miskaseverliska miskaseverliska komentáře u knih

☰ menu

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Jsem nadšená. Miluji bratry Bridgertonovi a Colin je jeden z mých největších oblíbenců. Penelope jsem měla ráda i v předchozích díle, je to moje oblíbená postava!! Já se při čtení tak culila <3 jasně, je to prostě romanťárna ale když k tomu budete jako k romanťárně přistupovat, budete nadšení.

17.02.2024 4 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Tak strašně moc mi Lina vadila, že jsem měla stokrát chuť hodit knihou o zeď. Aron byl ale super hlavní postava takže to tak nějak vyrovnával. Spicy scény mi přišly spíš trochu trapné ale musím přiznat, že u některých jsem se i začervenala. Nic světoborného to nebylo, ale úplný odpad taky ne. Podle mě fajn kniha, třeba k moři. (až teda na mega dlouhý začátek a otravnou hlavní hrdinku)

29.01.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Přečteno na dva zátahy, tomu dávám velké plus. Autorka nám zde poskytuje opravdu krátké kapitoly, tudíž obracíte stránku za stránkou. Co se týče děje, není to nic, s čím bychom se ve světě thrillerů neobešli, zápletku zjistíte již v polovině, ale i sem tam nějaká ta věc vás překvapí. Pokud si procházíte čtecí krizí, můžu zaručit, že tento titul vám pomůže. 3,8*

26.12.2023 4 z 5


Devátý spolek Devátý spolek Leigh Bardugo

Totální propadák od autorky. Jde vidět, že Grishaverse psát umí na 100%, ale ať se do ničeho jiného nepouští. Ostatní knihy od autorky miluji, ale o této budu dělat jakože neexistuje

05.11.2023 2 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Vůbec nevím co to bylo, není možné, že toto psala stejná autorka jako Kouzla rodu Thornů.. Bylo to až děsivě nudné.

20.10.2023 1 z 5


Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Rozhodně jsem čekala něco úplně jiného. Líbila se mi spousta magie ale to je asi tak vše (teda ještě ilustrace a ořízka!) Celou knihu mi přišlo, že se nic neděje a čekala jsem na nějaký mega zvrat, který ale nepřišel. Hlavní zápletku jsem v podstatě uhádla v polovině knihy. Pořád jsem se do děje zamotávala protože tam bylo takového filozofování.. Za mě slabší průměr až podprůměr. Uvidím jestli se vůbec budu chtít pustit do dalšího dílu.

26.09.2023 3 z 5


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

Určitě nejslabší díl ze série. Válka na posledních 20 stránkách jinak samé natahování. Zkrátila bych knihu tak o 300 stránek protože to byla už taková nuda. Přemýšlím jestli číst další díly protože mě tento díl vážně zklamal. Úplně jsem se v dějí ztrácela

11.08.2023 3 z 5


Polibek v Palm Springs Polibek v Palm Springs Catherine Rider

Bohužel jsem se těšila na letní oddechovku k vodě.. No, začala bych tím, že už mi dlouho postavy nepřišly tak špatné jako tady. Sasha byla tak dětinská a hloupá, rozmazlená a nafoukaná. Jay byl taky úplně hloupý a na to, že to mají být vysokoškoláci tak to pardón ale i děti na střední se chovají dospěleji. Musím ale pochválit nejlepší kamarádky Sashi, ty byly fajn. Mrzí mě, že to bylo takové zklamání.

07.07.2023 2 z 5


Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Nebyla jsem odvařená ani z prvního dílu, ale pokračovala jsem v sérii, protože mi přišlo, že to má nějaký potenciál. Ale celý druhý díl jsem se nudila. Emilie mě tak moc vytáčela, nemá srovnané myšlenky v hlavě. Na jednom řádku je z prince Ira totálně nadržená, na druhém řádku ho nesnáší a na třetím si vzpomene, že vlastně přišla zjistit informace o svém mrtvém dvojčeti. Nechápala jsem její myšlenkový pochody. Byl to úplně zbytečný výplňkový díl.. 2,5/5

07.06.2023 2 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Předvídatelný příběh od začátku do konce.. Všechny zvraty jsem uhádla a nic pro mě nebylo šokující. Ten pomyslný wow konec nebyl wow. Jediné plus je délka knihy.

