Nicki Nicki komentáře u knih

☰ menu

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Sběratel kostí má vše, co od detektivky chci. Osobité postavy, které mimo jiné i chybují. Zajímavý děj, který je především o případu, a i přestože se v něm vyskytují další dějové linie, nenarušují detektivku samotnou, pouze ji doplňují. A v neposlední řadě, kniha se příjemně četla. Určitě sáhnu po dalších knihách série.

16.03.2020 5 z 5


Dívka za zrcadlem Dívka za zrcadlem Cecelia Ahern

Knihu jsem četla na základě doporučení. Obě povídky byly zajímavé s čtivé i přes autorčin styl, který mi nevyhovoval. Motiv první povídky mi byl povědomý, a nechci říct neoriginální, ale pro mě ne tolik lákavý. Naopak druhá povídka mě zaujala mnohem víc – svojí nejistotou v to, co je skutečné a jaké vzpomínky jsou umělé...

16.03.2020 3 z 5


Pozitivním myšlením k úspěchu Pozitivním myšlením k úspěchu Napoleon Hill

Kniha, která je určitě užitečným pomocníkem, když chceš člověk udělat krok vpřed. Souhlasím s ústřední myšlenkou knihy – vše je závislé na přístupu, myšlení a odhodlání. Pokud si je člověk vědom toho, co chce, je možné toho dosáhnout. Rozhodně oceňuji příběhy jako důkaz/motivaci, i přesto, že by jich v knize mohlo být méně. Bohužel se kniha spíše, než okolo čehokoliv jiného, točila kolem toho, jak získat finanční bohatství.

15.03.2020 3 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

U mě se jedná o srdeční záležitost. Tato kniha mě před lety, když jsem ji četla, přivedla mezi nové spektrum knih a nalákala mě k další autorčině tvorbě. Samotná kniha mě bavila, byla čtivá, zábavná, se zajímavým dějem, který mě nutil prožívat různé emoce, sympatičtí hrdinové i prostředí. Pro mě je to ideální "odpočinková" kniha.

15.03.2020 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ke knize jsem přistoupila s očekáváním, které bohužel nenaplnila. I přes zajímavý a netradiční výběr hlavních hrdinek, který oceňuji, mi kapitoly jimi vyprávěné přišly stylově podobné a pletly se mi - což je škoda, protože mi toto z velké části kazilo zážitek z knihy (ale může jít jen o osobní problém). Děj knihy byl podle mě zajímavý, i když jsem byla lehce v rozpacích, jestli uvěřit tomu, jak vše dopadlo.

14.03.2020 3 z 5


Zmoudření Dona Quijota Zmoudření Dona Quijota Viktor Dyk

Musím se přiznat, že jsem si ke knize vybudovala silný vztah na základě myšlenky/hloubky, kterou jsem si možná sama vytvořila. Kniha mě bavila ne jen pro samotný děj a jeho znázorňování vztahů, ale i proto, jakým stylem byla kniha psaná.

14.03.2020 5 z 5


Šťastný princ (1 pohádka) Šťastný princ (1 pohádka) Oscar Wilde

Příběh plný smutku, ale i lásky. Příběh o opravdových hodnotách s hlubokými myšlenkami a o tom, že ne vše je takové, jaké se na první pohled zdá. Emoce jsou v knize vykresleny něžně, až s dětskou nevinností, ale se silou, kterou skutečně mají. Šťastný princ podle mě skrývá něco pro každého čtenáře.

14.03.2020 5 z 5


Andílek Andílek Colleen McCullough

Když se za touto knihou ohlédnu, vybaví se mi především vývoj hlavní (což je zajímavé sledovat skrze deníkové zápisky) a to, jak se narodila Flo.
Kniha je zajímavá, i když trochu šílená a svébytná (snad za to mohou postavy samotné). Ale bohužel mě nenalákala k přečtení dalších knih od autorky.

27.02.2020 3 z 5


Dvanáct srdcí Dvanáct srdcí Petr Casanova

Jde o první knihu, kterou jsem od autora četla. Mnoho myšlenek (a rad), které jsou v knize zmíněny lze podle mě využít i v dalších oblastech života, a ne pouze u partnerských vztahů. Kniha se četla hezky, plynule, a to i díky příběhu mladíky, který všechny "poučky" spojuje a čtenář tak sleduje jeho vnitřní vývoj. Jediné, co mi čtení znesnadňovalo, je myšlenka, že žena potřebuje muže a muž potřebuje ženu (chybí mu tu určitá možnost individuality ve vztazích atd.).

