Mikoláška Mikoláška komentáře u knih

☰ menu

Botanik Botanik M.W. Craven

Opět autor nezklamal. Doufám, že píše další....Už se těším na další setkání s Tilly a Poem.

13.03.2024 5 z 5


Pod šepkajúcimi dverami Pod šepkajúcimi dverami TJ Klune (p)

Až nastane čas dát si s Hugem a Wallacem čaj a vdoleček, budeme vědět, že je to jen přestupní stanice. Do té doby, co udělám s časem, co nám zbývá, je jen a jen na nás :)

04.12.2023 5 z 5


Ve větvích Yggdrasilu Ve větvích Yggdrasilu Tereza Kadečková

Kniha mně trošku zklamala, že to v podstatě bylo všechno moc na rychle a relativně snadno (i když smrt rozhodně nezlehčuji) vyřešeno. U fantazy jsem většinou zvyklá na několikadílné příběhy (až na některé výjimky), kde se jde trošku víc do hloubky. Ale jinak obdivuji každého, kdo je schopen napsat knihu (o tom žádná).

27.11.2023 3 z 5


Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Tak tohle byla rozhodně nejlepší jednodílná fantazy jakou jsem kdy četla. Žádná hluchá místa, žádná vata. Dostala jsem spoustu podnětů k zamyšlení, dostala jsem krásný příběh se skvělým koncem. Ale především jsem dostala zase potvrzení toho, že člověk musí být "openmind" a že láska opravdu stačí....

16.11.2023 5 z 5


Ozvěna věcí budoucích Ozvěna věcí budoucích James Islington

Tato fantasy má určitě velký potenciál. Kniha se čte velmi dobře, jen je asi potřeba jí číst více uceleně, aby se člověk neztrácel v postavách a ději, neboť se mi párkrát stalo, že po nějaké pauze jsem se opravdu ztrácela, kdo kde kdy a s kým :) Rozhodně jsem zvědavá na třetí díl.

06.11.2023 4 z 5


Sleduji tě Sleduji tě Michael Robotham

Autora úplně zbožňuji, jeho knihy jsou naprosto úžasné, hlavním hrdinům není co vytknout (člověk by je chtěl i potkat, jak působí skutečně) a ten konec? No pecka.....

30.10.2023 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Určitě potřebujeme víc Tilly :) Jsou skvělá dvojka, která se vzájemně velmi doplňuje a ovlivňuje.... velmi dobře zvolená kombinace těchto dvou postav. Jinak trošku politiky, trošku "kdo výš, kdo dál", ale jinak velmi čtivé. Už se těším na další díl....

19.09.2023 5 z 5


Pouto Pouto Anna Todd

Celá série je velmi čtivá, o tom asi žádná. Některé pasáže jsou dlouhé a občas jsou opakující se - hádka, odchod, sex, usmíření, další hádka....ale i tak to v životě může vypadat. Pro mně opravdu oddychovka, protože jsem v životě už dál než hlavní hrdinové. Ale pro "náctileté" toto může být nápomocné (co všechno může proběhnout na nějakém mejdanu; a že nikoliv všichni se zdají být kamarády), nebo romantické, někdy i zkreslené, ale i odrazující. No posuďte každý sám.

Spoiler:
Závěr byl fajn, protože to vlastně dobře dopadlo, škoda jen, že byl na jednu stranu takový uspěchaný, ale i tak to potěší.

21.08.2023 4 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Je to opravdu stále dokola, jeden přešlap, hádka, usmíření, další přešlap, hádka, usmíření - klid před bouřkou....atd. atd. .... z mého pohledu to ukazuje opravdu naivitu mládí, a střet mezi realitou a představami romantických příběhů z knížek. Láska opravdu není vždy snadná. No uvidíme, kam se to zase posune dál. Jinak styl psaní mi sedí, je to svižné, dobře se to čte, žádná úplně hluchá místa.

16.08.2023 4 z 5


neexistence neexistence Eva Pospíšilová

Anotace knihy sedí naprosto přesně, takže opravdu dostanete to, co je tam napsáno. Přesto kniha v některých částech nutí k zamyšlení, ale to hlavně záleží v jaké životní fázi se jako čtenář nacházíte, čím jste si prošli, co prožíváte a kam směřujete. Nicméně smekám před autorkami, že se nesnažili příběh zlehčit, nebo mu nasadit mu růžové brýle, nebo vše zalít sluncem, a ten konec....No posuďte sami.

03.08.2023 5 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Celou sérii vnímám jako oddychovky mezi jinými žánry. Ale je to čtivé, je to milé, nemusím v tom hledat žádné skryté významy, a ještě "procestuji" svět :) Takže kdo má rád Popelku na několik způsobů, vzhůru do těchto knih.

31.07.2023 5 z 5


Kurátor Kurátor M.W. Craven

Opět se velmi líbilo a bylo rychle přečteno. Závěr jsem úplně nečekala, ale "lidé jsou různé" a vraždí se i pro míň. Další díl již na stole.

31.07.2023 5 z 5


Černé léto Černé léto M.W. Craven

Opět úžasné. Rozhodně skvělý další díl, který drží laťku s předchozím dílem. Tilly a Poe skvělá neotřelá dvojka. Vřele doporučuji a vrhám se na další díl.

31.07.2023 5 z 5


První, kdo na konci zemře První, kdo na konci zemře Adam Silvera

Stejně silný zážitek jako při čtení "Oba na konci zemřou". Mít tolik síly a tolik odvahy změnit zásadní věci ve svém životě, a nenechat to až na zítra, až na pondělí, až příště nebo až na někdy..... Chcete něco změnit? Tak to změňte, nikdo jiný to za Vás neudělá, musíte sami chtít.... a nezapomeňte žít, žít teď, nikoliv až potom.....

07.07.2023 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Tuhle autorku mám moc ráda, její knížky jsou hezké pohlazení na duši. Vůbec mi nevadí, že se jedná v podstatě o pořád stejný scénář, baví mně velmi ta různorodá prostředí, kam člověk opravdu má chuť vyrazit. A vůbec neškodí, hýčkat si tu naději, že hrdinové mají své sny, které se jim vyplní. Protože proboha, proč ne :)

19.05.2023 4 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Za mně velká spokojenost.... Děj prohnat třemi knihami, super. Klobouček autorovi. Dojem ani nekazí, že není všechno rozhřešené a zbývá několik otázek....

18.05.2023 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Spokojenost, další díl v ruce :)

12.05.2023 5 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Příště určitě v "elektrické" formě :) Je pravda, že množstvím postav jsem se občas trochu ztratila. Jinak velmi čtivé, i když některé pasáže jsem přeskakovala, jelikož mně vedlejší vyšetřovací linky moc nezajímaly. Těším se na další díl, kam se bude agentura a její členové posouvat dál....

02.05.2023 4 z 5


Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Jsem ráda, že nebyla po dlouhé době ohrožena Josie nebo někdo z jejích blízkých, i když tento zločin byl rovněž náročný (jak jsou oběti děti, tak je to vždy emocionálně náročnější, a to to jenom čteme, bezprostředně se nás to netýká). Super série....šup sem s dalším dílem....

25.04.2023 4 z 5


Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Nezklamalo.... Vzhůru k dalšímu dílu

24.04.2023 4 z 5