MarsyPint MarsyPint komentáře u knih

☰ menu

Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Na doporučení jsem očekávala dobrou knihu, ale tohle je prostě super silný a skvělý příběh. Styl vyprávění, pohled ze dvou stran a konečné propojení mě naprosto dostalo.

07.09.2020 5 z 5


Turista Turista Olen Steinhauer

Ze začátku jsem měla poměrně velký problém se do knihy začíst a orientovat se v postavách. Teprve zhruba v druhé půli dostává příběh spád a ačkoli není vyloženě akční, tak přece jen zaujme. Oceňuji vcelku srozumitelné, ačkoli pro mě dost šokující,vysvětlení práce tajných agentů a "špionů" a dopad na soukromý život.

03.09.2020 4 z 5


Cujo Cujo Stephen King

Knihu jsem četla už poměrně dávno, ale od té doby když potkám vzteklého psa, tak mu řeknu Cujo :-)

03.09.2020 4 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Za mě velice dobře napsané, i když by se našlo několik nelogických věcí - především doba po kterou jsou stále bez vody a přesto reálně schopni uvažovat a fyzicky fungovat - ale jinak moc poutavě napsané, především se mi líbilo rozdělení kapitol z pohledu jednotlivých postav a i to, že hlavní "hrdinové" jsou dospívající děti. Děj má spád, hlavních postav není mnoho a lehce se v nich člověk orientuje. Moc pěkné!

13.02.2020 5 z 5


A Bůh pravil: Budiž Jonáš A Bůh pravil: Budiž Jonáš Sebastian Niedlich

Kniha se mi líbila, i když po přečtení první ( Smrt a jiné vrcholy života ) jsem možná čekala trochu víc. Rozhodně je to ale příjemná oddychovka u které občas zacukají koutky. Škoda trochu toho závěru, jako kdyby najednou autor nevěděl, co dál napsat a tak to raději rychle ukončil.

05.02.2020 2 z 5


Poslední pes na Zemi Poslední pes na Zemi Adrian J. Walker

Za mě dobrý. V celku zajímavý děj, více mě samozřejmě bavily kapitoly, které vypráví pes Lineker a nijak mě neuráželo ani jeho sprosté vyjadřování :-))

05.02.2020 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Velké zklamání. Věřím, že tento styl má své příznivce, ale mě kniha spíše přišla jak parodie na thriller.Rychlý začátek z kterého se velice stručně dozvíme to nejdůležitější, hlavní hrdinka je žena vyšetřovatelka a samozřejmě má spoustu osobních problému, které jsou vlastně nejdůležitější pro celý děj, protože jinak by nebylo o čem psát.

05.02.2020 1 z 5


Tři vteřiny Tři vteřiny Anders Roslund

Velmi zajímavé téma, vcelku pěkně popsané detaily, rychlý spád, v jeden moment i šok ve smyslu, to snad autor nemyslí vážně ( kdo četl, jistě ví, co myslím ), ale konec mi přišel až moc přehnaný. Jinak musím přiznat, že mě celkem dostalo, jak snadno lze využít a zneužít člověka a velice rychle v případě vlastního prospěchu tzv. hodit přes palubu.

05.02.2020 4 z 5


Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Po dlouhé době jsem zkusila žánr severské krimi a musím přiznat, že mě moc nenadchl. Téma vcelku zajímavé, začátek opravdu slibuje napětí, během příběhu přijde i několik nečekaných zvratů, ale vše mi přijde, tak nějak rychle a stroze napsané. Trochu matoucí bylo popisování postav a odhalení vraha nakonec vyzrazené během jedné věty, bez nějakého vysvětlení ( motiv mohl být trochu více rozvinut ).

05.02.2020 2 z 5


Anděl temnoty Anděl temnoty Caleb Carr

Kniha se mi líbila jak stylem, kterým je napsána, tak hlavně zvoleným dějem příběhu.Pěkně spojená zajímavá kriminální zápletka s celkem podrobným, ale ne nudným vysvětlením jednotlivých kroků dopátrání se "padoucha" :-) ( nechci prozrazovat, o co konkrétně jde ).

05.02.2020 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Je to první kniha, kterou jsem od této autorky četla a určitě nebude poslední.Ze začátku mi trochu vadilo jak se rychle střídají jednotlivá vyprávění vždy konkrétní postavy a přišla mi příliš krátká a strohá, ale postupně jsem právě této formě přišla na chuť. Jediné co bych vytkla je příliš krátké až stručné popsání samotného potopení lodi a ukončení příběhů jednotlivých postav.

