Miťuli Miťuli komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

perfektní, smutná, náročná na emoce, ale kvalitní! autorka píše velmi dobře, nic nedpodsouva, jen da prostor k zamyšlení.

06.02.2022


Nová planeta Nová planeta Martin Vopěnka

luxusní scien-fiction. děje je tam tolik, že nemá smysl se rozepisovat. kniha ve mně, i po několika letech, zanechala hlubokou stopu a dovedla mě k úzasnemu autorovi. Jeho knihy jsou na světové úrovni. a rozhodně stojí za přečtení.

06.02.2022 5 z 5


Láska v čase bezsmrtnosti Láska v čase bezsmrtnosti Martin Vopěnka

Velmi pěkná kniha se zajimavým pohledem na délku života, jeho kvalitu a smysl. Zda má vlastně smysl umělé prodlužování života, když spousta lidí není schopna tuto situaci zvládnout. člověk doufá, že kniha bude mít jiný happy end. autor je vážně skvělý spisovatel, který si shání i vědecké informace a nevaří jen z vody.

06.02.2022 5 z 5


Cesta ze ztracena Cesta ze ztracena Cecelia Ahern

Od knihy jsem asi očekávala více, proto jsem ji po 50 str. odložila, protože mě prostě "nebavila"...

12.03.2017 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Čtivá severská detektivka. Zajímavý vývoj děje, prolínání časových linií....

12.03.2017 5 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Kniha, která navazuje na Milénium, ale bohužel na to nemá.... kdyby jsem ji četla samostatně, musím uznat, že rozhodně není špatná a je čtivá... ale ve srovnání s Miléniem je to prostě zklamání....

26.01.2017 4 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Opět super kniha, mohu jen doporučit!

26.01.2017 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Opět perfektní! navázání na první knihu, nelze nic jiného než doporučit!

26.01.2017 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Naprosto famózní kniha, která má spád a je perfektně, čtivě napsaná. Člověk se v ní neztrácí, má přehled o tom kdo je, častá rychlá rekapitulace! super!

26.01.2017 5 z 5


Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Velmi zajímavá kniha, dobře vystavěná, vřele doporučuji! ;) stojí za to

26.01.2017 5 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Smíšené pocity.... přečetla jsem, půjčila jsem si i druhý díl, který jsem nakonec nezačala číst.
Není to rozhodně špatná kniha, ale znovu bych po ní nesahla.

26.01.2017 3 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Dobře se mi četlo vykoupení z věznice Shawshank a nadaný žák.... tělo a dýchací metoda jsem pořád odkládala a odkládala kvůli nim i jiné knížky, až jsem si po 2. měsících řekla dost... nedočtu to... a udělala jsem dobře....

26.01.2017 3 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Perfektní! nenásilná, milá a zajímavá knížka. Můžu jen doporučit ;)

26.01.2017 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Do knihy "zmizelá" jsem se pustila po přečtení temných koutů a ostrých předmětů. Čekala jsem jistou "kvalitu". Mamka mi varovala, že mě kniha, v porovnání s dvěma tituly, zklame. A měla pravdu.
Prvních 150 str. je vážně zbytečně rozvláčných, nudných a přiznám se, že jsem je četla prostě měsíc. Knihu jsem nevzdala jen proto, že jsem od autorky četla druhé dva tituly, které prostě neměly chybu. cca po 150 str. konečně nabral děj spád, a konečně jsem se dočkala!!! Potom je kniha naprosto výborná a přečetla jsem ji během dvou dnů. Proto se nemohu zbavit pocitu, že prostě přišel pokyn z redakce aby kniha měla min o 100 str. více, než původně autorka zamýšlela. Autorka zjevně "nevěděla" kde to natáhnout. Jinak si tento přešlap "vedle" neumím vysvětlit. Prvních 150 str. by se dalo shrnout do cca 25-50 a kniha by byla naprosto skvělá. Pokud máte výdrž" přežijte", stojí to zato. Nicméně díky této vadě nemohu dát více jak 3 hvězdičky.

24.01.2015 3 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Perfektní kniha, ale není pro každého. Kdo je slabší povahy a čtivec romantické literatury, může mu kniha přijít "drsná". To samé platí i o temných koutech. Děj má spád, nejsou zde zbytečné popisy, prostě se čte jedním dechem. Asi nejpovedenější kniha autorky!

24.01.2015 5 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Doporučuji! Perfektně napsaná nevšední detektivka s neobyčejným příběhem a závěrem. Od autorky jsem četla ještě další dvě knihy.... Proto vřele doporučuji i knihu ostré předměty :)

24.01.2015 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha je velmi dobře napsaná a čtivá. Musím říci, že pokud by na sobě neměla nálepku Bestseller, ani bych se do ní nepustila. Milostné romány nejsou mým šálkem kávy. O to více jsem byla překvapená, že se vlastně o žádnou červenou knihovnu nejedná, nazvala bych jí prostě jen románem. Ukazuje náhled na neřešitelné, kontroverzní téma a svobodu volby. Líbí se mi i pojetí vztahu mezi hlavními hrdiny, kdy se vážně jedná jen o postupný vývoj vztahu, bez sexu. Parádní kniha, která rozhodně stojí za přečtení, překvapí, dožene vás k zamyšlení a nějakou dobu ve vás zůstane.

24.01.2015 5 z 5


...a máš mě rád? ...a máš mě rád? Jan Pelc

Výborná povídková kniha, ale stejně, Basket Flora je nejlepší ;)

08.05.2013 5 z 5


Basket Flora Basket Flora Jan Pelc

Tohle dílo je čirá absurdita a tak se i musí brát. Chce to notnou dávku nadhledu, aby jste si knihu bez znechucení a hlavně s pobavením přečetli. Já osobně jsem absolutně bezkonfliktní typ, nemám ráda jakékoliv týrání a sadismus... A toto dílo jsem přečetla a dokonce několikrát a nejsem sama. Skousnou jej lidé, kteří jsou otevřeni jiným směrům.... a hlavně přistoupí k němu bez předsudků. Doporučuji :)

08.05.2013 5 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Mám ráda knihy, které něco člověku dají.... A tato kniha člověku dá hodně. Člověk na ní nikdy nezapomene... Doporučuji přečíst, jedna vůbec z nejlepších knih.

04.03.2013 5 z 5