Nelik Nelik komentáře u knih

☰ menu

Tereza Tereza Veronika Bednářová

Krásná knížka. Každý si v ní najde něco pro sebe. Tereza je skvělá.

19.12.2021 5 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

(SPOILER) Knížku jsem začala číst naprostou náhodou, narazila jsem na ni jako na první v paměti telefonu. A jsem hodně překvapená. Nadšení, zvědavost, vzrušení, hnus, lítost - to všechno ve vás knížka vyvolá.
SPOILER:
Číst těch několik stran, kdy si Jessie uřezává střepem ruku, ve vlaku v plným kupé, není to nejlepší :-)

27.08.2021 5 z 5


Město, nedlouho poté Město, nedlouho poté Pat Murphy

Město ze kterého se vám nechce odejít...
Chtěla jsem napsat, že je pro mě kniha velkým překvapením, ale ona vlastně vůbec není - z nakladatelství Gnóm v čele s Jakubem Němečkem snad ani nelze čekat nic jiného. Díky!

21.03.2021 5 z 5


Irák. Peklo v ráji Irák. Peklo v ráji Paweł Smoleński

Tak silná a tak bolestivá kniha. Kniha, u které si člověk uvědomí, jak velká část jeho problémů vůbec problémy není. A tendence utěšovat se, že se za těch víc jak 15 let od vydání reportáží musela situace změnit k lepšímu... a vědomí, že se dodnes nezměnilo téměř nic. "Přestali jsme mluvit o naději a zase jsme začali ochutnávat nenávist. Proč mě bůh tolik potrestal, že jsem se narodil jako Iráčan?"

23.02.2021 5 z 5


Poslední stop: Afrika Poslední stop: Afrika Tomáš Poláček

Články Tomáše Poláčka se čtou dobře a jeho kniha není opakem. Na cestě Afrikou si sáhl na dno a to, jak své pocity dokáže předat čtenářům, je až neskutečné. Navíc je mi velice blízká jeho osobni filozofie patrná z knihy i z jeho reportáží. Určitě doporučuji!

26.05.2020 5 z 5


Sto devětadevadesát schodů Sto devětadevadesát schodů Michel Faber

Úžásná knížka, kterou přečtete za večer ale v hlavě vám zůstane mnohem déle... Díky nejen M. Faberovi, ale i Viktoru Janišovi, a to za citlivý a vytříbený překlad.

09.02.2020 5 z 5


Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Wow!! Ano má víc než 1000 stran, ano předcházejí ji podobně rozsáhlé dva díly, ale na tom nezáleží. Přesto, ze tento žánr nečtu a nepovažuji si za příliš sentimentální typ, série Cizinka se mi dostala pod kůži.
Mořeplavec určitě není jen nudné dobrodružství na moři. Zatímco jsem si u první půlky knihy občas poplakala, u druhé jsem nemohla přestat číst, abych se dozvěděla, jak to se všemi hrdiny dopadne.
Přes veškeré povinnosti přečteno za 5 dní. Hned zítra jdu na další díl.

Edit: Zapomněla jsem zmínit vydařenou obálku nového vydání. Moc hezká a pro znalé příběhu plná emocí.

09.10.2019 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Box této trilogie jsem před vánoci náhodou objevila na internetu a nechala si ho koupit jako dárek, aniž bych věděla do čeho jdu. A rozhodně nelituji. Nebýt jiných povinností, přečetl bych Mráz, první díl, snad v kuse. Vždy když jsem si říkala, že je jasné, jakým směrem se bude kniha odehrávat se děj obrátil o 180°. Pro mě určitě překvapení roku!
Právě jsem ve třetině druhého dílu a mohu také jedině doporučit.

29.01.2017 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Je to neuvěřitelně milý příběh, jedna z těch knih co přejete aby nikdy neskončila.. Časté srovnávání se Stoletým staříkem... není úplně přesné si myslím, každá z knih je jiná

09.09.2014 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Knihu jsem měla nachystanou k přečtení už dlouho, ale pořád jsem ji odkládala. Sáhla jsem po ní předevčírem, protože jsem neměla na čtebí "nic lepšího". Prvních pár stran jsem se jí prokousávala, ovšem brzy mě do děje neuvěřitelně stáhla. Nakonec jsem ji přečetla za dva večery a rozhodně si ji osobně řadím mezi nej... (film jsem neviděla)

06.08.2014 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Moje několikátá Kingova knížka ale poprvé jsem se po večerech, po zhasnutí, sama doma bála.. I když jsem ve čtení měla i několik dní přestávku, do děje jsem se pokaždé rychle vrátila. Rozhodně nejde o tuctový upírský příběh..

21.05.2014 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Rozhodně jedna z nejsilnějších knih, které jsem četla..

09.08.2013 5 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Před knihou Posel jsem četla vynikající Zlodějku knih a asi jsem čekala malinko víc.. Kniha je výborná ale měla jsem ji číst buď jako autorovu první nebo si dát mezi oběma tituly pauzu. Nicméně jde o moc hezký, originální příběh.

01.08.2013 4 z 5


Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Od této autorky jsem už přečetla několik knih a tato(společně s Jane utíká) patří rozhodně mezi mé favority. Čte se jedním dechem, nešlo mi se od ní odtrhnout a do poslední chvíle jsem netušila jak celý příběh dopadne. Doporučuji!! :)

01.08.2013 5 z 5


1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

nečekala jsem, že mě tato kniha takto chytne. Nemůžu se dočkat pokračování

01.07.2013 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Knihu jsme si koupila hned pár dní po jejím vydání s očekáváním téměř hororu. V tomto ohledu mě trochu zklamala, stejně jako otevřený konec. Nicméně je to moc pěkná pohádka pro starší a na pokračování se docela těším. Hodnocení dávám za nápad použit staré fotografe a za originální příběh.

27.10.2012 5 z 5


Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby Martin Škoda

Dostupné recepty, příjemné čtení, zajímavý (a pěkný) vzhled. Jen tak dál!

27.10.2012


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Příjemné, milé, zábavné..

27.10.2012 5 z 5