Mon12 Mon12 komentáře u knih

☰ menu

Jak se zbavit Mstivý Soni Jak se zbavit Mstivý Soni Jiří Holub

Naprosto skvělá kniha, která pobaví . Začetla jsem se do příběhu.

09.11.2020 5 z 5


Hořící měsíc Hořící měsíc Jo Watson

Potřebovala jsem nějakou oddychovou knihu a tahle je k odpočinku vhodná. Nereálný příběh, romantická linka, poblázněná hlavní představitelka - já se ale bavila.

14.08.2018 4 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Neskutečně silný příběh, který mě naprosto pohltil a také donutil přemýšlet.

12.08.2018 5 z 5


Kavárna na pláži Kavárna na pláži Lucy Diamond (p)

odpočinková jednohubka

12.08.2016 4 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Knížka je čtivá, ale mně nesedlo téma z minulosti. Nedokázala jsem se od toho odpoutat a vlastně většinu knihy probrečela. Ano, vím, že je to fikce, ale zasáhlo mě to naplno a jsem měkkota. Sice jsem ráda, jak vše nakonec dopadlo, ale prostě se mi po přečtení knížky ztrácí příběh Sky a Holdera, bohužel se vynořuje jen Skyina minulost, proto nízký počet hvězd.

08.04.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Dojemná kniha, naprosto mě dostala, díky ní moje spotřeba kapesníků při čtení radikálně stoupla. Bavila mě postava Louisy, která se snaží rozšířit si obzory a zažít v životě něco víc, ale skvělé bylo i postupné poznávání s Willem. Doporučuji, stojí za přečtení.

07.01.2016 5 z 5


Tajemství mluvících stromů Tajemství mluvících stromů Ana Galán

Opět se mi knížka líbila, je čtivá a krásně napsaná. Jediné, co mě mrzí, je děj, který bude trvat několik dílů. Mám totiž přečtený i třetí díl a záchrana lesa je teprve sotva v polovině. Počkám, třeba v šestém díle (nevím, kolik bude dílů) by už mohl děj gradovat. Stojí tedy za přečtení, jen na konec příběhu si musíme delší čas počkat.

25.12.2015 4 z 5


Porodní bába na Syltu Porodní bába na Syltu Gisa Pauly

Jak už zde bylo napsáno, ze začátku knihy je hned zřejmé, o jaké tajemství jde. To mi nevadilo, zajímalo mě, jak kniha bude pokračovat, opravdu bavit mě ale začala až od půlky - což je dost pozdě, proto dávám jen 3,5 hvězdy, tu půlku přidávám za napínavost a spád ke konci.

14.09.2015 3 z 5


Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Začala jsem touto knihou, protože mne zajímal vznik Narnie - lev i celý příběh o vzniku Narnie se mi líbil, ale nemůžu si pomoct, prostě jsem se nezačetla. První díl jsem viděla zfilmovaný, ale do dalších zatím nejdu, třeba někdy jindy dám téhle sérii ještě šanci.

17.08.2015 3 z 5


Duchové z hlubin Duchové z hlubin Bernd Perplies

Děj je napínavý, čtivý, ale mě zrovna neoslovil, mám z fantasy jiné favority, u kterých knížku hltám a neodkládám.

04.08.2015 4 z 5


Kvazikrystaly Kvazikrystaly Eva Menasse

Dalo mi dost práce se začíst, byly kapitoly, které mi opravdu sedly - Osvětim, umělé oplodnění, ale většinou jsem se prokousávala pomalu. Xana sice vystupuje ve všech kapitolách, ale přesně, jak už bylo zmíněno, než si stačíte zvyknout na postavy, už je jiná kapitola a jiný příběh.

06.06.2015 3 z 5


Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Díky komentářům jsem věděla, že kniha neodpovídá anotaci - nenajdete zde popis života v Africe ani komplikovanější psychologický román, což by člověk třeba očekával a při četbě anotace se na to těšil. Je to opravdu jednoduchá romantická oddechovka, ale odpočinula jsem si u ní.

25.05.2015 4 z 5


Mělo to smysl?! Mělo to smysl?! David Menasche

Opravdu inspirativní příběh, který mě naprosto dostal. I přes těžké téma nemoci je kniha pozitivní, protože autor se nevzdává a putuje za svými studenty, jejichž životy ovlivnil.
Mělo to smysl a obdivuju jeho vytrvalost, sílu i učitelské poslání.

25.05.2015 5 z 5


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Přiznám se, že mě knížka nejprve oslovila obálkou, je opravdu nádherná. Příběh byl zajímavý, spíš mě zaujalo, jak zvládne jeden člověk ovlivnit něčí život - ať pozitivně či negativně (záleží na osobě v příběhu). Jsem ráda, že z knihy mi zůstal hlavně pocit naděje, důležitosti přátelství a také síly bojovat a nevzdat se.

22.04.2015 4 z 5


Spočítej hvězdy Spočítej hvězdy Lois Lowry

Zajímavý a čtivý příběh dvou kamarádek, které se musí vypořádat s válkou a s pronásledováním Židů. Doporučuji i mladším dětem. Musím sem dát citaci konce knížky, který mi naprosto sedl, a je takovým shrnutím celého příběhu:

" Po tomhle daru - daru lidské slušnosti - nepochybně dodnes lační všechny země. A já doufám, že tenhle dánský příběh nám připomene, že je možné takhle žít."

04.04.2015 5 z 5


Český lékař v srdci Afriky Český lékař v srdci Afriky Marcel Drlík

Svižně psaný cestopis, který jsem přečetla jedním dechem. Tíživou situaci autor popisuje s nadhledem, opravdu čtivé, doporučuji.

31.03.2015 5 z 5


Mrkev ho vcucla pod zem Mrkev ho vcucla pod zem Petr Stančík

Zaujala mě možnost tří konců podle toho, kolik nasbíráte bodů z hádanek (ano, taky jsem podváděla při hádání). Kniha se čte rychle, je určena i pro čtení před spaním.

31.03.2015 4 z 5


Jak svést lorda Neda Jak svést lorda Neda Sally MacKenzie

Očekávala jsem jednoduchou, předvídatelnou romantickou oddychovou jednohubku a tu jsem dostala. Přesně u takovýchto knížek vypnu a odpočinu si. Sir Reginald je úžasný :-)

03.02.2015 4 z 5


Smluvní podmínky Smluvní podmínky Robert Glancy

Kniha mě naprosto zklamala, čekala jsem čtivý příběh, ale to se mi nesplnilo. Snažila jsem se dát knize šanci, ale myslím si, že z příběhu šlo vytěžit víc. Nechci jen kritizovat, opravdu se mi líbily poznámky pod čarou, které vlastně dodaly příběhu aspoň pro mě trošku zajímavosti.

03.02.2015 2 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Musím se omluvit Ovemu, ze začátku mi přišel jako mrzutý dědek a nevěděla jsem, jestli mě bude bavit číst o něm celou knihu. Ale za chvíli jsem se chytla a četla, je to návykový příběh, který pomalu odkrývá celou osobnost hlavního hrdiny. Skvělý námět, zajímavé chvíle v ději, které Vás nutí k přemýšlení. Není to humorná kniha, i když jsem někdy měla pobavený úsměv na rtech, ale spíš kniha nutící k zamyšlení - aspoň pro mě.

24.12.2014 5 z 5