Sběratel kostí

Sběratel kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60019/bmid_sberatel-kosti-En9-60019.PNG 5 2891 470

Případy Lincolna Rhyma série

< 1. díl >

Sběratel kostí je první román, který čtenáři představuje kriminalistu Lincolna Rhyma.Ten je kvůli dřívější nehodě paralyzován od krku až po prsty na nohou. Navzdory tomuto handicapu se však Rhyme nestahuje do ústraní a stále pracuje na dalších případech, při kterých mu pomáhá mladá policistka Amélie Sachsová. Ta se ochrnutému kriminalistovi stává rukama i nohama. Sachsová se vydává na místo činu a Rhyme s ní telefonicky komunikuje přímo ze své postele. Ve Sběrateli kostí se oba ujímají případu, kdy šílený vrah bestiálně zabíjí své oběti a pak je pohřbívá naprosto morbidním způsobem. Postupem času se Rhymeovi a Sachsové daří pachatele zatlačit do rohu.Ten se ale nenechá jen tak snadno polapit. Obětí každým dnem přibývá.... Ke konci knihy na povrch vyplavou nečekané skutečnosti které značně zamíchají kartami.Tato kniha se dočkala i svého filmového zpracování, které ač nebylo špatné, nemůže své předloze v žádném směru konkurovat. Dotisk r. 2000... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Bone Collector , 1997


více info...

Přidat komentář

Niki08
16.02.2024 4 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem nadšená. Hlavní hrdiny jsem si okamžitě oblíbila a do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah, za což má ode mě autor obří palec nahoru!

dencazrnu
04.02.2024 5 z 5

Teda tohle byla neskutečná jízda plná zvratů. Já málo kdy dokážu v knize trefit pachatele, ale tady jsem byla až do úplného konce totálně mimo. Vůbec jsem si nedokázala vytvořit nějaký tip, kdo by to mohl být a se zaujetím jsem otáčela jednu stránku za druhou. Na knize se mi velmi líbí, že autor se opravdu důkladně zaměřuje na pátrání. Seznamujeme se s jednotlivými postupy a v celém příběhu nejsou žádné zbytečnosti, které by čtenáře rušily od příběhu. Už se velmi těším na další pokračování a doufám, že si autor udrží laťku takto vysoko!


JaniMa
02.02.2024 4 z 5

Čekala jsem tuctovou kriminálku, ve které je tým výjimečně nadaných, ale společensky vyčleněných, vyšetřovatelů. Toto očekávání kniha naplnila, ale kapku originality do krimistereotypu autor přece jen vnesl. Mozek týmu Lincoln Rhym odkázaný k životu na lůžku mezi ostatními hrdiny kriminálek vynikne a jeho nová pravá ruka Amélie Sachsová, také není tuctová. Mile mě překvapilo množství detailů o sběru a analýze důkazů. Většinou autoři kriminálek více sází na akční scény a psychologii postav, zatímco Deaver na to jde jinak, a tak má čtenář možnost dozvědět se o sběru otisků z kůže, něco o možnostech, které do kriminalistiky vnáší chemická analýza a tak podobně. Jediné, co trochu zklamalo byla mírná předvídatelnost děje, a protože mě nebaví číst akční scény, ze kterých autor ždíme maximum až přes čáru uvěřitelnosti, přišly mi některé pasáže zdlouhavé. Další knihu si přečtu ráda.

Magdalenkačte
21.01.2024 5 z 5

Tak toto bylo neuvěřitelný!
Moc dlouho mě autor Jeffery Deaver a jeho vyšetřovatel míjeli, ale jsem ráda, že na ně Simonka upozornila a já tak objevila top vyšetřovatele a top spisovatele.
Sběratel kosti je první kniha s Lincolnem Rhymem a opravdu stojí za to!
V New Yorku se pohybuje šílený vrah a každý jeho další zločin je zvracenějši než ten předchozí. Lincoln je po těžkém úrazu připoután na lůžko, ale má kolem sebe partu lidi včetně policistky Amélie Sachsové a právě ona se stává jeho očima a ušima na místě činů.
Kdo je pachatel odhalite v tento knize a mě hrozne bavilo, jak Lincoln a tým vyšetřují. Bylo to brilantní a ty postupy dokonalý.
Už teď se těším na další díl!

schvomis
16.01.2024 5 z 5

Skvělá kniha, opravdu doporučuji. Četlo se mi to dobře. Je to má první kniha od autora a jsem nadšená.

Vesmich
09.12.2023 5 z 5

Viděla jsem to jako film a měla jsem ho ve vzpomínkách jako že dobrý. Tak mě zajímalo, jak je to v knize. Po jejím přečtení jsem si film znovu po letech pustila a přišel mi ne moc dobrý :)

Jara.v
11.10.2023 5 z 5

Skvělá a čtivá kniha. Děj mě chytl od začátku a musím říct, že Deaver píše fakt skvěle. Mělo to spád a obrovské napětí. Realisticky popsané scény a myšlenky pachatele, které opravdu děsily.

apq
19.08.2023 3 z 5

Zajímavá a dobře čtivá kniha, mohla by být ale trochu kratší.

Monika1717
30.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha je vynikající, film jsem neviděla, A. Jolie nemám ráda, proto mě to vůbec nemrzí. Nejdřív se mi trochu pletla jména všech těch vyšetřovatelů a ošetřovatelů, ale po několika desítkách stránek jsem se v tom už vyznala. Myslela jsem, že jsem vraha odhalila, ale kdepak, byl to někdo jiný. I vyšetřovatel ho odhalil úplně na konci a málem ho to stálo život. Moje první kniha od tohoto autora, půjčena náhodou, určitě nebyla poslední.

