Krukron Krukron komentáře u knih

☰ menu

Frost Frost Oskar Fuchs (p)

Tak se tak divím, kolik tu vidím špatných hodnocení. Zcela upřímně jsem s touto knihou spokojen. Dala mi přesně to, co jsem od ní očekával. Spoustu rychlé akce, drsná mluva a že se tam vyskytují pasáže jako z porna? A co jste čekali? Všichni milujeme F. Kotletu, který píše podobné věci a tam nám to nevadí a tady budeme dělat, jako že nás to uráží nebo co? Vím, že ta knížka má spoustu mezer a styl není úplně tak vybroušený, ale užil jsem si ji a dala mi přesně to, co jsem chtěl a potřeboval na oddechnutí. Nečekejte filozofickou knihu plnou hlubokomyslných myšlenek. Čekejte rychlou akci, kterou přečtěte za jedno odpoledne. Díky pane Fuchsi, mě Vaše knížka bavila a určitě si přečtu další.

03.07.2022 4 z 5


Vysoké sázky Vysoké sázky Dick Francis (p)

Lehké a příjemné čtení. Zajímavé je hlavně to, jak kniha působí - poutavě a napínavě zároveň, ačkoli neobsahuje žádné vyloženě brutální pasáže. Nic naplat, když někdo umí vtáhnout takto čtenáře do děje příběhu, musí to být mistr.

30.01.2022 5 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Parádní oddechovka.

20.01.2022 5 z 5


Turnus Turnus Hugh Howey

Druhý díl série potěší zejména vyjasněním některých nedotažených myšlenek z jedničky. Pěkná retrospektiva a nastínění toho, kam směřuje celá série. Trochu mě překvapilo, že jsem se vlastně až z této knihy dozvěděl, o čem je celý příběh :)

03.01.2022 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Dlouho jsem se rozmýšlel nad tím, jaký komentář dám k této knize. Na rovinu musím přiznat, že mě neskutečně bavila a to od první chvíle. Proto se opravdu hodně divím, že má na DK tak nízká hodnocení. Já nejsem moc zastáncem předělávek a pokračování z pera a myslí jiných autorů, ale tohle se dle mého názoru hodně povedlo. Sám autora nemám v oblibě, protože si jej pamatuji z dob, kdy šťoural v politice a musím přiznat, že tehdy si to u mě jako člověk dost rozházel. O to více jsem byl překvapen, jak skvěle se zhostil napsání pokračování Saturnina. Kniha se čte velmi dobře, je vtipná a svědčí o inteligenci a jemném humoru autora, který navázal na nezapomenutelný a kultovní originál. Takže budu asi v menšině, ale mně se to opravdu moc líbilo a pane Macku, ač Vás nemám v lásce, klobouk dolů :)

05.11.2021 5 z 5


Ve stínu magie Ve stínu magie * antologie

Další ze série českých antologií je za mnou a osobně mám trochu rozporuplné pocity. Na jednu stranu velmi vydařené povídky, které se mnou doslova zacvičily a zůstanou dlouho v mé mysli. Na druhou stranu se mi místy zdálo, že se to nějak vleče. Vlastně ani nevím, čím to bylo nebo proč jsem měl takový dojem. Zkrátka první antologie, která se mi dostala do ruky Ve stínu APK byla pro mě nějak čtivější. Ale i tento soubor stojí za to. Více méně mě podněcuje k tomu, abych si od některých autorů přečetl jejich samostatná díla. A to je dle mě velký a záslužný čin!

05.11.2021 4 z 5


Revoluce Revoluce František Kotleta (p)

Přečteno. Další zářez na pažbě knih z tvorby tohoto autora. Je to jako vždy, rychlé napínavé a plně funkční.. Jen poprvé za dlouhou dobu se mi tam vyskytlo pár takových nedotažených prvků.. Tak trochu se mi zdá, že se to asi ztrácí v té rychlé smršti akce. Je to trochu škoda, ale co už. Stejně jsem se bavil výborně, jako vždy.

16.08.2021 5 z 5


Alláhův hněv Alláhův hněv Leoš Kyša

Dal jsem opět pět hvězd a musím přiznat, že to vůbec nebylo z povinnosti :F Mám Kyšu/Kotletu rád. Líbí se mi již dlouho a asi už od doby, co mi napsal dopis mailem. Jeho styl se tak nějak přelévá, ale vždycky je to super zážitek. Tohle mi připomnělo takové to původní poctivé psaní ala M. Moudrý (Temné záblesky a pod.). Sice je to jiné téma, ale právě proto, že tam nelétá až tak moc kulek, je ten příběh opravdu skvělý.. Moc jsem si to užil a vzkaz autorovi - Palec nahoru a od Vašeho mailu už si všechny knihy poctivě kupuji ve dvou vydáních!! :)

19.07.2021 5 z 5


Maškaráda Maškaráda Terry Pratchett

Opět krásný díl, tak jako vždy. Tentokrát moje oblíbené čarodějky a trochu detektivky :) Prostě paráda.

