Vítejte na onom světě

Vítejte na onom světě https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51724/mid_vitejte-na-onom-svete-EHJ-51724.jpg 3 211 40

Ghostgirl série

1. díl >

Středoškolačka Charlotte má první den po prázdninách pocit, že jí teď ve škole všechno vychází – ale jen do chvíle, než zůstane na chvíli sama v učebně na fyziku a udusí se želatinovým medvídkem. S úžasem ale zjišťuje, že smrtí nic nekončí: čekají ji podobně tragicky zesnulí studenti na kurzu Posmrtné výuky, kde se má naučit, jak dořešit své světské záležitosti a posunout se dál. Charlotte se ale posunout nechce: nejvíc ze všeho si touží aspoň jednou zatančit se svou tajnou láskou Damenem. A ještě jeden sen by si ráda splnila: vždycky toužila patřit mezi populární studenty, ale byla spíš přehlížená šedá myška. Zdá se ale, že smrt je v tomhle ohledu mnohem slibnější. Stačí se jen trochu snažit, naučit se telekinezi, telepatii či vstupování do těl živých lidí, a úspěch se ocitá na dosah ruky. Jen kdyby se Charlotte neustále nestavěla do cesty žárlivá mrtvá Prue, která chce její záměry překazit...... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Ghostgirl - Rest in Popularity , 2008


více info...

Přidat komentář

Tess.96
21.09.2022 4 z 5

Hlavní postava mi ze začátku přišla trochu protivná, ufňukaná a hlavně naivní. Celou dobu je zaslepeně zabouchlá do kluka, idola celé školy, který jí nikdy nevěnoval pozornost. Takže ano, příběh je hodně naivní a je tam několik trapných momentů, místy mi to přišlo až moc holčičí. Musím brát ale v potaz to, že je to přeci jen knížka pro dospívající a je pro ně cílená. Takže navzdory tomu se mi kniha nakonec moc líbila, je čtivě napsaná a i hlavní postava se mentálně docela posune, takže už není na zabití.

buffy5235
19.01.2022 3 z 5

Obálka i anotace knížky byli tak dokonalé, že jsem si knihu prostě musela přečíst. Atmosféra příběhu mi místy přišla depresivní, ale co by člověk čekal jiného od holky udušené gumovým medvídkem. Fajn čtení pro 12 leté holky.


Tereza137
09.12.2021 4 z 5

Knihu jsem četla ještě na ZŠ a musím říct, že jsem si ihned musela říct na narozeniny o další 2 díly. Vážně skvělý příběh, který hned vtáhne do děje... Opravdu je knížka velice čtivá. Na knize mě zaujal asi nejvíce obal, který je vytvořen ve 3D. Určitě doporučuji !

orangerose
24.08.2021 5 z 5

Krásná knížka, obálka je gotickém stylu, děj mně bavil od začátku do konce, už je mám 2 a 3 díl ,objednané, tak se těším až jsi je přečtu
Za mně dokonalost :)

Knihovnice01935
23.02.2021 4 z 5

Ze začátku mě kniha zaujala tím, že příběh s takovým tématem jsem u nikoho ještě neviděla. Cítila jsem se u toho dost smutně, a po přečtení jsem tu knihu neměla moc v lásce. Mé pocity se ale změnily, když jsem se dozvěděla co bude v dalším díle.

Marie022
01.02.2021 4 z 5

Moc mě bavila, od začátku do konce super.

musska
30.08.2020 2 z 5

Četlo se to dobře, to jo, ale téma mě nezaujalo, moc americké...všechno na téhle knížce bylo moc americké...a hlavní postava spíš nesympatická, povrchní...konec knížky byl nějak moc rychlý v porovnáním se zbytkem.

Bara_Pavlaskova
14.07.2020 4 z 5

Krásná kniha, hned na začátku napínavá a chtěla jsem vědět jak dopadne, těším se na 2. díl ;)

hellena1523
03.01.2020 4 z 5

Upřímně - příběh jako takový není nijak zvlášť originální. Hlavní postava mě víc než polovinu knihy celkem lezla na nervy, ale nějakým zvláštním způsobem se mi kniha nakonec líbila. A pokud jde o obálku a celkové grafické zpracování, tak to je nádhera! Celá trilogie vypadá v knihovně moc hezky.
Těším se, až budu mít tu správnou náladu pustit se do dalšího dílu.

oblakaknih
12.02.2019 4 z 5

Tady je to hlavně o obálce. Ta je totiž nádherná.
Příběh jako takový nic moc, ale čtivé to je.

jolli
08.07.2017

Charlotte je protivná sebestředná potvora bez osobnosti a neskutečně mě vytáčí svými úvahami i jednáním. Kniha je dost úchylná a místy až okultní, ale je napsaná tak dokonale strhujícím způsobem a celá dějová linie je tak zvláštní a netradiční (kromě otřepané představy o středních školách), že nemohu přestat číst.

Sweet-jahudka
08.07.2017 5 z 5

Překrásná knížka , která mě moc bavila, nechápu proč to má tak nízké hodnocení. Ale chápu že je to spíš čtení pro holky.