Barakoudel
30.07.2023 4 z 5

V prvních padesáti stránkách jsem se s příběhem nedokázala sblížit, od 50. stránky to už ale šlo jako na rychlém a šíleně nepředvídatelném tobogánu. Ke konci příběhu je v knížce tolik zvratů a napětí, že jsem musela knížku vždy na pár minut odložit, než budu číst dál. Plynulost příběhu je dokonalá, nemusela jsem se vracet o pár stránek zpět, abych si důležité momenty připomněla. Vykreslení míst činu nechutně přesvědčivé, autor si servítky opravdu nebere.

Trochu mi vadila sprostá slova a nadávky v knížce, ale to už je asi výsadou novodobých knih.

Placi
19.07.2023 5 z 5

Nejprve jsem před lety viděl filmové zpracování, ale knižní předloha je mnohem lepší. Koncept na lůžko upoutaného vyšetřovatele dává celému příběhu jiskru, obzvlášť, když za něj v terénu vyšetřuje mladá a talentovaná kráska. Příběh má spád. Myslel jsem si, že si pamatuji, kdo je vrahem, ale to jsem se zmýlil. Alespoň jsem byl na konci překvapený, jak to má u správné a kvalitní detektivky být.

oleg
09.06.2023 5 z 5

Moc pěkné čtení, máme v knihovně celou sérii,tak jsem ráda, že můžu pokračovat,super detektivka a ostatní budou určitě také...

Čmeláček
15.05.2023 5 z 5

Lincolm Rhyme je fakt sympaťák a k tomu zajímavej týpek, připoutaný na postel, odkud vyšetřuje různé případy. A zdatně mu při tom sekunduje Amélie Sachsová. Kniha je to fakt výborná, nemá chybu a já se určitě časem pustím do dalšího dílu.
Film také není špatný, ale na knihu nemá ani náhodou :))).

donnadarko
11.05.2023

Autor je zřejmně sadista který své touhy alespon napíše na papír , když už je nemůže žít v reálu , hnus a zase hnus.

Kekik
08.05.2023 5 z 5

Výborná kniha. Již několik let jsem si chtěla přečíst příběhy Jefferyho Deavera. Konečně se tak stalo. Konec mě tolik navnadil na druhý díl, že se již těším, až jej budu mít doma. Jen doufám, že bude druhý díl navazovat. Z anotace to tak zatím nevypadá. A ani v komentářích jsem se nic nedozvěděla.
Skvěle promyšlený děj. Mnoho kliček. Ale žádná stránka navíc. Pachatele je téměř nemožné zjistit.
Kdysi před lety jsem viděla film. Pamatuji si z něho jen to, že Denzel Washington byl upoutaný na lůžku, a mohl pohybovat jen prstem a hlavou. Dále Angelinu Jolie, jak lezla někam do tunelu. Pachatele ne. Na film se určitě podívám znovu se svojí švagrovou, která mě již roky uhání, abych si přečetla něco od Deavera. I to byl důvod, proč jsem si knihu zařadila do čtenářské výzvy pro rok 2023.
Čtenářská výzva 2023: Téma 1. Kniha, jejíž autor nosí brýle.

luksky
23.04.2023 5 z 5

Jedná z mých nejoblíbenějších knih...nejdříve jsem viděl filmové zpracování, ale kniha mě nadchla mnohem více. Příběh je více rozšířen a má větší náboj. A jsem rád za přežití některých postav v knize.

Iwíček
23.03.2023 5 z 5

Je to pár let zpět, co jsem pro Chrudimku poslouchala audioknihu, je to cca čtvrt roku, co jsme viděli film, a dnes jsem tento román dočetla v knižní podobě. Abych pravdu řekla, byl to pro mě zajímavý čtenářský zážitek. Kniha se čte téměř sama. S ohledem na to, jak je napínavá, měla jsem problém ji odložit. Text je čtivý a neustále se v něm něco děje. Postavy byly vykresleny plasticky. Snadno se do nich vcítíte. Mohu vřele doporučit všem milovníkům thrillerů a Jefferyho Deavera.

0kozel
19.03.2023 5 z 5

Je to trochu překombinované, ale opravdu napínavé a chytré. Plné hodnocení dávám, protože to pro mě byla neskutečně čtivá kniha, od které jsem se nemohl odtrhnout. A pokud ano, tak jsem přemýšlel, jak to bude pokračovat.

sarka4934
01.03.2023 5 z 5

Skvělá kniha, příběh, autor. Vřele doporučuji!!! Jedním dechem za jedno deštivé odpoledne.

uzivatel6305
22.02.2023 5 z 5

Teda lidi, to se nedá odložit, ani přestat poslouchat! To mě taaaaak bavilo. Pan Vondráček jako interpret prostě umí, o autorovi samotném nemluvě. Člověku lezou oči z důlků a fanda Sherlocka si tu konečně opět užije detektivův přehled a genialitu. Všechny hlavní postavy jsou naprosto originální, objevuje se i můj oblíbený sarkasmus. New York je popsán perfektně. Knížka má spád, napětí, překvápka, jednu akci za druhou, prostě bomba! Jděte do toho! Já hned začínám další díl.