Zatracená láska přehled
Tess M. Puffrová
Zatracená láska série
1. díl >
Devatenáctiletá Anna Laneová má přísné rodiče, a tak na rozdíl od svých vrstevnic nemůže chodit na večírky ani randit s kluky. I přesto hledá kličky, jak domácí pravidla obcházet a zároveň dál zůstat hodnou dcerou. Jednoho dne se stane svědkyní přepadení. Nepříjemná událost ji svede dohromady s Maddoxem, o dva roky starším klukem, který se rozhodne, že Annu získá. Podaří se mu to?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zatracená láska. Přihlašte se a napište ho.

Zvláštní, jak se někomu líbí vyprávění z pohledu obou postava někomu se to zase bytostně příčí.
Já patřím mezi příznivce. Do hlavy nikomu nevidíme a stejnou situaci každý vnímá jinak. A střídání po kapitolách mi je rozhodně příjemnější než celé knihy jako občas vídáme.
Každopádně kniha, přestože je v sérii, končí tak, že by to mohl být konec a řeklo by se, že je to plochá oddechovka pro mladé. Ale pokud vezmete do ruky i další díly, zjistíte, že by to bylo velmi zjednodušené hodnocení.
S autorkou jsem začala úplně od jinud a to knihou Propast mezi námi a následovala série Alfa, omega. A čte se tak dobře, že jsem si musela koupit i tuto sérii.
Myslím, že je to pěkně propracovaná série, byť by se to na první pohled nezdálo. Jak se vše rozprostře v dalších dílech a v prequelu.
Nemám potřebu komentář dělit na jednotlivé díly, protože i série stojí za přečtení celá a číst jen první díl je málo.
Každopádně autorce fandím a rozhodně vezmu do rukou i její další knihy.
Jsem ráda, že máme takto nápadité a schopné autorky, protože tento příběh je rozhodně velmi vyrovnanou konkurencí zahraničním autorkám.

Kde začít. Začnu tím, že se mi kniha líbila ikdyž byla spíš pro mladší čtenáře. Postavy i prostředí pěkně popsané. Vztahy taktéž.
Teď k ale. Ze začátku jsem byla celkem zmatená z kapitol a děje. Kniha je totiž v duchu střídání se pohledu obou protagonistů, ale u toho stejného děje. Což celou knihu zbytečně zplošťuje. Děj se kvůli tomu i zbytečně táhne. Celé se mi to zdálo velmi pubertální a hodně mi to připomínalo After. Za což strhávám hvězdu.
Knižní novinky (29. týden)
12.07.2020
Kniha Zatracená láska v seznamech
v Mé knihovně | 290x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
přátelství, kamarádství USA (Spojené státy americké) první láska romantika motocykly, motorky, skútry prostředí školy, studentské prostředí pro dospívající mládež (young adult) od nepřátelství k lásce parta přátelAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2022 | ![]() |
Devatenáctiletá Anna, narozdíl od svých vrstevnic, toho ještě moc nezažila. Kvůli přísnému otci nesmí chodit na večírky ani randit. Občas se ale Anně přece jen podaří otcova pravidla porušit. Jedné noci je svědkyní přepadení. Z nebezpečné situace ji dostane Maddox. Její o dva roky starší spolužák, potetovaný motorkář, střídající holky jak ponožky. Ale Anna je jiná a Maddox poprvé zažívá, že mu holka nepadne k nohám.
Kniha je vyprávěna v ich formě střídavě z pohledu obou hlavních postav. Pohledy se ale plynule nestřídají, naopak se ke stejné situaci vracíme očima obou. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykla a občas se tím zdrželo tempo příběhu. Nějaká kapitola skončila napínavě, ale na pokračování jsem si musela počkat po přečtení druhého pohledu. Na určitých místech to ale naopak bylo zajímavé, jak to ten druhý viděl, takže jsem z této formy byla sama v rozpacích, jestli mi vyhovuje nebo ne.
Mezi Annou a Maddoxem fungovala pro mě taková zvláštní chemie. Ze začátku mi přišlo, že to bylo všechno moc rychlé. Maddoxovi stačilo málo k tomu, aby se kvůli Anně začal měnit. Ještě se mezi nimi nic nestalo, a on už o ni usiloval. V některých scénách mi zase u Anny přišlo, že to moc dramatizovala a stačilo si v klidu promluvit. Ale i přes nějaké drobné kolísání jich obou, jsem si je oblíbila a tu jejich urputnou lásku jim věřila.
Co se týče zápletek, které vedly k rozdělení páru, tak šlo sice o nedorozumění, ale aspoň tam byl pádný důvod, proč si to hned nemohli vyjasnit. Co hodně cením, že autorka neprotahovala scénu s Juanitou – i když vypadala jasně, Maddox hned přešel k vysvětlení. Výborně! A to drama na konci? Super!
Když si zvyknete na formu vyprávění, dostanete za mě příběh lásky dvou osamělých lidí z opačných světů, kteří potřebují jeden druhého, aby našli sami sebe. A jelikož mám před sebou ještě dva díly, je mi jasné, že některé postavy ještě neřekly své poslední slovo. A že jich tam je.