LiKa00 LiKa00 komentáře u knih

☰ menu

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Tak na úvod bych napsala to, že Darcy opět nezklamala. Kniha plná tajemna a hororové atmosféry je u ní prostě klasika a tato nebyla výjimkou. Opět se mi kniha moc líbila, vždy se nakonec ukáže, že je to jinak, než se na začátku zdá, což se mi moc líbí, postupně odkrývat příběh daného domu. Jediný mínus co bych měla je to, že mě častokrát Mara opravdu štvala svým chováním. Někdy bych jí nejraději vrazila facku, ale nakonec vše pochopila a postavila se k tomu dospěle. Naopak veliké plus dávám za krásné ilustrace, které bych tedy uvítala v každé Darcyině knize, krásně to zpestří čtení. Za mě super kniha jako každá od ní.

07.06.2023 5 z 5


Přízraky a strašidla středověku Přízraky a strašidla středověku Claude Lecouteux

Tak kniha byla celkově zajímavá, jen ten začátek jsem přeskočila, jelikož tam bylo uvedeno veliké množství jmen a to mě popravdě moc nezajímalo. Jinak kniha vcelku dobrá, jen nebyla taková celistvá, pořád se tam skákalo z jedné věci na druhou. Myslím, že by se dala pojmout mnohem lépe a zajímavěji.

14.12.2022 3 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Dana sleduji na Instagramu a vždy mi dokáže svým úžasným humorem a celkově svou krásnou duší rozzářit den, takže když dával vědět, že bude mít knihu, tak jsem se fakt neskutečně těšila až ji budu mít doma v ruce a začtu se do ní. A Dan nezklamal, kniha je úžasná, vtipná a taková opravdová, upřímná, prostě o tom životě, což se mi moc líbí. Jinak doufám, že napíše další knihy, hlavně knihu o tom, jak měli na zámku ukrajinské rodiny. Ty každodenní příběhy se mi moc líbily a trochu jsem čekala, že něco bude i tady, ale doufám, že snad příště :)

19.10.2022 5 z 5


Kupecká dcera v domě Habsburků: Filipina Welserová a její léčitelské umění Kupecká dcera v domě Habsburků: Filipina Welserová a její léčitelské umění Sigrid-Maria Größing

Kniha docela krátká, tedy spíše ten samotný příběh je docela krátký a stručný, ale na to, abychom se dozvěděli něco nového o této lidem milované ženě to stačí. Zbytek knihy jsem jen prolétla, ale kdo ví, někdy se třeba něco může hodit. Jinak kniha hezky psaná, bavilo mě to.

05.10.2022 4 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Darcy je prostě Darcy. Další skvělá kniha od této úžasné autorky. Ano je pravda, že nebyla taková jako ty předchozí. Neměla jsem tolikrát husí kůži jako u jiných jejích knih, ale byla stejně skvělá. Bylo tam napětí a nepředvídatelný konec. Člověk celou dobu nevěděl celou pravdu. Takže za mě skvělá, spíše taková oddechová kniha s trochou strašení.

25.09.2022 5 z 5


Smrt krásných srnců / Jak jsem potkal ryby Smrt krásných srnců / Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Ota Pavel je prostě taková klasika, kterou by si měl přečíst každý. Píši sem již druhý komentář jelikož předtím jsem četla jen Smrt krásných srnců jako povinnou literaturu k maturitě. Ale po těch pár letech jsem se k tomuto skvělému dílu a celkově k tomuto skvělému člověku opět vrátila. Konečně jsem si přečetla i Jak jsem potkal ryby, která je stejně skvělá, jak se dalo očekávat. Samozřejmě jsem si připomněla i druhou povídku, kterou prostě miluju už od té první chvíle, co jsem jí četla. Jeho povídky jsou prostě úžasné, plné humoru a hlavně toho opravdového života.

