Království prokletých

Království prokletých https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496921/bmid_kralovstvi-prokletych-dH1-496921.jpg 4 439 101

Poté, co zaprodala svou duši, aby se stala královnou Hříšných, se Emilia vydá s tajemným princem Irou do Sedmi kruhů, kde je uvedena do svůdného světa neřestí. Přísahá, že udělá všechno pro to, aby pomstila svou milovanou sestru Vittorii… i když to znamená přijmout manželství s princem Orgoliem, králem démonů. Jak zní první pravidlo dvora Hříšných? Nikomu nevěř. Se zrádnými princi, přepychovými paláci, tajuplnými pozvánkami na večírky a rozporuplnými nápovědami ohledně toho, kdo skutečně zabil její dvojče, je Emilia osamělejší než kdy dřív. Může vůbec důvěřovat Irovi, který byl jejím někdejším spojencem ve světě smrtelníků, nebo skrývá nebezpečná tajemství o své pravé podstatě? Emilia bude zkoušena mnoha způsoby, zatímco pátrá po řadě magických předmětů, které odhalí stopy k její minulosti a poskytnou jí odpovědi, po nichž prahne…... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Kingdom of the Cursed , 2021


více info...

Přidat komentář

Cejinka
15.04.2024 4 z 5

Konečně peklo! Na tenhle díl jsem byla natěšená hned po přečtení jedničky, protože jsem věděla, že nás příběh přenese ze zářivého Palerma do krutého pekla. Tam, kde jednička skončila začala hned dvojka. Hrozně mě překvapilo vykreslení pekla, páč jsem čekala klasika všude oheň, ale tam byl led a mráz a bylo to totálně skvělý, protože to bylo úplně jiné! Tenhle díl byl o fous lepší jak ten první, protože tady jsem konečně dostala všechny hříšné prince najednou a dostala jsem pekelnou říši, která testovala hlavní hrdinku Emílii na každém jejím kromu, každé její rozhodnutí. Také oproti prvnímu dílu byla tahle kniha nabitá větší a zajímavější akcí. Už se nesoustředí pouze na to najít vraha své sestry, což mě velmi mile potěšilo, protože tahle linka mě moc nebrala. Během čtení jsem si užívala jiskření mezi hlavními postavami - Emílií a Irou (Wrathem). Jejich napojení, jejich popichování, jejich chemie.. to vše tady prostě báječně funguje a já si to užívala. Jsem moc ráda, že mě druhý díl nezklamal a nebyl pouze nějakou výplní, ale nabídl plnohodnotné pokračování v příběhu který je super. Jak jsem už řekla, tenhle díl byl o něco lepší jak ten první, takže hodnotím 4,5*.

Baru7
12.04.2024 3 z 5

Tento díl byl lepší než ten první, ale teda ani tak to pro mě není taková supernova jak píšou ostatní.
Kdyby se všechny tři díly spojili do jednoho, tak by to bylo akorát, takhle je to zbytečně zdlouhavé, pořád nic a pak najednou bum, posun, ale bez podrobností.


zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

KRÁLOVSTVÍ PROKLETÝCH

Miluju miluji. Je rozhodnuto, tato série patří k oblíbeným!! Emílie a Iro No co dodat.

Druhý díl serie. Krásně se to četlo a rychle to uteklo.

Začátek teda byl nijaký, ale to by se dalo odpustit. Následovala cesta do pekla a první zkouška. Další intriky a tajemství. Když konečně se dozví nějaké informace o svém poslání, vše je pak jinak.

Zde je peklo popsáno do posledního detailu a ještě víc. Zbytek příběhu byl lepší a lepší.

Četla jsem to jedním dechem. Jejich vztah byl napnutý. Nenávist, chtíč, zrada, lži a intriky. No prostě co bychom chtěli od prince hříchu.

