lenka.plaszova lenka.plaszova komentáře u knih

☰ menu

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

(SPOILER) Začátek mě zas tak moc nebavil a trochu jsem měla zmatek v postavách, ale pak se děj "rozjel" a já se skoro nemohla odtrhnout. Hned rozečtu další díl!
Jediné, co mi začíná vadit (a bylo to i u jiných knížek), že hlavní postava detektiva "musí" mít nějaké trauma nebo nelehkou minulost. Tady mi přišla lehká podobnost s Kim z knih Angely Marsons. Anebo na "první pohled" nesympatická reportérka - opět podobná postava jako ze série s Kim. Ale třeba se mi to jen zdá :-)

10.04.2024 5 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Knížka se mi dobře četla a některé pasáže na mě působily mrazivě. Přijde mi ale, že se děj zbytečně natahoval, proto ubírám jednu hvězdičku. Myslela jsem si, jak je příběh předvítalený, ale vraha jsem neuhodla.

16.03.2024


Vzpomínky Vzpomínky Brian Freeman

Myšlenka sice dobrá, ale knížka mě úplně nezaujala. Četla jsem od Briana Freemana lepší.

06.02.2024 3 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

(SPOILER) Za mě zatím nejlepší kniha této serie a asi i jedna z mých nej detektivek/thrillerů vůbec. Jen název moc nesedí - za mě to byl spíš dokonalý vztek nebo zoufalství. A také odvaha autorky nechat umřít rovnou dvě z těch "hlavnějších" postav. V předchozích dílech mě Ava rozčilovala, tentokrát jsem ji tak nějak zkousla a v úplném, za mě vlastně geniálním závěru, my jí bylo líto (ale Callanacha víc). Doufám, že brzy vyjde pokračování...

09.01.2024 5 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Nemám slov... Brilantní!

18.08.2023 5 z 5


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Tento díl se mi dobře četl a líbily se mi opět obě linie vyšetřování. Malinko mě zklamal závěr knihy, kde obě "finální scény" byly na můj vkus napsány celkem kostrbatě, že jsem je musela číst na dvakrát - ale je to dost možná záležitost pouze překladu. Hned začínám s dalším dílem a jsem zvědavá, jak se postavy Avy a Luca budou dál vyvíjet...

15.05.2023 5 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Tuto knihu jsem četla v dané sérii až jako druhou a asi to byla chyba - tady jsem měla začít. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla o začátcích sympatického Luca v novém týmu. Líbily se mi dvě dějové linky vyšetřování nezávislých na sobě. Lucův případ a doktor King celkově byl dost mrazivý a konec velmi napínavý, i když zápletka s ženou, která Luca obvinila ze znásilnění, mi přišla už trochu přitažená za vlasy.

17.04.2023 5 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

(SPOILER) Sice mi trochu trvalo, než jsem se do knížky začetla, ale cca od poloviny už jsem byla napnutá, jak to celé dopadne. Jen mě mrzí, že autor přímo nepotvrdil, kdo za všemi těmi vraždami stál.

30.03.2023 4 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

(SPOILER) Další skvělá kniha od této autorky. Je až děsivé, jak snadno lze ovládat něčí mysl, a to i po poměrně dlouhé době. Byla jsem tedy dost napnutá, jak dopadne Tiff - zda má tak silnou osobnost, že se od praktik sekty odprostí. A vrah mě samozřejmě překvapil. Líbila se mi i dějová linie s Bryantem, i když se mi zároveň zdálo i trochu neuvěřitelné, že by stařík dokázal tak brutálním způsobem zabít nevinnou ženu jen kvůli pomstě.

27.02.2023 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Na další případ Eriky jsem se těšila (baví mě víc, než Kate). A ani tentokrát jsem nebyla zklamaná - originální příběh, který jsem hltala. A taky jsem zvědavá, jak bude pokračovat Eričina osobní linka...

24.02.2023 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

(SPOILER) Zápletka v tomto díle pro mě byla naprosto nečekaná. Od začátku jsem čekala, co asi bude s Červem, zda bude zachráněn... Bohužel se nepodařilo. Opět bravurní knížka!

24.02.2023 5 z 5


Šifra Šifra Isabella Maldonado

Za mě trochu pomalejší rozjezd a taky jsem se nejprve ztrácela v postavách a jménech. Každopádně pak příběh nabral spád a já jsem s napětím čekala, jak to všechno dopadne... Některé úseky pro mě byly trochu zmatečné - místa vražd, cestování FBI, dny do další vraždy, Šifrovy hádanky, ale na celkovém zážitku mi to neubralo. Těším se na další díl s Ninou.
Jen jedna věc týkající se podobných knih obecně - proč všichni hrdinové knih - detektivové - musejí mít pohnutou minulost? Ať už se jim stalo něco tragického v mládí, jsou to alkoholici nebo problémoví jedinci...

31.01.2023 5 z 5


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Humorná knížka (nejen) o historkách z Tinderu. Autorčin humor mi sedl a knížku jsem přečetla raz dva.

19.01.2023 5 z 5


Věrný čtenář Věrný čtenář Max Seeck

(SPOILER) Ze začátku se mi kniha jevila jako velmi slibná - vrah, který napodobuje vraždy z knih slavného spisovatele. A ještě má tu drzost a objeví se v převleku forenzního technika na místě činu - zavražděné spisovatelovy manželky. To bylo mrazivé. Pak zabije i samotného spisovatele - neměl by snad on všemu vlastně přihlížet? Ale spisovatel vlastně nakonec mrtvý není. Spoustu zvratů, indicií, čekala jsem, jaké bude rozuzlení... A bylo dost přitažené za vlasy a zároveň nedotažené. Možná vše bude dovysvětleno v další knize autora...? Jen nějak nevím, zda budu mít chuť ji číst.

16.01.2023 2 z 5


Vražda v ledu Vražda v ledu Catherine Shepherd

První dva díly série jsem zatím nečetla, ale určitě si je přidám na seznam. Líbilo se mi, že knížka byla "jiná" - vyšetřování se aktivně účastnila patoložka (což mi ze začátku přišlo vlastně zvláštní). Za mě to byla jedna z mála knih, kdy jsem byla napnutá od začátku až do úplného konce.

08.01.2023 5 z 5


První krev První krev Angela Marsons

První krev nás přivádí "zpátky" na začátek, kdy Kim poznala svůj tým. Líbilo se mi vidět případ očima každého z detektivů a poznat jejich charakter z doby, kdy začali spolupracovat s Kim. Případ jako takový mi nepřišel příliš originální, to mi ale vůbec nevadilo.

30.12.2022 5 z 5


Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Tento díl mě příliš neuchvátil a na můj vkus byl konec až moc rychlý. Chybělo mi trochu víc napětí.

16.12.2022 3 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Tato kniha mě z těch, které jsem od autorky četla, bavila nejméně. I když se dobře četla, přišla mi táhlá a snad všechny postavy mi byly nesympatické. Také mi vadí otevřený závěr.

30.11.2022 3 z 5


Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

U této knihy mi trochu dělalo problém začíst se. Každopádně příběh se mi líbil, námět byl opět originální. Oproti jiným čtenářům mě bavila i druhá dějová linka.

23.11.2022 4 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Během čtení jsem neměla tušení, z koho se nakonec vyklube vrah. Bylo to pro mě nečekané a i málo uvěřitelné. Nicméně celou knížku jsem přečetla raz dva a samotné vraždy na základě Kiminých traumatických událostí mi přišly neotřelé.

29.10.2022 5 z 5