23.09.2022


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

(SPOILER) Tak to byla nádherná kniha. Hrozně moc se mi líbila, četla jsem jí jedním dechem. Ani bych neřekla, že tam byl předvídatelný konec, právě naopak, vše se měnilo tak hrozně rychle, že jsem si ani nemohla domyslet, jak to skončí. Navíc v těchhle knihách s příběhy během nacistické nadvlády, člověk nikdy neví, jak to dopadne, tam šlo vše hrozně rychlým spádem, sami jsme to v knize koneckonců mohli vidět. Ale za ten konec jsem fakt nesmírně ráda, moc mě potěšil, při čtení posledních stránek jsem v takový konec ani nedoufala, tak o to mám větší radost. Takže za mě úžasná kniha, která stojí za přečtení. Jedinou výtku bych měla k českému překladu, ve kterém bylo docela hodně chyb, ale jinak kniha sama o sobě úžasná.

22.08.2022 5 z 5


Dějiny magie Dějiny magie Richard Cavendish

Za mě super kniha. Je hezky psaná, není nějak chaoticky zpřeházená, dá se snadno pochopit a je to vcelku takový hezký vstup pro lidi, co se o magii začínají zajímat.

12.08.2022 4 z 5


Bez dechu Bez dechu Jennifer Niven

Tak většinou se u většiny knih vyjímám, že se ostatním čtenářům kniha nelíbí a mně vždy ano a tady to bude naopak. Všichni si zamilovali Miaha a já mu prostě od začátku nevěřila.. nezamilovala jsem si ho jako většina z vás. Prostě mi přišel od samého začátku falešný a tím koncem se mi to jen potvrdilo. Hlavní hrdinka se mi líbila, i když v některých situacích se chovala spíš jako 15 letá a ne jako, že jí je 18. Ale jinak všechno okolo mě bavilo, všechny myšlenky a situace, kterými si Claude prošla. Moc jsem si zamilovala její mámu a Sazz. Takže kniha nebyla tak skvělá, jak jsem od ní čekala, ale taková dobrá oddechovka to určitě je.

17.04.2022 4 z 5


Marie Terezie: Miluj a panuj Marie Terezie: Miluj a panuj Miroslava Zlatníková

Kniha velmi krásná, četla se úplně sama. Moc mě bavila, prožívala jsem vše, jako bych byla v samém dění té doby. Moc hezky napsaná, určitě si přečtu další díly.

30.03.2022 5 z 5


Království hříchu Království hříchu Meghan March

Ze začátku jsem si říkala, že je to nejslabší díl, ale nakonec je to pro mě nejhezčí díl. Jak už oba drží pospolu a chovají se jako pár. Žádný z nich nemá navrh, ale hezky spolu fungují, to se mi moc líbilo. A nakonec ta celá zápletka s Destiny byla moc napínavá a zajímavá. Bylo to moc příjemné čtení všechny díly dohromady.

09.03.2022 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Skvělá, nádherná, úžasná kniha. Opravdu moc se mi líbila. Atmosféra Kodaně a samotného tamního životního stylu působila tak nádherně uklidňující. Příběh byl čtivý, musela jsem číst pořád dál, jak mě to lákalo. Opravdu moc krásný příběh. Těším se až si přečtu autorčiny další knihy.

13.10.2021 5 z 5


Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

Tenhle díl se mi líbil více než ten první. Nebylo to jen o sexu, ale už o pomalém vývoji jejich vztahu. Už se těším na třetí díl a jak to celkově skončí.

05.10.2021 5 z 5


Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Jako četla jsem lepší erotické knihy, ale i tahle probudila můj zájem. Občas mě štvalo, jak si Mount hrál na hrozného šéfa a jak jí do všeho nutil a vše přikazoval, ale nakonec mě to začalo docela bavit a jsem teď zvědavá, jak to celé dopadne. Takže se ihned pustím do druhého dílu.

30.09.2021 4 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Kniha hezká. Ze začátku jsem si teda musela zvyknout na slohový styl psaní, ale i tak to nebyl úplný prožitek ze čtení, jako z knihy, která má přímou řec a vše okolo. Tady člověk ani nemohl vědět, co si ta osoba myslí, číst jí myšlenky. Valná většina knihy byla o dětství a dospívání, to se mi taky nejvíce líbilo. Koncentrační tábor tam byl jen tak rychle prolétnut a život s Hanušem měl taky rychlý spád. Zajímavě to psané bylo, místy i vtipné, postava Zuzany zvláštní, ale bylo to celkově takové milé. Příběh tedy smutný až do samého konce, nic snad nebylo pozitivní, až na to dítě na konci. Jako kniha hezká, ale nedokázala jsem se prostě úplně vcítit do těch postav. Jiné knihy ve mně zanechají hluboký šrám a přemýšlím nad nimi ještě dlouhou dobu, ale tady to tak bohužel nebylo. Škoda.

