Dvanáct srdcí

Dvanáct srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295236/bmid_dvanact-srdci-FQr-295236.jpg 4 153 36

Váží jen tři sta gramů, přesto se bez něj lidské tělo neobejde. Lékaři říkají, že je to jen krevní pumpa – proč nás tedy bolí, když se máme něco naučit, a proč nás naopak hřeje, když se cítíme šťastní? Pokud někdy nerozumíte svému srdci, jeho bolestem, touhám a pokynům, tohle je 250 stran právě pro Vás. Příběh inspirovaný skutečnými lidskými osudy přenáší čtenáře do krajních situací, v jakých se ocitá jedenáct osob ve svých přátelských i partnerských vztazích. Všechny, zdá se, nemají řešení. Všechny ho nalézají. Dvanáct srdcí unikátním pohledem Chlapce, který hledá cestu životem, ukazuje, jak budovat mosty ve vztazích i jejich pilíře, a vysvětluje, proč ve vztazích nikdy není jen jeden vítěz a jen jeden poražený, ale vždycky jen dva vítězové, nebo dva poražení. Kniha volně navazuje na 250 zákonů lásky, trojnásobný bestseller roku 2015.... celý text

Přidat komentář

alkazemka
01.01.2024 2 z 5

Velká spousta pozitivních vět a povzbudivých frází, které čas od času potřebujeme, nebo chceme slyšet všichni. A to, že autor semotamo lehce zjednodušuje, zobecňuje a klouže jen tak po povrchu je v tomto případě snadno omluvitelné. Komu jinému odpustíte jistou dávku životní naivity než tomu, kdo to s váma myslí tak dobře, jako pan Casanova.

"Někdo může být na druhé straně zeměkoule, a přesto mě mít stále ve své hlavě a srdci."

Mon.CouCou
01.07.2023 5 z 5

Každý z nás zažil nějaký srdcebol. Cítil se "poražený a zklamaný". Partnerské vztahy nejsou jednoduché a pochopení, často díky životu ve vlastní bublině, nemusí přijít. Samozřejmě největší hodnotou je čas.
Petr nás ve své knize vede k zamyšlení. Svým způsobem nastavuje "zrcadlo" lidských osudů, ve kterých se snad každý z nás najde.
Příběh chlapce, který postupně dozrává v muže mi čímsi připomínal Malého prince.
Kniha je naučná, cílí na osobní rozvoj poměrně vkusnou a jednoduchou formou. Co se mi líbí a chci vyzdvihnout je, že dává nejednomu člověku sílu překonat překážky a traumata, protože se dá využít nejen v partnerském životě.

Petře, já slavím narozeniny přesně o den později. Nevím, jestli by bylo něco jinak, kdybych nastoupila do školy dřív. Možná bych jen dříve dospěla. Kdo ví. I tak tleskám, jak jste se ze "dna" dostal na vrchol. I když, co je to vrchol. :-)
Po této knížce prostě musí čtenář ještě dlouho přemýšlet a já tyto filozofické myšlenky mám upřímně ráda. :-)


DreamerX9
07.10.2021 4 z 5

Spoustu krásných myšlenek a především filozofických pohledů na lásku i problémech be vztazích. Kniha je velmi milým pohlazením po srdci a zároveň skvělou poučkou do života

chandel
08.02.2021 5 z 5

Za mě top knížka o vztazích, co jsem četla. Neskutečně mi pomohla uvědomit si věci, které jsem předtím vnímala úplně jinak.. doporučuji všem, kteří mají jakékoliv trápení ve vztahu anebo chtějí být lepšími partnery:))

TerezaaBaarova
16.01.2021 3 z 5

Někdy má člověk náladu a čtení takových to spisů, mouder a rad.
Petr Casanova je dobrej týpek, co se zaměřil na to, aby zlepšil lidi.

jindriskamalovc
25.09.2020 5 z 5

Tohle nelze kritizovat, protože je to bezvadná kniha o životě.

Lepo632
03.07.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Kniha určená pro typická porozchodová traumata ale stejně si myslím že by si ji měl přečíst každý pro její informační hodnotu. Je psána velmi čtivě, ani jedno slovo tu není psané zbytečně. Kniha je inspirována skutečnými lidskými osudy.

