u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

Naslouchače jsem si přečetla jen díky skvělým recenzím právě tady a nelitovala jsem. Hned jsem musela číct Faju a moc se těšila na pokračování, právě proto, že to končilo v tom nejnapínavějším. Musím ovšem říct, že po těch letech odkládání vydání Nastrey si už nejsem jistá jestli se ke knize vrátím. A to nejen kvůli tomu.
Nebudeme si nic nalhávat, nakladatelství si datum vydání pokračování nevycucalo z prstu a musela určitě proběhnout nějaká komunikace mezi autorkou a Hostem.
A další věcí jsou také autorčiny posty na sociálních sítích. Chápu, že některé komentáře zde nebo vzkazy umí být zlé až urážlivé, ale nemyslím, že je nutné aby se k nim autorka vyjazdřovala a naopak fanoušky zesměšňovala.
Bohužel pro autorku si vybrala žánr fantasy, kde pokud se podle knihy nenatočí film, čtenářská základna není tak velká. Jsme nároční a máme velká očekávání, ale i přes to, by jsme si zasloužili autorky respekt "i když jí tolik nevyděláváme" Ale to bohužel z jejích příspěvků necítím a necítím to souznění. Což je mi moc líto.

09.11.2020 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Mě snad trefí. Zase je posunuté datum vydání až na 12. 6. 2020

30.09.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

@Vedma cože????? Vždyť ještě před měsícem jsem na to koukala a byl tam prosinec. A už to jsem si říkala že to nevydržím ????

30.06.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Marylaa mám stejnou představu o životě za štítem. Myslím, že není všechno jak se říká a že se stav na druhé straně dost změnil za ty roky.

20.03.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

R. E. M. Přiznám se, že mám ze 3 dílu také strach. Co Ilan čeká na druhé straně a jestli se mi to bude líbit? A zároveň aby autorka nekopirovala jiné autory. Třeba Divergenci..... Přece jen už jsou velká očekávání a velké nároky na autorku....

15.03.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Bohužel autorka, včera na svém fb profilu zveřejnila, že ji klekl počítač i s částí třetí knihy, kterou nemá zálohovanou. Psala, že do konce roku třetí díl nestihne dopsat
:-(

21.10.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Zdravím, také se ze mě stal nedočkavý fanoušek třetího dílu a mé nutkání se s někým podělit o mé nápady na pokračování se stává nesnesitelným :-)

1) Souhlasím s tím, že dějová linka lovestory by se mi dost líbila, ale já jsem prostě romantik :-)
2) Nastrei vraždí hlavně lidi z nížin, na tom náměstí byli jen lidé s nížin. Takže bych řekla, že kopou za sklenáře.
3) Když Ilan vzali k sobě do podzemí nebo na druhou stranu musí mít jistotu, že tam přece nějakým způsobem přežije i ona. Takže co když kápě nastrejí je jen něco jako "skafand" a oni jsou lidem podobní víc než si myslíme. Nebo v tom hraje roli modrý sklenit, že tam bude moct přežít?
4) Osobně se přikláním k teorii podzemních měst, kde jsou ukrytí sklenáři, kterým se podařilo z ghet útéct a schovat se tam před lidmi s nížin, už kvůli tomu, že krev je neznámého naslouchače.
5) Poslední věc, souhlasím s tím, že by knihu měla načíct žena, už kvůli tomu aby více vyniklo, že Ilan je dívka převlečená za kluka

16.07.2018 5 z 5