lenule136 lenule136 komentáře u knih

☰ menu

Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Musím se přiznat, že z touto knihou jsme měla velký problém. Zkusím to rozdělit do dvou částí. Začnu stylem psaní:
- Upřímně mi moc neseděl, nemám ráda nespisovný jazyk mimo přímou řeč
- ze začátku jsem měla velký problém se plynule začíst
- dělení scén a kapitol mi přišlo zmatené a nelogické
- občas autorka bez varování přeskakovala z tématu na téma
- a největší problém: často se opakující fráze. Př.: kameny, které hrdince padají ze srdce; takže si to shrňme; světla, kamera, jedem.
- A z věty “Maty, co je nového” jsem chytala tik v oku.
- Počtem pop kulturních narážek může autorka směle konkurovat Ole.
Co se týče samotného děje:
- jeho absence pro mě byla velký problém.
- Hrdinka chodí jen do divadla a hospody, jinde se skoro děj neodehrává.
- Postava je plochá, nic o ní nevíme. V jednu chvíli se sice dozvídáme, že je teda asi šperkařka, a najednou v půlce knihy se dozvídáme, že má poslední zkoušku na vysoké? Kdy do ní chodila? Co vůbec studovala? Jak to ovlivnilo její život? Možná by bylo fajn ubrat divadelních scén a dozvědět se o životě hrdinky. Jenže to by se děj nesměl motat výhradně okolo Matyáše. O něm toho víme snad nejvíc.
- Byla tam spousta plochých vedlejších postav, které se pletly dohromady, dlouho mi trvalo si uvědomit, že Karel a Kamil jsou dvě rozdílné osoby.
- Příliš politických narážek.
- Urážlivé vtipy na Harryho Stylese a Justina Biebra mi taky nebyly sympatické.
- O tom, že hrdinka v průběhu knihy chodila s nějakým realiťákem, o kterém jsme se ani nedozvěděli, jak se jmenuje, se dozvídáme pouze z rozhovoru s Matyášem.
- Všechny Matyášovy negativní vlastnosti byly neustále svalovány na to, že je herec. To mi taky nebylo sympatické.

Nějaké pozitiva: občas mě nějaký vtip pobavil, ale humor v knize mi moc neseděl a rozhodně mi nepřipadal sarkastický, jak je to podávané.
+ Odvaha, že autorka otevřeně mluví o tom, že je to autobiografie.
+ Na jednom místě se mi líbila otevřenost vůči vlastní sexualitě.

Shrnutí: na knize je velmi poznat, že jde o prvotinu a autorka by se ještě měla vypsat a procvičit. Je mi líto, mě to nudilo.

14.06.2022 1 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Nejlepší!! Nevím co jinak k tomu dodat, než jen, že mě to opravdu hodně bavilo a musím se vrhnout na další díl.

11.05.2022 5 z 5


Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Trvalo mi, než jsem se začetla a než mi nějakým způsobem postavy přirostly k srdci. Asi až od půlky mě to začalo opravdu bavit. Téma OCD velmi zajímavé. Občas mi drhla chemie mezi postavami, ale jinak příjemné čtení.

23.02.2022 4 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

(SPOILER) Jsem z knížky trosku rozpačitá. Libilo se mi moc spisovatelské téma. Nebo spíše, ze spisovatel byl jednou z hlavních postav. Bylo to na mě asi ale moc filosoficky, nebo nevím. Občas jsem zapomněla vnímat, ale kdo má rad poetično v knihách, tak se mu to asi bude líbit. Hlavní hrdinka by měla být dospěla, ale působila na mě dost detinsky. A velryby jsem moc nechapala. Nebo jako chápala, ale byly tam moc často, takže mi to až hraničilo s nějakou psychickou poruchou, která tam ale nebyla tím pádem moc dobře zpracovaná. Ale nemýlím, ze měla být nějak psychicky narušena. Asi to byl její únik jen, ale fakt to působilo už moc divně.

18.02.2022 4 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Možná ještě lepší než dopisy. Ale spíš tak na stejno, protože miluju Declana. A miluju i Reva. Tady jsem teda nebrečela. Ale zato jsem byla napnutá jak kšandy. Rev byl moc hezky popsaný a libilo se mi, že tam byl často i Declan a dozvěděli jsme se, co s nim bylo dál. Paráda. Miluju.

14.01.2022 5 z 5


Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Miluju. Ostatně asi jako všechny knihy od Zapaty. Tahle je zaručeně nejvíc vtipná! Lukov byl možná pořád o malinko lepší, ale tahle je v těsném závěsu! Postavy skvělé, romantická linka ú.ž.a.s.n.á

14.01.2022 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Boží. Miluju prostě. Víc k tomu asi není co dodat. Brečela jsem.

14.12.2021 5 z 5


Zatracená láska Zatracená láska Tess M. Puffrová

Hezká knížka. Maddoxe jsem si oblíbila. Občas mi vadilo, že se kapitoly opakovaly z obou pohledů, hlavně na začátku. A konec byl za mě trošku moc vyhrocenej, což mi moc neladilo. Taky mi v této knize nesedělo americké prostředí. Škoda, když autorka je Češka. Ale jinak super počteníčko a jsem zvedsava na druhy díl ;)

08.12.2021 3 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Fotbalové prostřední mě zase tolik nenadchlo a měla jsem problém se do té romance dostat, nějak jsem tam to napětí necítila tak jako u Lukova. Ale konec mě opět dostal, bylo to nakonec moc pěkné čtení a určitě Kultiho doporučuji. Kniha byla i vtipná, halvně to, jak si Sal neustále připomínala, že kadí :D :D

03.12.2021 5 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Občas mě štvalo, že se postavy chovají jako malé děti, ale i tak je to pro mě asi nejlepší zatím knížka od autorky. Hrozně se mi libil vztah Jasmine s Ivanem, byli spolu prostě úžasní. Ivan a jeho záchrana zvířátek, to je prostě sladký. Knížku jsem rozhodne nečetla naposledy.

03.12.2021 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

(SPOILER) Zmizení Sáry jsem si docela užila, konec byl ale docela uspěchaný a docela těžko představitelný na rozdíl od zbytku knihy. Byla jsem z něj docela zmatená. Líbila se mi část s nejlepší kamarádkou Klaudie, ta mě dost překvapila, nečekala jsem to. Některé chybky pobavily, jako když Klaudie vylezla z ledové sprchy a setřela páru ze zrcadla :D :D Ale stane se. Když se objevilo první mrtvé tělo, byla jsem velmi napnutá, autorce se povedlo budovat napětí. Nicméně, *SPOILER*, když se objevila Sára, byla jsem dost zklamaná, čekala jsem víc napětí okolo toho.
Celkově hodnotím knihu jako velmi dobrou.

13.08.2021 4 z 5