27.05.2023 2 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Nevím s čím začít.. Jednoznačně zatím největší zklamání roku. Co to mělo být? Klišé v každém jednom odstavci, hlavní hrdinka hloupá a tak moc nesebevědomá až jsem nad tím protáčela oči.. Bylo mi jasné, že je to romantika, ale nevím kdy naposledy jsem tak špatně napsanou romatiku četla. Dávám + za prostředí ve kterém se děj odehrává a za postavu Adama, kterého jsme ale neměli moc šanci poznat. Kniha je napsaná na stejně špatné úrovni jako knihy od Colleen Hoover, takže odpad.

21.05.2023 odpad!


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Musím uznat, že jsem neměla zas tak velká očekávání, ale po dočtení knihy mi došlo, že jsem takhle dobrou knihu dlouho nečetla strašně moc dojemný příběh. 5/5

14.05.2023 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Autorčina nejlepší kniha.. Colleen nemusím, přijde mi hodně přeceňovaná a ani dobře nepíše, ale u této knihy se jí povedlo dosáhnout toho výrazu jakože CO?! Přečteno jsem měla vlastně hned, pořád si o Colleen myslím, že by potřebovala terapii ale kniha Verity byla opravdu super.. Mimochodem zaráželo mě, že se u Lowen celkem normalizoval Xanax :)

30.03.2023 5 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

To bylo dokonalý.. 5/5 protože ten konec? Řekla bych, že jsem to ani nečekala a hodně mě to překvapilo. Jsem ráda, že mám doma hned 3. díl a můžu číst o tom co bude dál. Miluju Casteela, ale to asi většina z nás. Miluju to.

26.02.2023 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Tohle opravdu ne. Tento příběh opravdu není povedený. Děj se táhne celou tu dobu, poslední třetinu jsem ani nedočetla a to se u mě nikdy nestává, ale tohle bylo tak nudné, naivní, plné klišé, už na začátku odhadnete co se stane, je vám jasné kdo je kdo. Námět byl ale fajn , bohužel paní autorka ho neuměla hezky rozvést a naplnit čtenářovo očekávání. Po přečtení recenzí jsem si opravdu myslela, že to bude kniha plná fantasy. Ale nebyl tam v podstatě vůbec žádný fantasy prvek. Hlavní hrdinka je extrémně naivní, myslela si, že ji všude zachrání její nožík ;)
Milostný trojúhelník je tu ještě horší než celá kniha. Ani jednoho hrdinu jsem neměla ráda, bylo mi jedno co se komu stane. 1 bod dávám jen za postavu Berdi.

07.02.2023 1 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

(SPOILER) Průměrná fantasy.. Docela pomalý začátek, ale četlo se to opravdu rychle. Romantická linka mezi Emilii a Irem mě bavila, protože se na začátku opravdu neměli rádi. Jsem ráda, že první díl nekončil happyendem, protože se aspoň máme na co těšit ve zbylých dílech. Určitě se vrhnu na další díl, protože si myslím, že bude lepší než ten první.

05.02.2023 3 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Trošku slabší než 1. Díl, protože prostě chybí tam Edward, a Jacob je prostě hroznej. Ale prostě tuhle sérii miluju.

01.01.2023 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Celkem utahané ale úžasné, prostě tuhle sérii miluju tak to prostě je ;) doporučuji! Ale opravdu se připravit na občasný utahaný děj.

01.01.2023 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Příběh který chytí za srdce. Ze začátku jsem měla docela smíšené pocity protože co si budeme tohle je prostě nerealistické, ale většina z nás čte proto aby jsme mohli utéct z reality a to se vám při čtení tohohle příběhu určitě povede, zaslouženě 4 hvězdičky

13.12.2022 3 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) Nesnáším ji, miluju ji... Tohle vystihuje moje pocity po dočtení knihy, čekala jsem na její přečtení měsíce, čekání se ale vyplatilo. Měla jsem opravdu strach knihu číst, měla jsem strach jak to dopadne mezi hrdiny, co udělá Lily, jak se zachová, jestli se rozhodne správně a jak moc daleko Ryle zajde. Opravdu jsem si ji zezačátku musela dávkovat ale četlo se to tak rychle.. Tak moc jsem jim to přála, modlila jsem se aby se změnil. Jsem ráda za rozhodnutí Lily. Za epilog jsem vděčná. Vyvolalo to ve mně všechny emoce, občas (často) jsem měla chuť hodit knihou přes celý pokoj, to chování bylo neomluvitelné.. Ale s koncem jsme vlastně spokojená. Dávám 5/5 a všem ji moc doporučuju. Jen tady Colleen rozebírá opravdu důležité a citlivé téma, takže si myslím, že to pro někoho může být opravdu obtížné.

19.11.2022 5 z 5