Bez milosti

Bez milosti https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46649/bmid_bez-milosti-qlD-46649.jpg 4 221 63

Po otcově tragické smrti se život Julie Farentinové podobá noční můře. Kromě vlastních problémů čelí i tomu, že její mladší sestra Shaylee upadá do drogové závislosti. Zoufalá matka se rozhodne poslat dceru do elitní internátní školy, která se specializuje na problémové děti. Julia však matčiny naděje nesdílí: v Akademii totiž před šesti měsíci záhadně zmizela studentka a říká se, že to nejspíše souvisí s nestandardními výchovnými postupy tohoto ústavu. Shay je zapsána ke studiu, ale od prvního okamžiku ji svírá strach, že kdosi sleduje každý její krok. Znejistělá Julia se rozhodne nastoupit do sestřiny školy jako učitelka. Na první pohled je Akademie špičkovým vzdělávacím zařízením, ale Julia záhy zjistí, že zde působí jakási fanatická sekta, pro niž je náprava problematických studentek pouhou zástěrkou k prosazování vlastní víry. Může s tím nějak souviset nález mrtvé studentky? Zabila se nešťastná dívka sama, nebo ji někdo zavraždil? Julia se rozhodne odhalit pravdu. A pak se záhadně ztratí další dívka, vzápětí je nalezena další mrtvola. Teď už nikdo nepochybuje, že se elitní škola stala dějištěm něčího ďábelského plánu. Julia pokračuje v pátrání, mimo jiné i proto, že si ji krvežíznivý vrah pravděpodobně zvolil za svou další oběť…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Without Mercy , 2010


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
06.05.2022 5 z 5

Lisa opět nezklamala, napětí provází knihu od začátku do poslední stránky. Závěr knihy mě překvapil. No jasně, i tohle se stává. Je asi pokračování, že jo???

petrzel
15.04.2022 5 z 5

Perfektní příběh který mě od začátku do konce nepřestal překvapovat.


anibeni
06.03.2022 4 z 5

Tento thriller ze zajímavého prostředí se mi četl dobře.. Bylo to napínavé až do posledních stránek a odhalení pro mě nečekaného vraha bylo trošku šokující.. Nicméně - kdyby nebylo epilogu, bylo by to asi lepší..

sipkulka
20.08.2021 4 z 5

Lisa Jackson opět nezklamala. S velice propracovanou zápletkou, která až do konce drží člověka v napětí. Nechci psát spoilery, každopádně si myslím že koncem knížky budete trošku zaskočeni jedná se totiž o parádní konec ;).
Hvězdičku ubírám pouze za občasnou vleklejší pasáž, která celou knihu zbytečně natahuje.

katy238
06.08.2021 4 z 5

Romantický thriller Bez milosti autorky Lisy Jackson je další knihou této populární autorky, která dělá čest svému žánru. Příběh dvou sester rozdělených osudem i činy vás zavede do hlubin oregonských lesů, kde se nachází Internátní škola svaté Alžběty. Zde však nečekejte čáry a kouzla (možná jenom ty čáry), ale bandu agresivních mladistvých delikventů. A mezi nimi se rozpoutává hrozba, která může kdykoliv pohltit kohokoliv z nich, učitele nevyjímaje. Je načase začít jednat, než bude navždy pozdě.

Bez milosti je jednodušší čtení a romantiky je tam na thriller více než dost, ale akcí se zde také nešetří. Je však nutné počítat s tím, že vás autorka zavede na omezené území mezi trochu omezené postavy a s tímto materiálem pak dějově pracuje na více než 500 stranách. Něco je přitaženo za vlasy, něco je nepravděpodobné a něco vyloženě na hlavu, ovšem jako odpočinkové čtení je to ideální. Kniha navíc neobsahuje nijak drastické výjevy, romantické duše tedy nebudou raněny. Za mě to bylo příjemné čtení a nemám důvod se k dalšímu počiny autorky nevrátit. Naopak. Jsem zvědavá, do jakého dalšího šíleného prostředí zakomponuje scény dlouhých pohledů do očí.

