Slovo proměny
kniha od: Květa Sokolovská
KoupitKoupit eknihu
Příběh čtrnáctiletého chlapce, který je nucen trávit prázdniny na chatě s rodiči a malou sestrou, vybojovává si místo mezi místními chlapci a prožívá první nesmělou lásku...
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174541/slovo-promeny-174541.jpg 4.634Komentáře (11)
Kniha Slovo proměny

Mutabor - a z Kamýku nad Vltavou je prázdninový Klenov.
Mutabor - a z grázlíka Vildy je rozněžnělý, zamilovaný chlapec.
Doslova kouzelně a vřele napsaný prázdninový příběh mi jako puberťačce učaroval od první stránky a vůbec se nestydím napsat, že ke knížce se vracím dodnes :-)

Krásný letní příběh o první lásce, o přírodě. Neotřele popsaný příběh první lásky.

Básničku si pamatujeme stále nazpaměť, byť je to už léta, co jsme prolistovali zatuchlé stránky původního (a možná i jediného) vydání. Nádherná kniha o letní (a taky první) lásce Vildy, která nás už, když nám ji maminka čítávala chytla pevně za srdce a přidržel ji tam konec, u kterého jsme i po třetím přečtení uronili slzy!

"Znám slovo proměny, je slovem kouzelným, jestli chceš, tak já se pro Tebe proměním"... pamatuji si to, i když jsem knížku četla na základní škole, což bylo v minulém století.

Knihu jsem četla na doporučení a jsem za to jedině ráda. Krásný a jemný příběh a příjemnou atmosférou.

Moc hezky napsaná knížka, opět dárek od našich :). ke kterému se občas vracím i coby dááávno dospělá (s duší částečně dětskou) a vždy mě pobaví a uklidní... Je to půvabné prázdninové čtení.

Odporučila mi ju spolužiačka na základke a hneď som si ju zamilovala. Škoda, že dnešné knihy pre mládež už nemajú takúto atmosféru.
Doporučujeme

Štítky
první láska kempy a tábořiště odvaha rodiče dovolená kluci rivalita pro dospívající mládež (young adult) pro dívky
Autor a jeho další knihy
2002 | ![]() |
1980 | ![]() |