Betulefetule
01.04.2024 3 z 5

Tahle kniha mi přišla o něco horší než první díl. Emiliina povaha se žel bohu nezměnila, i když k tomu částmi příběhu měla nakročeno. Bylo tu žalostně málo nějakého plnohodnotného děje. Na konci se sice zvrat našel, ale jsem z něho hodně zmatená. Tak doufám, že se to všechno v posledním díle vyřeší :)

K_T
31.03.2024 4 z 5

Tento díl je určitě lepší než ten předchozí. Přesun do světa hříšných se mi velmi líbil a díky tomu je zde spousta akce a napětí. Hlavní zvrat knihy byl sice celkem dobře předvídatelný, nicméně je zde plno dalších zvratů a jiných tajemství. Na druhou stranu se mi ale řada věcí nelíbila. V ději se totiž chvílemi ztrácelo a také mi občas vadilo chování Emilie, která často měnila názor a chovala se dětinsky. To ale plně vynahrazoval Ira, který byl perfektní. Co mi ale nejvíc mrzí je, jak se rozvíjel jejich vztah, respektive nerozvíjel. I přesto vřele doporučuji.

alzbeta2843
26.03.2024 5 z 5

Zatiaľ čo prvý diel je skôr len taká ochutnávka a zasvätenie do prostredia, tak druhý diel vás rovno vtrhne do deja a kolotoča postáv. Ide o dosť akčnejší diel a vzťah medzi hlavnými postavami sa tak rapídne mení, že mi prišlo že musím dávať pozor, aby mi nič neuniklo. Túto knihu i celú sériu som si veľmi užila a bola naozaj dobrý oživením a z hľadiska iného žánru.

Rozhodne doporučujem!

KatnissLavender
21.03.2024 3 z 5

Je zvláštní, že ač hrál v tomto díle prim démon HNĚVU Ira, měla jsem celou dobu pocit, jakoby se děj odehrával v království démona Lussuro. Kdybyste vyškrtli všechno, co nějak souviselo s vášní a erotikou, zbyde vám s bídou 100 stran. A nebýt celkem zajímavého a překvapivého konce, byla by tato kniha jen lepší průměr. Upřímně doufám, že třetí díl bude více zaměřený na magii a hříchy, protože jsem si myslela, že čtu fantasy trilogii a ne červenou knihovnu.

Foxie89
11.03.2024 3 z 5

Rozhodně lepší než první díl, Ira nese celý příběh na svých ramenou :D baví mě i jeho bratři a jejich rozdílné charaktery. Ale pořád mám nějak problém s tím dějem jako takovým nějak mi to přijde tak halabala uplácané a občas mi to prostě nesedí.

Kate3003
26.02.2024 3 z 5

Ze začátku jsem měla obrovský problém se začíst, protože první třetina příběhu se mi neuvěřitelně táhla. Celkově se nic moc nedělo a hlavní hrdinka byla zmatená jak lesní včela. Dost mi v tom chyběl styl první knihy. Po první třetině se to začalo pomalu zlepšovat, ale kromě závěru mi přišel díl slabší než ten předchozí.
Minimálně polovina knih se točí kolem erotických představ hlavní hrdinky a hříšných princů což tak trochu zabíjí dějovou linku. Navíc taky moc nechápu zařazení knihy do kategorie dívčí romány, zajímalo by mě kam je zařazena kniha v originále.
Hlavní hrdinka většinu knihy jedná dost nelogicky a oproti prvnímu dílu mě její jednání dost často rozčilovalo, ale její chemie s pekelným princem mě naopak celkem bavila a jejich dohadování bylo to co zachraňovalo první dvě třetiny knihy, které by jinak autorka mohla úplně vypustit.
Jakmile ale překlenete tuhle vycpávkovou část hodí vás to do konce plného poměrně nečekaných zvratů. Posledních asi 100 stran jsem si opravdu užila a konečně jsem dostala to co jsem po prvním dílu čekala. Díky zajímavému závěru knihy, který je jak jinak než otevřený si další díl přečtu protože mě zajímá jak to celé dopadne.
Pěvně ovšem doufám, že se vyhneme zbytečným vycpávkám a bude mít aspoň trochu děj jako první díl.

zirafinec
18.02.2024 3 z 5

Podle toho, jak se mi první díl líbil, bych čekala, že tento na tom bude podobně. No. Jak již bylo mnohokrát řečeno v jiných komentářích, tento díl už bych do young adult nezařadila. Je to spíš erotický román pro ženy. Líbí se mi ale ten svět a postavy. (Kromě hlavní hrdinky. Ta je taková... Mno... Není to úplně ideální. To její nastavení Všichni se mě bojte, i když nedělá nic, kvůli čemu by měli... V prvním díle jsem s ní problém neměla, nevím, co se stalo.)

