Inferno

Inferno https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434062/bmid_inferno-9l9-434062.jpg 4 134 22

Hraju, abych žil série

< 4. díl >

Látka, z níž je utkána realita, praská ve švech. Na bránu Kremlu už klepou gnollští vyjednavači a do herních avatarů se stěhují duše polozapomenutých starodávných bohů. Vesmír se mění v souladu se spontánními touhami a přáními hráčů, a v Jiném světě se rodí Inferno. Dimenze obývaná arcidémony a pány pekel, jejichž úkolem bude ztrestat ty největší zločiny a zvěrstva. Na Glebových bedrech leží nelehké břímě. Jako vůdce klanu i celé aliance by měl splatit dluh vůči bohům a připravit se na nadcházející bitvu o Velechrám. Může odmítnout svého potenciálního spojence? Neměl by nabídnout pomocnou ruku tomu, kdo se dostal do úzkých, a při té příležitosti opanovat část unikátního, nikomu nepatřícího území? Lávou zalité pláně Inferna se brzy začnou otřásat pod nohama pochodujících šiků, těžkých útočných golemů a tisíců všemožných petů, mountů a familiárů.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Инферно (Inferno) , 2014


více info...

Přidat komentář

Fifineek
04.12.2022 5 z 5

„Jsem kníže, jsem Velekněz, jsem první po Padlém!“

Jiný svět se čím dál tím víc odděluje od světa reálného a dějí se v něm věci, které naprosto ohrožují vyváženost hry a hlavně věčný život vtažených. Glebovi se daří verbovat další a další spojence do své armády, která mu má stát po boku jakmile propukne bitva. Bitva o velechrám. Bitva, která bude úplně jiných rozměrů, než si všichni myslí.
Jak si poradí bojovníci s démonem z pekla nebo armádou nemrtvých?

Jsem trochu smutný z toho, že Gleb přeskočil všechny události z minulého dílu a rovnou se vrhnul do akce. Možná to byl autorův záměr a více se dozvíme příště, ale trochu pochybuju. Z čeho jsem měl pravou nefalšovanou škodolibou radost bylo to, když se Glebovi nepovedlo něco, co si dopředu naplánoval. Přece jen… Glebovi vychází vždy všechno, tak to chtělo mírnou změnu. Ovšem tohle kolísnutí je nic oproti tomu, co vše se mu povedlo a hlavně koho se mu povedlo navrrbovat do své armády. Už teď se těším na další díl, ve kterém nás čeká epická bitva!

Lacie
05.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Stejně jako Jiný Svět ožívá a trhá se od reality Země, Glebova veselá pařmenská část visí na vlásku a zůstává nám zvážnělý a nabušený Rytíř Smrti, kníže, Velekněz, druhý po Bezejmenném... mě je ho ale celkem líto, vidím v něm zoufalce podpírajícího ze všech sil uvolněný vrcholový klenák, jakmile se špatně pohne, všechno se sesype. Akce nevycházejí přesně tak, jak by bylo potřeba, zatím ale ze všeho dokázal vybruslit.
Co se týče děje, tak si nemám na co stěžovat, mně se líbí i uvažování nad situací klanu a spojenců, možnostmi nového světa, líbí se mi "nepřipravenost" záchrany Anunacha, tím spíš pak raid do Inferna. Nějaký ten fórek se také občas najde, selanka rodinného setkání je upgradována Tavorem a na závěr nás pro tentokrát nečeká infarkt, ale třešnička na dortík.
Co mi ale leze na nervy je skokový nárůst popisů široké a ukřivděné ruské duše, která hrdinsky brání slabé, zatímco všichni ostatní jsou na ně zlí, jak pravil soudruh Lenin nebo Stalin, kdo se zrovna víc hodí. Hotoví Jánošíci křížení s Robinem Hoodem (a ani jednoho nemám ráda). To kdyby tu nebylo, dala bych pátou hvězdu! Možná i rudou:) Navíc bez těch nacionalistických dělení klastrů by mnohem víc vynikl konflikt Světlolícího a Bezejmenného, takhle je to trapná propaganda. A pak ještě pindy typu chudáčci muži, alfa samci jsou zavření a zbytek pod pantoflem, je třeba je převychovat a ženy nakonfigurovat na sexuální dračice natěšené vždy vyhovět, avšak mimo sex koťátka sametová u sporáku stojící. Vždycky když tohle někde čtu, tak si říkám, jestli jsou chlapi doopravdy přesvědčeni, že známkou mužnosti je chovat se jako náš pes, který myslí jen na žrádlo, sex a rvačky, v libovolném pořadí. Stále doufám, že ne.


