Sleduji tě

Sleduji tě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474739/bmid_sleduji-te-d9l-474739.jpg 5 150 52

Joseph O'Loughlin série

< 7. díl >

Marnie Loganová má neustále pocit, že ji někdo sleduje. Cítí šimrání na krku, koutkem oka jako by vídala něčí siluetu, ale když se otočí, nikdo tam není. Ke strachu má však několik důvodů. Její manžel Daniel před rokem beze stopy zmizel a vzhledem k tomu, že policie nenašla ani tělo, ani žádné důkazy o tom, že by došlo k násilí, Marnie nemůže potvrdit, že je její muž po smrti a vybrat jeho životní pojistku. To by samo o sobě nebyl takový problém, nebýt toho, že jí Daniel zanechal spoustu dluhů a ten největší z nich po ní teď vymáhá místní mafián. Marnie ze zoufalství požádá o pomoc svého souseda, klinického psychologa Joea O’Loughlina. Joe se domnívá, že mu však Marnie ze své minulosti něco zatajuje, něco, co by ho mohlo dostat do hledáčku tajemného vraha…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Watching You , 2013


více info...

Přidat komentář

konicekbily
15.01.2024 5 z 5

Promyšlená a propracovaná zápletka od počátku hlavní hrdinku uvrtá do skoro neřešitelných problémů - ona sama neví, která bije - a do zhruba poloviny knihy neví ani čtenář, která bije. Posupně jak se děj rozvíjí, se zápletka ještě více zamotává a čtenář neví kam se vše ubude ubírat. Moc pěkný thriller, možná i trochu sociální román!

Disease
02.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Od sociální balady k červené knihovně aneb "padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina". Tohle se fakt nepovedlo. Prostřední část, když se na scéně objeví Ruiz, je fajn.


Bedřich63
30.11.2023 4 z 5

Mám rád knihy, kde v pozadí figuruje nějaká ta souvislost s lékaři, psychology, patology atd. Tady to navíc je skoro vždy jako hlavní téma.
Autor opět vypráví příběh ze dvou pohledů a jakoby ve dvou časových liniích, které se postupně přibližují.
Pro mě tady tentokrát byla trochu upozaděna role obou hlavních postav Josepha a Vincenta, takže mi oproti předchozím dílům něco chybělo. Téma ale bylo zajímavé a u knihy jsem se nenudil. V této sérii budu pokračovat.

Mikoláška
30.10.2023 5 z 5

Autora úplně zbožňuji, jeho knihy jsou naprosto úžasné, hlavním hrdinům není co vytknout (člověk by je chtěl i potkat, jak působí skutečně) a ten konec? No pecka.....

Agatha84
23.10.2023 5 z 5

Mohu se prohlásit za hrdého majitele všech dílů této série a zároveň za počínajícího závislého na příbězích autora.
I tentokrát hodnotím plným počtem (s vědomím, že se jedná o zkreslený pohled plně zaujatého čtenáře :-)

Sančez
29.09.2023 5 z 5

Tak tohle bylo zvláštní aspoň pro mne. Takhle vystavěný příběh jsem ještě nečetla. Na mne to bylo až moc syrové a brutální, ale tak neskutečně čtivé. Knihu jsem nemohla odložit, hltala jsem stránku za stránkou. A ten konec to jako vážně? PECKA.

gigi77
07.08.2023 5 z 5

Otevřela jsem knihu a našla další poklad s pravidelně vysokým stupněm vytříbené interpretační kvality, který mě jako vždy nadchl nevšedním tématem.

Autorovi opět smekám a sděluji:_Ne, Vy nevyčpíte!_,jakožto reakci na jeho prolog k teto knize:

_ Pokaždé, když dopíšu román, pomyslím si, že to je konec - že už mi došly nápady, postavy, zvraty i hlášky.
_ Co děláš?
 Něco mě napadlo.
 Myslela jsem, že jsi jen prázdná skořápka, vytěžená lidská bytost.
 To bylo předtím.
 Sleduji tě je můj devátý román a slova mě naštěstí stále neopustila.