Neříkám, že je to špatná kniha. Pokud člověk chce číst zamilovanou a peprnou knihu zasazenou do fantasy světa, tohle je to, co hledá. Já jsem ale po prvním díle čekala fantasy s enemies to lovers linkou, což se autorce dařilo dokonale. Zkráceně - kdyby se z knihy vyškrtala valná většina erotického obsahu, zůstal tam jen ten, který je opodstatněný a/nebo děj někam posouvá, příběh by byl fajn.

Třetí díl si ale přečtu.

Artep071
06.02.2024 5 z 5

I pokračování mělo svou dynamiku a napětí... Přemrštěné kombinace a zvraty mě ale v polovině příběhu docela zmátly. Mám pocit že se v tom uzlu autorka sama ztratila... Přesto jsem si to užila a těším se na pokračování :)

KnihomolkaKatka
23.01.2024 3 z 5

Oproti prvnímu dílu o dost slabší. Bylo vidět, že autorka potřebovala připravit půdu pro další díl, který, jak se zdá, bude zase skvělý. Tenhle byl takový výplňkový, přesto nemůžu říct, že bych se u čtení úplně nudila. Emilii jsem zde nepoznávala. Vzhledem k prostředí bych čekala, že se autorka do toho více opře a ovlivní více její chování. Přišlo mi, že se v ní střídali dva různé charaktery - chvíle, kdy se chovala jako jeptiška (stydlivá, upejpavá, zdrženlivá) a pak chvíle, kdy byla pravý opak jako by jí přeplo nebo co a byla konečně alespoň trošku tou, kterou bychom v pekle čekali.
Ira je miláček. Jako neměl by se mi líbit, ale já prostě ty knižní bad boye, kteří umějí ukázat, že mají i srdce na pravém místě, žeru.
Na třetí díl se těším a doufám, že bude skvělý. Alespoň ten twist na konci naznačoval, že by to mohlo být konečně ono zase.

lucyvase4
13.01.2024 2 z 5

Já převezu vás k břehům věčně hrůzy, v tmy propasti, kde s ledem zář se svaří. Dante Alighieri

Musím říct že z knihy mám velmi smíšené pocity. 1/3 knihy byla naprosto o ničem. 2/3 připomínala špatný erotický film. Až v poslední části knihy jsem se dočkala fantasy. A musím říct, že se mi líbilo. Škoda, že taková nebyla celá kniha.

Emilia mne neskutečně štvala už v první díle. Musím ale říct, že v tom druhém to bylo ještě horší. Tak blbou postavu jsem snad ještě v knize nepotkala. Někdy jsem měla pocit že trpí schizofrenií. Ira byl pro ni úžasný, pozorný a vzápětí sobeckej hajzlík, který ji chce jen využít.
Je panovačná, nevděčná, sobecká, pyšná a její ego sahá až k nebi. I když sama nic nedokázala. Kdyby se tak choval démon ok, ale ten byl oproti ní úplný beránek...

Na to, že je to YA literatura jsme byli svědky dost bizardnich erotických scén. Prsa polévaná čokoládou, šlehačka na chloubách pánů. Nespoutané orgie na stolech. Tohle číst moje dcera ve 12letech, tak asi nadšená moc nejsem.

No, nakonec se aspoň pár záhad vyjasnilo, jiné ale přibyly.
A mně nezbývá nic jiného než doufat, že poslední díl bude fakt bomba


Hodnotím: 2,5/5

Jidu
10.01.2024 1 z 5

Vítejte v pekle! Emilia a Ira do jednoho takového jdou a rozhodli se, že nás, čtenáře, pěkně potrápí.

Myslím, že Emilia má nějakou duševní poruchu, asi schizofrenie, protože si velmi často v hlavě říká, jak je Ira hodný a pozorný, ale její papulka povídá úplně něco jiného!

Ano, opět se nám holka předvedla. Je naivní, hloupá, ale myslí si, jak je drsná a hustá. Přitom nebýt Iry, tak je dobře 10x po ní. Ale tento detail budeme ignorovat. Všichni hříšní princové by se jí měli bát!!