daudurhundur
16.02.2022 3 z 5

O malinko, ale fakt jen malinko lepší než předchozí díl. Ale bohužel opět bez většího nápadu, žádná originalita, žádné překvapení, žádné vykročení ze stínu žánru. A nějak začlo přibývat opěvování ruského medvěda :(

Boidil
02.07.2021 4 z 5

Dle mého názoru si série udržuje podobné míru kvality, bohužel nabízí dokola ty samé prvky a to už mi nestačí. Věci, které mě zaujali, mě už nechávají chladným jako Glebovo neustálé štěstí.

Škoda je též, že nejspíš kvůli délce knihy autor některé linky příběhu úplně odříznul. Nakonec bych si trochu postěžoval na tempem knihy, kdy se střídají pomalé pasáže, ve kterých se nic neděje a rychlé, kde zajímavý děj je hned pryč.

Sérii chci určitě dočíst, ale sám bych si dokázal představit jiný směr, kterým se série postupně vydává. 7/10

Krukron
01.04.2021 5 z 5

Je to pořád velmi dobře čtivé. Samá akce, nečekané zvraty a trocha toho přehnaného štěstí, ale co už. Hlavní hrdina je prostě občas klikař a čtenář mu to asi i přeje. Trochu mě ale zarazil takový skrytý podtext politicko-genderovy. Nečekal bych to u knihy v tomto žánru a docela mě to vyvedlo z míry. Možná, že jsem si to jen špatně vysvětlil, protože teď čtu i nějaké jiné věci o Rusku. Ale tak nějak si říkám, zda to není zase trochu propaganda režimu.. Uvidíme, co bude následovat.

vlad77sk
17.03.2021 5 z 5

nemam pred sebou 1 diel ale kto si urcite pameta tak ked gleb vstupoval da sa povedat do temnej ligi tak dostal spravu ze ma najst ostatnich a bol tam ak si spravne pametam podpis mistr...Coz my pripada ze autor na to bud zabudol alebo popripade sa este uvidi..Dalsia vec lichovia mu vraveli ze sa este uvidia.

michal8413
28.01.2021 5 z 5

Bomba těším se na pokračování.

Deia
06.11.2020 4 z 5

Na knihu som sa naozaj tešila, predchádzajúce časti mi prišli skvelé. Ale opäť som s ňou mala problém, ktorý sa mi poslednú dobu pri sériách opakuje – fakt som si veľmi nepamätala, čo sa v predchádzajúcich častiach stalo (aj keď pri každej sérii mám pocit, že si to pamätám veľmi dobre!). Preto mi trvalo relatívne dlho, kým som sa v deji plnom postáv opäť zorientovala. Ale aj potom som mala pocit, že kniha nie je taká dobrá ako tie predošlé. Neviem, niečo mi tam chýbalo. Na začiatku dej plynie celkom pomaly, potom mi zas prišlo, že sa tam toho deje strašne veľa. Napriek týmto negatívam sa mi ale kniha čítala fakt dobre, je napísaná naozaj čtivo. Tiež sa mi páči myšlienka, že herný svet sa postupne odtrháva od reality a funguje sám o sebe, som zvedavá ako toto v ďalších častiach bude pokračovať. Koniec je potom opäť taký, že nutne potrebujem ďalšiu časť!

moldred
02.10.2020 5 z 5

Super těším se na další díl!!!

e-Čtenář
20.09.2020 5 z 5

Začátek trošku roztáhlý, ale závěr knihy skvělý. Škoda, že nevím kdy výjde další díl. Snad do té doby nezapomenu co všechno se již stalo. :-)

Dubas
20.09.2020 5 z 5

To všudypřítomne chváleni rusů a ruska se trochu přejídá, ale když to člověk vytěsní, tak je to stále jedno z nej LitRPG na trhu...škoda že se překládá jedna kniha ročně a ještě větší škoda, že ta kniha je tak krátká...

