Lucie85 Lucie85 komentáře u knih

☰ menu

Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

Opravdu děsivý a srdcervoucí příběh, který při čtení vzbuzuje silné emoce. Kniha je skvěle napsaná, že se od ní lze jen těžko odtrhnout.

13.11.2023 5 z 5


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

Úžasný!!! Pokračování nezklamalo, naopak! Stejně dobré tempo, napínavost, tajemnost, čtivost, poutavost. Moje šílená touha dozvědět se víc o hlavní postavě, byla konečně ukojena.

15.10.2023 5 z 5


Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Jedním slovem úžasné! Čtivé, napínavé, poutavé, tajemné. Zápletka, psychologie postav, dialogy, krátké kapitoly, svižnost, žádné nudné pasáže. Skvělé! Jednoduše mě to chytlo a už nepustilo.

15.10.2023 5 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Moje druhá kniha od tohoto autora a opět nadšení. Mám horory ráda, zvláště S. Kinga, a tady jsem během čtení postřehla i lehkou podobnost :-) Autor dokáže perfektně vystihnout strach, zoufalství a hrůzu, kterou prožívá hlavní postava, dokázala jsem se do těchto pocitů a děje naprosto vcítit a prožít ho. Přečteno za velmi krátkou dobu. Za mě skvělý (i když hrůzostrašný), svižný, děsivý a poutavý příběh.

24.09.2023 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Mistrovské dílo. Neuvěřitelně dobře napsané, příběh, který uchvátí, pohltí a už nepustí. Extrémně napínavé a nervydrásající!

05.12.2022 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Na téma holocaust a koncentrační tábory jsem už pár knih přečetla, vždy mě zasáhly, utkvěly mi v paměti, zanechaly ve mě hluboký dojem, ale v tomto případě takové pocity nemám. Celou dobu jsem měla pocit, že čtu spíš takovou odlehčenou povídku s dobrým koncem a ne román z prostředí koncentračního tábora podle skutečného příběhu. Podle mě napsané moc stroze, jednoduše, bez emocí, ani konec mě nijak zvlášť nedojal. Škoda, ale za mě stále obrovský respekt k této tématice a ke každému příběhu.

13.09.2022 3 z 5


Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Moooc krásný a hodně dramatický příběh. Román o romantických vztazích, lásce, gentlemenství, hýření, ale i utrpení, strádání, odvaze a hrdinství, to vše na pozadí kruté války Jihu a Severu. Zamilovala jsem si všechny hlavní postavy. Příběh je velice poutavý a čtivý, za mne nebylo hluché místo. Hned se pouštím do druhého dílu, nemůžu se dočkat pokračování příběhu!

30.07.2022 5 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Takový divnopříběh. Zpočátku jsem si říkala, co to vůbec čtu, uprostřed to začalo vypadat slibně, ke konci bohužel zklamání.

22.05.2022 3 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Bohužel tato kniha si cestu k mému srdci rozhodně nenašla. Způsob psaní, příběh, komunikace mezi Petrem a Lucií... Velmi těžko stravitelné. Nicméně je to na jednu stranu pochopitelné. Mezi mnou čtenářem a dílem je rozdíl 100 let! Byly jiné mravy, jiné způsoby, jiné podoby lásky, jiní spisovatelé, jiné způsoby vyjadřování se, a já osobně tomuhle stylu literatury zkrátka neholduju.

01.04.2022 1 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

Jakožto fanynka Kinga jsem velmi spokojená. Miluju jeho rozsáhlá díla a tohle je opravdu hodně obsáhlé a bohaté, jak na postavy, tak dějově. Až jsem se občas musela rozpomínat, kdo že je tenhle nebo tamta :-) Narazila jsem i na pár pasáží, které mně až tak úplně nebavily, ale v těch tisících stránkách se to dá očekávat a pochopit. A podle mě je to jedno z méně děsivých děl, primárně post-apo příběh než horor, trošku mi chyběla strašidelnost či hrůzostrašnost, ale nevadí, určitě to neubírá na vysoké kvalitě tohoto díla. Čtení jsem si opravdu užívala.

