LittleAnnette LittleAnnette komentáře u knih

☰ menu

Do vody Do vody Paula Hawkins

Je zpočátku těžké se zorientovat v postavách, ještě když je zde hodně návratů v čase. Ale jakmile se zorientujete, čte se příběh sám. Mám ráda příběhy, ve kterých jsou zapleteny místní tajemné báchorky. A tahle byla velmi povedená. Načasování odhalování pravd skvělé, postavy také. Konec mě upřímně nepřekvapil, ale ani jsem ho nečekala. Brala bych klidně pár stránek navíc, hodně záležitostí se mi zdálo zapomenutých.

18.12.2018 4 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Mnoho přínosných myšlenek. Jen nemám ráda, když se myšlenky v knize opakují, ale u takové jsem to čekala. I když, bylo toho více, než jsem čekala. Dalo by se to shrnout na daleko méně stránek, ale chápu, že by to nebylo ono. Také mi chybělo bližší vysvětlení podstaty věci, něco více ze života, protože příklady byly nedostačující. Hodně záleží, v jakém rozpoložení nebo situaci života jste. V některých dnech mi dala správnou myšlenku, v některých jsem musela se čtením přestat, jak mne to až obtěžovalo. Záleží, kolik starostí (i myšlenek) na vás je a za kolik z nich si můžete sami nebo kolik z nich můžete vůbec ovlivnit.

07.11.2018 3 z 5


Wiccapedie Wiccapedie Shawn Robbins

V knihkupectví mě zaujala vazba, která je krásně zpracovaná. Ale nejen, že je to krásná ozdoba knihovny. Tato příručka obsahuje dle mého názoru to nejpodstatnější. Nenaleznete zde přemíru informací, odborné názvy, kterým nebudete rozumět. Je to napsáno lidsky, s láskou. Vede vás k pozitivnímu přístupu a na cestu ke splnění vlastních přání. Přečteno před půl rokem a stále se k ní vracím.

05.10.2018 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Odstupem času, kdy jsem to naposledy četla na základce a nic mi příběh neříkal, jsem v tom našla konečně to TO, co v tom mnoho lidí našlo. Prosté dialogy, které řeknou vše, co mají říci. Povahy v knize, které nám ukáží vše, co lze ukázat. Více slov snad netřeba.

26.09.2018 5 z 5


Triptych Triptych Karin Slaughter

Napínavé i přesto, že se dokázalo snadno domyslet, kdo za tím stojí. Čtivé, příjemné čtení, i přes to, jak je to drsné. Will je mým novým oblíbencem. Soucítila jsem s Johnem a oddechla jsem si za něj, když za sebe ke konci bojoval. Příběh silně působil na emoce, hlavně když se jednalo o rodinu Shellyových. Těším se, až si od autorky přečtu něco dalšího.

29.05.2018 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Příběh mě nepřekvapil, neupoutal. Mám ráda, když je v knize postava, kterou si oblíbím, tady žádná nebyla. Pro mě oddechovka, u které jsem nemusela namáhavě přemýšlet. Čekala jsem daleko víc, když je to označováno za bestseller.

29.05.2018 3 z 5


Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Určitě jsem si pár myšlenek z knihy odnesla. Dokážu se rozhodnout, co je pro mne užitečné a co zbytečné - a to si nechat nebo dát pryč (už bez zdlouhavého rozmýšlení). Z mého pohledu to je minimalismus, jen jinak popsaný. Podle mého názoru je osvobozující mít jen to, co opravdu potřebujeme a nezatěžovat se zbytečnostmi, které nám zaplňují nejen bydlení, ale i hlavu. Občas jsem si přišla jako když čtu pořád něco dokola, ale u takového typu knihy jsem to čekala. Jen, upřímně, nemyslím si, že by se měly věci hned vyhazovat, pokud jsou přijatelné pro jiné zužitkování, ať už je prodat nebo darovat (oblečení i knihy - charita, dětské domovy, apod., knihy to samé - charita, knihovna, škola...).

11.05.2018 3 z 5


Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Čtivý příběh, i když je to romantické od začátku do konce, je to velmi příjemně zpracované, pro někoho možná až moc naivní, ale mně se to zdálo velmi dobře podané, nenucené. Zároveň je to skvělé z psychologického hlediska, to jak se hlavní hrdinka poprala se záchvaty paniky, by mohlo pomoci slečnám, které si něčím špatným také procházejí, navést je na cestu, že to jde zvládnout. Určitě si to přečtu i v angličtině.

02.05.2018 5 z 5


Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Tim Burton

Od září 2016 se k Ústřičkovi ráda vracím, prolistuji, něco přečtu. Stále baví. Pro fanoušky Burtona skvělý kousek. Určitě nepatří mezi knihy, které si přečtu a už nikdy se k nim nevrátím.

15.04.2018 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Trvalo mi chvíli, než jsem se do děje dostala. S postavami se lze sžít a poté je to jednodušší. Příběh smutný, čtivý, zajímavě podaný, když je vypravěčem Smrt. Něco mi tam ale chybělo, nevím co. I tak hodnotím 4 hvězdičkami. Určitě bych se ráda ke Zlodějce ještě jednou vrátila.

