Nikol92 Nikol92 komentáře u knih

☰ menu

Zákony osudu Zákony osudu Ruediger Dahlke

Skvělá poučná kniha.

29.08.2021 3 z 5


Houževnatost Houževnatost Angela Duckworth

Zajímavá psychologická knížka o houževnatosti, zvýšení výkonnosti, nastavení cílů a cestě k lepším výsledkům.

12.06.2021 3 z 5


Zkratkou ke svobodě Zkratkou ke svobodě Christian Opitz

Super knížka

08.05.2021 5 z 5


Hipík Hipík Paulo Coelho

Skvělá odpočinková záležitost. Paulo Coelho je autor, který mě nikdy zatím nezklamal. Jeho knihy mají hloubku, poslání, víru, vědomí a sílu. I tato kniha dává pocit volnosti, lásky, svobody a nejen kvůli zážitku v době Hippies. Doporučuji lidem, kteří jsou takto nastaveni.

11.04.2021 5 z 5


Bez milosti Bez milosti Lisa Jackson

Zajímavá knížka, nicméně kdyby byly některé pasáže méně rozvité bylo by to možná lepší. Příběh se tak zbytečně natahuje. Překvapivé rozuzlení ke konci z hlediska Shay. Na večery ke čtení určitě doporučuji.

07.03.2021 4 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Trhlina je skvělý psychologicko-mysteriózní horror s prvky lidových báchorek, nebo tak mi to připadá. Nicméně jako celek je to zajímavě pojatá knížka, která vyvolává mnoho emocí. Karika dokáže navodit tu správnou atmosféru, mistr svého žánru. Doporučuji.

15.02.2021 5 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Předchozí knihy autorky mě zaujaly svým zpracováním a napínavostí. Nemohla jsem je odložit. Tato její poslední kniha mi, ale přišla nejslabší. Do knížky jsem se nemohla začíst a takové napětí, jako u předchozích knih, jsem postrádala. Doufám, ale že tím nikoho neodradím. Je to zajímavý příběh, jen mi tam chybělo víc mysteriózna a dramatu a temna. Ale přesto se těším na další knížku.

10.01.2021 3 z 5


Ayahuasca aneb tanec s Bohy Ayahuasca aneb tanec s Bohy Jiří Kuchař

Tato kniha je parádní. Na tu dobu zcela ucelené informace o tom, jak to je s rituály ayi v Amazonii. Co člověk u toho vnímá. Co mu to poskytuje. Čtivě sepsané informace doplněné kresbami Pabla Amaringa a Otto Plachta. Vím i novějších knihách o ayi, ale tato je český skvost. Překvapilo mě to. A ráda doporučuji.

27.12.2020 5 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Líbí se mi psaný styl autorky. Nutí Vás to číst a číst, protože s každou stránkou napětí a tajemno graduje. Kříďák byl skvělý, ovšem Jáma se mu vyrovnává. Nicméně závěr je takový kostrbatý na můj vkus. Přesto kniha je celkově hodně čtivá a nenudí. Na dlouhé zimní večery ideální věc.

12.12.2020 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Skvělá kniha, strastiplný příběh na základě pravdy a velmi smutný. Kniha se četla dobře. Psáno jednoduchým stylem, nicméně čtivým. Přečteno jedním dechem. Od této autorky to byla první knížka a ráda si přečtu i ty další :) Ale Hana je opravdu knižní zážitek.

06.12.2020 5 z 5


Nebe nad Jemenem Nebe nad Jemenem Tomáš Šebek

Upřímné, otevřené, autentické, syrové. Má to prostě všechno. Zasmějete se, naštvete se, pobrečíte si. Vyprávění, které má koule. A Tomáš Šebek je fakt borec a cením ho. Je to první knížka, kterou čtu. Určitě si musím přečíst ty ostatní předtím. Dostala mě. Doporučuji. Člověka nutí uvažovat, přehodnocovat, respektovat.

