Ayahuasca aneb tanec s Bohy

Ayahuasca aneb tanec s Bohy https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63873/ayahuasca-aneb-tanec-63873.jpg 4 66 9

Autor popisuje své autentické zkušenosti s ayahuascou, nejsilnější americkou drogou, o níž šamani tvrdí, že si své adepty vybírá sama. Kniha je doplněna překrásným výtvarným doprovodem barevných vizí.

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , Eminent
více info...

Přidat komentář

hu_87
01.10.2021 4 z 5

Putování světem ayahuascy - co k tomu dodat, prostě perfektní. Líbí se mi i ta trocha teorie, zážitky a stavy vyvolané touto liánou smrti, ale i povídání o některých zvláštních rostlinách či keřích a jejich využití (a o tom, jak některými z nich autor dokonce mluvil). Není to ani úplně cestopis, spíš něco na pomezí, plus něco málo ze zážitků z Amazonie (třeba jak je chybně zatkli kvůli údajnému držení drog). Otevřeně a bez okolků. Prostě jak nějak zhruba autor napsal, k té očistě se většinou prostě problijete.
A obrázky na konci jsou samozřejmě nádherné :)

Nikol92
27.12.2020 5 z 5

Tato kniha je parádní. Na tu dobu zcela ucelené informace o tom, jak to je s rituály ayi v Amazonii. Co člověk u toho vnímá. Co mu to poskytuje. Čtivě sepsané informace doplněné kresbami Pabla Amaringa a Otto Plachta. Vím i novějších knihách o ayi, ale tato je český skvost. Překvapilo mě to. A ráda doporučuji.


Miss.K
10.11.2020 5 z 5

Skvělá kniha jedna z těch co se suprově četla ze spoustou odkazů a citátů k zamyšlení :) rozhodně jsem jí nečetla naposled!

Miqqie
05.01.2020 4 z 5

Zajímavá kniha, která není ani cestopis ani naučná literatura. Jedná se o soupis zkušeností a zážitků při výletu v Peru. Seance, které jsou popisované byly často přehnaně silné, přičemž zpravidla následovaly seance ještě přehnanější a ještě silnější. Čtenář se z knihy nedozví mnoho faktických informací, ale nakoukne na stavy vědomí, které je náš mozek schopný vytvořit po užití vařeného stromu. Je naprosto absurdní a nesmyslné, že takovýto entheogen je ilegální, asi kvůli ohromnému potenciálu změnit život člověka.

Tyet
16.06.2017 5 z 5

Autentický popis Jiřího Kuchaře, který v Peru získal zkušenosti s Liánou smrti – ayahuascou. Ocenila jsem otevřenost a upřímnost a některá místa mě opravdu zasáhla. Jedna věta indiánských šamanů se mi vryla do paměti: „Jsme tu proto, abychom posilovali svého ducha.“ Knížku doporučuji k přečtení.

Petrue
17.07.2016 5 z 5

I přesto, že mám s ayahuascou osobní zkušenost, tak mě kniha velmi obohatila a rozšířila obzory. Po zjištění jak náročným výcvikem budoucí šamani prochází a jaká jsou přísná pravidla při vaření medicíny, mám k ceremonii a liáně samotné, ještě větší úctu. Jsem moc ráda, že se mi kniha dostala do ruky.

Rafael_Kováč
29.11.2015 5 z 5

Maestra planta !

Pablo Kral
29.12.2013 5 z 5

Tato kniha je - jak to vidím já - naprosto výjimečná především svojí obrazovou přílohou, k jejímuž výkladu autor píše: "Neberte následující řádky jako komentář, ale spíš jako drobný pokus o výklad kreseb, zobrazujících svět, jehož smysl a význam se pokouším pochopit dodnes." Jedinečná ztvárnění ayahuascových vizí, jejichž psychedelickou podstatu okamžitě a neomylně rozpozná každý psychonaut a z jejichž nádhery až oči přecházejí, jsou fantaskní tečkou za texty, které kvalitativně řadím k lepšímu průměru. Těmi malbami mně autor dostal, takže dávám 90% a v bodovacím systému Databáze 5*.

Ikkju
17.02.2013 4 z 5

Pro mě jedinečné seznámení s ayahuskou. Samozřejmě jsem četl i Buroughsovo Dopisy o Yage, ale ty jsem bral spíš jako umělcův úlet...