misicka2 misicka2 komentáře u knih

☰ menu

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Skvělá oddychovka, která se čte sama... Doporučuji celou sérii!

30.11.2014 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Naprostý průměr. V současnosti je na trhu takové množství knih na podobné téma, že už mi to leze na nervy. Na druhou stranu je kniha čtivá a rychle ubíhá.
Tuto recenzi píšu asi po 14 dnech od přečtení a upřímně si už ani moc nevybavuji děj, protože se mi plete s mnoha dalšími, takže kniha mi nic nedala. Od dobré knížky vyžaduji nějaké hlubší myšlenky, nad kterými budu moct přemýšlet i po dočtení.

30.11.2014 2 z 5


Šest let Šest let Harlan Coben

Upřímně? Čekala jsem mnohem víc, ale nějak mě tato knížka nedostala do kolen, jak jsem doufala. Autorovi dám ale určitě ještě šanci, protože jeho styl psaní se mi líbil. Zápletka byla taky celkem originální, ale prostě jsem se nemohla pořádně začíst, aby mě to nutilo pokračovat pořád dál a dál. Konec byl až přeslazený a trochu mi vadil. Suma sumárum, takový lepší průměr.

23.11.2014 3 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Konečně! První kniha o Harrym, která mě opravdu bavila - byla napínavá, děj se zbytečně nenatahoval a ještě k tomu s překvapivým koncem (podotýkám, že jak knihám, tak filmům jsem se doposud obloukem vyhýbala, takže jsem opravdu netušila, co se stane). Už to není pohádka pro děti a i v mém věku jsem knížku četla jedním dechem. Opravdu se těším na vyvrcholení celé série.

09.11.2014 5 z 5


Blbá sázka o fajn kluka Blbá sázka o fajn kluka Shana Norris

Příjemná oddychovka, ale spíš pro mladší věkovou kategorii. Určitě se ale četla dobře a na odreagování od náročnější literatury je ideální.

30.10.2014 3 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Příběh sám o sobě je určitě zajímavý. Jen mi opravdu vadila délka knihy - vše se hrozně natahovalo a určitě by bylo lepší, kdyby děj více odsýpal.

30.10.2014 2 z 5


Ještě než umřu Ještě než umřu Jenny Downham

Asi nevím, co si o knížce myslet. Zvládla jsem ji přečíst během jednoho víkendu, což dokazuje, že se mi líbila. Jen mám pocit, že jsem už o této tématice četla lepší knihy, které ve mně zanechaly hlubší dojem. Ale četla se výborně a dokázala reálně nastínit pocity mladé umírající dívky, za což má autorka můj obdiv. Tessa mi sice svým jednáním občas lezla na nervy, ale je hrozně těžké pochopit myšlenkové pochody umírajícího člověka, který touží po životě. Já jsem jí každopádně fandila až do konce, aby se jí splnilo každé přání ze seznamu.
Knížku Ještě než umřu určitě doporučím dál, protože za přečtení rozhodně stojí.

20.10.2014 4 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Musím přiznat, že i přes "averzi" vůči českým spisovatelům, kterou si s sebou nesu asi už od základní školy, se mi knížka velice líbila a své volby sáhnout po české autorce tak vážně nelituju. Paní Petrusová mě opravdu mile překvapila, neboť píše velmi poutavě. Tento román má zajímavý a originální námět, který se v českých vodách jen tak nevidí. Knihu jsem přelouskala během dvou dní, dobře jsem se u ní pobavila a s čistým svědomím ji tak mohu doporučit. Já sama jsem se již pustila do druhého dílu :)

05.10.2014 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

John Green nezklamal. Já jeho knížky prostě miluju, nemůžu si pomoct. Vždy mám pocit, že jsem součástí děje a prožívám stejné emoce jako hlavní hrdinové. Opět mě pan Green dokázal rozesmát, rozbrečet, milovat i truchlit, a to najednou! A když si uvědomím, že tohle je autorova prvotina, nedokážu si ani domyslet, co všechno ještě dokáže napsat. A já upřímně doufám, že toho bude hodně :)

15.09.2014 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Po několikaletém odmítání čehokoliv s názvem Harry Potter jsem se konečně odhodlala k přečtení tohoto díla... A výsledek? Hrozně lituju toho dlouhého čekání, protože jako mladší bych knihu určitě ocenila mnohem víc. Ale i přesto, že nepatřím do věkové kategorie, pro kterou je kniha určena, musím uznat, že se mi kniha moc líbila. Příběh je skvěle propracovaný a moje fantazie se rozjela na plné obrátky. Příběh z Bradavic mě bavil a určitě tak nezůstanu pouze u prvního dílu. Knihu určitě doporučuju!

11.09.2014 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Od knížky jsem se nemohla odtrhnout - skvělý námět, úžasně napsaný a ze života. Příběh Hazel a Augusta mě úplně dostal. Tohle je knížka, na kterou nikdy nezapomenu a určitě si ji ještě někdy přečtu.

05.09.2014 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Jedna z lepších severských krimi, od které jsem se nemohla odtrhnout, dokud jsem se nedostala na konec. Za sebe můžu určitě doporučit!

07.07.2014 4 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Fajn oddechovka, u které jsem se i zasmála. Autorka píše velice pěkně, její knížky se čtou samy :)

07.07.2014 3 z 5