Lexina Lexina komentáře u knih

☰ menu

Smršť Smršť Jozef Karika

Moje první kniha od Kariky. Asi jsem od toho čekala něco jiného. Celkově to špatné nebylo, začátek dobrý, příběh zajímavý a napínavý, ale konec mě zklamal. Jednání postav lehce nelogické, proti srsti mi byly i filozofické rozbory... Uvidíme u dalších.

10.05.2021


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Výborně napsané.. Nedokážu říct, jestli se mi líbil více první nebo druhý díl - od obou jsem se nemohla odtrhnout a musela jsem číst a číst, abych věděla, jak to dopadlo. Mohu jen doporučit! Jdu rovnou na třetí..

23.06.2020


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Po dlouhé době detektivka, která mě dostala! Skvěle napsané, čte se rychle díky krátkým kapitolám.. Určitě doporučuji!!

19.06.2020


Karneval paměťových buněk Karneval paměťových buněk Karel Šíp

Rychle přečteno, moc krátké. Kniha se mi líbila a bavila, brala bych, kdyby se pan Šíp více rozepsal.

29.12.2018


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Kniha se mi moc líbila. Děj byl napínavý, do konce knihy jsem nevěděla, kdo je vrah. Ale přišlo mi trochu divné, že se vrah pohybuje po domě a nikdo jej nespatřil. I když byla půlnoc a mně zbývalo ještě asi 40 stránek, prostě jsem to musela dočíst!! Musím říct, že by se mi to líbilo i bez toho závěrečného vysvětlení, prostě nás nechat v nevědomosti:))).

27.06.2017


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Skvělá detektivka! Jistojistě předčila Hypnotizéra a Paganiniho smlouvu. Vtáhla mě do děje a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Ale Joona Linna - jeho myšlenkový pochod a detektivní talent je "ohromující" :-). Ovšem povedená je ta vedlejší linie ohledně jeho života, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Už abych v ruce držela další díl.

24.10.2015 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Zdlouhavý začátek, při kterém jsem si kolikrát řekla, že tu knihu snad nedočtu, ale překonala jsem se. Abych řekla pravdu, tak mě ta "akce kolem Wennerströma" nebavila. Samotný děj pátrání po Harriet mě velmi bavil a měl spád. Na závěr se mi nelíbil (jak to zde již někdo popsal) ten zdlouhavý novinářský happyend.
I přes nějaké ty mouchy, přes které se dá prokousat, se mi kniha líbila.

31.08.2015 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Má první kniha od Keplera. Je bezpochyby zajímavá, ale místy jsem si říkala, proč se tak děje?..Vyhovoval mi styl psaní, kniha měla spád, rychle se četla, ale... Knihy od Adlera-Olsena se mi líbily zatím víc.

21.08.2015 4 z 5


Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Další povedená detektivka..rozuzlení mě dostalo!..ale opět jsem si říkala, jak to ten Carl dělá, že se musí vždy ke konci knihy dostat do "nějakých potíží" :D určitě doporučuji.

18.08.2015


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen opravdu umí. Čtivé, vtipné, skvěle propletené. Carl, Asad a teď i Rose jsou super parta. Bavila mě asi tak stejně jako Žena v kleci. Akorát konec jsem si představovala trochu jinak, ale doporučuji.

28.07.2015


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

JAO se stává mým oblíbeným autorem. Skvěle napsaná detektivka, napínavá, Asad mě mnohdy překvapoval "tím, co dokázal". Pachatele lze odhalit celkem brzo, ale vyprávění dokáže zavést někam úplně jinam, a tak jsem si kolikrát říkala, jestli jsem se nemýlila. Opravdu super kniha.

23.07.2015


Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Jedna z nejlepších detektivek, které jsem kdy četla!..snad jediná výtka - velká propletenost. Knihu jsem četla s několika měsíční mezerou a v postavách, ději, který se odehrával v jedničce, jsem se trochu ztrácela. Ale člověk se brzy zorientuje.
Opravdu doporučuji!

04.07.2015


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Kniha má na obálce poznámku "Jen pro silné povahy". Až zas tak bych to nenazvala. Kniha je možná v místech drsná, možná i nechutná, ale není to "nějak hrozné". Zpočátku mi vadil styl, jakým je kniha napsaná, což během chvíle zmizelo.
Musím uznat, že je to jedna z nejlepších detektivek (společně s pokračováním, které je možná i lepší než první díl) jedna z nejlepších detektivek, které jsem kdy četla. Jednoznačně doporučuji!

04.07.2015


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Já vám nějak nevím. Nedokážu nějak popsat pocity z knihy. Je zajímavá, dobře se čte, ale něco mi tam chybělo a nedokážu přesně říct co. Dvě třetiny knihy jsou roztahané, takové nic moc, až ta poslední stojí za to. Zápletka nebyla špatná, ale prostě..rozřešení mi přišlo takové "divné".
Temné kouty jsou slabší než Zmizelá.

04.07.2015


Šmírák Šmírák Charlotte Link

Kniha byla zajímavá, čtivá. Líbil se mi autorčin styl psaní. U mnoha detektivek dopředu poznáte, kdo je vrah, tady jsem neměla tušení. Akorát jsem si po přečtení kniha říkala, proč se jmenuje tak, jak se jmenuje, když se děj kolem "Šmíráka" prakticky netočí. I přesto musím uznat, že je to jedna z nejepších detektivek, které jsem četla. Doporučuji.

05.02.2015 4 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Jen pro silné povah? To ne. Pouze marketingový tah. Jinak je to velice povedený thriller, který zaujme. Je skvěle napsaný, i když jsem se k tomu stavěla zpočátku spíše pesimisticky. Doporučuji koupit a už teď se těším na další díl.

05.07.2014