24.03.2022 5 z 5


Horečka Horečka Robin Cook

Sice se jedná o dnes už docela ohrané knižní i filmové téma, kdy chemický závod vypouští chemikálie a kvůli tomu lidé onemocní... ale i tak byl příběh strhující, žádné hluché místo. Opět velká spokojenost! :-)

26.11.2021 5 z 5


Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Tak tohle byl zásah do mého srdce. Pro mne zatím nejlepší, a zároveň z psychologického hlediska nejdrsnější kniha, kterou jsem kdy četla. Neuvěřitelně poutavé dopisy či zpověď matky masového vraha, které vyjadřují a popisují obrovskou osobní i obecnou tragédii. Takhle to vypadá, když se Vám život totálně vysměje do obličeje. Tady už není cesta, kudy dál. Už ne jako dřív. Nikdy. Ty dopisy manželovi mají obrovskou hloubku a dokáží do detailu vystihnout a vyjádřit zoufalství, smutek, hrůzu, beznaděj, destrukci lidského života takovým stylem, že se Vám zaryjí pod kůži a budete na ně myslet neustále mezi čtením, i po něm. Smekám nad odvážností a upřímností, s jakou bylo téma této knížky zpracováno. Na konci šok, slzy v očích.
Schválně jsem si hned po dočtení pustila i filmové zpracování, a musím uznat, že je velmi povedené, ačkoli popisuje pouze asi tak 10 % knihy, ostatní zásadní důležité maličkosti zůstávají divákovi utajené.

18.10.2021 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Napínavost a poutavost trochu jako na houpačce, ani námět mě od první chvíle z nějakého důvodu nezaujal. První polovina knihy pro mě nic moc, občas i nuda, moc vědeckého popisování, konec mě ale pohltil a nemohla jsem se odtrhnout. Nicméně byly pasáže, kdy jsem kroutila hlavou a říkala si, ne, to autor nemůže myslet vážně, to je blbost, to je přehnaný. Ale když to vezmu jako celek, hodnotím pozitivně. Pochválit musím i styl psaní, kniha je pěkně čtivá, i díky krátkým kapitolkám má čtení rychlý spád.

30.09.2021 4 z 5


Přiznat vinu Přiznat vinu Martin Goffa

Přiznám se, že jsem od knihy nečekala žádné zázraky, ani nevím proč jsem byla tak skeptická k české detektivce (a první od M. Goffy), když mě nakonec knížka opravdu ohromila. Nejedná se o nijak přehnaně složitý, komplikovaný a zápletkami přeplněný příběh, ale i tak je velice napínavý od začátku do konce. Chytlavě a poutavě psaná kniha, která vás vtáhne a nechce pustit, dokud nedočtete. Protože prostě potřebujete vědět ...

09.08.2021 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Skvělé dílo, u kterého jsem se opravdu bála. A to že hodně. A to mě strašně bavilo. Poutavě a chytlavě napsáno, jakmile začnete číst, nechcete přestat. Ten děj na mě tak zapůsobil, že se na Tribeč asi nikdy neodvážím zajít :-D nebo spíš budu hodně dlouho sbírat odvahu, je to přeci jen trochu lákavé :-)

15.04.2021 5 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Kniha opět skvělá, ale oproti předchozím dílům je taková umírněnější a jemnější, řekla bych. Hunter je ale samozřejmě pořád borec :-)

23.02.2021 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Jakožto fanoušek Kinga mě knížka opět bavila, ale oproti jiným Kingovkám je Outsider bohužel trochu slabší, hlavně v děsivosti a napínavosti.

31.01.2021 4 z 5


Cesta k vykoupení - některé věci se nedají odpustit Cesta k vykoupení - některé věci se nedají odpustit Lisa Ballantyne

Pomalejší tempo, ne moc záživný děj, rozuzlení se dalo předvídat. Není to úplně špatná knížka, ale čekala jsem něco o trošku lepšího. Navíc postava Anguse mě neskutečně iritovala. 60 %.

29.09.2020 3 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Pro mě nejlepší kniha z celé série! Možná i tím, že se příběh osobně Huntera dotýká. Děsivé, morbidně nápadité a strašně napínavé čtení. Občas mi extrémně detailní popisy určitých scén až skoro nedělaly dobře :-D

15.09.2020 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

To je tak krásná kniha!!! Barvité, neuvěřitelně slovně bohaté, pomalé, zároveň však poutavé vyprávění neskutečně romantického příběhu. Tohle je opravdu literární skvost. Tak překrásné čtení jsem vůbec nečekala.

21.05.2020 5 z 5