15.04.2018 4 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Pro mě je to knížka, ke které se budu ráda vracet. Takové uspořádání myšlenek, pocitů a motivace. Vidět radost v maličkostech a i v negativních energiích života. Jednoduše psaná, lidská, milá. Líbí se mi i kreativní využití, člověk si tam může něco zapsat, vybarvit, zavzpomínat... taková oddechovka od náročně psaných knih, které čteme. U těchto knížek je důležité hodnotit, jak na vás působí, jak se vám u ní přemýšlí, jestli s vámi něco dělá. Za mě pět hvězdiček, protože splnila má očekávání ohledně pocitů při čtení.

15.04.2018 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Od začátku velmi poutavé, čtivé. Některé postavy možná pro někoho zbytečné, ale zapadalo to do sebe jako celek, překvapivě mi nedělal problém se v tom zorientovat. Hlavní postavy skvělé, bylo vidět, že dobře fungují jako tým. Líbily se mi i myšlenkové pochody Mii. Také mi ale hlavou lítaly po dočtení nezodpovězené otázky. Klidně bych uvítala pár stránek navíc, co se týče třeba toho jak to dopadlo se sektou - proč najednou takové překvapení. I ohledně dopadení to bylo takové rychlé. Každopádně to vyrovnal námět vražd- velice zajímavý, propracovaný, působící na psychiku, neboť šlo o malé holčičky, člověku to dávalo i smysl. Za mě tedy pět hvězd, zatím nejlepší, co jsem z detektivek četla.

15.04.2018 5 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Harry. Láska Harry. Osobně jsem si ho neuvěřitelně oblíbila i přesto, jaký je. Měla jsem sto chutí do té knihy vlézt a pomáhat mu. Děj byl plynulý, rychle to utíkalo a příjemně čtivé. Pěkně to zamotal, ale vždycky si řeknu takové to "AHA, tak takhle.", když se to rozuzlí. Geniální.

22.11.2014 5 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Flynnová píše vážně úžasně, i když stejně jako u Zmizelé jsem měla ze začátku problém se do příběhu pořádně vžít. Navíc, mráz po zádech mi přešel jen na začátku u dětské říkanky. Na začátku příběhu mi byla Libby trochu protivná, říkala jsem si "Budu na téhle postavě mít něco ráda?". Nakonec mi byla milejší kvůli své výšce, kterou mám skoro stejnou a na konci proto, že to dá se říct dokázala vyřešit. Štvalo mě chování Diondry k Benovi, někdy to bylo vážně přehnané. Kdykoliv jsem se začetla, nechtěla jsem knížku dát z rukou. Příběh zajímavý, čtivý, chytlavý, ani jsem se neodvažovala tipovat, kdo by mohl být vrahem. Dopadlo to tak, jak mělo, hodně nečekaně. Ostatně jsem ale ráda, že vrahem nakonec nebyl Ben. Každý si na knihy od Gillian musí udělat svůj názor, protože ne každému se zamlouvá, jakým stylem píše. Jakmile se mi naskytne příležitost přečíst si Ostré předměty, neváhám.

24.07.2014 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Hodně čtivá a miloučká knížka, žádné složité čtení. Aljaška byla zvláštní povahy, vážně hodně, možná mě to chvílemi děsilo. Váleček se mi jako postava líbil, zajímavý byl zájem o jeho poslední slova, což se mi taky líbilo. Celkově ani jedna postava mi nebyla nepříjemná. Sice to nebyl příběh, který by mi hrozně vyrazil dech, byla bych z něj mimo a dokázala bych o Hledání Aljašky mluvit hodiny, i tak to bylo příjemné počtení a Green píše vážně skvěle, takže za mě 4 hvězdičky.

24.07.2014 4 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

(SPOILER) Taky patřím mezi ty, které ze začátku Zmizelá nudila. Nebo ne přímo nudila, ale četla jsem ji jen s 60% zájmem. Pak se to ale zvýšilo na 100% a nemohla jsem se skoro odtrhnout. Párkrát jsem se i zasmála, byla jsem naštvaná, chtěla jsem se na tu knížku vykašlat, protože mě štvala... Štvala mě Amy. Nick chvílemi taky, ale ne tolik, jako Amy. Chtěla jsem, ale i zároveň nechtěla vědět, jak to dopadne. Amy byla neskutečně chytrá, všechno měla promyšlené, i když pár chyb tam bylo, například ta chatka, kde se ukryla. To asi dělat neměla, ale budiž. Litovala jsem Desiho, sakra. On s ní neměl v plánu nic špatného a ona ho takhle využije. Nicka mi líto nebylo, to ne, ale něco mi říkalo "Vždyť on si tohle stvoření doma nezaslouží". A nakonec ještě s ní má děcko! Tím pádem si ho na sebe tak upoutala... Prostě nějaká lítost tam je. I když sám není svatoušek, podváděl ji... Ale narafičená vražda a celkově co mu provedla, je o dost horší, než nevěra. Andie mi byla sice sympatická, ale hrozně vlezlá. A Go je taková správná sestra. Za mě 4 hvězdičky :)

11.07.2014 4 z 5


Drakie Drakie Sophie Jordan

Nádherná knížka a s úžasným nápadem. Přečetla jsem ji za 5 dní... A skoro jsem ji nechtěla vrátit zpět do knihovny :D Vážně nevím proč jsem ten příběh tak prožívala. Vážně doporučuji na takové to pohodové počtení, je to i lehké na představení si děje. :) Za mě 5 hvězdiček.

17.03.2014 5 z 5