čef
15.07.2023 4 z 5

Hyperstalking jaký jsem ještě nikde jinde nezaznamenal, na mne v této knize působil spíše nevěrohodně, než abych se nad ním pohoršoval nebo se ho snažil pochopit. Závěr byl sice propracovaný, sem tam s nějakým tím odhalením a vysvětlením souvislostí, ale celkově to nemělo ten správný šmrnc, alespoň pro mne. Thriller, jakých je všude plno, toť můj závěr.

Šánka
17.06.2023 5 z 5

Je to již pár let, kdy jsem četla první příběh s psychologem Joem a detektivem Ruizem, a tehdy to byla láska na první počtení, vydržela dodnes...
Tentokrát se Joseph s detektivem ve výslužbě Ruizem snaží pomoci najít manžela své pacientky. Je to pátrání napínavé, svižné a nekrvavé (mrtvoly ale nechybí :-)), psychologicky propracované s tradičně skvělými dialogy. A třešničkou na dortu je úplný závěr, který vás nenechá v klidu.
U této série nemůžete šlápnout vedle, takže pokud hledáte dobrou, nekrvavou, thrillerovou sérii, doporučuji!

PetikH2O
15.06.2023 5 z 5

Zatím moje druhá kniha od autora a je to pořád lepší. Za mě to bylo dokonalý, bavila jsem se a nevím, jestli miluju víc Joea nebo Ruize. :D

hannina
15.06.2023 4 z 5

Marnie nemá dobré časy. Její manžel zmizel a ona zůstala sama se dvěma dětmi a potýká se s dluhy, které ji po manželovi zbyly.... No a pak lidé, kteří jí nějak zkřivili vlásek na hlavě, začnou postupně přicházet o život... Její psycholog, náš starý dobrý známý Joe OLoughlin se dopátrá toho, že osobnost Marnie byla v minulosti dost porouchaná a v této souvislosti se stává podezřelou. Ale kolem ní a dětí se však také dějí zvláštní věci, které musí mít na svědomí někdo další. Toho někoho objeví Marnie u sebe doma. Je to taky porouchaný chlápek, který však pro ni chce jen to nejlepší.... No prostě mazec. Zajímavé, čte se to dobře.

moudivlacek
18.05.2023 5 z 5

Po dlouhé době opět setkání s klinickým psychologem Joem. A opět skvělá kniha, i když od tohoto autora ani nic jiného nečekám. A na začátku opravdu doporučím číst tuto sérii postupně, aspoň si uděláte lepší obrázek o Joeovi a jeho příteli nyní detektivu v důchodu Ruizovi.
Zde je příběh ženy Marnie, která se snaží uživit svoje dvě děti po náhlém zmizení svého manžela, a její snaha hlavně přežít. Ale dluhy po manželovi jí to rozhodně neusnadňují. A název knihy napovídá, že je tu ještě někdo jiný. A ten číhá zpovzdálí a číhá na správný okamžik....
A také se dozvíte, jaký je rozdíl (z odborného hlediska) mezi voyeurem a stalkerem. A také o jedné vzácné psychické poruše. Napínavé až do konce.
A já se rozhodně budu těšit na další díl. Knihu doporučuji.

asterixka
20.02.2023 5 z 5

Nejde hodnotit hůře, než plným počtem. Knihy Michaela Robothama absolutně splňují všechny mé požadavky a obě série mají setrvalou - nadstandardní kvalitu. A já jsem opět natěšená na pokračování :)

petrpospa
19.02.2023 5 z 5

Plný počet. Příjemné, čtivé, nic moc se vytknout nedá, což jen potvrzuje vysoké hodnocení čtenářů. Autor, který nezklame.

klokan.1905
13.01.2023 5 z 5

Sleduji tě...
V pořadí již sedmé pokračování ze série Joseph O'Loughlin... Doporučuji Vám číst sérii postupně od prvního dílu... Vím, toto je již sedmý, ale určitě se Vám to čtenářsky vyplatí... ;-) Skvělé psychologické thrillery...
K samotné knize...
Marnie Loganové zmizel před více než rokem beze stopy manžel... Policie nenašla jeho tělo, nenašla ani žádné důkazy o násilí... Nyní má Marnie neustále pocit, že ji někdo sleduje... Když se však otočí, nikdo tam není... O pomoc požádá svého psychologa Joea O'Loughlina...
Výborné čtení... Mohu doporučit k přečtení...

