Loď mezi hvězdami

Loď mezi hvězdami https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129942/bmid_lod-mezi-hvezdami-129942.jpg 4 807 151

Loď mezi hvězdami série

1. díl >

Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Across the Universe , 2011


více info...

Přidat komentář

SáraR.
12.12.2023 5 z 5

Knihu Loď mezi hvězdami mi doporučila kamarádka a já se k ní konečně dostala. Byla to moje teprve druhá sci-fi kniha (první byla Spát v moři hvězd od Christophera Paoliniho) a neskutečně mě to bavilo. Celý příběh je perfektně promyšlený. Nenapadlo mě, že by kniha mohla být až tak dobrá. Čekala jsem jednoduchou zápletku v zajímavém prostředí a nějakou tu romantickou linku, ale příběh mě velmi mile překvapil. Postavy jsou moc fajn, nechyběla ani spousta tajemství, lží a intrik. Posledních 40 stran bylo hodně zajímavých a můj mozek už byl celkem na kaši z těch všem zjištění a zvratů atd. Prostě od tý jedný kapitoly to bylo jako přejet vrchol horský dráhy!
Za mě rozhodně doporučuji všemi deseti, klidně i starším čtenářům, než je nejspíš cílová skupina. Mě je už skoro 17 a nemůžu udělat nic jiného než dát plný počet! ;)
!!Pozor spoiler!!
Hodně mě zajímá, jak se bude příběh vyvíjet dál a jestli u obyvatel Universa začne vznikat Ponorkový syndrom. Celkem by se dal očekávat, když lidé zase vnímají a normálně myslí. Na druhou stranu jich tam není zase úplně málo a autorka by tuto skutečnost mohla vynechat. Kdo ví? Já se jdu hned vrhnout do dalšího dílu! ;)

april4
13.10.2023 2 z 5

Celkem dobré téma i zápletka, ale styl psaní mi moc neseděl.... takový "nespádový" , s opakujícími se informacemi a popisy situací a pocitů. Pochopila jsem pozici Otce a Syna, i jejich vztah a není potřeba zmiňovat ho při každé příležitosti.


Hanjimka
28.08.2023 4 z 5

Určitě mně kniha zaujala a ráda budu pokračovat v dalších dílech.

jitka_dankova
01.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Celkem propracovaná sci-fi série pro mladší generaci s detektivní zápletkou a hledáním odpovědí na spoustu hádanek. Jediné, na co se musíte připravit, je smrt skoro každé postavy, na kterou si v knížce začnete zvykat. Ano, v této sérii umírá velké množství lidí, v jednom kuse se řeší vraždy a pátráte po tom, kdo to teď zrovna dělá. A na pozadí toho všeho se snažíte pochopit, co se opravdu, ale opravdu vlastně děje a proč. Ze čtení jsem měla tísnivý pocit, přecejen, když tak dlouho ti anonymní lidé plují vesmírem a touží poznat novou planetu a pak prostě zbytečně umírají... nenechalo mne to klidnou. Romantická linka, která se táhne celou sérií, je poněkud rozpačitá a taková zvláštní a myslím, že se dala uchopit lépe.
Z celé knihy mne nejvíc oslovil popracovaný koncept toho, co se s lidmi může stát v uzavřeném prostoru a jak mohou někteří pojmout vůdcovství a manipulaci s lidmi a co dokáže velká spousta různých lží a zatajování a co se stane, když se lidé dozví pravdu.

M.C.SMITH
28.02.2023 5 z 5

Byla to příjemná oddechovka, hezky se mi četla.
Sci-fi spojené s detektivkou. Knihu jsem četla kvůli čtenářské výzvě, ale ve skutečnosti jsem ráda, že jsem si vybrala právě ji.
Stojí za přečtení.

Ermeston009
14.07.2022 4 z 5

Hezká knížka. Trochu nakloněná k detektivnímu a romantickému příběhu ovšem důvod proč jsem strhla jednu hvězdu je ne moc povedená romantická linka která se autorce trošku vymkla z rukou. Vztah mezi postavy byl trochu nejistý a vyhýbavý ale jinak dobrá kniha.

Morla
09.07.2022 4 z 5

“Xakru”… co na to říct ? Zápletka jako u Posledního pasažéra a nevím … čekala jsem asi silnější romantickou linku. Oslovení “Synu” a “Otče” mi přišlo trochu přitažené za vlasy, ale po čase jsem si zvykla. Detektivní část knihy byla spis úsměvná, každému kdo to četl muselo být jasné kdo, že je vrah. Škoda té romantické linky, na ni jsem se opravdu těšila. Nakonec dávám čtyři hvězdy protože miluju sci-fi a Posledního pasažéra taky :)

irskádívka
09.01.2022 4 z 5

I když je kniha určena pro mládež, není to ... zjednodušené, laciné.
Postavy mají hluboké charaktery. Příběh nás nutí soucítit s postavami, prožívat jejich trápení a třebaže nechybí nezbytná romantická linka, není povrchní, ani nepravděpodobná.
Popravdě, moc se mi kniha líbila, dokonce si ji s delším odstupem pamatuji a to, jak asi mnozí vědí, je co říct - když se Vám kniha vryje do paměti, stála za přečtení.

anngelina
10.10.2021 5 z 5

A mě kniha velmi mile překvapila! Líbil se mi sci-fi námět - oproti ostatním YA dystopiím je propracovaný, zaměřený na detail. Autorka píše velmi příjemnou formou, vyprávění je plné napětí a nechybí ani nápaditá romantická linka. Moc se těším na vývoj hlavních postav v dalších dílech!

Tirisa
28.09.2021 3 z 5

Knihu zatím řadím spíš mezi slabší kousky YA literatury, ale i přesto jsem zvědavá, jak to dopadne, takže si ráda přečtu i zbylé díly.