Nicki
23.02.2020 4 z 5

Jde o první knihu, kterou jsem od autora četla. Mnoho myšlenek (a rad), které jsou v knize zmíněny lze podle mě využít i v dalších oblastech života, a ne pouze u partnerských vztahů. Kniha se četla hezky, plynule, a to i díky příběhu mladíky, který všechny "poučky" spojuje a čtenář tak sleduje jeho vnitřní vývoj. Jediné, co mi čtení znesnadňovalo, je myšlenka, že žena potřebuje muže a muž potřebuje ženu (chybí mu tu určitá možnost individuality ve vztazích atd.).

SimiGSXR
06.02.2020 5 z 5

Četla jsem v době, kdy jsem procházela těžkým vztahovým obdobím a tahle kniha mi pomohla udělat si pořádek hlavně v sobě a pak i ve vztahu. Rozhodně za mě top. Sice se v knize často věci opakují, ale jak se říká: Opakování je matka moudrosti.

eva7194
15.07.2019 4 z 5

Díky konceptu s příběhy se druhá kniha čte lépe než první. Tomu, kdo už v životě nějakou tu ránu ve vztahu dostal pomůže vše překonat, pochopit proč a jít dál. Až na nějaké ty překlepy paráda.

Zuziiik
12.06.2019 4 z 5

poslední dvě kapitoly jsem četla dvakrát

ipkkk
07.04.2019 2 z 5

Bohužel se mi četla nějak těžce. Nezaujal mě příbeh chlapce, je to takové hodně dětské povídání a pro mě nudné a do jeho příběhu jsem se vůbec nezačetla. Nakonec jsem dočetla stěží jen do půlky. Líbily se mi ale části, kde byly obecné rady pro vztah.

parxel
04.10.2018 3 z 5

Při čtení této knihy jsem měl pocit, jako když se dívám do plynoucí řeky. Čtení jsem si užil a příjemě jsem si u této knihy odpočinul.

Nicméně obsahově mne kniha moc neoslovila. Zkrátka nezažil jsem u ní ten pocit, že mě přináší něco zásadně nového, podnětného nebo inspirujícího. Z tohoto důdodu dávám tři hvězdy.

LadyKet
30.07.2018 4 z 5

Shrnula bych to asi takhle: Kniha obsahuje poučení, která jsou ve výsledku velmi jednoduchá a jasná, a když by se člověk zamyslel, tak na ně přijde sám. Ale rozhodně nemůžu knížce upřít to, že když si člověk prochází nějakou osobní krizí, co se týče vztahů, tak mu dokáže pomoci! Styl, kterým je to napsané, velmi připomíná Malého prince, ale v tom dobrém slova smyslu.

Pavli06
18.06.2018 5 z 5

Knihu jsem četla, když jsem potřebovala překonat překážky v životě a opravdu mě hodně naplnila a pomohla pochopit mnoho věcí. Chlapec se stává chlapem, a tak to bývá i v životě. Ti kteří moc překážek v životě neměli, ať nečtou, nepochopí. Ti kteří si zažili své a potřebují pomoci jít dál, tak doporučuji!

ditul
15.06.2018 5 z 5

Kniha plná krásných mouder. Mezi každým příběhem jednoho srdce jsem si dala pauzu cca půl dne a proložila ho knihou jiného žánru. Dělala jsem to tak i u autorovy první knihy, příběh se mi pak líp vstřebá.. ;)

Zewotanus
14.03.2018 5 z 5

Zatím nejlepší autorova kniha, škoda že jsem ji četl jako poslední a tím zjistil některé věci už dopředu.

Nik97
22.01.2018 5 z 5

Neuvěřitelně skvělá čtivá kniha (y)

shabby
10.10.2017 2 z 5

Neoslovila mě..nedočetla jsem ji. Asi jsem přečetla spousty knih na toto téma a v polovině mě začala nudit...

Nokondisi
16.08.2017 5 z 5

Co slovo to perla..mluví mi z duše.