23.09.2021 4 z 5


Poslední láska císaře Karla Poslední láska císaře Karla Hana Parkánová-Whitton

Moc krásná kniha. Nemohla jsem přestat číst, jak to bylo zajímavé a jak moc jsem se chtěla dozvědět, jak to nakonec dopadne. Příběh levobočka v té době nebylo nic překvapivého, ale překvapilo mě jaký císař Karel byl, že ho dokázal uznat svým synem, což se u některých říct nedalo. Také se mi moc líbilo, jaký měl vztah ke svým dětem, ať to byla dcera či syn. To mnozí také nedělali, pro ně byli důležití jen synové. Moc krásný příběh plný lásky, ale i smutku. Tak to bohužel v té době chodilo, nikdo nemohl být s tím, s kým chtěl.

14.09.2021 5 z 5


Spolu a každý zvlášť Spolu a každý zvlášť * antologie

Všechny povídky se mi líbily, některé více, jiné méně. Ale jako číst o covidu v době covidu je teda docela haluz. Kdybych to věděla dřív, tak se do toho asi nepustím. Některé to extrémní dodržování pravidel mě štvalo, ale co už, holt to tak bylo asi napsáno schválně... Jinak knížka pěkná.

07.09.2021 5 z 5


Stezka v troskách Stezka v troskách Gemma Liviero

Tak já budu v hodnocení opět vybočovat jako obvykle. Ale jako tohle? Ta kniha byla úžasná. Skvěle napsaná, skvělý námět, skvělý zajímavý a napínavý příběh. Pomalu jsem to vše rozmotávala, celý příběh, a pomalu se dozvídávala pravdu. Přeskakování v čase mi tedy vůbec nevadilo, od toho tam byla ta data, kdy se to stalo a po prvních kapitolách jsem si na to zvykla a už s tím počítala, že to vždy přijde a tak se dozvím zase další dílek skládačky. Na začátku to nevypadalo vůbec tak, jak se nakonec ukázalo. Monique jsem nemusela, ale nakonec jsem jí milovala, jen to člověk musel rozuzlovat. Moc povedená kniha. A ano Erich a Rosalind byli nepříjemní a velice zlí lidé, protože taky byli věrní své říši a my všichni víme, jací všichni takový byli, takže za mě žádné překvapení, hodili se tam, nemůžou být všichni milí a shovívaví. Nevím co tedy potom chcete číst, když vám takové věci vadí. Za mě super kniha, která určitě najde místo v mé knihovně!

04.09.2021 5 z 5


Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu Inelia Benz

Skvělá naučná kniha o magii a všem, co se magie týká. Určitě skvělá kniha pro začátečníky, kteří toho moc neví a chtěli by se vzdělat a rozhodnout se, zda se chtějí vydat na cestu čarodějnictví. Kniha byla moc krásně a poučně napsaná. Moc mi rozšířila obzory a ujasnila, co opravdu chci a zda se chci tímto směrem vydat. Není to jen o magii, ale i o duševnu a o tom být tím, kým chcete být a neřešit společenské předsudky. Stoprocentně doporučuji.

29.08.2021 5 z 5


Všechny skryté dary Všechny skryté dary Caroline O'Donoghue

Kniha se mi moc líbila. Duchařské příběhy a knihy mám velmi ráda, takže proto jsem i po téhle knize sáhla. V pozadí i LGBTQ tématika, což je taky velice zajímavé téma. Takže za mě dobře napsaná kniha. Akorát teda ke konci se objevovaly pravopisné chyby, což mi teda občas kazilo zážitek, ale dalo se to, zažila jsem i horší. A ještě jedna výtka k tomu, kam vlastně Lily zmizela, jakože cože? To jsem úplně nepobrala a uvítala bych teda něco strašidelnějšího.

15.08.2021 5 z 5