Fifth Element
18.09.2020 3 z 5

Od druhé třetiny dobrý, ale ta první třetina? Děs a hrůza..

Roscata
11.09.2020 5 z 5

Jak já jsem se na tohle těšila! A i když jsem si čtení užívala, zárověň mi vadilo to zběsilé tempo kterým se děj odehrával. Navíc mě mrzelo naprosté přeskočení rozloučení s Táňou, vtáhnutí Glebovi mamky nebo rozšíření školky. Prostě se mi zdálo že celý děj spíš klouže po povrchu než aby šel do hloubky. Pořád si ale hřeju naději, že je to tak schválně kvůli Glebově ztrátě a že se k tomu ještě v dalším díle autor vrátí.
Čekala jsem kdy se na scéně znovu objeví magor Trevor a co na Gleba vymyslí a i když ten si s ním poradil poměrně elegantně, myslím že našemu veleknězi ještě způsobí nejden problém. Ale to asi až se Gleb vypořádá s akutnější hrozbou - útokem na Velechrám, který bude ještě težší než si kdo mohl představit.

IG: zrzi_cte

JerryDexter
10.08.2020 5 z 5

Naprosto luxusní, stejně jako předchozí díly. Doufám, že se bude dobře prodávat a Fragment co nejdřív koupí další díl.

Bubububaf
07.08.2020

Příběh se stále víc a víc věnuje globální situaci v Jiném světě a obšírněji popisuje řekněme politickou situaci. Za sebe mohu říct, že každý další díl série v tomto duchu je slabší a slabší. Nicméně i tak jde stále o TOP 3 série v žánru LITRPG.
PS: kolik že ještě dílů chybí do konce série?

kokrokr
05.08.2020 4 z 5

Nomen omen - poznáte ho podle jména. Rusové jsou velcí nacionalisté a Dmitrij své jméno rozhodně nezapře. Občas to vychvalování ruské „dobrácké” povahy leze na nervy, ale berme to s nadhledem. Co by asi řekl ruský čtenář na Jana Kotouče a jeho ságu „České země”.

rimar
29.07.2020 4 z 5

Myslel jsem že se rusové již dostáli z věcného boje CCCP vs USA ale zjevně ještě ne. Amíci jsou hajzli a rusové humanisti co všem pomáhají. Do toho ještě keci jak rusové pomáhají vždy slabšímu, asi by popravení Poláci v Katyni moc nesouhlasili. Trochu blbě se mi oproti předchozím dílům orientovalo v příběhu dějové linie byli od sebe hůř rozpoznatelné. Hlavní zaporak Trevor ok a konec naprosto super akce ale inferno mne zklamalo. Další díl si určitě přečtu ale nedokonavý úplně nejsem.

michal4260
29.07.2020 5 z 5

jak psali níže od aunuchové kapitoly to odsypalo. Snad fragment vydá další díly dřív než za rok pokud vůbec.

Mornau
27.07.2020 3 z 5

Ze začátku jsem myslela, že se do knížky vůbec nezačtu. Kniha mne začala bavit až od části kdy se Gleb vydal na pomoc Anunachovi (cca 5. kapitola - už nevím).
Knihu bych hodnotila tak 3,5b

nikola3989
26.07.2020 5 z 5

Boží série a další velmi povedený díl. Jediné, co mě štve, je pomalý překlad knih do češtiny!

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Dmitrij Rus
ruská, 1975
2017  90%Jiný svět
2018  89%Klan
2020  83%Inferno
2019  86%Dluh
2021  73%Bitva

Kniha Inferno je v

Právě čtených1x
Přečtených204x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených14x
Knihotéce138x
Chystám se číst43x
Chci si koupit35x