21.09.2019 4 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Krásně napsaný příběh o přátelství, které se během okamžiku změní v nenávist, o tom jak některé naše činy mohou způsobit velkou tragédii, o tom, že každý člověk potřebuje vědět, že ho má někdo rád, o tom, že každý z nás má předsudky a ne každý se s nimi dokáže vypořádat o tom, že i když to tak někdy může vypadat, tak nikdo není na světě sám a vždycky se najde alespoň jedna osoba, která Vás podrží a především o tom, že je důležité žít!

16.09.2019 5 z 5


Medveďovce Medveďovce Fredrik Backman

Po roce jsem se ke knize vrátila, abych si oživila postavy a příběh než začnu číst volné pokračování My proti Vám. Znovu jsem našla momenty, které mě při prvním čtení unikly a znovu jsem se při čtení musela opakovaně zamýšlet jak těžké je zůstat tzv. loajální nebo se umět postavit a říci pravdu. Příběh mě velmi zasáhl , moc se mi líbilo jak Backman lehce rozvíjí příběhy několika dospívajících dětí a se stejnou mrazivou lehkostí, jakoby na pozadí, ale o to silněji i jejich rodičů. Nádherně popsaná pouta přátelství, která se během okamžiku ztratí a už nikdy je nikdo není schopen obnovit. Takové přátele jako má člověk v patnácti už nikdy mít nebude.

08.09.2019 5 z 5


Muž, který stál v cestě Muž, který stál v cestě Ivan Fíla

Brilantně zpracovaný příběh muže o kterém si troufám říci, že ho nikdo a především jeho úlohu v té době neznal. Neumím si představit jeho zklamání a pocit bezmoci poté, co pochopil, že takto opravdu ne.

05.09.2019 5 z 5


Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

Knihu jsem začala číst spíše pro zajímavost a lepší pochopení proč se někdo rozhodne něco takového dělat.Co člověka k tomu vede a jaké má z toho pocity.Musím popravdě říci, že jsem se jen utvrdila v tom, že většina těchto vojáků ( nechci se nikoho dotknout nebo někoho urazit - píši jen svůj názor) jsou jen vycvičené stroje, které plní rozkazy.Těžko říci zda to pro ně nezačne po nějaké době být i zábavou a kolik v nich ještě zůstane lidskosti.Smutné, že něco takového musí být.

05.09.2019 3 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Děj mě naprosto uchvátil.Líbilo se mi jak se nenápadně rozvíjí a pro mě naprosto nečekaně vyvrcholí - myslela jsem, že se v závěru vrátí někdo jiný.Chvílemi mě až mrazilo, ale zároveň jsem si říkala, co kdyby takové místo skutečně existovalo.

05.09.2019 5 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Opět naprostá pecka! Je k neuvěření kde S.King stále čerpá náměty a vždy něco originálního. "Každý z nás něco potřebuje, jen ještě neví co přesně" :))

05.09.2019 5 z 5


Člověk má dělat to, nač má sílu Člověk má dělat to, nač má sílu Pavel Kosatík

Naprosto skvěle sepsaný životopis výjimečné ženy. Styl psaní p.Kosatíka mám velice ráda.Stejně jako u jiných svých knih i zde píše naprosto nezaujatě - nehodnotí, nekritizuje, nevytváří spekulace - drží se pouze faktů a nechává na čtenáři, aby si názor vytvořil sám.Paní Olga byla výjimečná žena, neskutečně silná osobnost a jistě vzorem pro mnoho jiných.

05.09.2019 5 z 5


Původ Původ Irving Stone (p)

Kniha Irvinga Stone mě opět nezklamala.I když je to zase ohromné množství stránek četla se mi celkem lehce a plynule.První část o plavbě bych možná malinko zredukovala , ale druhá mě naprosto nadchla rozsáhlým popisem o životě vědců v 19.století.Obdivuji autora u kterého je vidět, že si s každou knihou - každým životopisem - dá opravdu práci a přípravě věnuje spoustu času.

05.09.2019


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Už od prvních řádek se mi kniha moc líbila. Zajímavý a místy velmi vtipně napsaný příběh, děj nijak nepřitažený za vlasy a i vážné zamyšlení mezi samotným příběhem jsem četla jedním dechem.Moc pěkná fantasy.

05.09.2019