DericCaster
23.09.2021 5 z 5

Měl jsem chuť na nějaké vesmírné sci-fi. No nakonec jsem ho dostal jen tak trochu, ale rozhodně nelituji. Je to tak trochu sci-fi, trochu detektivka a trochu romance. To však nic neměni na faktu, že se mi knížka velmi líbila a už teď koukám, kde sehnat další...

hanjana
15.04.2021 5 z 5

Rereading 2021

Tohle je taková pecka i po několika letech!

hanaseidl
06.12.2020 4 z 5

Kniha je ze začátku taková nemastná, neslaná. Ale nakonec opravdu zajímavá a zvrat na konci je prostě boží.

Schary
29.10.2020 4 z 5

Cílová skupina je jiná než jsem já. Kniha ale byla čtivá, přečetla jsem ji na posezení. Nicméně na nezapomenutelné sci-fi tomu něco chybí, asi propracovanost cesty vesmirem, technické stranky věci a taková nějaká promyšlenost.Tento příběh klouže po povrchu...

zandu
11.10.2020 4 z 5

Amy se nechá zmrazit společně s rodiči s tím, že je za pár set let vzbudí (společně s dalšími dobrovolníky) kdesi na jiné planetě, která by měla být vhodná pro život. Ale Amy je rozmrazena mnohem dřív...
Tento první díl měl parádní rozjezd, poté děj dost zpomalil, ale ani tak nemůžu říct, že bych se nudila. Je tam něco, co člověka nutí číst dál.
Takové příjemné sci-fi čtení, troška romantiky, lehká krimi zápletka...
Četlo se to hezky (doporučuji spíše pro ty, kterým nevadí, že kniha není od začátku do konce nabouchaná akcí a zvraty) a jdu na dvojku - Milion sluncí

marianna7090
30.08.2020 4 z 5

NESKUTOČNE NEDOCENENÁ KNIHA.
Neverila som, že knižka ktorú som kúpila úplnou náhodou za 1€ a ktorej nepreložili ďalšie dve pokračovania do slovenčiny (úprimne, toto nie je úplne nezvyčajné na Slovensku, však?), bude taká skvelá! Trošku mi pripomínala Prvých 100, ktorej sa dostalo omnoho viac pozornosti, ale táto bola svojím dejom, postavami, napätím, klamstvami a obálkou, lepšie napísaná a spracovaná, proste celkovo omnoho lepšia kniha.
Tak a teraz idem niekde zháňať druhú časť v češtine.

Monns
22.05.2020 3 z 5

Začátek bylo hrozné přelouskat a slova úža a xakru mě skoro donutily přestat. Někdy v druhé polovině mě začal děj vtahovat a tak dám šanci i dalšímu dílu a uvidím..

Souteska
18.05.2020 5 z 5

Příběh je svižný a zajímavý, nemohla jsem se odtrhnout od děje ani od postav. Napínavé tak, že ihned potřebujete mít druhý díl. A také zajímavé téma lidského zla - je vrozené, nebo získané, jak se dá ovlivnit vůli? No a přiměřeně romantiky. Prostě bomba.

Shinju
05.05.2020 5 z 5

Tuto knižní sérii doporučuji všem, kdo má rád seriál The 100 a líbil se mu film Passengers. :)

Kyta
21.04.2020 3 z 5

Do čtení této knihy jsem se chystala už pěkných pár let. A asi jsem udělala chybu, že jsem tak dlouho otálela, protože před lety by mě asi oslovila víc. Kniha nebyla vyloženě špatná, ale nadšená z ní také nejsem. Je to hezký průměr.

Nejvíc mě na příběhu zaujal námět. Chvíli mi trvalo, než jsem se vyznala v autorčině světě - v systému, pravidlech apod. Líbilo se mi, že se postupně odkrývala různá tajemství a odhalovaly lži. Prostředí tam bylo vykreslené vážně skvěle - hodně mi ten svět připomínal Orwellovo 1984 (mentalita lidí, vliv vůdce, beznaděj, lži, celá ta zvrácenost světa...), takže to za mě bylo místy i depresivní čtení. Už vlastně prvních pár stran navozuje takovou negativní atmosféru, když Amy zůstane vzhůru při i po zmrazení. Nedokážu si představit, jaké by to bylo - už jen pomyšlení na to mi nahání husí kůži. Zaujaly mě různé technologie jako wi-comy, u kterých se ukázalo, že můžou být hodně nebezpečné, když se jejich funkce zneužije, nebo cestování pomocí gravitačních tunelů, či dosah různých chemikálií.

Hlavní postavy jsou celkem sympatické, mají to v hlavě srovnané a ví, co je správné. "Romantická" linka je za mě úplně zabitá; chyběl mi tam nějaký vývoj vztahu mezi Synem a Amy. Za mě to zkrátka bylo v porovnání s jinými knížkami takové suché. Líbila se mi ale detektivní linka, díky níž bylo čtení celkem napínavé. Samozřejmě pozorní čtenáři můžou pachatele objevit už v první polovině knihy. Vadilo mi, že se místy děj vlekl a dialogy působily stroze, ale pozitivum je, že se to aspoň četlo svižně. Ocenila jsem také mapku Universa.

Co vážně musím zmínit, je opravdu časté opakování slov "úža" a "xakru" - nemohu posoudit, zda je chyba na straně překladatele či autorky. Také mě vytáčelo, jak se tam vyskytovalo slovo "co" místo "který" - mladší ročníky by to asi ani nepostřehly, ale mně to skoro až trhalo oči.

Pokud se do knihy chcete pustit, rozhodně od ní nic nečekejte a pak aspoň nebudete zklamaní.