šipek
03.01.2023 5 z 5

Za mě velice dobrá série. Kdo má rád psychologické thrillery tak tuto knihu vřele doporučuji. Pomaličku vše do sebe zapadá, sám jsem nevěděl co je lež a co je pravda. Vše se postupně vysvětluje a závěr je wau.

kap66
10.12.2022 4 z 5

V posledních dvou letech se ze mě stala na mou věru tvrďačka: dokážu zabouchnout dveře za sérií třeba i uprostřed (!) a někdy i za celým autorem(!!) :-) A to jen proto, že svého vraha (většinou sériového psychopata) nechá vraždit tak, že mi to obrací žaludek (no fuj, hnus) i mozek (no propánakrále, hloupost).
Michaela Robothama se to netýká. Hlavní hrdina série je psycholog, je tedy jasné, že hlavní padouch bude mít i tady psychiku hnutou, nedá se nic dělat. Ne že bych příběhu uvěřila, stačí, že napnutá a zaujatá čtu a žaludek je v pohodě. Nemám úplně ráda, když autor udělá z policejního vyšetřovatele nespolupracujícího náfuku jenom proto, aby jeho favoriti měli volné pole působnosti. Joe i tak prostoru moc nemá, pro Ruize je to bokovka, ale aspoň že tak, jeho glosování je osvěžující. Tyhle dva jsem si oblíbila a vyhovuje mi autorův styl. „Sleduji tě“ není perlou série, ale celá řada s Joem O’Loughlinem zastiňuje v přihrádce mé knihovničky, nazvané „nerealistické psychothrillery“, většinu ostatních.

Atak
07.12.2022 5 z 5

Výborná kniha s obrovským otazníkem na konci ;)

efka.saf
10.11.2022 4 z 5

Tenhle autor je pro mě téměř sázka na jistotu. Žádná knížka mě ještě nezklamala a samozřejmě ani tahle nebyla výjimkou. Téma bylo zase trochu z jiného soudku, ale zpracované zajímavě a poutavě, jak je u autora zvykem.
Do svého života nás tentokrát nechala nakouknout Marnie Loganová, která nemá zrovna na růžích ustláno, ale co si budeme namlouvat, to ani lidé kolem ní. Joe jí jako její psycholog nabízí pomocnou ruku a spolu se svým přítelem a naším starým známým Vincentem začínají zabředat do velmi zajímavého soukolí událostí, v jehož centru je neustále právě Marnie.
I když prvních cca 150 stran se mi četlo poněkud těžce, pak se příběh hezky rozběhl a já jej dočetla už téměř na jeden zátah. Jak jsem se pročítala řádky dál a dál, stále víc mi v hlavě rezonovala Prasklina od S. J. Bolton, ale naštěstí se oba příběhy posléze vydaly každý svou cestou.
Ve finále se mi kniha opravdu líbila. Nepatří asi mezi ty úplně nejlepší od autora, ale pořád je to výborně propracovaný thriller, kterým Robotham potvrzuje své neuvěřitelně vysoké spisovatelské kvality. Stále mi ještě od autora pár knih zbývá a já jsem za to velmi ráda. Tenhle autor je absolutní TOP!

SimonaP
14.08.2022 4 z 5

Kniha byla napínavá, moc mě bavila. Spoiler: jen postava Malcolma mi tam přišla zbytečná až rušivá, klidně bych se bez něj v knize obešla a přidalo by to na důvěryhodnosti.

Autorovy další knížky

Michael Robotham
australská, 1960
2015  93%Řekni lituji
2021  90%Hodná a zlobivá holka
2015  84%V podezření
2017  92%Střepy
2018  91%Štvanec

Kniha Sleduji tě je v

Právě čtených6x
Přečtených177x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených12x
Knihotéce129x
Chystám se číst88x
Chci si koupit28x
dalších seznamech1x