01.12.2020 5 z 5


Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Kniha jako celek se čte dobře. Nicméně nijak zvlášť mě neoslnila. Nenadchne, ani neurazí, ale na dlouhé podzimní večery dobrá. Závěr celé zápletky překvapivý, ale dál nijak nerozvinutý. Zoe jako hlavní postava mi přišla sice chytrá, ale také v jisté míře sobecká a příliš manipulativní. Lukas byl obětí svého otce a manipulace Zoe. Ostatní postavy nic moc.

23.11.2020 3 z 5


Mormonka Mormonka Carolyn Jessop

Mám ráda knihy podle skutečných událostí. Byla to velmi zajímavá kniha, která nám ukázala, jak se žije v jedné ze sekt. Čtivá, akorát jsem si myslela, že bude větší prostor pro sdělení událostí po útěku a celkově další život autorky, celá kniha byla o tom, jaké je to žít v takové sektě, ale pak ten život po útěku mi přišel strašně zkrácený. Ale jako celek je kniha skvělá. Doporučuji.

13.11.2020 5 z 5


Tma Tma Jozef Karika

Po Strachu jsem čekala nějakou fakt napínavou knihu ve stejném duchu. Bohužel tato kniha zůstala za očekáváním. Bylo to místy strašně nudné, tak tak jsem knihu dočetla. Efekt wow se nedostavil. I když příběh jako celek možná dobrý a konec - přiznání byl překvapivý, tak vše ostatní bylo nic moc. Čekala jsem rozhodně více.

26.10.2020 2 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Boží záležitost, napínavé od začátku do konce. Konec překvapivý. Nicméně, od té knížky se neodtrhnete, nenechá vás to v klidu a je to hodně čtivé. Doporučuji.

19.10.2020 5 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Zajímavě zpracovaná kniha, jsem zvyklá i na to, že takové knihy jdou více do hloubky, tady mi to vůbec nevadilo. Konec nečekaný. Kniha je určitě zajímavá, přečetla jsem ji jedním dechem. Není to top, ale na večery stačí.

16.10.2020 5 z 5


Odsúdená Odsúdená Lucia Sasková

Silný příběh. Ze začátku jsem si myslela, že to bude něco na styl Hvězdy nám nepřály, ale spletla jsem se. Totálně mě ta kniha pohltila a při čtení nejedná slza ukápla. Opravdu silné a smutné.

12.10.2020 5 z 5


Pohřbená Pohřbená E. G. Scott

Dobrá knížka, příjemný styl psaní, nicméně už mě trošku unavovala dějová linie. Nerozhodný manžel, pološílená závislá manželka, šílená milenka a furt dokola. Xanax a jiné starosti. Konec? Zvláštní, rozhodně jsem nečekala takový useklý závěr. Příběh gradoval, ale kdyby byly kapitoly pojednány trochu jinak, možná by to vylepšilo celou knihu. Nicméně v celku dobré počtení.

26.09.2020 3 z 5


Cesta kolem světa v 80 vlacích Cesta kolem světa v 80 vlacích Monisha Rajesh

Jeden z nejpůsobivějších cestopisů, co jsem zatím četla. Mělo to své kouzlo a psaný projev autorky byl čtivý. Skvělá kniha.

17.09.2020 5 z 5


Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Styl Jodi mi nesmírně sedne. Tato kniha mě nadchla, hlavně tématicky. Ukazuje život nejen samotného autisty, ale také pohled jeho sourozence a jeho rodičů, především matky. A ukazuje to realitu života mnohých lidí, kteří to nemají zrovna lehké při péči o takového člověka. Velmi dobře zpracované, čtivé a napínavé. Akorát konec byl, tak nějak useknutý, když většina knihy pojednává o soudním procesu, čekala jsem nějaký wow závěr, jak to dopadne a tak nějak jsem byla zklamaná.

29.08.2020 5 z 5