Alláhův hněv

Alláhův hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78072/bmid_allahuv-hnev-X6w-78072.png 4 207 23

Daniel Kalandra série

< 2. díl

Mír mezi křesťany a muslimy je křehký jako srdce nezletilé alcorské prostitutky. Tedy pokud nemáte na mysli Ingrid. Daniel Kalandra, bývalý pašerák alkoholu a pornografie, toho času špion v carských službách, si Ingridiny schopnosti získávat informace nemůže vynachválit. Jenže čas na svádění cizích agentů pominul. Přichází doba, kdy jde o všechno. Budoucnost těch, kdo nevyznávají Mohameda, visí na vlásku. A ten najdete na hlavě Daniela Kalandry.... celý text

Přidat komentář

PastorMal13
23.08.2022 5 z 5

Alláhův hněv se mi líbil více než první díl. Možná proto, že děj byl poněkud klidnější a tudíž ho mohl autor více rozvést. Jenom škoda, že byl konec knihy tak moc uspěchaný.

Franc
16.06.2022 4 z 5

Další osudy Daniela Kalandry shledávám zdařilejší než ty předchozí.

Autor neubral na akci, ale přidal na hláškách. Nebudu tvrdit, že jsem byl neustále v křeči, ale rozhodně jsem se bavil náramně.

Upuštění od povídek a přesun ke kompaktnímu dílu knize rozhodně prospělo. Bylo možno některé věci více rozvést, hlavně pak ty, ve kterých mělo hlavní slovo olovo.

Daniel Kalandra se opět ukázal být tím správným hrdinou, kterému nic nelidského není cizí, a řídí se heslem: moře očí za oko, hora zubů za zub.

Pomyslnou kaňku bych možná shledával v konci knihy, kdy přeci jenom hrdinovi všechno až moc snadno vyšlo na můj vkus.

To ale nic nemění na faktu, že četbu jsem užil náramně. Pokud si chcete u knihy odpočinout, zažít nevšední dobrodružství, akci a napětí, pak směle do toho.


azzies
26.09.2021 3 z 5

Proti všem ostatnim komentum, chtělo by se mi říct.
Na dvojku jsem se hodně těšil a o to víc jsem zklamaný.
Tak nějak se mi zdá, že se toho na spoustě stranách vlastně ani moc nestalo.
Akce sice dost, ale napětí a humoru málo a Kalandra se nikam vlastně neposunul.
Škoda.
Tak se pustím do peruna.

Krukron
19.07.2021 5 z 5

Dal jsem opět pět hvězd a musím přiznat, že to vůbec nebylo z povinnosti :F Mám Kyšu/Kotletu rád. Líbí se mi již dlouho a asi už od doby, co mi napsal dopis mailem. Jeho styl se tak nějak přelévá, ale vždycky je to super zážitek. Tohle mi připomnělo takové to původní poctivé psaní ala M. Moudrý (Temné záblesky a pod.). Sice je to jiné téma, ale právě proto, že tam nelétá až tak moc kulek, je ten příběh opravdu skvělý.. Moc jsem si to užil a vzkaz autorovi - Palec nahoru a od Vašeho mailu už si všechny knihy poctivě kupuji ve dvou vydáních!! :)

n.ezn.amy
14.03.2021 4 z 5

Planeta Alcor, na které žijí různé národy v křehké symbióze, muslimové, křesťané a čínané. Ale zde, na celkem nevýznamné planetě, začne boj o osud lidstva. Daniel Kalandra, v té době ruský špion, se zaplete do velkého mezinárodního konfliktu, který propukne v nemilosrdnou válku. Volné pokračování Poutníka z Mohammeda, kdy i tentokrát je osud lidstva v rukou Daniela Kalandry. Moc se mi v této knize líbil děj, které se promítal do mého oblibeného filmu Casablanca. Tahle jedna velká akce se čte opět skvěle

Ready_go
10.03.2021 5 z 5

Za mě pecka! Od začátku nabité akcí, snad to ani nemělo hluché místo. Bavily mě i technické popisy lodí a princip zničení planety. Prostě jsem to žrala od začátku do konce.

markyticka
08.02.2021 5 z 5

Bavilo mne to moc :)

petr3185
25.12.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem, fakt povedený kousek.

Ladys
02.07.2019 5 z 5

Ještě lepší, než Poutník z Mohameda.
Sice mě ničím nepřekvapil, ale i tak to byla super jízda.
Vlastně kecám, překvapil. Hned na začátku tím zvratem a pak samotným Alláhovým hněvem.
Je to nenáročná akční pecka. Přečtěte si to.

Lenka.Vílka
29.04.2019 5 z 5

(This Is Our War - Billy Talent)

Konečně jsme se dostali do vesmíru (jupí mi, to jsem si přála), protože popis toho všeho byl prostě super. A bavilo mě to číst. Přesto...nemohla jsem se zbavit dojmu, že čtu vlastně to stejné jako v první knize. Změna místa, ale furt to stejné. Ano, bavila jsem se, kulky svištěly, ale byla jsem něčím v knize překvapená? Ne. Škoda.

Tedy až na samotný Alláhův hněv. Po kterém se jmenuje celá kniha. Takže se tudíž opakuje koncept slepičky jako v prvním dílu. Než se tam dostaneme, stane se toho dost, a potom to celé vyřešení je takové až moc krátké.

Tak co, jdeme si po večerech kutit?!

Už minule jsem chtěla dát čtyři, ale překecala jsem se na pět. Dnes si čtyři okecám tím, že mi autor neměl sáhnout na Dawsonův svět. Něco se prostě neodpouští! Ale...text po tomhle velkém přešlapu byl prostě pecka. Jsem to ale dnes rozpolcená...