Kniha je plná (ne)erotických scén, které postupně převezmou nadvládu nad světem a propracovaným dějem. Než se do toho "pekla" jen dostaneme, tak musíme přežít všechny možné pubertální představy a kdo ví co ještě.

Kdyby to bylo aspoň fakt naplno, že se spolu vyspí. Hříšní a sexy princové, ty asi moc trpělivosti mít nebudou. Ale tady je Ira hotová cudnost...až do konce knihy.

Bohužel, tohle bylo zklamání. Nevím, co bych víc řekla. Dobrý nápad, katastrofální provedení. Řekli byste, že tam není sex, protože to je YA, ale on tam je, jen ne mezi hl. postavami. No logika nikde.

Celkově se nám opravdu z fantasy stává nepovedený erotický román a to mě teda nebere. Když už nechtěla dotáhnout fantasy k dokonalosti, tak to měla nabombit do erotiky. No, do třetího dílu nejdu. Škoda.

juni
29.12.2023 5 z 5

Pokračování se mi líbilo. I když první díl byl první díl

Lestiluc
19.12.2023 1 z 5

(SPOILER) Asi se teď budu hodně lišit od ostatních hodnotící, ale tato série je dle mého naprosto otřesná. Po prvním dílu jsem doufala, že se kvalita díla aspoň trochu zlepší. No chyba lávky. Tento díl mi přišle jak splynutí Stmívání a Padesáti odstínu šedi. Naprosto zbytečné sexuální vsuvky, které byly na můj vkus až moc časté. Chápu, že se pohybujeme ve světě Hříchů a svárů, ale všeho moc škodí. Jak kdyby si autorka léčila komplexe z toho, že sama nic podobného nezažila. Děj skoro žádný, tak nějak se příběhem loudáme a doufáme, že se z toho něco vyvrbí. Absolutně nepobírám pointu příběhu. Takto mě žádné dílo snad ještě nepobouřilo, a to už mám pár knížek za sebou. Poslední díl přečtu, ale bohužel jen z toho důvodu, že nemám ráda rozdělané série.

Tess_BooksNerd
14.12.2023 4 z 5

Tento díl byl mnohem lepší, než předchozí. Děj plynul hladce, spousta tajemství i něhy a zuřivosti. V určité části už jsem tušila, kým Ira ve skutečnosti je. Emilia mi lehká na nervy. A to opravdu hodně. Její počínání bylo chaotické, chování k Irovi neslušné a velmi sobecké. Svým zvráceným zpusobem ji projevoval náklonnost, svou ochranářskou stránku i něhu. A ona se chovala jak umanuté rozmazlené děcko. Celkově knihu hodnotím kladně, a to jen díky Irovi.

Holubka
04.12.2023 5 z 5

K druhému dílu jsem se dostala asi po půl roce co jsem přečetla první. A vidím, že jsem udělala chybu, že jsem tak dlouho otálela. Tenhle díl byl skvělý. Sice mi chybělo prostředí Itálie, ale jinak jsem naprosto spokojená. Po přečtení mám teda otázek plnou hlavu a hned sahám po třetím díle abych se konečně všechno dozvěděla. A ta sexuální energie mezi Irou a Emilií? Chvílemi jsem myslela, že to jiskření mezi nimi mi zapálí knížku.

Nifgai
30.11.2023 4 z 5

Spousta a spousta otázek, které vyvstaly a odpovědi jsme se skoro žádné nedočkala. Jinak démonický svět, hříchy a samotní démoni se mi velmi líbili. Tentokrát jsem si víc užívala popis šatů než jídel (těch tam taky tolik nebylo) a samozřejmě nejvíc jiskření Emilie a Iry.

espesita
05.11.2023 4 z 5

I přes to, že se mi druhý díl také v podstatě líbil, stále se mi toho moc nevyjasnilo. Padla nějaká tajemství, ale pořád určitě nějaká zůstávají. Vztahy mezi všemi postavami byly také skvělé. Stále mám ale zmatek v Emiliinych postupech a myšlenkách. Zdá se mi, že skáče od jednoho k druhému a ačkoliv jí to asi dává smysl, mně tedy moc ne. Stávalo se mi až příliš často, že jsem nechápala, proč dělá zrovna tohle a čeho tím chce docílit.