19.07.2021 5 z 5


Letní kraťasy Letní kraťasy Šárka Hieková

Jak tak koukám, většinou se tady zatím komentáře hodně věnují tomu, co v této knize najdete. Povídky jsou dobré, ale za mě tak nějak průměr. Je pravda, že nejsem úplně cílovou skupinou. Ale na druhou stranu, je to pro mě sonda do toho, co by asi mohly rádi číst mladí lidé...YA literatury... Paradoxně se mi asi nejvíc líbila ta poslední, která je nejkratší a za mě má tak nějak nejblíž k tomu poselství a snaze podpořit DPJ. Za to především patří všem, kteří se na knize podíleli obrovský dík.

13.07.2021 3 z 5


Opravdová láska Opravdová láska Robert Fulghum

V úvodu této knihy se dočtete, že byste jí neměli číst "najednou". Je to tak. Tahle kartičká sonda do vztahů, lásky, života a spol. by se měla tak nějak číst pomalu a po částech. Je to jako s bonbóny v kolekci.. Holt, když byste je snědli všechny hned, bylo by Vám fakt zle. Ale když si takhle k večeru lupnete jeden či dva či tři.. No prostě takhle Vás to bavit bude.

13.07.2021 5 z 5


Ve stínu apokalypsy Ve stínu apokalypsy * antologie

Antologie jak se patří. Všechno dobré.

27.05.2021 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Taková lehká detektivka. Líbí se mi hlavně styl, kterým je napsaná. Až jsem se vlastně divil, že je to docela pohodové čtení, i když tam jde o vraždy. Nevím, proč mi to tak připadalo. Je to něco, co můžete číst i před spaním a nemusíte se bát, že se Vám o tom bude v noci zdát. Zkrátka je to detektivka, která neděsí, ale čte se výborně. Jako kdybyste si pustili nějaký seriál s Herculem Poirotem :D

22.05.2021 5 z 5


Poselství z věčnosti Poselství z věčnosti Marlo Morgan

Druhá kniha této autorky je opravdu jiná. Myslím si, že spousta lidí (včetně mě) čekalo na další "cestopis" po světě domorodců. A ono ejhle, je to prostě a jednoduše román. Ale za mě povedený román, který si trochu obrousil hrany o zamyšlení nad světem, náboženstvím, spiritualitou.. Líbí se mi, že je to román o tom, že hodnoty jakékoliv víry mají pár stěžejních bodů, které jsou vlastně pro všechny společné tak nějak přirozeně. Takže pokud chcete román s trochou filozofie a spirituality, jste na správných stránkách správné knihy.

16.05.2021 5 z 5


Bez slitování Bez slitování Miroslav Žamboch

Paráda. Prostě paráda.. Dlouho jsem otálel s touto knihou a jsem rád, že konečně mám první zkušenost s Baklym. Všechna vysoká hodnocení jen a jen potvrzuji a přidávám se do fanklubu.

03.05.2021 5 z 5


Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Krása, prostě krása. V těch několika řekl bych až fejetonech se zračí opravdovost a jednoduchost života, ale s veškerou jeho upřímností a hloubkou. A pokud ta moje větě zní divně a nedává smysl, tak si tu knížku přečtu znovu a rád.

01.05.2021 5 z 5


Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Philip K. Dick

Snad poprvé jsem se před psaním vlastního hodnocení této krásné knihy musel podívat na hodnocení ostatních. Je to zvláštní pocit, který mi nějak nejde popsat. Vlastně jsem ztratil pojivo s filmem i s knihou. Je až s podivem, jak mi přijdou obě díla od sebe vzdálená. Nemyslím to ve špatném ba naopak. Jsou to asi dvě strany téže mince. Jen já jsem se opravdu tak nějak ztratil v obou případech..Kniha je opravdu výjimečná.

16.04.2021 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Tak musím přiznat, že nejvíc mě šokoval a pobavil Epilog! Takže kdo to nedočte do samého konce, vlastně nemá tušení o čem ta kniha je ????

13.04.2021 5 z 5


Inferno Inferno Dmitrij Rus

Je to pořád velmi dobře čtivé. Samá akce, nečekané zvraty a trocha toho přehnaného štěstí, ale co už. Hlavní hrdina je prostě občas klikař a čtenář mu to asi i přeje. Trochu mě ale zarazil takový skrytý podtext politicko-genderovy. Nečekal bych to u knihy v tomto žánru a docela mě to vyvedlo z míry. Možná, že jsem si to jen špatně vysvětlil, protože teď čtu i nějaké jiné věci o Rusku. Ale tak nějak si říkám, zda to není zase trochu propaganda režimu.. Uvidíme, co bude následovat.

01.04.2021 5 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Strašně dlouho jsem váhal, kolik mám dát hvězdiček...

26.03.2021 3 z 5