(Jinak odkazy na Buffy jsou v posledních letech strašně populární, taky jste si toho všimly?)

Elea
25.12.2018 5 z 5

Kniha se líbila ještě víc než 1. díl, příjemná oddechovka, u které se nemusí moc přemýšlet, stačí jen si užívat čtení.

palec
11.12.2018 5 z 5

Jak má Kulhánek Noční klub, tak má Kyša (Kotleta) Daniela Kalandru.Hlášky nechybí, děj super a zůstane v paměti.

kleo9554
21.11.2018 5 z 5

Já chci další díl :-)

lachtan77
05.10.2018 5 z 5

Tradičně hodnotím vysoko. Netřeba to víc vychvalovat. Prečteno jedním dechem. Dal bych si další díly, příběhy, povídky cokoliv co napíše mist Kotleta, Kyša (nebo jak se ten chlap jmenuje :-)

Terva
01.08.2018 4 z 5

Bože,
ochraňuj nás
před těmi,
kdo v Tebe věří.


Tohle je další příběh nám známého pašeráka Daniela Kalandry. Jeho éru pašeráctví jsem vůbec nezažili. Již v prvním příběhu Poutník z Mohameda se totiž pašeráctvím nezaobíral a jen ničil nepřátele. V tomto příběhu zase ničí nepřátele jeho a on se brání.

Citát: Bože, jak já miluji lidské neřesti!

Možná by bylo lepší oba příběhy spojit do jedné knihy s tvrdými deskami. Vzniklo by tak pospolité dílo o více stránkách než jen dva umouněné sešity. Protože jako celek by to mělo větší potenciál a výbušnost mnoha atomových bomb.

Malá ochutnávka:
Klidně jsem dal ruce za hlavu. Nejdřív mě napadlo prohlásit, že přicházím v míru, ale připadal bych si jako nějaká připitomělá postava z prastarých sci-fi filmů o mimozemšťanech.....

Nečekejte od toho něco víc, než byl Poutník z Mohameda. Vlastně už mě tady nic nepřekvapovalo, scény jsou lehce předvídatelné, protože jsem četl první příběh a i konec vlastně nepřekvapil, spíše naopak, byl už tak z půlky příběhu skoro jasný.

Citát: Občerstvil jsem samopal plným zásobníkem a pověsil si ho přes ramena. Z kapsy jsem vytáhl dva granáty.

Avšak, četlo se to s naprostou pohodou, má to své napětí a akci. Největší atrakcí příběhu je tak sám Alláhův hněv. Až moc nebezpečná zbraň. A to ještě mistr Kyša na konci knihy tvrdí, že mu pár vědců potvrdilo, že tohle by teoreticky šlo.

Citát: Kdo se umí modlit, modlete se.

NemmamSlov
18.02.2018 4 z 5

Daniel Kalander po svojej kariere paseraka, vstupa do ruskych sluzieb, aby bojoval proti moslimskemu natlaku. Moslimska risa, ktora obsadila polovicu vesmiru vyvinula super zbran, ktorou chce vyhlafit zvysok neveriacich. Daniel samozrejme nemoze v tomto konflikte chybat, ale ako v kazdom spravnom pribehu sa to zamotava. Pan Kysa v druhom diele zase peinasa skvely pribeh plny sarkazmu a krvaveho masakru.

Svářeč
02.01.2018 4 z 5

Tak po hektickém závěru školního roku po dlouhé době první kniha, co jsem přečetl. A vybral jsem si dobře :) Edici Pevnost (a vlastně celý časopis...) už si asi tři měsíce nekupuji, popravdě - přestala mě bavit. Nicméně v tomto případě jsem udělal výjimku, první díl byl totiž docela pohodová military sci-fi (aspoň co si pamatuji) a dvojka mě určitě nezklamala. Příběh sice není nějak komplikovaný, ale hlavní hrdina je docela sympaťák a hlavně mi dost sedí autorův styl psaní. Kniha není zaplácaná cynismem a vtipnými narážkami jako některé jiné akční kusy, což se mi právě líbí. Mám z toho pocit, že se autor nesnažil být vtipný za každou cenu a svou pozornost rovnoměrně rozdělil mezi humor, akci, popisy atd... Čtyři hvězdy jak vyšité.

hanak_v_exilu
04.10.2017 5 z 5

Důstojné pokračování vynikajícího prvního dílu. Leoš Kyša nepíše žádné tlustopisy, takže i s relativně jednoduchým dějem má kniha spád. Na hluchá místa nebo vedlejší zápletky není čas. O to víc oceňuji, že si autor našel prostor na přiblížení reálií svého vesmíru. A další plus dávám za princip fungování Alláhova hněvu. O něčem podobném jsem ve sci-fi knížkách tuším ještě nečetl. A to jich mám za sebou několik stovek.

lyriq
31.01.2017 5 z 5

Lepší než první díl, ohromně čtivé, vtipné, krvavé a přesto inteligentní scifi.

Karelvovsik
13.11.2016 5 z 5

Možná ještě lepší pokračování Poutníka z Mohameda. Skvěle jsem se při čtení bavil. Spolu s Poutníkem z Mohameda patří tyto dvě knihy mezi mých top 5 akčních sci-fi , které jsem v životě přečetl, a že jich nebylo málo!

Autorovy další knížky

Leoš Kyša
česká, 1979
2016  83%Spad
2014  78%Příliš dlouhá swingers party
2010  84%Hustej nářez
2017  87%Poločas rozpadu
2020  85%Operace Thümmel

Kniha Alláhův hněv je v

Přečtených274x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených9x
Knihotéce104x
Chystám se číst44x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x