Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu

Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360539/bmid_jsi-carodej-ka-naslouchej-svemu-vni-c8n-360539.jpg 4 18 5

Kniha Jsi čaroděj/ka? je převratná kniha o magii, mimořádných schopnostech a intuici, naší skryté vnitřní moudrosti. Překonává mnohá tabu a stereotypní představy s magií a postavami Čaroděje či Čarodějky spojené. Víš někdy předem, co se stane? Máš tendenci odpovídat dříve, než dostaneš otázku? Chodí si k tobě přátelé pro radu nebo odpovědi? Umíš si vytvořit parkovací místo? Chceš zjistit, jestli máš mimořádné schopnosti nebo je chceš získat? Chceš být nebo už jsi Čaroděj/ka? Kniha prozkoumává výjimečné schopnosti jako jsou telekineze, empatie nebo astrální cestování na základě osobních zkušeností, které autorka s jejich využitím sama má. Jednoduše a srozumitelně ti ukáže, jak si můžeš vyzkoušet, zda tyto schopnosti také máš a pokud je nemáš, jak je můžeš rozvinout. Do hloubky vysvětlí, kdo je to Čarodějka, co cesta Čarodějky obnáší a jakými jinými cestami se může osoba, která tyto výjimečné schopnosti má nebo se o ně zajímá, vydat. Vysvětluje, jak je to s naší intuicí, naším vnitřním hlasem, jak ji využít v běžném životě a vyhnout se tak s její pomocí pasti duchovního ega nebo samozvaným duchovním rádcům. Co je magie? „Magie je moudrost, věda a umění vědomě používat neviditelné síly, totiž duchovní síly, a s nimi vytvářet viditelné výsledky. Síla vůle, láska, představivost, mentální proměna v mentální alchymii je magií. Všichni tyto síly máme, jen je potřebujeme rozvinout. Mágem, Čarodějem či Čarodějkou je člověk, který ví, jak schopnosti rozvinout, jak mu (nebo jí) mají sloužit vědomým a účinným způsobem.“... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Zlatý květ
Originální název:

Are You a Witch? , 2003


více info...

Přidat komentář

Svatava039
09.03.2022 3 z 5

Pěkně a čtivě napsaná knížka uvádějící zvědavé laiky a začátečníky do světa magie. Kapitoly přehledně, stručně a jasně seznamují čtenáře se základními informacemi, které jej v případě většího zájmu mají navést k dalšímu studiu. Podle mého názoru je však kniha psána až příliš naivně, pokud připustíme souvislost magie a jiných, třeba i vědeckých a pseudovědeckých důkazů magie, především z oblasti kvantové fyziky a jakýchsi všeobecně platných (vesmírných) zákonů. Sice je v knížce lákavě napsáno, že každý má v sobě potenciál využívat magii, stát se čarodějkou, člověkem-tvůrcem atd., čtenář je přitahován zkoušet a hledat různé cesty, dokonce má na výběr z různých směrů praktikování magie, kterými se může vydat, přesto mám dojem, že chybí připomínat opatrnost, nutné varování, že ne vše je zlato, co se třpytí a tak i ne vše nadpřirozené je světlé, dobré a pozitivní a ne vše se má zkoušet, protože zákon příčiny a následku funguje vždy. Ve světě magie je třeba dbát především na ochranu své čisté duše, která je tak cenná a tak žádaná světem nepoznaným, a všechny vazby v jemnohmotném světě, které jsou jednou otevřeny, odčerpávají energii, životní sílu člověka a dovolují přístup navždy, dokud se tato vazba neukončí (je-li to vůbec možné). Všechno, co tvoříme, dotujeme svou životní energií, ale pokud se připojíme na některou z parazitických struktur založenou na odčerpávání tvůrčí životní energie a jejím zneužívání proti životu samému, málokdo si své strádání či dění na Zemi dokáže spojit s nějakým pokusem s magií či nějakým zasvěcovacím rituálem před x lety... Člověk či "čarodějka" zkoušející vše může tvrdě narazit, protože nevědomost nikdy nikoho neomlouvá...

LiKa00
29.08.2021 5 z 5

Skvělá naučná kniha o magii a všem, co se magie týká. Určitě skvělá kniha pro začátečníky, kteří toho moc neví a chtěli by se vzdělat a rozhodnout se, zda se chtějí vydat na cestu čarodějnictví. Kniha byla moc krásně a poučně napsaná. Moc mi rozšířila obzory a ujasnila, co opravdu chci a zda se chci tímto směrem vydat. Není to jen o magii, ale i o duševnu a o tom být tím, kým chcete být a neřešit společenské předsudky. Stoprocentně doporučuji.


michal6111
29.07.2020

Tato kniha mě narozdíl od Rozhovoru s andělem trošku zklamala, je to spíš taková terminologie a stručný popis různých fenoménů v oblasti okultismu, ale chybí mi u ní větší hloubka a širší souvislost. Pevně doufám, že v brzké budoucnosti budou přeloženy i její další knihy.

Turiel11
20.03.2020 5 z 5

Ačkoliv je kniha spíše pro začátečníky, kteří se hledají, myslím, že má co říct všem, které toto téma zajímá. Líbí se mi, jak je autorka laskavá, vyvrací zažitá dogmata a zároveň dává návod, na co si dát pozor. Jsem z knihy nadšená.

Sirael23
23.12.2017 5 z 5

Kniha, jejíž vydání bylo financováno crowdfundingem, tedy žádné velké nakladatelství. Přesto skvělý výsledek, před kterým smekám svůj imaginární klobouk. Pochvalu si zaslouží jak výborný, srozumitelný a čtivý překlad, tak zpracování knihy po grafické stránce (obálka). Je to sice měkká vazba, ale nevadí, vypadá, že se nerozlepí. Kniha netrpí ani na žádné překlepy apod., což by bylo u takového projektu pochopitelné.
Co se týče obsahu, je kniha určena spíše začátečníkům a začátečnicím na poli magie, nabízí základní přehled technik a pojmů. Pokud už máte něco načteno, neočekávejte mnoho nových informací, přesto je to příjemné shrnutí, které vás nebude nudit. Za mě pět hvězd a díky za možnost seznámit se takto s Inelií, o které jsem předtím nikdy neslyšela.

Autorovy další knížky

Inelia Benz
španělská, 1966
2017  80%Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu
2019  84%Rozhovor s andělem

Kniha Jsi čaroděj/ka? - Naslouchej svému vnitřnímu hlasu je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce15x
Chystám se číst24x
Chci si koupit20x