kslunicko komentáře u knih
Milá knížka o hledání smyslu života. Přečtená během chvíle
(SPOILER) Nebýt Atlasova "ztraceného" bratra, tak to bylo takové plytké
Je dobře, že se tyto příběhy dostávají do širšího povědomí lidí i těch, kteří nežijí někde poblíž.
Prvně mi dělalo poměrně problém se v knížce zorientovat, spíš o kom se mluví a kdo to zrovna je. Spousta jmen jak německých tak polských. Trochu mě mrzí, že jsem si hned na první dobrou nedokázala ta jména přiřadit. Ovšem nic to nemění na tom, že od osudné noci vás to pohltí a říkáte si jak se tohle mohlo vůbec dít a kolik dalších takových příběhů a utrpení ještě bylo, o kterých jste neměli ani ponětí.
(SPOILER) Příběh se mi líbil. Všechny postavy mi přišly dobře vylíčené a charakterizované. Čtení na pár dní.
Nelíbilo se mi jediné, že násilný muž byl vlastně ve finále vylíčen tak, že jste s ním měli slitování. Ale po přečtení epilogu to přesně tak mělo být a pochopila jsem, proč byl tak vylíčen.
Láska. Tak bych jedním slovem definovala tuto knihu. O lásce z různých úhlů pohledu, jak se k ní lidé dostali a co jim přinesla. Moje prvotina od autorky, kterou znám díky jejím podcastům a ne poslední bych řekla. Nic však čtenářsky náročného a přinesla vše, co jsem očekávala.
Konec knihy jsem opravdu takový asi nečekala.. Faktem je, že mě oproti jiným autorčiným knihám tahle tak moc nevtáhla, ale četby nelituji ani trochu.
Bylo to super a četlo se to dobře. A to nemusíte nutně procházet krizí středního věku a budete se všemi čtyřmi hlavními protagonisty sympatizovat. Knihu jsem přečetla, asi jako většina teď, z důvodu, že se chystám na film. Přeji si, aby byl stejně tak dobrý jako kniha:)
To bylo silný. Nikdy bych nečekala, že takové emoce zažiji u knížky z povinné četby.
Teda.. Možná si i říkáte, že to vlastně čekáte, jak se to bude vyvíjet. Ale ty brďo. Nemůžu než jen doporučit!
Mně se kniha a její příběh líbil moc, i když to není zrovna světlé téma. Pohled matky a dcery na věc a situace, bylo to jednoduché čtení a vzhledem k tématu kupodivu i relaxační a symbolika vran skvělá!