23.02.2020 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ mě okouzlil svojí a dětskou nevinností, se kterou odhaluje pravdy, na které s dospíváním zapomínáme. Jedna stránka za druhou odhalovaly další a další myšlenky, které se stojí za to, aby se k nim člověk vrátil.

17.02.2020 5 z 5


250 zákonů lásky 250 zákonů lásky Petr Casanova

250 zákonů lásky se mi zdálo hodně. A asi i bylo. Některé zákony mi přišli nadbytečné, opakující se. Nemohu říct, že by mi kniha nic nedala. Rozhodně jsem byla nucena se občas zastavit a zapřemýšlet o vlastním postoji. Ale nejsem ztotožněna s autorovým rozdělením můžu a žen (i u jiných knih). Tady se to projevilo u kapitoly o egu (pro muže) byla o respektu k ženě za to, že rodí děti. Naopak kapitola pro ženy na mě působila, jako by říkala, že má žena muže následovat. Kapitola o výchově na mě také působila jako návod, jak dítě vychovávat, a ne jak se na výchově shodnout. Bohužel to za mě na knihu vrhá nehezké světlo.

13.02.2020 2 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Babička asi není kniha, o které by někdo neslyšel. Možná proto jsem se jí i já roky vyhýbala. Musím ale přiznat, že jsem byla nakonec mile překvapena, jak lehce a přirozeně se kniha četla, čišela z ní atmosféra klidného venkova, přijetí a teplo domova/rodiny. To vše velmi oceňuji stejně jako prožití roku spolu s tradicemi. Toto příjemné čtení bylo ale v kontrastu s emocemi, které ve mně vyvolávala samotná postava babičky – což bylo způsobeno spíše mojí povahou a pohledem na některé věci.
Navzdory tomu, co se o knize říká, nemyslím si, že se jedná o knihu, která by nadchla každého (stejně jakákoliv jiná kniha). Nemá děj, kde by se neustále něco dělo, jde spíše o volný tok života a toho, co přináší i odnáší. Nemá mnoho různorodých postav, u kterých by nás bavila jejich interakce, ale má rodinu. Atd.

13.02.2020 3 z 5


Podivuhodná vlastnictví. Zázraky Nového světa Podivuhodná vlastnictví. Zázraky Nového světa Stephen Greenblatt

Zajímavá kniha o tom, jak si vyprávěním (ať už v mluvené nebo psané formě) přivlastňujeme věci kolem nás - v knize konkrétně při setkávání dvou kultur. Kniha také ukazuje, jaká tato přivlastnění jsou.

08.04.2018


Město vidím... Město vidím... Daniela Hodrová

Pro mě bylo poznávání Prahy skrze jiné příběhy, jejich postavy a vzpomínky autorky zajímavé a jedinečné.

08.04.2018 5 z 5


Slovo proměny Slovo proměny Květa Sokolovská

Knihu jsem četla na doporučení a jsem za to jedině ráda. Krásný a jemný příběh a příjemnou atmosférou.

29.09.2017 5 z 5


Šachovnice bohů Šachovnice bohů Richelle Mead

Tato série mě nadchla. Nový a originální příběh, zajímavé postavy, mytologie a propracovaný svět. Pro mě se v této knize posunula autorka zase o kus dál.

29.09.2017 5 z 5


Hledám muže za účelem... Hledám muže za účelem... Věra Řeháčková

Když jsem ji četla, byla jsem nadšená, protože to bylo najednou něco jiného než červená knihovna pro dívky. Najednou bylo v příběhu více než jen láska a vztah. Bylo to o životě. I s odstupem času si na Martu, její muže, děti, strasti i radosti ráda vzpomenu.

29.09.2017 5 z 5


Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Krátká, čtivá (snad i milá) kniha, která popisuje stejný princip jako mnohé jiné, obohacena o osobní zkušenost autora. Pozitivní myšlení, přístup, trpělivost... v tom je kouzlo.

29.09.2017 4 z 5


Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Kniha o tom, jak ke štěstí vždy chybí ještě jeden krok. A stejně jako i jiné lidí se hlavní postava honila za něčím jen proto, aby smíření našla jinde.
Ke knize se asi už nevrátím, protože ve mně nezanechala hlubší dojem.

29.09.2017 3 z 5


Hříšná touha Hříšná touha Lenka Lanczová

Jeden z málo románu od Lanczové, u kterého se nestydím za to, že jsem ho přečetla. Zajímavé postavy a překvapivý děj, který v sobě má o něco víc než jen "ona a on spolu navždy".

29.09.2017 4 z 5