Leona333
02.04.2021 3 z 5

Tak nevím. Autorka se sice snažila dát do děje určitou rafinovanost, napětí, dokonce i romanci..., pod záštitou dobře vybraného místa - prostředí, ale kdyby tam z některých uvedených věcí bylo o něco méně, asi bych měla ze čtení této knihy lepší dojem.

Janík511
22.03.2021 5 z 5

Parádní kniha s parádním dějem. Neskutečně jsem si knihu užila a musela jsem číst téměř bez ustání. Lisa se touto knihou vyznamenala a příjemně jsem se u ní naladila. Kéž by takových knih bylo více. Za mě *****. Dala bych i více :-).

Nikol92
07.03.2021 4 z 5

Zajímavá knížka, nicméně kdyby byly některé pasáže méně rozvité bylo by to možná lepší. Příběh se tak zbytečně natahuje. Překvapivé rozuzlení ke konci z hlediska Shay. Na večery ke čtení určitě doporučuji.

Šebestová3
19.02.2021 5 z 5

Líbilo se mi prostředí, do kterého autorka příběh zasadila....internátní škola pro narušenou mládež je vždycky dobrá volba! Líbil se mi plán sestry mladé hrdinky, nechat se najmout jako učitelka a pátrat...a ještě víc se mi líbilo setkání s jejím bývalým přítelem...ideální kombinace. Ovšem!!! nejvíc se mi líbilo, jak mě ta knížka na konci už tak jako lehce zklamávala, neb autorka odhalila nudnýho viníka vražd...já s povzdechem a pocitem křivdy rozmrzele dočítala posledních pár stran...na nichž se ukázalo, že je všechno úplně jinak a že závěr je místo nebetyčný nudy naprostá pecka!!! Dost dobrý!!!

monika_v_trapu
10.01.2021 4 z 5

Po dlouhe dobe jsem zase sahla po necem od Lisi, kterou tolik zboznuju. Musim rict, ze jako nejvetsi plus jsem vnimala prostredi, do ktereho autorka pribeh zasadila. Internatni skola pro problemovou mladez, navic nekde v horach, odriznuta od civilizace, do toho zima a snehova boure. O atmosferu bylo postarano! Opet se mi to cetlo moc dobre, ale musim rict, ze takovou nejakou tu "romantickou linku" jsem tam vnimala spis jako rusivy prvek a tak trochu na silu. Kdyby tam nebyla, nezlobila bych se a asi by mi tam ani nechybela, ale to je jen muj nazor. Jsou knihy, ktere mam od Lisi radsi, tahle byla trosicku slabsi tim "patranim po vrahovi". Toho jsem sice neuhodla, ale nejak mi to prislo takove slabsi nez u jinych knih od Lisi. Ale bylo to ctive, jak rikam misto a atmosfera super, jsem spokojena. Zklamana rozhodne nejsem!

Toledo
01.12.2020 3 z 5

Musím hodnotit jen za 3*, protože mi jaksi nejsou známé motivy lidí. Jasně, bylo to tam nějak vysvětleno, ale podle mne to vůbec nedávalo smysl. Navíc mi některé pasáže přišli dost natahované. Celkově bych knihu nedoporučila, protože je na trhu spoustu jiných, daleko kvalitnějších detektivek.

shootingstar
24.10.2020 1 z 5

Na červenou knihovnu dobrý:) i když mě osobně chlapi, co po vylezení ze sprchy ručníkem vytřou podlahu a pak ho nonšalantně odkopnou do rohu (ukázka z knihy) nerajcujou, ale tak ok, holt Američani.
Nečekaný vrah tam je, jestli vám jde o tohle.

RomanDušek
25.09.2020 5 z 5

Celou dobu jsem společně s hlavní hrdinkou Julií tak nějak přemýšlel, kdo stojí za vraždami na škole. A stejně jako ji i mne doslova šokovalo, kdo to byl!
Doporučuji!