Beatrisie
28.10.2016 4 z 5

Precetla jsem rychlosti blesku, ted jsem u 2 dilu a nejak me to prestalo bavit. Jednicka je vazne hezka a vtipna

Revizor
13.08.2016 4 z 5

Úžasná kniha dobře a jednoduše napsaná.Z prvu jsem si myslela že to bude blbost ale nebyla.Kniha má i krásný obal . Spisovatelka vhodně zvolila slova. Knihu doporučuji.

kamibe
24.08.2015 4 z 5

Na této knížce jsem ocenila nejvíce to, jak vypadá. Je to opravdu krásné provedení. Nápaditá obálka černé barvy s průsvitkou ve tvaru rakve, růžovostříbrné filigránské ozdoby, stříbrná ořízka, uvnitř příjemné členění krátkých kapitol s jasným a snadno dohledatelným začátkem a oceňuji i to, že je název kapitoly vždy uveden v horním pravém rohu liché stránky. Překvapením pro mne bylo, že je vytištěná v Číně. Řekla jsem si, že ráda vidím, že tam umějí udělat i takhle hezkou věc.
Samotný příběh jsem četla snad opravdu jen proto, abych si odpočinula od jiného, vesměs náročnějšího čtení. Jako nejnosnější bych označila kapitolu Poslední vůle.
Některými citáty ze začátků kapitol jsem obohatila sbírku citátů na jednom webu.
A protože tu mezi komentáři čtu, že druhý díl je povedenější, možná po něm za čas sáhnu.
Autorčiny hlášky, které se mi opravdu líbily:
* Osud je nejlepší obranný mechanismus.
* Vztah k někomu nebo něčemu vychází obvykle z víry, že vás to něco nebo ten někdo naplní. Vztahy nás udržují při životě.
* Nechat něco plavat může být ta nejtěžší věc na světě.
* Pro většinu lidí je nejdepresivnější přiznat si porážku nebo selhání.
* Být někým, kým nejste, je vyčerpávající.
* Lítost. To nejsmutnější slovo v každém jazyce.
* Život je jedna volba za druhou.
* Když si sednete a pořádně se nad tím zamyslíte, musíte dojít k jediné, upřímné myšlence: No a co?
* Pamatuj - jen proto, že něco můžeš udělat, neznamená, že bys to měla udělat.
* Nejde o to, co jsme měli, ale co jsme dali. Nejde o to, jak jsme vypadali, ale jak jsme žili. A nejde jen o to, aby se na vás druzí pamatovali. Jde o to, dát jim k tomu dobrý důvod.

cat5
02.07.2015 4 z 5

Autorka má talent psát čtivě-ať už se jedná o cokoliv. Příběh je místy dost hloupý a jednoduchý,ale tak dobře se to čte, že jsem s chutí zvládla všechny díly.

Noshelfcontrol
22.02.2015 4 z 5

Tuhle knížku mi doporučila kamarádka a ani nevím proč, ale dala jsem na ni. Ještě že jsem tak udělala, knížka mě docela překvapila. I když jsem měla zpočátku kolem Charlotte smíšené pocity, postupně se můj názor měnil. Oblíbila jsem si hodně Scarlet a její sarkasmus :D A i když je knížka ze všech tří nejslabší, šla jsem s plným očekáváním do dalšího dílu. Doporučuji :)

MachineGirl
08.02.2015 2 z 5

Dobrá oddechovka... Přiznám se, že jsem si ji koupila jenom proto, že se mi líbil obal a byla za levno v Levných knihách. Přečetla jsem ji pak během dne. Myslím, že téma je dost slušné, ale mohlo být využito mnohem, mnohem lépe! Je sice potřeba si uvědomit, pro jakou věkovou skupinu to je určené, ale i tak to prostě nefunguje jako v teenagerovských komediích, že je někdo protivnej a pak zničehonic "procitne" a zjistí, jak špatně se choval a bude se chovat najednou úplně jinak... Prostě vývoj postav a vyústění je dost vycucané z prstu, ale jinak se to četlo dobře a zabaví to člověka na odpoledne (nebo třeba na dlouhé cestě vlakem) :)

Smrtka92
24.01.2015

No docela dobrý. Holka (středoškolačka) co se nechce opustit od svého světa, ale přitom se musí smířit s tím, že je mrtvá. No a že si najde holku, s kterou se s kamarádí a ještě je živá fakt zajímavé. Jen ta blbá smrt, že se zabouchne do kluka a díky tomu zapomene žvýkat a tak se udusí ježiš.

Turambar
11.01.2015 3 z 5

Knihu som si prečítal pre zaujímavosť, čo to číta priateľka. Chalan si tam toho moc nenájde, je to úplne dievčenská kniha. Čítala sa ľahko, sem tam bol aj zaujímavý citát. Inak dej bol melodramatický, na konci sa to už konečne rozbehlo, ale rozuzlenie mi prišlo trochu nedomyslené. Možno som to len ja nepochopil, ale nerozumiem, prečo jej skutok pomohol všetkým??? Myslím, že som týmto dej neprezradil :). Chcelo by to viac akcie. Dal by som jej ešte pol hviezdičky, ale nedá sa.

Štítky knihy

láska duchové a přízraky dramata dívčí romány

Autorovy další knížky

Tonya Hurley
americká
2010  68%Vítejte na onom světě
2011  73%Mezi světy
2011  72%Diagnóza: láska

Kniha Vítejte na onom světě je v

Právě čtených3x
Přečtených358x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených12x
Knihotéce134x
Chystám se číst54x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x