Nicoletka Nicoletka komentáře u knih

☰ menu

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí K. A. Tucker

Za mě ne. Od první kapitola předvídatelné. :-(

25.02.2019 1 z 5


Co bude dál Co bude dál John Katzenbach

Já nevím... Ne, asi ne.

24.07.2016 1 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Autorce chci poděkovat za to, že něco tak brilantního napsala a nechala vydat. Děkuji.

Opravdu nedokážu pochopit, jak mohli tihle lidé dále žít, fungovat, milovat, smát se. Když se jim stalo tolik hrůz. Přišli o tolik milovaných nejbližších. Já sama přišla o blízkou osobu. Už je to dva roky. A pořád jsem se nevzpamatovala. Tak jakto, že oni...?

24.06.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Vůbec nechápu. To je můj jediný pocit :D
Pravdou ale je, že tento typ knih moc nečtu, možná proto jsem až do poslední chvíle obviňovala z vraždy nesprávné osoby, vlastně úplně všechny, jen ne tu pravou... Moc dobře napsané.

07.02.2016 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Po dlouhé době mi to zase přišlo jako kvalitní čtení. Hlavní hrdinka je sice trochu nerozhodná, což mi lezlo na nervy, ale na druhou stranu má i dobrou páru, takže je sympatická. :) Maxon je rozhodně rozkošný. :)
Ačkoli je to hrozně zdlouhavé (já naivně myslela, že už i vyberou princeznu :D), vtáhlo mě to a nemohla jsem přestat, takže přečteno během jednoho dne. :) Knížka je i vtipná, což je super.

25.12.2014 5 z 5


Drakie Drakie Sophie Jordan

Souhlasím s Lumine, že hlavní hrdinka neustále řeší své vnitřní rozpory, což mi trochu lezlo na nervy. Taky jsem některé odstavce jen tak přelétla očima a dalo se to. Nápad to je pěkný a ukočení zajímavé :)

24.12.2014 4 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Asi jen: WOW. :)

15.08.2014 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Knížku mi doporučila mamka a já jsem jí za to velmi vděčná, protože nic lepšího jsem snad ještě nečetla. Možná, že tomu, kdo v téhle knížce naprosto výstižně nenajde svého otce, se tolik líbit nebude, ale pro mě je to hotový knižní poklad. Děkuji Fredrikovi Backmanovi, že napsal knihu o mém otci, já sama bych to nikdy nezvládla lépe! :)

13.08.2014 5 z 5


Horečka Horečka Lauren DeStefano

Kniha je svým způsobem o ničem, nic závratného se nestane, ale stejně jsem se od ní nedokázala odtrhnout. :) Těším se na ukončení!

10.01.2014 5 z 5


Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Zajímavé, to rozhodne. Nicmene jsem od knihy, po tolika dobrych hodnocenich, cekala asi neco vic. Nemuzu si pomoc, ale nemam rada Kingovy konce. Ale to, jak byli oba zvraceni... obcas mi sel mraz po zadech.

25.11.2013 4 z 5


0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Zajimavý nápad, cte se rychle. Nicmene k srdci mi nijak zvlast neprirostla.

23.11.2013 3 z 5


Past Past Lauren DeStefano

Kniha me zaujala jako uz dlouho zadna jina ne. Od prvni do posledni stranky je dej napinavy, uchvatny. Opet neco noveho, nova myslenka, ktera je autorkou skvele zpravovana. Past jsem dohromady cetla mozna 8 hodin, nedalo se odtrhnout. Nektere veci (hlavne ohledne Cecily) me sice docela az desily, ale to k te knize proste patri. Tesim se, az si prectu druhy dil a jsem rada, ze jsem se do toho nakonec vrhla, ackoli jsem ji nekdy pred 10 mesici odlozila po prvnich trech strankach, protoze jsem si myslela, ze pujde o obchod s bilym masem, znasilnovani a podobne. Mile prekvapeni. :)

14.11.2013 5 z 5


Vítejte na onom světě Vítejte na onom světě Tonya Hurley

Neuveritelne me vytacela jeji posedlost tim klukem. Ale obal pekny. :)

29.10.2013 2 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Tohle se Meyerove ohromne povedlo. Dokonaly napad, neohrany. Cetlo se to skvele, ani nevim, jak jsem se pres tech 550 stranek dostala. Postavy jsou vetsinou velmi sympaticke, misto jejich ziti je tezko predstavitelne, a presto uzasne! Hostitel je moje oblibena kniha a film je taky vcelku povedeny. Doporucuji kazdemu. :)

05.10.2013 5 z 5


Proč? 13x proto Proč? 13x proto Jay Asher

Obal naprosto odrazujici, serie snad jeste vice...
Nicmene je to knizka dobra, ctiva, ma skvely napad. Trosku jsem se divila duvodum, hlavne tem prvnim, kvuli kterym se zabila... Ale na konci jsem pochopila a mozna ji i malicko (moc ne :D) chapala. Rozhodne zajimave a poutave.

05.10.2013 3 z 5


Lhář 2 Lhář 2 Jakub Ćwiek

Loki je buh. A to doslova. :) Ja vlastne ani poradne nevim, o cem prvni a druhy dil byl. Jen vim, ze jsem se perfektne bavila. Treti si urcite prectu taky. Postavu Lokiho miluju a i ostatni jsou nenahraditelni!

05.10.2013 5 z 5


Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

Po dlouhe dobe neco noveho. Originalni napad, dobre zpracovani. ''Zaporaka'' bych necekala, byl opravdu nenapadny! :D Ale i presto, ze knizka byla velmi dobra, jsem nebyla schopna ji docist a trvalo mi to pres mesic. Do dalsiho dilu se poustim a doufam, ze bude trochu vice poutavy. :)

05.10.2013 4 z 5


Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Neuveritelne dobre napsana kniha. Nazory a myslenky hlavnich hrdinu vas donuti se zamyslet nad zivotem a smrti. Zasmala jsem se a pri dvou scenach mi ukapla slza. Byl to hodne smutny pribeh, ale prece jen, nebyl Augustus Waters naprosto dokonaly? :)

05.10.2013 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Stred mezi knihou a filmem by byl naprosto dokonaly. Kniha byla sama o sobe uzasna, nicmene mi tam chybelo trochu pestrejsich detailu, kterych bylo zase naopak ve filmu nespocetne. Az na par naprosto nudnych casti (koberce a podobne), ktere jsem preskocila, se mi to cetlo prijemne a behem dvou dnu jsem mela docteno. :)

05.10.2013 5 z 5


Dech Dech Sarah Crossan

Naprosto uzasna knizka! Zacetla jsem se do ni, nemohla jsem se odtrhnout. Vsechny tri vypravejici postavy jsem mela rada, vsichni mi byli sympaticti. Jedina osoba, ktera v knizce vubec nemusela byt, je pro me Petra. Byla strasne umounena.

Tesim se na pokracovani teto knihy. Skvely napad. :)

13.08.2013 5 z 5