Kami33
04.06.2020 3 z 5

Mám ráda tuto autorku, ale jsem ráda, že tato kniha není první, co bych od ní četla. Myslím, že se to moc nepovedlo. Hlavní hrdinka naivní. Milostná zápletka (a to se omlouvám) až trapná. A upřímně, proč to ta skupina péáček vlastně dělala a na co vlastně přišla zmizelá studentka? Možná jsem při čtení nedávala pozor. No a konec? Pardon, ale nebylo to jasné?

Alienn
09.04.2020 3 z 5

Kniha mě až tak nechytila, jako jiné knihy této autorky, ale určitě stojí za přečtení.

Aymira
25.12.2019 2 z 5

Tato kniha mi připadala hodně divná. Jako celek to působilo hloupě, nereálně, nezachránil to ani pro mě šokující závěr. Dokonce jsem se několikrát ujišťovala, že kniha opravdu nepatří do young adult literatury. Internátní škola pro problematickou mládež, která je díky sněhové bouři odříznuta od světa a kde jen tak mimochodem řádí zabiják, by přece měla vyvolávat pocit tísně, tak proč se ten pocit nedostavil? Navíc bych opravdu očekávala, že studenti budou skuteční grázlíci s vytříbenou mluvou a chováním, přitom z nich autorka udělala veskrze normální mladé lidi. Do toho ještě románek jak z červené knihovny a trocha sexu. Ne, na mě tohle skutečně nepůsobilo.

ludek.n
12.12.2019 4 z 5

Internátní škola svaté Alžběty pro problematickou mládež, navíc odříznutá od zbytku světa sněhovou bouří… jaké lepší prostředí by si mohl čtenář přát pro východisko klaustrofobického psychothrilleru. Zvláště, když zdi školy ukrývají fanatickou sektu a vraha, který se nezastaví před ničím. Na začátku jsem Lisu Jackson podezříval, že na mě vychrlí tuctový příběh, zabarvený schizofrenní psychologií uzavřené skupiny, a nemýlil jsem se… tedy do určité míry. Tradiční schéma strukturovaného děje ctí autorka bez jediného zaváhaní a doslova čítankově zachovává premisy žánru. I ono ukrývání hlavního záporáka za masku tajemného Vůdce se pohybuje na samé hranici kýče a podbízí se způsobem, který nemá daleko k zatracení. Sexistické vsuvky i milostné romance jsou k smíchu či pláči, podle toho, z které strany na ně budete nahlížet. A přes všechno to laciné pozlátko, které z textu trčí na míle daleko, má kniha dar strhnout a zaujmout. Trochu tajemna tamhle, trochu akce tuhle, podusit v psychologických hrách, dát tomu drive a šťávu… a z ošklivého káčátka je tu spanilá labuť. Má sice malinko pomačkaná křídla, ale vem to čert - je to prostě zábava.

laura
22.10.2019 5 z 5

Touhle knihou jsem s Lisou Jackson začínala. Netušila jsem, do čeho jdu. Že se z toho stane láska na celý život ;) A tak tomu je. Zbývá mi dočíst poslední čtyři knihy a mám thrillery Lisy Jackson komplet přečtené. Co ale budu číst pak? :)

Zpočátku byl tento příběh příliš zdlouhavý, vlekl se a já jsem si říkala, hm, no nevím. Ovšem nakonec mě děj pohltil a já už teď vím. Všechno do sebe zapadlo, ale to jsem nakonec tušila, a když čtete pozorně, autorka vám to předkládá na zlatém podnose - jenže tak rafinovaně, že mi to hned nedošlo.

Každopádně byl příběh čtivý, překvapivý (i když jak pro koho), napínavý a dost návykový. Nastoupila jsem do rozjetého vlaku, z něhož se mi nikdy nechce vystoupit. Lisa Jackson to prostě vážně umí...

Katulinka69
17.10.2019 3 z 5

Hned beru další

Nujeglo
13.07.2019 4 z 5

Hezky se četla